|

Pacatele au vreo ierarhie? Cum le categorizam?

Sa presupunem ca exista un om care ucide 5 persoane, si violeaza 3 femei.

Iar celalat pracurveste, si fura de prin casele oamenilor.

Sunt amandoi pacatosi la fel? Sau sunt sortati?

16 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In Univers nu exista pacate,greseli, bine si nici rau.
Fiecare om care trece printr-un necaz sau moarte se spune ca si-a atras el insusi acel moment care vine in viata lui.
Totul se intampla ca un domino in viata. Deciziile pe care le iei in unele momente influenteaza si momentele de pe urma, si tot asa. E un lant, parerea mea.

Noi, cu mintea noastra, percepem raul ca fiind rau sau pacatul ca fiind pacat capital.
Daca ar fi sa privim de undeva de afara din toata iluzia asta, atunci am vedea cum stau poate lucrurile de fapt.

| a răspuns (pentru Lizzu):

Liza29 atunci hai sa facem toate relele din lumea asta ca nu-i pacat. Hai sa omoram, sa ucidem, sa preacurvim etc... ca nu-i pacat. Doar asa-i perceput de noi. Nu stiu de unde ai gandirea asta dar poate ar fi frumos sa incepi sa te analizezi.
Omul respinge pacatul ca pacat doar pentru a avea o scuza sa faca pacatul. Si apoi spune "Doamne, nu am stiut!", de fapt propozitia ar fi urmatoarea"Doamne, tot timpul am stiut ca pacatuiesc, dar cautam doar o scuza ca sa pacaietsc si am gasit-o!" Daca dumitale crezi ca merge cu zaharelul la Doamne Doamne ei afla ca nu-i chiar asa.
Ca raspuns la intrebarea principala a lui Savethenature: da, amandoi sunt pacatosi, dar pentru amandoi exista iertare de le va parea rau pentru faptele lor si vor decide sa nu le mai repete.
Toate bune

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AliGab):

Tocmai,ca nu am comentat dintr-o gandire subiectiva. Am incercat sa ma detasez de toate credintele si sa gandesc din perspectiva pur obiectiva,a legilor din Univers asa cum le vad eu.

Ca si oameni, normal ca daca vedem ca cineva fura de la altcineva il percepem ca pe un pacat; sau daca ucide pe cineva si tot asa mai departe. Pentru ca traim in ambientul asta, daca pot sa zic asa si totul aici, tot ce trece de limitele "normalului" in care traim, este considerat pacat. Si este normal sa fie asa.
E greu de explicat ce am vrut sa spun...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
15 răspunsuri:
| a răspuns:

Amandoi sunt la fel! Numai ca pacatele lor sunt diferite, dar nu e unul mai pacatos ca celalat, sunt la fel!
Binenteles in fata legii criminalul va fi pedepsit mai aspru dar in fata lui D-zeu sunt la fel!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru lpavel):

De ce?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SaveTheNature):

Pentru ca amandoi au incalcat porunci ale lui D-zeu (vezi cele 10 porunci ale lui D-zeu)! Iar acele porunci sunt toate grave (de moarte) si nu e o porunca mai mare ca celalat in afara de porunca 1! Toate sunt la fel, de aceia si acele persoane sunt la fel!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru lpavel):

Am inteles, dar totusi dupa parerea ta un criminal e la fel cu un hot?big grin sau cu un curvar?tongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SaveTheNature):

Pai noi gandim ca oamenii, si pentru noi acel criminal e strain nu-l cunoastem de aceia il condamnam mai aspru, dar in fata lui D-zeu toti suntem egali (numai pe pamant), toti suntem copiii lui El ne cunoaste pe toti in parte, iar poruncile date sunt la fel, deci de ar pedepsi mai bine criminalul? C-am greu de inteles pentru noi, dar EL stie mai bine...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista 3 ierarhii, grupe, clasificari cum vrei sa le zici:
-cele 7 pacate capitale
-pacate impotriva Duhului Sfant
- pacate strigatoare la cer

Acum, tu ai adus in vorba niste subiecte mai complexe. Da. Sunt amandoi PACATOSI LA FEL, dar DEPIDNE SI DE GRAVITATEA PACATULUI.
Evident ca FIECARE PACAT (indiferent ca este cu gandul sau cu fapta, tot este pacat) este o nelegiuire inaintea lui Dumnezeu si care din nefericire plata pacatului este moartea ( eterna pierzare in iadul vesnic si vremelnic).
Dar, Dumnezeu in indelunga Sa iubire de oameni si in indelunga rabdare, El ne da TIMP ATAT SUFICIENT, CAT SI NECESAR pentru pocainta si pentru a parasi cat mai repede calea faradelegilor.Slavit fie Domnul pentru indelunga Sa rabadare si sa ne ajute sa ne intoarcem pe calea cea dreapta. Amin
Mda. iti doresc o noapte buna

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar cei doi talhari rastigniti impreuna cu mantuitorul? cum a fost iertat unul din ei? de ce nu si celalalt? cred ca este cel mai bun exemplu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru a se face diferenta intre bine si rau, pentru ca oamenii sa stie ca daca au facut pacate cu gramada si se caiesc,intervine iertarea din partea domnului.

Deci, cu alte cuvinte, poti sa faci pacate cu carul si e nevoie doar de o simpla clipa de cainta, de regret si se sterge totul cu buretele. Apoi o iei de la capat si tot asa.
Paradoxal, nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu este paradoxal avand in vedere ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci indreptarea lui.problema noastra e ca nu stim cand murim, si pentru mantuire ne e data doar o singura viata.in raport cu vesnicia ce conteaza? viata ori clipa? ca totul este vis si suflare de vant?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

"si pentru mantuire ne e data doar o singura viata"

De ce? De ce trebuie sa existe o lupta sau o intrecere cintre noi, o competitie pentru asigurarea locului astuia in Rai?
Este periculos. Stii de ce? Eu cred ca tot mai multi oameni incearca sa faca bine si sa fie buni doar pentru recompensa asta pe care nimeni nu ne-a pus-o la picioare real.

Ajungem sa ne uram si sa ne judecam care e mai bun si care e mai rau, care e mai crestin si care e mai ateu. Nu rezulta nimic bun.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Păcatul este păcat! Doar oamenii îl încadrează pe nişte categorii, însă pentru Dumnezeu păcatul e păcat şi punct.Ori că eşti mincinos, ori că eşti criminal, este egal.Citeşte Noul Testament şi convinge-te singur.

PS: La Dumnezeu nu va fi ca la tribunal.Nimeni nu va avea avocat, nici dreptul să se apere, nici cu ce.Nu eşti scris în Carte, e clar! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru bismarck):

Deci, daca-i scris intr-o carte de niste indivizi acum o mie si ceva de ani, inseamna ca este adevarat? Pai atunci, in 2999, lumea se va inchina la Bambi, sau la Fetitele PowerPuff, caci ele mai sunt si televizate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BlackSulphur):

Din păcate nu-i nevoie de alţi 999 ani.Televizorul e un idol la care lumea se închină zi de zi.Altfel, nu-mi explic cum stau toată ziua cu capul în el în emisiuni precum Acces Direct sau alte tâmpenii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează