| Westfalia a întrebat:

Pască cu cruci,oua multicolore,iepurasi,zeci de mii de miei măcelăriți,iezi,lăsatul secului,saptamana nebunilor,marțea strambă, pastele morților, etc.etc.apoi dupa toate acestea,spitalele pline de betivi si imbuibati de mancare! Aceste inventii omenesti,aceste superstitii,pot fi de natura Divina? Are Divinul,,nevoie''de asemenea aberatii? De la stropitul cu sange a poporului (din VT) am ajuns la iepurasi si pască cu cruce! Am evoluat?
In traditia populara ouale vopsite te apara de rele, vindeca bolile si protejeaza gospodaria!? Pe baza unor superstitii credeti că vom evolua? Cum te poate apăra un ou, de,, rele''?

21 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Obscurantismul conduce și la așa ceva!

| Westfalia explică (pentru MMihai):

Obsurantismul si indobitocirea, a pus,, stapanire'' din pacate pe cea mai largă masă a Romaniei!
Ne mai intrebăm de ce avem acest nivel social si intelectual, raportat cu celelalte tari europene si nordice?

| Inferno a răspuns:

Barbarismul este de natura divina.

| Zenithf a răspuns:

Inainte de masa, Iisus a luat un lighean cu apa si a spalat picioarele ucenicilor Sai. Cand a inceput masa, a luat painea, a frant-o si a dat-o ucenicilor. Apoi, dupa masa, a luat paharul cu vin si dat ucenicilor sa bea din el.
Si a zis apoi, "faceti aceasta in amintirea Mea".
Cei dintre noi care sunt cu adevarat crestini vor comemora moartea Lui facand aceste lucruri, toate celelalte lucruri nu sunt de folos.
In traditiunea ortodoxa este parca ceva referitor la ouale de Pasti, despre asta poate sa-ti zica altcineva mai bine, dar alte lucruri sunt superstitii si obiceiuri precrestine.

| Westfalia explică (pentru Zenithf):

Ce legătură are painea si vinul,cu traditiile de genul tonguească cu cruci,oua multicolore,iepurasi,zeci de mii de miei măcelăriți,iezi, lăsatul secului, saptamana nebunilor, marțea strambă, pastele morților, si muuuulte altele?

| Zenithf a răspuns (pentru Westfalia):

Pai am zis, toate celelalte nu sunt de folos. Nu ai citit tot raspunsul, cred ca te-am plictisit. laughing
Deci: tot ce este in afara de spalatul picioarelor, paine si vin provine din alta parte, obiceiuri precrestine si superstitii fara niciun rol.

| Westfalia explică (pentru Zenithf):

OK. dacă sunt superstitii,obiceiuri,traditii,fara nici o insemnatate, cum iti explici, că sunt incurajate de tagma popească?
De ce turma nu este informată(de catre popi) că asemenea,, activitati'' nu are nimic in comun cu Divinitatea? ce,, urmăresc''?

| Zenithf a răspuns (pentru Westfalia):

E nu-mi explic, in parte din aceasta cauza m-am dus la neo-protestanti (penticostali), pentru ca erau prea multe lucruri care nu mi se pareau "coser". Asa cum ar fi si cu botezul, apoi cum sunt sarbatorite aceste evenimente (Craciun, Paste, altele), apoi faptul ca eu nu cred in icoane si moaste.
Insa trebuie sa recunosc ca ortodoxismul are si partile lui bune, si au fost destui de multi oameni remarcabili care au fost ortodocsi, cum a fost si Parintele Galeriu.

| Westfalia explică (pentru Zenithf):

Spune-mi sincer,dacă te-ai dus la penticostali, esti convins cu toata fiinta ta, că aceasta e,, calea'' catre Divin, sau măcar calea catre tine insuți?

| Zenithf a răspuns (pentru Westfalia):

Calea catre Divin este sau ar trebui sa fie Iisus, mie mi s-a parut ca religia penticostala este cea care urmareste cel mai mult aceasta cale.

| Westfalia explică (pentru Zenithf):

Ți s-a părut? Cu jumătăți de măsură?
http://www.trilulilu.ro/video-cultura/biblia-in-context

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pai daca nu cunosti cuvantul Domnlului, spui si tu ce stii mai bine; obiceiurile si credintele oamenilor si superstitiile lor.insa nu au nici o legatura unele cu altele.

| Westfalia explică (pentru anonim_4396):

Tu cunosti,, cuvantul'' Domnului IAHWE, care arunca cu balegă, http://www.trilulilu.ro/......-cu-balega Domnul primitivilor care faceau dreptate cu piatra,nicidecum a Divinitatii,a inteligentei universale,care nu are nume omenesc,care nu are nevoie de ritualuri,care nu pedepseste si ameninta, niciodata, deoarece pentru acea forta Divină nu exista timp, adică candva era intr-un fel acum in alt fel(cum,, spune''biblia) timpul exista pentru oameni NU pentru Divin!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Westfalia? TU bati apa in piua si repeti la nesfarsit exact cum facem noi cu cuvantul Domnului din biblie.problema e ca in credinta noastra si in cuvantul Domnului,Noi nu avem ce adauga, ba mai mult nu putem nici scoate ceva din contextul lui, sa inducem in eroare pe altii, asa cum fac ateii, ca tu esti amestecat rau si de nici o culoare.cand intrebi ceva despre cuvantul domnului,nu o sa auzi pareri personale,nu fiindca am avea creerele spalate,ori nu am mai avea personalitate.dar am ALES drumul,traim ne comportam crestineste,si nu prea ne intereseaza contestatiile voastre ori nedumeririle acuzatoare,si acuzele deoarece fiecare a studiat,a invatat, a cercetat, si a aflat formandu-si idei convingeri, teorii, ca de aia stam de vorba acilisea.numa ca pe TPU.ori in viata in general iti dai seama ce poti discuta si ce nu cu un om imediat ce a deschis gura, aci imediat ce a atins tastatura.in timp ce pentru tine e trolling ori rautate, ori ascultare a altuia care te manupuleaza, pentru mine este pura pierdere de timp.

| Westfalia explică (pentru anonim_4396):

Bine i-mi scria cineva pe aici?
Cum poate cineva sa demonstreze ca este cu Iisus, cand de fapt toata viata si gandurile lor sunt materialiste?

| Mikhtarian a răspuns:

90% din cei care sarbatoresc Pastele,nu stiu de ce, si ce se face la aceasta Sfanta Sarbatoare.
Vechiul Testament si Noul Testament sunt total diferite, caci oamenii difera.
Pacate mai multe, tehnologii, etc..greu sa-ti dai seama.

| Westfalia explică (pentru Mikhtarian):

Te asigur ca sunt mai multi de 90% care habar nu au ce este paștele, dar fac si indeplinesc traditia, fiindca,, asa face toata lumea ''!

Răspuns utilizator avertizat
| casablanca40 a răspuns:

Am o vecina care i-a bagat un tarus in inima unei rude decedate ca sa nu devina strigoi, nimic nu ma surprinde din partea lor.

| Westfalia explică (pentru casablanca40):

Sunt sigur că vecina asta a ta este iudeo-crestină!
Deci, nu mă miră, nimc!

Întrebări similare