| LoveToHate a întrebat:

Pe ce va bazati cand spuneti:"Eu cred in Dumnezeu"?

20 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pe Dumnezeu, pe Cuvantul Sau, pe experientele personale.

| Dorugar a răspuns (pentru EmaS):

Pe Dumnezeu?
Au cumva legatura piticii din creierul tau cu Dumnezeu?
Mare lucru e asta, pentru ca Stiinta cauta de 2000 de ani sa ia legatura cu Dumnezeu si iata ca nu poate, si poti tu ca ai pitici pe creier!
2 Ai auzit tu cuvantul sau la Radio sau la Telefon?
3 sa stii ca si eu am avut chiar foarte multe experiente sexuale care m-au urcat pina intr-al 9 -lea cer, adica pina aproape de Dumnezeu, dar sa stii ca nu mi-a spus nimic pentru ca probabil stia si ala din cer ca Dumnezeul este chiar in mine si nu in ceruri!

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

Exista o relatie personala cu Dumnezeu,, Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.,,
,,"Iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului.,,

| Dorugar a răspuns (pentru EmaS):

Si tu la gradul tau de aberatie ai impresia ca Dumnezeu ti-a spus tie aceasta?
Dumnezeu se refera la "poporul Sau" nu la natzia evreiasca, ci la acel popor care au acceptat sa respecte Legamantul facut cu Abraham.
Tu te-ai taiat imprejur? Respecti Legea Torei? Manaci Kusher?
Daca nu indeplinesti asta ci urmezi o religie carpita de un criminal care s-a pocait, poti tu sa te rogi mult si bine ...ca probabil te va mantui criminalul sau Dracu care l-a pus sa ucida!

| Raniia a răspuns:

Cred ca Dumnezeu este credincios Cuvantului Sau, chiar si atunci cand sentimentele ma indeamna puternic sa cred altceva.

| Dorugar a răspuns (pentru Raniia):

Pacat ca si tu ca si crestina nu esti credincioasa Cuvantului Sau si astfel te-ai lepadat de Legea sa si urmezi un Testament Nou care este scris de un ucigas si apostolii bisericii sale! Si asta se cheama TRADARE!
Mie in locul tau mi-ar tremura chilotii de frica cand sunt constient ca l-am tradat si nu mai urmez Legea sa!

| RAY a răspuns:

Pe argumentul de ieri cu cartea cica dumnezeu e un fel de dumas si a facut universul si noi acum il descoperim incetul cu incetul

| Dorugar a răspuns:

Evident ca pe nestiinta!
Daca s-ar baza pe Stiinta, nu ar mai spune eu CRED ci eu STIU despre Dumnezeu ca...

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Sunt sigur că pentru unii va părea surprinzător, dar mă bazez pe RAŢIUNE când spun că cred în Dumnezeu.

| Dorugar a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Si ratiunea ta pe ce se bazeaza?
Nu cumva pe credinta Irationala?
Ca daca s-ar baza pe Stiinta nu s-ar mai numi Credinta!

| alexpop1234 a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Ratiune? Cum explicati viata microbiologica si lantul trofic din perspectiva "divina"?
Am un respect deosebit pentru credinciosi pentru ca sunt visatori si neprihaniti dar prefer sa fiu realist.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru alexpop1234):

Salut. Dar te-ai gândit cum avea să fie viaţa fără aceste lanţuri trofice? Eu văd în ele dovezi că Creatorul a stabilit mai multe sisteme prin care să păstreze planeta noastră curată şi locuibilă.
Ca persoană realistă cum ai explica complexitatea ce o găsim, de exemplu, în corpul nostru? Mi-ar fi interesant să aflu cum îţi explici această realitate?

| alexpop1234 a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Si daca traiau si dinozaurii in vremurile noastre ne mancau pe toti si pastrau planeta "curata si locuibila". Sunteti tare de tot, nu pot sa cred ca credeti intr-o monstruozitate de dumnnezeu care face "curatenie" prin pradatori.
Oricum, sunteti de apreciat ca puteti sa vedeti partea plina a paharului si ca puteti sa credeti in ceva divin daca se poate numi divin in conditiile astea.

| Defreyor20 a răspuns:

Altii oamenii nu numai ca cred in Dumnezeu dar si stiu ca EL exista!

| Dorugar a răspuns (pentru Defreyor20):

Daca ai stii ca exista, atunci ar trebui sa tremure izmenele pe tine de frica ca si tu esti unul dintre cei care i-au tradat Legea pe care a dat-o oamenilor, si cei ca tine o nesocotesc ca este prea veche, (de parca Dumnezeu este nou) si ati inlocuit Legea Veche a lui Dumnezeu cu o Lege Noua scrisa de un ucigasii si apostolii sai, adica apostolii bisericii care s-a dovedit a fi cea mai bicisnica institutie din istoria umanitatii!
Asa ca m-ai bine n-ar exista pentru tine ...pentru ca in mod sigur te va judeca foarte amarnic pentru ratacirea ta!

| Defreyor20 a răspuns (pentru Dorugar):

Am spus alti oameni! Anume care au fost in moarte clinica.

| Dorugar a răspuns (pentru Defreyor20):

1 Senzatiile pe care le au niste oameni aflati pe derdelushul vietii sunt explicate stiintific de catre medicina moderna si sunt niste stari care au la baza diferite stadii de incetare a functionarii creierului, de aici acele senzatii care se pot precis cataloga
2 Acei oameni aflati in moarte clinica nu au contact cu niciun Dumnezeu ci sunt atrasi intr-un con de lumina la capatul carora ii asteapta parintii, mosii si stramosii, pentru ca omul cand a venit in viata prin acestia a venit, deci si iesirea din viata se face prin aceasta memorie primordiala, si in niciun caz prin Dumnezeul Biblic, care fie vorba intre noi, nu are nimic comun cu crestinismul!

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

Da, ma rog mult si bine si primesc raspuns la multe rugaciuni!
Dumnezeu aude si raspunde!

| MAX4456 a răspuns:

Eu cred in EL deoarece:daca nu ar fi fost EL nu ar fi existat universul, terra(planeta pe care stam noi)si in plus noi nu am fi existat.

| Dorugar a răspuns (pentru MAX4456):

Si ce te face sa crezi ca tocmai El este creatorul, adica Dumnezeul Yahwe care a mancat o juninca si 40 de turte la cortul lui Abraham, si nu alti Dumnezei ca de ex. Ra zeul soare al egiptenilor?