| Inferno a întrebat:

Pana sa imi termin propozitia s-au nascut deja cinci copii. Apare deci intrebarea daca Dumnezeu inca mai creaza oameni?
Credeti ca Dumnezeu sta dupa fiecare om in parte sa dirijeze multiplicarea celulara si sa le aranjeze in organe si tesuturi,nu e putin cam absurd?
SAU Dumnezeu ar fi putut crea un cod, inserand informatia necesara in el si lasandu-l sa functioneze, ADN-ul,va suna cunoscut? Nu este aceasta varianta mult mai logica?
Desigur ca este si desigur ca majoritatea crestinilor inteligenti si cu o cultura acceptabila accepta aceasta varianta.

Acum tot ce trebuie sa faceti este sa ganditi putin,este mult mai simplu si mai logic pentru Dumnezeu sa creeze codul ADN care sa-i faca treaba,decat sa intervina in mod direct,nu?
Pai atunci nu este mult mai logic ca Dumnezeu sa nu fi creat Universul,Stelele,Pamantul, viata si omul in mod direct,ci indirect, postuland un set de legi ce permit aparitia acestor lucruri?
Decat sa creeze Pamantul cu "mainile lui", putea crea gravitatia care sa permita formarea Terrei. Decat sa creeze Universul putea crea un set de legi, care sunt chiar natura existentei, si care sa permita aparitia lui.

Pana si noi facem asta in prezent, orice programator lucreaza cu programe capabile sa suplineasca prezenta sa.

Pareri?

9 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Dupa cum spune Biblia, Dumnezeu l-a facut pe om creator de fiinte vi dar fara existenta Duhului de viata care este dat de Dumnezeu, nimic nu ar fi viu pe pamant. Totusi Biblia spune ca nici macar o vrabie nu cade (moare) fara ca Dumnezeu sa nu stie darmite un om. Noi in general tindem sa-i atribuim lui Dumnezeu caracteristici umane, mare greseala, numai daca un singur gand al lui Dumnezeu ar patrunde in minusculul nostru creier am muri instantaneu. I-a incearca sa te gandesti, oare de ce Fiul lui Dumnezeu a luat natura umana?

| Inferno explică (pentru danut):

Daca Dumnezeu a creat realitatea atunci ar fi creat-o in asa fel incat aceasta sa permita aparitia vietii, in caz contrar inseamna ca a esuat in crearea unei realitati ideale.


"Noi in general tindem sa-i atribuim lui Dumnezeu caracteristici umane"
Mda, eu ii atribui caracteristici umane, tu care spui ca actioneaza precum un fierar nu.
Un Dumnezeu care mdoeleaza omul din lut, pamantul il face strangand praful in palme, iar stelele asezandu-le una cate una pe cerul noptii asa cum asezi stelele in brad, iata un Dumnezeu umana.

Un Dumnezeu care actioneaza subtil, ce lucreaza cu legile realitatii, iata un Dumnezeu care gandeste ca un Dumnezeu.

In Biblie nu este descris un Dumnezeu, ci un om. As spune ca divinitatea biblica e ma mult un cioban care intamplator a ajuns Dumnezeu pentru o zi si care inca mai are apucaturile specifice meseriei: olareste oameni, isi imagineaza ca umanitatea e o turma de oi, ii pedepseste crunt pe cei ce nu-l asculta, chiar si cand nu este cazul sau ii iubeste cu o iubire nesfarsita (comportament schimbator, uman).

NOname
| NOname a răspuns:

Iar şi mai logic e că "Dumnezeu" este doar rodul imaginaţiei unora.

Răspuns utilizator avertizat
| sublime89 a răspuns:

Ar fi putut, doar ca in biblie scrie ca a terminat creatia in 6 zile. Daca luam exemplul stelelor, vedem ca tot timpul se formeaza unele noi, deci "creatia" lor nu e nici pe departe terminata. Normal ca nu aveau de unde sa stie cei care au scris biblia ca se mai formeaza noi stele, pentru ca ei tot aceleasi stele le vedeau pe cer in fiecare noapte, si cand mai erau martorii unor "stele cazatoare", aveau impresia ca unele cad pe pamant, doar ca sunt asa de multe incat nici nu se observa lipsa lor. Cand nu stii ce sunt stelele, sau cat sunt de departe, e si normal sa nu fii capabil sa "ghicesti" adevaruri despre ele.

| Mikhtarian a răspuns:

Nu frate,crezi ca Dumnezeu sta de fiecare persoana,el stie si totul e facut, e prea mult sa te gandesti tu acolo, asta-i Dumnezeu, asta-i puterea lui si iubirea, nu poti s-o intelegi e prea departe

| Muntgvb a răspuns:

Dumnezeu e Dumnezeu, ce-i asa greu de inteles? El nu are nevoie de "programe suplinitoare". Acestea sunt pentru limitatii de noi.