anonim_4396
| Anonim întreabă:

Parcă nu mai găsesc nici o plăcere de a trăi,îmi vine să mă sinucid,dar nu vreau să las o mare durere în spate, dar nici nu mai vreau să exist.Am comis păcatul de neiertat și Dumnezeu nu mă va ierta.Ce să fac ca să scap de depresia asta suicidală?

20 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Satana te minte că ai comis păcatul de neiertat și că Dumnezeu nu te iartă și =ți trimite un duh de sinucidere să te ispitească. Astea a mai mare putere dacă au existat avorturi în familia ta. E bine totuși că nu vrei să lași o mare durere în spate.
Gândește/te la tâlharul care a stat lângă Iisus când a fost răstignit = toată viața a făcut păcate, lucruri rele din moment ce el însuși a recunoscut că merita să se afle pe cruce și totuși când i s=a adresat lui Iisus și și=a recunoscut starea păcătoasă, El L=a primit, nu i=a reproșat nimic și i=a promis că va fi cu El în rai deși n=a apucat nici măcar să se boteze.Asta e inima Tatălui și a lui Iisus, gata să ierte. EL n=a venit să =i condamne pe cei păcătoși ci să=i salveze în primul rând din iadul propriei minți despărțite de EL.Eu sunt convinsă că Tatăl meu are în rai o grămadă de foști tâlhari.E o formă de mândrie să crezi că ai păcate așa gozave că pot întrece puterea de curățire a sângelui Mântuitorului.

| mentholinks a răspuns:

Man, cum ai ajuns în halul asta? Ce ai comis, zi exact cum, descrie tot ca să fac și eu. Păcatul de neiertat rolling on the floor))

| Anonim explică (pentru mentholinks):

Păi l-am înjurat pe Duhul Sfânt, fără voia mea.Por și simplu îmi vin înjurături.Recent mi-am zis din mânie „Ști ce? Mă dau bătut. Dacă nici cu rugăciune,mărturisire,împărtășire nu merge, n-are rost ". Acum, chiar nu mai vreau nimic în viața asta, doar să nu mai exist, atât.

| mentholinks a răspuns (pentru anonim_4396):

Pfff, și eu care ma gândeam ca cine știe ce ai făcut. In primul rand Isus mai tare pune accent pe cine vorbește împotriva Duhului Sfânt iar o înjurătură chiar și cu voie nu e tocmai hula. Hula e de obicei ce vezi ca fac suporterii unei echipe de fotbal jucătorilor echipei adverse, când arunca în ei cu obiecte și ii înjura, etc. Adică pana mea, faptul ca îți vin înjurături în minte nu înseamnă mare lucru atât timp cât tu nu simți și nu ai apucături de a-l înjura pe Duhul. Gândește-te ca alți creștini se lupta cu alte lucruri mai grave zic eu, cu nervi, cu draci, pofte sexuale anormale, instincte de ucigaș, etc. și tot nu-și pun problema de a nu fi iertați. Dar na, tu dacă crezi ca ai dreptate și chiar ești sigur ca vei ajunge în iad după ce mori, este alegerea ta, fiecare este liber sa creadă ce vrea și în ce vrea dar își va și asuma consecințele care și dacă vor exista în cazul în care a crezut minciuni.

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Fără voia mea
Dacă a fost fără voia ta, de ce te consideri tu pe tine însuți vinovat.
De unde știi de iad și de rai? Dar cei ce ți-au spus, ei de unde știu? Tot din auzite? De la la alții care le-au spus? Dar aceia de unde știu?
De la alții care le-au inventat?
De unde știu ei ce se întâmplă după moarte CU TINE?
Nu au habar?
Ce e Dumnezeu? Un mare BAU-BAU?
Dacă dta îl înjuri, fără voia ta, de unde știe el, ce ai ân gând?
Sunt tot felul de lucruri nesigure pe care dta îți bazezi o decizie, sî îți iei viața.
Minte ai tu, adică creier, ca să faci asta.
Dar hai să zicem că așa o fi. Să zicem, că gata, ai greșit, și vei merge în iad după ce mori.
Dar de ce te grăbești? Orice vei face, vei ajunge acolo, după ce vei muri. Dar asta nu este deloc sigur. Ceea ce faci aici, trăiești, e mult mai sigur, aici și acum. Ce va fi atunci, nu știu nici cei ce au inventat ideea de iad. Cănd erai mic, îți era frică de Bau bau, acum de Dumnezeu și de iad.

| Anonim explică (pentru sadrian46):

Mie nu-mi era frică de bau bau

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ei, dacă nu îți era frică atunci, îți este frică acum.
Este o lume a poveștilor, în care suunt posibile lucruri fantastice, miracole, sunt ființe omenești si supra omenești.
Mai sunt povești cu ființe divine, draci, îngeri, Satana, Dumneezeu, care se intâmplă în realitate pe pământ și în tărâmuri, zone, se poveste, Cer, Rai, Iad. Ele se numesc mituri, și formează doctrina, narațiunea religiilor. Dacă zbori cu avionul spre USA, trăiești o realitate. Ca să ajungi în rai sau în iad cu avionul nu est posibil. căci sunt zone imaginare, din lumea poveștii speciale numite mit.
Astfel, Dumnezeu, care te pedepsește dacă îl înjuri, este personajul din poveste, care te trimite într-o zonă de poveste numită iad.
Cei ce cred, amestecă realitatea ( eu plec cu avionul la Chicago, cu povestea ( după moarte eu voi fi trimis în rai sau iad. Dta de când ai început să crezi, încurci USA, ceva real, cu raiul sau iadul, ceva imaginar. Dacă înțelegi diferența, bine, dacă nu, nu te pot ajuta.
Trebuie să repeți de 1000 de ori pe zi, iadul este o poveste, până reușești să crezi în asta, că este o poveste.

| Meme10Memu a răspuns:

Nu trebuie sa gasesti placere de a trai pentru ca oricum gasesti o mica placere de a trai si fara sa o cauti. Numai daca esti mort nu gasesti nimic.

| mudokins78 a răspuns:

Mai baiatule! Sti tu ce facea taranul roman acum cateva sute de ani pentru biserica? muncea cate 10-12 ore pamantul bisericii (obligatoriu) fara plata si ce timp ii ramanea mai muncea si parcela lui sa poata sa isi achite darile (taxele catre boieri).
Genghis Han si biserica sunt cei mai mari criminali din istoria omului. Biserica a omorat mai multi oameni decat toti dictatori si razboaiele la un loc! asa ca atunci cand spui ca ai injurat nu stiu ce duhuri din padure, mai gandeste-te! (nu tot ce zboara se mananca[ex:avionul]).
Un nenorocit de popa (nu fac referire doar la preot in sine, ci si la duhul pe care il invoca in dicutie) nu a vrut sa lase o batranica sa aprinda o lumanare in biserica pe motiv ca nu are sigla patriarhiei, un mort nu a fost primit in capela ca nu a achitat taxa de 200 lei(neavand rude) un baiat nu a fost cununat ca nu a platit taxa de cununie si spaga aferenta,unor morti nu li s-a facut slujba la groapa ca rudele nu aveau bani sa dea bisericii,etc.
Biserica nu este altceva dacat o afacere a sufletului si prostiei!
Unde ai auzit tu asa ceva?-Dumnezeu te iubeste dar are nevoie de bani. In biblie sta scris alb pe negru!-un popa nu trebuie sa poarte dacat un sac pe el legat cu o sfoara,sa manance ce i se da de pomana si sa nu aiba nici un avut lumesc! in ziua de azi gardurile bisericilor sunt mai frumoase decat cele ale scolilor,gradinitelor,etc. unii preoti sunt homosexuali,prada batranii de case,terenuri, etc. Cati preoti au luat initiativa sa ajute in cazul de la Caracal? nici unul! de ce? fiindca nu ii intereseaza tragedia umana, decat foloasele ei! Vor sa ne mandrim cu o nenorocita de catedrala a neamului, materia prima folosita la inaltarea monstruozitatii putea fi flosita in alte utilitati(scoli, spitale, etc)
Asa ca las-o naibi de sinucidere si du-te si fa ceva pentru tine! Ca biserica nu o sa te ajute in VECI!
Succes!

| Nilsson a răspuns:

Chiar nu știu ce să îți mai zic, întreabă-l pe userul dihanie cum reușește să se împace cu ideea asta că și el e în situația ta.

| Anonim explică (pentru Nilsson):

Amu nu vreau să mă împac cu ideea, dar mi-e frică că voi merge în iad.Zi și noapte meditez la asta.Nu vreau să fiu despărțit de ai mei, dar ce să mai fac, am făcut orice.

| TheDianaXd a răspuns:

Și eu sunt exact la fel! Dar decât să răspund și să mă cert cu toți ăștea, tac.

anonim_4396
| Anonim explică:

In loc sa te tot plangi si sa sa alegi sa fi doar un lenes ce nu face mai nimic, ai putea incepe sa faci ceva. Sa schimbi ceva daca tot nu iti convine. In realitate daca ti-e nu ti-ar fi placut situatia in care tu te afli nu ai mai fi fost deja in ea. Tot ce poti face in momentul de fata este sa meditezi asupra ta, asupra vieti tale, sa incerci sa te cunosti cat mai bine si pana la urma sa afli ce iti doresti tu cu adevarat si mai apoi ia o decizie si lupta pentru ceea ce tu vrei. Doar nu astepti acum ca toate sa iti pice din cer fara ca tu sa faci ceva? Vorbeste cu Dumnezeu, cere-i ajutorul. Roaga-l sa iti ofere lumina, pentru a iesi din noaptea in care te plimbi. Daca tu alegi sa traiesti in continuare asa desi realizezi intr-un fel ca nu este bine, atunci este si normal ca doar tu vei fi vinovat de starea in care te afli si ca nu vei fi iertat atata timp cat tu persisti sa ramai in intuneric.

| Helper07 a răspuns:

N-ai comis pacatul de neiertat, ti s-a tot spus si explicat asta. Motivul pentru care nu mai gasesti placere in a trai si vrei da te sinucizi e ca traiesti doar pentru tine. Sensul vietii e intrupat in iubire, nu iubirea de sine ci iubirea de aproapele si de Dumnezeu. Punand pe ceilalti pe primul loc vei fi fericit si implinit. Pune-L pe Dumnezeu pe primul loc in viata ta si iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti.

| Ralena a răspuns:

Sa intelegi diferenta dintre hula si injuratura. Hula impotriva lui Ruach nu este totuna cu o injuratura. In plus, sa citesti apocalipsa si sa vezi ca cei care hulesc nu vor fi neiertati pe vecie. Chiar se specifica expre acest lucru. Sentimentele negative sunt singurul mod inc are Stan poate interveni. Acolo lucreaza, la suparare, la depresie, etc.

| Totenkampf a răspuns:

În primul rând ai putea începe prin renunțarea la creștinism. Noi am fost, suntem și vom fi întotdeauna niște păcătoși, nimic sfânt nu ne reprezintă.

În al doilea rând pune-ți viața în ordine, analizează totul, fă-ți un target în a face ceva. De exemplu fă-ți target faptul că vrei să ajungi un bun matematician, atlet, bodybuilder. Călătorește prin lume, o lume mare și frumoasă, experimentează lucruri noi, noi culturi, schimbă-ți grupul de prieteni și savurează fiecare clipă, pentru că ai Dreptul și Libertatea s-o faci!

| Anonim explică (pentru Totenkampf):

Da dar nu merită să trăiesc în plăcere doar ca să fiu în iad

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici nu trebuie sa traiesti in placere pentru a fi fericit.

O definitie buna pentru o viata fericite este "o viata lipsita de suferinta". Cum tu nu suferi...

| Totenkampf a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu există așa ceva. Dumnezeu este o abstracțiune cauzală, o invenție omenească pentru subjugarea maselor. Poate părea greu după atât de mult timp de înghițire a dogmelor acestei religii toxice, dar gândește-te că s-au îndreptat oameni din islamism, ce au ucis în numele unui așa zis zeu omnipotent și omniprezent.

| Ephraim a răspuns:

Acum crezi cu adevarat ca Dumnezeu este scutul tau? Iti vine sa te sinucizi, dar el este ca un zid al sufletului tau, atat de mare, incat oricat te gandesti sa il sari, nu vei putea. Iar pentru asta, caci doar un gand ti-a trebuit si l-ai pus pe el in fata, el te va proteja si te va scapa si de cea mai mare depresie. Esti in mana lui, in curand vei fi cel mai fericit. Dumnezeu lucreaza usor in sufletul tau, te vindeca bland, te mangaie usor! Daca vrei putem discuta in privat absolut orice doresti! Iti pot da raspunsul si la cea mai grea intrebare din sufletul tau, iti pot demonstra ca Dumnezeu exista, caci este langa tine, si nu este suparat pe tine, acea hulă se poate referi la altceva, aceea pedeapsă o poate primi regele care a omorat toti pruncii pana in 2 ani. Uneori noi nu intelegem totul perfect, dar nici cum functioneaza un avion, nu poti intelege, daca nu cauti raspuns si modalitati. Tu trebuie sa cauti! Neincetat striga catre Dumnezeu si nu te opri. Iar el iti va raspunde, el va spune: "Iata-mă!"
Nu exista pansament mai puternic decat rugaciunea, nu exista modalitate mai puternica de a vorbi cu el decat rugaciunea. Deci roaga-te. Chiar va fi bine, chiar vei fi cel mai fericit, vei intelege totul, vei fi plin de viata si va fi atat de frumos!