| mentholinks a întrebat:

Oare nu s-a saturat Dumnezeu sa stea degeaba? De peste 2000 de ani nu a mai facut nimic se pare.

25 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| SilentRain a răspuns:

Nee'a, sta acolo pe norișorul lui amuzat și nepăsător se uita cum ne omorm între noi, cum mor copii nevinovați

Răspuns utilizator avertizat
| SilentRain a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Probabil ți-a dat seen laughing

Răspuns utilizator avertizat
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Fiecare creatura este lucrarea lui Dumnezeu. Inclusuv persoana ta. Cum poți spune ca Dumnezeu sta degeaba?

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Afirmatiile mari cer dovezi pe masura, nu ai nici o dovada ca dumnezeul tau l-a creat sau exista e pura credinta atat, cat despre ce face dumnezeu =aflam ca chiar numai face nimic, conform bibliei mesia va face ce trebuie

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Cum il creaza Dumnezeu? Ce a zis cand a facut pe Adam si Eva? Nu a zis: inmuliti-va? Deci i-a lasat pe oameni sa se inmulteasca, el stand si supravegeaza. Ii lasa pe oameni sa faca ce vor, apoi ii pedepseste. Cum se numeste un asemenea parinte? Care parinte isi lasa copiii sa se bata si sa se omoare intre ei? Ori zice precum Lapusneanu: Lasa-i sa se omoare ca-s prosti. Adica prosti, dar multi.

| fllu07 a răspuns:

Nu sta degeaba. Întreaga creație este întreținută de cineva. Nu? Cum se explică ca soarele răsare zilnic? Cum de merg toate cum au fost stabilite?

| Algo098 a răspuns:

Ca personaj inexistent e normal sa stea degeaba, ca daca era real, la cata bunatate, iubire si putere i se atribuie in poveste acum toata lumea era fericita, spitalele erau goale.

Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns (pentru AngelErmin):

Ca sa explic totul cu Dz trebuie sa ma intorc in Evul Mediu, la spiridusi, la magie, incantatii si sa nu tin cont de cercetarea stiintifica care nu se bazeaza pe minuni, vise, spirite si alte minunatii si nu cred ca e cazul ca in secolul XXI sa merg pe cale asta.
Cand nu se stie ceva, se face cercetare, nu se recurge la povesti primitive cu zei, zane si altele de genul asta. Trebuie munca, inteligenta, efort si numai asa se obtin rezultatele viabile. Cat despre existenta lui Dz, daca facem abstractie de caracterul primitiv si absurd al povestilor care au generat acest personaj fictiv si invizibil, ne asteptam ca bunatatea si puterea lui nelimitate sa se rasfranga asupra omului in general. Am convingerea ca bunatatea, iubirea si puterea toate nemarginite nu inseamna spitalele pline cu bolnavi si oameni in suferinta. Daca asta e puterea si iubirea lui Dz, daca Dz are nevoie ca omul sa cerseasca de la el un ajutor si sa astepte "minuni", atunci nu cred ca e cazul sa ne facem iluzii ca vom avea din partea personajului un tratament echitabil si benefic. Cand astepti minuni, inseamna ca poti sa astepti mult si bine. Un Dz adevarat ar fi facut lumea mai buna si i s-ar fi simtit prezenta. Daca era un Dz adevarat, puternic si iubitor nu ramanea existenta lui la nivel de credinta 2000 ani ci era astazi o certitudine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oamenii stau degeaba si nu se satura. Dumnezeu mentine in viata intregul univers. Cum sa stea degeaba cand se ingrijeste de tot ce tine de existenta?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum se ingrijeste, daca sunt atatea rele pe pamant? Inseamna ca nu este atotputernic si este un administrator rau.

| anonim_4396 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

De ce nu vrei sa administrezi tu lumea? Sigur nu-ti administrezi nici gospodaria bine. Ce sa mai zicem de un univers?
Cum sa zici asta de Dumnezeu? Nu ai pic de frica de pedeapsa? Sau pic de credinta.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce mereu chestia asta cu frica, sa inteleg ca voi credeti din frica in dumnezeu

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Prin frica intelegand ca respecti poruncile si nu iti bati joc de lucrurile sfinte. Daca faci rele clar ca atragi mania lui Dumnezeu. Cum sa nu iti fie frica de o boala ce poate da peste tine? Si prin boli ne poate smeri, sau sa pierdem pe cineva drag.
Zicea Solomon ca frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii. Nu frica in sensul ca stai si tremuri ci in sensul ca realizezi ce primesti daca nu respecti poruncile si realizezi ca vei fi pedepsit mai devreme sau mai tarziu pentru nedreptatile facute.
Este intelept omul care se ingrijeste sa nu faca lucruri care nu sunt pe plac Domnului.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

La fel spunea si Hitler, Stalin

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Te intereseaza ce am? Fiecare cu credinta lui. Cat priveste atacul la persoana este neavenit. Eu conduc un colectiv de cateva sute de oameni.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Vorbe spuse de oameni care stapaneau prostimea. Cine era Solomon? Sau ce era el?
Ce porunci? Cine le-a primit si de la cine? De la cel care se zice ca este atotputernic, dar lasa oamenii sa moara de boala, de foame, sa se ucida intre ei? De ce trebuie sa se ceara sa respecti niste porunci de catre Dumnezeu, daca el fiind atotputernic ar implementa in mintea oamenilor dorinta de a face numai bine.
Dar acestea sunt niste dogme instapanite de mai marii conducatori ca sa le fie respectate poruncile si sa-i supuna.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat