| SaveTheNature a întrebat:

Pana la urma, cei care se trezesc din moarte clinica sunt mincinosi, au halucinatii sau spun adevarul ( sunt si copii, printre ei).

Răspuns Câştigător
| cine1cine a răspuns:

Atunci cănd mori, sau organismal tau se duce, intră creierul in acțiune și eliberează o cantitate enormă de endorfine plus alte substanțe care au menirea de a face o moarte mult mai frumoasă și lejeră. Tu cănd intri in moarte clinică, e clar că au fost niște factori premergători ai acestei ultime stări. Si apare teama, creierul deja știe ce urmează să facă. Va face ultima strigare catre univers! Baftă, și nu te mai găndi la chestii de genu acesta, ori cum, nu știe nimeni ce e dincolo, și chari dacă ar știi cineva, fii sigur că nu-ți va spune ție nimeni, la cat e de rea lumea vor pune impozit și pe moarte! laughing

27 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Stim ca acolo unde exista o moneda autentica exista si un fals. Dar aceasta nu inseamna ca nu exista si monezi autentice! happy

| Hombre a răspuns:

Nu mint, mai le infloresc putin dar in general spun ce le-a ramas in memorie in ultimele secunde. Cei care o arde ca a vazut divinitati minte de ingheta apele. De regula cei cu moarte clinica vorbesc de un tunel sau de o lumina si cred ca sunt halucinatiile premergatoare mortii creierului stiind ca el moare ultimul.

| SaveTheNature explică (pentru Hombre):

Vezi ca i-am raspuns lui Gaia, si e valabil si pentru tine raspunsul.

| doctorandus a răspuns:

Au halucinatii, ca dovada ca majoritatea celor care s-au aflat in moartea clinica au vazut ceva conform educatiei lor religioase (viziunile nu coincid, unii il vad pe Buddha, altii pe Mahomed, altii vad zei hindusi, etc.). De exemplu o adventista, care a vazut-o pe zeita Ceridwen, de s-a convertit pe urma la Wicca. Probabil o fi auzit basme cu Ceridwen in copilarie sau o fi impresionat-o o astfel de poveste mai tarziu.

| SaveTheNature explică (pentru doctorandus):

Raspunsul pe care i l-am dat lui Gaia e valabil si pentru tine. Nu-l mai scriu inca odata.

| RAY a răspuns:

Nu cred ca mint din contra tot ce se intampla in capul lor e real, acele medicamente plus credinta vieti de apoi le fac sa viseze lucruri de astea ca fiind foarte reale, acuma daca ar fi reale tot lar visa pe isus cea ce nu se intampla asta un hindus il viseaza pe sivna, un mulsulman pe mahomed si tot asa apare intrebarea daca toate religiile sunt adevarae atunci inseamna ca toti zeii, religiile au dreptaate

| SaveTheNature explică (pentru RAY):

Ce i-am raspuns lui Gaia e valabil si pentru tine.

| ErrorFound a răspuns:

Eu cred ca-si imagineaza ce le-a spus preotul ca s-ar intampla. Sub-constientul are cai mai perverse decat Dumnezeu, asta e sigur. (din moment ce nu exista asta e CLAR adevarata happy )

Cred ca totul tine numai de imaginatia fiecaruia si de modul in care si-ar dori sa se intample.

Cei ce se trezesc din moarte clinica nici macar nu sunt morti. Sunt doar intr-o stare care se incadreaza intre delir hibernare si lesin.

| SaveTheNature explică (pentru ErrorFound):

I-am raspuns lui Gaia si e valabil si pentru tine raspunsul.

| ErrorFound a răspuns (pentru SaveTheNature):

Deci tu stii ca vrei sa auzi ceva anume. Adica ceva care este legat de parerea ta. In cazul asta nu mai avem ce discuta.

| SaveTheNature explică (pentru ErrorFound):

Vreau sa aud pareri 9macar stiintifice) legate de acele simtiri. Nu teorii inventate. Macar vizoneaza un filmulet, inainte sa inventezi teorii.

| ErrorFound a răspuns (pentru SaveTheNature):

Am vazut filme de genu. Omul este resuscitat si se trezeste cu acele simtiri. Probabil ca-l furnica electricitatea din resuscitator(cam acelasi lucru simti si cand te fulgera).

| RAY a răspuns (pentru SaveTheNature):

Asta nici macar nu a fost intrebare si o afirmatie, pana la urma ce ai dovedit ca ce nu putem dovedi exista

| Maxim96 a răspuns:

Spun adevarul! Eu tot am avut o asa experienta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred că spun adevărul. Adică sunt exact ce poate simți un om în acea stare de moarte clinică.

Însă a trage concluzii despre ce e dincolo de pragul morții, pe baza mărturiilor unor oameni care în realitate N-AU MURIT - e greșit, în opinia mea.

Biblia oferă multe informații demne de crezare despre moarte și starea omului mort. Pentru că îl consider un subiect important și în același timp controversat într-o zi mi-am luat timp și am pus toate cap la cap aici: http://ghitab.blogspot.ro/2013/01/biblia-despre-moarte-si-inviere.html

Cred că toți creștinii ar trebui să cunoască perspectiva Bibliei despre moarte. Nu s-ar da crezare la tot felul de învățături care pot avea efect dramatic asupra șansei mântuirii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vad ca faci apel la "aia mici". De ce? Ai impresia ca daca bagi un borac in ecuatie automat o sa devina o firmatie corecta?

Daca tot zici de moartea clinica, da-mi un singur exemplu de om din alta religie care sa NU fi auzit de crestinism (DELOC) dar care dupa moartea clinica sa fi avut experiente cu acel zeu si eventual sa se converteasca pe baza acelei experiente. Atentie, persoana sa nu fi avut contact DELOC cu crestinismul. Tot timpul un crestin o sa vada chestii ce tin de religia sa, un hindus chestii ce tin de religia sa, etc. NU o sa auzi de o persoana dintr-un trib izolat ca a avut o revelatie crestina.

Apropo de subiect, stii macar ce se pentrece in moartea clinica? Sigur ca nu, e prea greu sa dai un search pe guagal.

Hai sa bagam boracii in discutie ca ei n-are cum sa minta deci afirmatia noastra ie corecta.

| SaveTheNature explică (pentru anonim_4396):

Cred ca doar denumirea se schimba. Toti in moarte clinica vad aceleasi lucruri (dar nicidecum pe Isus -deci se vede ca nu te-ai documentat bine). Ei vad totul cromatic, foarte luminos si sclipitor. Si totul e simtit real, nu acea simtire din starea de vis. Ei simt cum sufletul se desprinde de trup.Eu nu stiu ce anume ai vizionat tu. Si mai ia in considerare faptul ca multi ce s-au intors din moarte clinica erau
atei asa ca tine. (deci nu erau ortodocsi indoctrinati din Romania), Cam din fiecare tara in parte s-au intors din stare clinica cu aceeasi poveste (indiverent de apartenetnta religioasa).
Si tot imi bagi pe gat treaba -ca sa nu fi auzit de crestinism. Pai unora poate le plac banii, si ar fi frumos sa aiba halucinatiilegate de bani nu? sau masini si femei, habar n-am.
Dar toti au halucinatii legate de:1 copaci viu colorati, campuri cu flori, lumina, puritate
2. Calmitate, puritate, pace. Si cel mai important, este ca nu le descriu ca pe niste vise vagi, ci pe trairi reale..ca cele ale trupului uman.
Si da. faptul ca se trzesc si copii din moartea clinica releva faptul ca nu sunt inventii ale unor oameni pusi pe minciuna.
Mai vizioneaza niste filmulete..si apoi vb. (aa si data viitoare fii mai atent -ca nimeni n-a spus nimic de Isus sau Dumnezeu) deci fii mai atent.

| anonim_4396 a răspuns (pentru SaveTheNature):

Eram sigur ca o sa incepi sa aberezi.

"deci fii mai atent. "... din moment ce e vorba de tine, chiar si tu stii ca nu te referi la "religie" in adevaratul sens al cuvantului ci la crestinism deci afirmatiile mele sunt corecte. Nu incerca sa o arzi cu "nu a zis nimeni de isus sau dumnezeu" pentru ca stii si tu ca nu e adevarat. Degeaba incerci sa ma corectezi si sa pari inteligent ca nu iti iasa.

"atei asa ca tine"... eu iti spun ca "da, poti sa vezi anumite chestii". Fericit? Uite, un "ateu asa ca mine" a recunoscut ca poti sa vezi diverse chestii. Uau, oare am recunoscut ca exista ceva psiho-pupu in spatele lor? Sigur ca nu.

Eu am fost electrocutat cand eram mic si culmea, nu am vazut NIMIC dupa ce m-am trezit. Din moment ce eram mic, conform tie, eu nu mint deci nu exista nimic. Case closed.

Problema ta si a multora e ca nu stiti DE CE vad oamenii X si Y. Va e greu sa va documentati chiar daca raspunsul e la cativa pasi in fata voastra. De ce? Pai va e friCA CA raspunsul nu o sa coincida cu ce vreti voi sa auziti.

Acum legat de povesti, spre ghinionul tau nu toate sunt la fel si nu toate spun aceleasi lucruri deci mai pe scurt, mai incearca.

Acum zi-mi cum ai ajuns de la acele imagini la zeul tau? Nu fi ipocrit, stim amandoi ca tu nu vorbesti de religie in general ci te referi doar la crestinism. Nu o arde cu "eu nu am zis nimic de isus". Ai bunul simt si fi cinstit. Dar hai sa iti fac pe plac, nu o sa zic de crestinim o sa zic de "religie". Cum ai ajuns de la acele imagini la religie?

Intrebarea in care ti-am cerut sa dai exemplu de persoana dintr-un trib care a avut experiente cu zeul tau ramane valida. Succesuri.

"vad aceleasi lucruri dar nicidecum pe Isus"... da, unele lucruri sunt la fel pentru toti (ghici ce, atat noi cat si africanii avem COPACI [daca intelegi unde vreau sa bat]). La fel ca mai sus, cum ai ajuns de la aceste imagini la o religie?

