| Inferno a întrebat:

Observand o intrebare a unui crestin ce a pupat o icoana "pana s-a luat vopseaua":

Exista o regula, trebuie sa pupi icoanele de un numar de ori in functie de minunea pe care vrei sa o faca ele?

Răspuns Câştigător
| danay72 a răspuns:

Cinstirea icoanelor are la bază două izvoare ale credinţei: Sfânta Scriptură dar şi ceea ce în Noul Testament este numită Predanie.

Foarte important de reţinut faptul că, începând cu secolul al IV-lea, Părinţii Bisericii vorbeau despre cultul icoanelor ca despre un cult cunoscut tuturor (atestă astfel păstrarea neîntreruptă din perioada apostolică).

Într-un Canon de rugăciune din sec. IV găsim mustrări faţă de cei care nu se închinau icoanei Preacuratei numită Povăţuitoare. Or, această icoană, conform Tradiţiei, a fost zugrăvită de Sfântul Evanghelist Luca. Prin urmare, cultul icoanelor îşi are originea încă în epoca apostolilor şi a fost practicat ca o deprindere evlavioasă folositoare.

11 răspunsuri:
| BlueElf a răspuns:

Nu icoana e ''responsabila'' cu minunile. Tu ai puterea sa tarnsformi dorintele in realitate. Cand dorinta pare imposibil de realizat si totusi se transforma in realitate apare ''minunea''.

Răspuns utilizator avertizat
| Ad1tza a răspuns:

Nu... in Biblie nu scrie asa ceva.
In religia ortodoxa asta trebuie pentru ca asa zice popa.
Religiile interpreteaza Biblia asa cum vor ele, pentru bani.Ca sa ai o icoana, trebuie s-o cumperihappy

| Zenicide a răspuns:

Trebuie pupat si lins pana personalul te da afara. Nu strica nici daca freci chiloti sau alte obiecte de icoana sfanta.

| milan9 a răspuns:

Cineva spune că icoanele nu fac nici o minune. Minunea sau ascultarea rugăciunii nu este făcută de ele ci de persoanele cu existenţă reală (care sunt reprezentate în acestea), Dumnezeu prin harul şi iubirea sa, sfinţii prin rugăciunile lor către Dumnezeu!

| milan9 a răspuns:

Icoanele nu devin idoli pentru că nu au identitate proprie!

Nu acordăm atenţie şi cinstire materiei şi "calităţii picturii", nu le cinstim nici din "simţ estetic" şi nici de dragul artei.

Au rolul unor "ferestre" spre existenţa reală a persoanelor reprezentate în ele: Dumnezeu, Maica Domnului, sfinţii...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ooooo si inca ce minuni fac icoanele astea daca le pupi bine. N-a vazut mama ta stiinta asa o dezlantuire de forte de cand e ea...

| 4b a răspuns:

Nu trebuie s-o pupi defel, da' cum omu' e copil la minte, n-ai ce face...
Salut...

| Urzi23 a răspuns:

Umbla vorba prin popor "credinta muta muntii" asa ca poti sa treci linistit la pupat Icoane si batut matanii, te asigur ca nu vei pati nimic, dar vei deveni mai intelept Te sfatuiesc la culcare sa zici Tatal Nostru si sa te insemni cu Sf Cruce si nu uita sa multumesti "Ca numai unul a multumit si acela era de alt neam "

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In momentul in care oricine, ar pupa icoanele pentru o minune, atunci din start cere lucruri dracesti.
Biblia spune clar omului sa nu se roage pentru trup si pentru cele ale gurii, ci pentru suflet, prin urmare pupatul icoanelor nu are legatura cu implinirea unor minuni.
Sa luam doar un exemplu, in Iasi sfanta Parascheva este plimbata de nu se mai odihneste de ani buni, este clar ca iesenii sunt primii la pupat, dar vezi tu, acolo totul se intampla pe dos, pentru ca in Iasi, sunt foarte multe incesturi, copii violati si violentati, crime, probabil astea sunt minunile cerute de ieseni prin pupat icoane, iata un mic istoric:

http://www.realitati.ro/iasi-pare-sa-fie-un-fel-de-sodoma-si-gomora/

| danay72 a răspuns:

E o aberatie sa crezi ca pupand ceva ce Dumnezeu interzice, vei avea parte de minuni. Exod20:4,5