|

- Oare nu ar fi mai frumos daca nu ar mai exista religii? Mie una atat religia crestina, musulmana cat si cea satanica, dar si restul religiilor mi se par religii lipsite de sens cu niste zeitati care cer absurdul de la om, care mimeaza libertatea, care fac rau unor oameni ca sa le arate celorlalti cat de tari si mari sunt ei, cer oamenilor sa nu fie liberi si le cer sa li se inchine si sa-i slaveasca mereu aproape nonstop, nici noaptea sa nu fie odihna ci moment de meditare, mie una mi se pare plictisitor si chiar deranjant. Poate daca nu ar mai exista religii si oamenii nu ar mai asculta in de zeitatile in care acestia cred, poate ca lumea asta ar fi un loc mai bun, singurul lucru care ar trebui sa-l respectam si sa-l urmam cu adevarat este sensul natural al vietii, sa fim ceea ce natura ne-a lasat, dar cu atat mai mult sa fim umani si liberi, sa nu ne mai razboim intre noi si nici sa nu mai purtam ranchiune, asa am putea face paradis pe un pamant in care zeitatile vor sa pornim razboi unii impotriva altora. Oare nu ar fi mai bine sa lasam zeii sa se razboiasca unii cu altii si noi sa ne vedem de ale noastre?

17 răspunsuri:
| a răspuns:

Te rog sa ne spui si noua cati ani ai facut pe pamantul asta ca sa vedem cata intelepciune ai adunat dealungul vietii si sa putem a ne pronunta privind judecatile tale de valoare.

| explică (pentru danut):

Nu vreau sa fiu fatarnic, intelepciunea nu se masoara in functie de varsta si nici nu ma consider, 25 spre 26 am, dar nu e important, nici nu neg ca Dumnezeul tau a fost 100% indiferent pana acum la problemele mele, dar ca in timp ce eu chiar credeam in principiile lui, devenisem si un fanatic religios, el a zis ca e mai bine sa se joace putin cu asta si sa-si bata joc de mine, ori sa imi puna prea multe conditii, asa ca eu cred ca Dumnezeul tau nu merita oameni cu adevarat credinciosi lui, ar trebui sa ramana singur la fel cum zeul intunericului ar trebui sa ramana singur, e cu mult mai prefacut si jegos. Libertatea omului nu trebuie suprimata de niciun om, prefer sa fiu un om liber si nu sa stau toata ziua sa bat matanii si sa fac rugi doar pentru a fi cumva pe placului Dumnezeului tau, totusi imi manifest un respect fata de Maica Domnului, a dat dovada de mai multa blandete decat Dumnezeul tau

| a răspuns (pentru AG777):

"Nu vreau sa fiu fatarnic"
Treaba ta.
"intelepciunea nu se masoara in functie de varsta si nici nu ma consider"
Ai sa razi dar intelepcxiunea se castiga prin experrienta anilor de viata traiti, cu cat parul este mai carunt cu atat creste si intelepciunea (bine, acum sunt unii care orice ai face toata viata raman statornici in prostie). Excista o poza din perioada interbelica cu SFATUITORII regelui Mihai, nu era unul mai mic de 75 de ani la aacea data. Tanar inseamna fara experieenta de viata (nemintos).
" Dumnezeul tau a fost 100% indiferent pana acum la problemele mele"
De ce ar fi DEFERENT fata de problemele tale? Ai vreun "contract" cu Dumnezeu?
"in timp ce eu chiar credeam in principiile lui"
NU trebuie sa CREZI ci sa FACI, tu nu ai facut nimic si VREI, de ce vrei, ce ai oferit sa vrei?
" devenisem si un fanatic religios"
Cine te-a pus, dreptul tau, alegerea TA.
":el a zis ca e mai bine sa se joace putin cu asta si sa-si bata joc de mine"
Adica? Ti-a trimis o grindina numai deasupra ta sau numai tu ai avut parte de inundatie in cartier? laughing
"ori sa imi puna prea multe conditii"
Care si ce conditii ti-a pus Dumnezeu atat de GRELE?
"asa ca eu cred ca Dumnezeul tau nu merita oameni cu adevarat credinciosi lui,"
Eu cred ca esti arogant (a) atata timp cat Dumnezeu nu a venit sa-ti ceara nimic la poarta ci tu te invarti in jurul a ceea ce CREZI TU ca este Dumnezeu.
"e cu mult mai prefacut si jegos"
Aici ai dat frau din plin la mizeria care se gaseste in capul tau.
"Libertatea omului nu trebuie suprimata de niciun om"
Vorbeam de Dumnezeu, nu de oameni.
"prefer sa fiu un om liber"
Glumesti, in lume NU exista oameni LIBERI, ori te faci SCLAV cu acceplul tau lui Dumnezeu sau te crezi Liber si esti SCLAVUL Dracului, nu exista libertate decat ca sclav a lui Dumnezeu.
"nu sa stau toata ziua sa bat matanii"
E aici este evident ca ai GRESIT "drumul" catre ADEVARATUL Dumnezeu, exact cum am spus mai inainte. Voi vreti un Dumnezeu CROIT dupa mintea voastra, nu tine.
"totusi imi manifest un respect fata de Maica Domnului"
GRESIT, Mama lui Hristos ESTE la fel de moarta ca si mama mea, este la odihna pana la revenirea lui Hristos. Un mort NU are cum sa arate BLANDETE caci ESTE Mort.

| a răspuns:

Ar fi utopie. Îți împărtășesc viziunea, dar din păcate este irealizabila. Oamenii caută să creadă în ceva din dorința de a nu se simți singuri, caută sens în religie.
Mai sunt și interese ascunse. Îndoctrinați spre a se folosi de ei pentru a obține putere și bani, cum este cazul unora de religie islamică.
Religia dezbină.

| a răspuns:

Nu ar fi frumos sau urât, ar fi imposibil.
Oricare cultură umană, de la cele primitive, mai există și azi oameni în eopca de piatră prin jungle, până la cele mai evoluate are în ea această componentă.
Așa este viața umană, se bazează pe știință- ceea ce știi, și pe credință- în ceea ce crezi și speri.
Dacă credința este elaborată apar religiile.

| a răspuns:

Gresit ce ai spus. In primul rand, tu ai vorbit de niste zei falsi, nu de adevaratul Dumnezeu. Chiar de nu va mai exista religia, Dumnezeu va continua sa existe, deci prin eliminarea acesteia, nu rezolvi nimic. Tu ai vorbit mai subtil si despre libertatea omului absoluta, unde aici intra si LGBT, LGBT-ul fiind total impotriva lui Dumnezeu prin practicarea sodomiei si a altor pacate. Daca acestia ar iubi pe Dumnezeu nu ar practica pacatele respective, trebuie sa respecte regulile impuse de Dumnezeu. Acum ce putere ai tu impotriva Dumnezeului din ceruri? Niciuna, El daca doreste te sterge de pe fata pamantului, tu nu ai ce sa faci. Concluzia : respecti regulile impuse de Dumnezeu, daca nu cazi. Apropo, fara un singur om se poate merge mai departe cu Raiul. Si, un crestin adevarat nu ar fi pus aceasta intrebare.

| explică (pentru Celcestietot):

Sodomiile astea sunt date de zeul intunericului, daca lumea ar fi rebela si fata de el si fata de Dumnezeul tau, nu ar mai fi probleme, problema e ca oamenii aleg sa fie rebeli fata de Dumnezeu si se supun altor zei care le fac viata un calvar, eri rebeliunea totala ar fi una mai placuta

| a răspuns (pentru AG777):

Oamenii in ziua de azi nu mai cred in nimic. Daca tu nu L-ai cautat cu adevarat pe Dumnezeu, si nu ai inteles faptele trimise tie, atunci nu este vina Lui, ci a ta. Nu Ii mai vorbi urat, cauta-L mai in detaliu si Il vei gasi. Uite aici crestin cazut, daca erai cu adevarat ceva maret inainte, dar nu cred, pentru ca un crestin adevarat ar fi stiut aici (Urmeaza putine exemple, pe care trebuia sa le sti) :

-,, 9. Atunci vă vor da pe voi spre asuprire şi vă vor ucide şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru numele Meu. (Sfânta Evanghelie după Matei - Cap 24) ''

,, Este scris în Biblie: 2Petru 3:3-4. Mai întâi, aşi dori să vă reamintesc că în zilele din urmă vor veni oameni batjocoritori care vor săvârşi toate relele imaginabile şi vor lua adevărul în râs. Cam aşa sună argumentele lor: Adică, Isus a promis că Se va întoarce, nu? Bun, dar atunci unde este? N-o să mai vină niciodată, asta e! De când e lumea, toate au rămas întocmai cum erau din prima zi a creaţiei (Noul Testament). ''

| explică (pentru Celcestietot):

Celcestietot Fiecare il cauta cum poate si cum intelege, dar Dumnezeu daca e prea infumurat nu ar trebui sa ceara atatea de la oameni, eu am inteles perfect ca ceea ce mi-a trimis mie, motiv pentru care am ajuns la o concluzie, a fost doar ca sa-si bata joc, nici cum nu avea intentii serioase, nu stiam ca Dumnezeului tau, nehotarat ii place sa-si bata joc de prorpia creatie,

| a răspuns (pentru AG777):

