| naibastiesialtceva a întrebat:

Oare maimutele din care ne tragem aveau o religie? Ori erau niste maimutoi atei? In constiinta lor, desigur.

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, ateii regulau pe furiș femelele când masculul alfa nu era atent. Ei sunt strămoșii mei.

13 răspunsuri:
| LoveSleep a răspuns:

O alta întrebare de oscar.
Devii din ce în ce mai bun.
Bravo!

| dany1988 a răspuns:

Cine a zis ca ne tragem din ele?

| naibastiesialtceva explică (pentru dany1988):

Scuze,ne tragem din nimic xDDDDD

| naibastiesialtceva explică (pentru dany1988):

Acum am inteles ce vrei sa zici. Greseala mea, ne tragem din primate. Le tot confund.

| WisdomInTheDark a răspuns:

Nu ne tragem din maimute. Ne tragem din primate. Toate primatele au acelasi stramos comun. Om, maimuta, cimpanzeu, urangutan, gorila, si alte primate, toti avem un stramos comun, o singura specie. De acolo a pornit diversificarea si ramificarea si evolutia care a durat mii de ani ca acum fiecare specie de primata sa fie o specie separata, dar care fac parte din aceeasi familie/categorie.
De asemenea sa nu uitam de neandertali, si ei aveau acelasi stramos comun, dar neandertalii erau o specie separata de homo sapiens datorita evolutiei de care am spus mai sus. Homo sapiens si neandertalii s-au imperecheat si asa a aparut o gama si mai diversificata de gene, dar intr-un final neandertalii si-au gasit sfarsitul si doar homo sapiens au ramas (acestia avand si gene de neandertali) si au evoluat in omul modern de azi pe care toti il stim.
Nu, primatele nu aveau o anumita religie. Gandeste-te ca aceasta specie, e cat se poate de diferita de omul modern. Mai ales in cele mai vechi timpuri cand acestea abia au reusit sa devina bipede, iar limbajul nici nu exista, poate doar o mica gama de sunete distincte, dar nimic complex.
Nici nu se stie cat de evoluata era constiinta speciei de om primitiv, sau daca macar exista o constiinta in stagiul ala primitiv.
Constiinta s-a dezvoltat mult mai tarziu, evolutia a fost un factor care ne-a ajutat cu asta.
Omul primitiv avea doar cateva instincte primare, sa vaneze ca sa poata sa manance si sa supravietuiasca, sa se imperecheze ca sa se asigure ca specia continua sa supravietuiasca, si cam atat. Nu era cu nimic diferit de animalele din ziua de azi.
In ziua de azi omul e cea mai inteligenta specie care exista pe planeta asta, dar in "primele zile" ale speciei inca nedezvoltate, omul nu era cu nimic diferit de un animal salbatic.
Religia a aparut mult mai tarziu. Oamenii aveau deja capacitatea sa vorbeasca, limbajul era deja format cand a aparut religia.

| Digikey a răspuns:

"Zeii " cei care au venit din cer pe pamant au modificat un lot de maimute pentru a putea colabora cu ele sa le foloseasca la diferite munci.
Asa scrie in tablitele sumeriene de unde s-au inspirat si evreii cu Geneza lor.
Exista schite ale sistemului solar şi al planetelor, reprezentări în care sunt desenate corect poziţiile, mărimea şi orbitele acestora se povesteste de o gradina Edin, de zeul sarpe care se ocupa de modificari, un an al zeilor inseamna 3600 de ani terestri. Tăbliţele descriu modul în care au fost combinate genele Anunnakki cu cele ale băştinaşilor, ba mai mult, fac referire la anumite recipiente în care au fost creaţi embrionii. Se pare că în misiunea lor de a căuta aur ei au mai aterizat şi pe alte corpuri cereşti cum ar fi Lahmu (Marte) şi Luna. Iniţial au fost 900 de colonizatori, dar doar 600 s-au stabilit pe Terra.
Cel mai prapadit si mai putin istet a fost probabil YHWH.

| Covid20 a răspuns:

In primul rand pornesti de la o premisa falsa big grin

| pacatosulClaudiu a răspuns:

Erau non-religiosi. Nu aveau nicio conceptie despre ateism sau teism. Pe parcursul evolutiei mai recente au dezvoltat religii pe baza evenimentelor sau a perceptiilor nascute din interpretari gresite.

| naibastiesialtceva explică (pentru pacatosulClaudiu):

Na,eu vreau sa zic ca primele maimute [ma rog, homo sapiensi, intelegi] au avut o ideologie ateista. Adica, ma intreb si eu: Primii oameni care au avut constiinta, o fi avut din start o ideoligie religioasa?

| pacatosulClaudiu a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Ai o problema de logica aici. Ateismul inseamna negarea dumnezeilor. Cum vrei sa apara ateismul inaintea teismului daca nu aparuse inca conceptia de divinitate?
Au fost non-religios pana cand la un moment dat au inceput pe baza evenimentelor si al perceptiilor nascute din interpretari gresite sa dezvolte anumite religii care se axau pe o divinitate sau mai multe. Mai tarziu cand oamenii au inceput sa inteleaga mai bine lumea din care fac parte, sa inteleaga anumite aspecte mai bine, au inceput sa apara si oameni care considerau false si negau aceste povesti.

| naibastiesialtceva explică (pentru pacatosulClaudiu):

Recunosc,a fost o greseala de scriere[sa zic asa]. Eu ma refeream la religia lor in general. Am spus faza cu ateismul ca s-o duc spre o conversatie. Ceea ce voiam eu sa aflu de fapt este daca maimutele au adoptat o religie din start [adica de cand au inceput sa aiba constiinta si o oarecare gandire.]

| pacatosulClaudiu a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Evident ca nu din start. Pe parcursul evolutiei cu cat au inceput sa inteleaga mai multe si sa fie in stare sa nasca conceptii si ideologii au aparut aceste religii, insa nu au fost chiar atat de evolutati cat sa-si dea seama ca unele dintre ele sunt chiar nefondate. Bine, inca mai avem si in ziua de azi printre noi oameni care mai cred anumite superstitii sau dogmne total eronate...

| naibastiesialtceva explică (pentru pacatosulClaudiu):

Atunci nici nu aveau in ce sa creada caci n-aveau de unde sa stie de ce ploua spre exemplu...