Ti-am mai zis, cand vine vorba de chestii ce tin de stiinta esti mai varza decat varza. Pune mana si documenteaza-te cu adevarat inainte sa o arzi inteligent in comentarii.

Apropo, boracii NU reprezinta un punct in plus pentru religia X sau Y. Cum ramane cu boracii care vad zeii din hinduism? E oare asta o dovada ca acei zei exista? Conform mentalitatii tale, DA pentru ca ei nu mint.

Sa scurtez.E foarte greu, traind inconjurat de RAU, sa stii cu adevarat ce inseamna BINE (si stiu ca ai sa aberezi spunand ca nue exista rau sau bine).
Asa deci - te tradeaza prietenii, familia, te fura tiganii, romanii, prietenii, te tradeaza iubita, te inseala sotia, te fura colegii,, sau te magina boala psihica sau fizica. (am descris raul). acum ti-am descri binele si cred ca e suficient.
Cum spuneam, e foarte greu, sa-ti imaginezi netragand o linie intre RAU si BINE sa intelegi de ce, acele simtiri echivaleaza cu Divinitatea.
Ce traia ei, nu se aseamana cu nimic din ce traim noi. Si aspectul oricarui camp de flori vrei tu. nu aduce nicidecum cu ceea ce descriu ei.
Ti-am spus ar fi fost frumos sa viseze masini sau o casa misto nu? opiscina ceva.
Intai delimiteaza binele de rau, ca sa intelegi ce inseamna RAI.

Exista un singur Dumnezeu. El este iubire.

| Alphawolf a răspuns (pentru SaveTheNature):

"Si mai ia in considerare faptul ca multi ce s-au intors din moarte clinica erau atei asa ca tine."

Chiar asa? Nu inteleg de ce bagati mereu ateii la inaintare. Pentru a influenta? Chiar sunt atat de naivi ateii astia? Majoritatea crestinilor, in pledoaria lor, include vrajeala "Eu cand eram ateu" sau "Renumitul ateu recunoste sau sustine ca". Un ateu adevarat, nu poate trece la o credinta sustinuta de religie anume, un ateu adevarat nu-l poate ataca superstitia, nu inghite pe nemestecate, el, intotdeauna si indiferent de caz, va cauta doar explicatii realiste.

"Pai unora poate le plac banii, si ar fi frumos sa aiba halucinatiilegate de bani nu? sau masini si femei, habar n-am."
Aceasta experienta este una spirituala indiferent de religie dar si o iluzie din cauza instabilitati constientei, deoarece e o stare de semi-constienta si constienta de sine, iar partea de ce nu vizeasa bani e simplu de explicat: Cand esti pe moarte nu te mai gandesti la bani ci la pace eterna, iar ce-i care vad "iadul" este din cauza constiintei morale.Deci practic e o iluzie realista.

| RAY a răspuns (pentru Alphawolf):

Corect asa e

Deja incepi sa dai cu stangul in dreptul. Ti-am zis in comentariul de mai sus ca "un ateu asa ca mine" iti confirma faptul ca oamenii pot sa vada chestii dar ti-am mai zis si ca tu nu stii cum sta treaba cu acel proces motiv pentru care inainte sa tragi concluzii bazate pe favoritism sa pui mana pe niste carti sau sa dai un search pe guagal si sa te documentezi. Ti-am mai zis si ca nu toti oamenii vad aceleasi lucruri motiv pentru care afirmatia ta este gresita si daca nu ma insel, inca nu ai raspuns la intrebarea gen "cum ai ajuns de la acele imagini la o religie sau divinitate" si nu ai prezentat exemplul de persoana care sa nu fi auzit deloc de crestinism dar care sa fi avut experienta cu acel zeu.

Apropo, incearca sa nu mai fi ipocrit zicand "divinitate" pentru ca stim amandoi ca pentru tine, divinitate inseamna zeul crestin iar religie inseamna "doar crestinism". Stiu ca iti bazezi afirmatiile pe favoritism si ignoranta dar macar ai bunul simt sa folosesti termenii corecti si nu incerca sa crestinizezi tot felul.

"Exista un singur Dumnezeu"... daca exista doar unul, atunci cei care au alte religii nu pot avea experiente ce tin de religiile sau zeii respectivi. Daca exista doar zeul tau, atunci toti au experiente cu el. Sari cu exemplul pe care l-am cerut.

"El este iubire"... fie acum o arzi hippie fie incepi sa aberezi. Daca "iubirea" este un zeu pentru tine, atunci acel zeu nu este unul care intervine in viata ta si face trucuri penibile de magie gen schimbatul apei in vin cand toti sunt "muci". Iubirii NU ii pasa de tine.

Ce sa zic atunci. iti doresc o viata usoara si o moarte si mai usoara.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pana la urma? care urma? a cui urma? e problema lor.ce treaba ai tu cu asta?

| Mikhtarian a răspuns:

De ce sa minta? Atatia au ajuns in starea aia, crezi ca toti minteau?
Tinand cont ca au fost atei, nu, nu cred ca au mintit.