Înțeleg că ești nervos(ă) (ești băiat sau fată?), dar înțelege că Dumnezeu nu se baga in a schimba viața omului prin lucruri materiale precum castigurile etc. Ști ce spune în Biblie, că orice face Dumnezeu este bine, deci că te-a ajutat sau nu, este bine ce A făcut. Încearcă totuși să-L mai cauți, poate într-un final nu te vei mai îndoi de El. Totuși, ști ce nu înțeleg eu? Nu înțeleg dacă tu te îndoiești de existența Lui, sau dacă ești supărat(ă) că nu ți-A influențat viața (cred că ști despre ce vorbesc)? Daca îmi răspunzi, te pot ajuta mai binewinking!

| explică (pentru Celcestietot):

Mersi fain pentru amabilitate, sa incerce el sa ne mai caute, cu fitele lui si aerele lui, va pierde mult tineret, tineretul din ziua de azi are nevoie de mult mai multa rabdare si de blandete, nu de aere si nici de fite, poate si popimea infecta are un rol negativ in realatia tinerilor cu Dumnezeu, nu neg, dar ei trebuie sa-si rezolve problema si apoi sa porneasca la treaba

| a răspuns (pentru AG777):

De tinerii din ziua de azi așa este. Eu am incercat sa te ajut, Dumnezeu răspunde la vorbe. Acum faci ce vrei.

| explică (pentru Celcestietot):

Eu te respect pentru calmul si amabilitatea oferita, dar prefer sa devin, nu in totalitate, dar putin mai rebel fata de Dumnezeul tau, deoarece cred ca cu cat devin mai fanatic religios, cu atat am mai mult de pierdut, la fel cum si daca tu ca om esti extrem de cinstit, ai de pierdut, stii cum e, e de inteles sa pierzi aiurea niste bani necinstiti, dar nu e cinstit sa se aleaga praful de niste bani necinstiti, la fel cum e normal sa-ti spui speranta in Dumnezeu pentru casatorie, dar nu e normal ca dupa 1, 2 ani, Dumnezeu sa-ti dea sah mat si sa-si bata joc de tine, facand fite si figuri, gen daca vrei aia trebuie sa fii asa si pe dincolo ca daca nu primesti nimic, daca vrei sa lupti sa-ti faci un rost, sa ai o casa si o masina persoanala, din punct de vedere a Dumnezeului tau, e prea lumesc, eu cred ca e bine sa avem fiecare doza noastra mica de rebeliune fata de zeitati si de religii si uneori sa luam deciziile pe care le consideram a fi benefice pentru noi, singurul lucru unde Dumnezeul tau exceleaza, e la capitolul sanatate, in rest...

| a răspuns (pentru AG777):

Nu are nimic dacă ești mai rebel, fiecare este diferit în felul său, unul mai bun decât altul (sufletește), altul cu capacități mai mari intelectuale (nu fac pe nimeni prost), altul mai puternic... poți face ce dorești tu, dar punctul meu de vedere este să îl asculți pe Dumnezeu. Poate cu timpul sau niciodată, te vei perfecționat la porunci, fapte etc. Fă absolut ce dorești, dar nu păcate (părerea mea)... așa cum spunea Pavel :

★ „Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să puna stăpânire pe mine" (1Corin. 6:12-20). "

| a răspuns (pentru AG777):

Măi, primul articol este adevărat, am pățit-o pe pielea mea. De exemplu, cu cât te legi mai mult de lucrurile materiale, prinzi drag de ele, și cu cât prinzi drag, cu atât mai greu le uiți sau te despărți de ele, asta dacă este nevoită despărțirea, și până la urmă o să fie nevoită, atunci când pleci la ceruri de exemplu. Al doilea articol poate fi adevărat, că ști că se spune, că Dumnezeu știe ce este cel mai bine pentru noi. Cine știe, în ziua de azi, căsătoriile sunt instabile față de cum erau în trecut. În ziua de astăzi mai mult femeia este mai pretențioasă decât bărbatul și, na, pot intervenii despărțirile. Dar, nu neg că nu este și vina bărbatului, cine știe din ce cauze. Important este ca cei 2 să mai lase unul de la celălalt, asta dacă doresc o relație stabilă. Oricum sunt vremuri grele din toate punctele de vedere, cine știe când se va opri temporizatorul lui Dumnezeu. Trebuie să cunoști femeia bine înainte să o ceri (părerea mea), să știi dacă poate dura o perioada lunga de timp această căsătorie, fie permanent sau temporal, de preferat ar fi permanent (pentru mine). Am încercat să te ajut cum am putut happy.

| a răspuns:

Daca tu crezi ca un om poate fi fericit fara Dumnezeu nu ai decat sa traiesti asa, dar iti vei da seama mai tarziu ca ai gresit