|

Pentru atei: voua chiar nu va pasa de sufletul vostru? vreti sa ardeti in iad pentru vesnicie? nu va e teama asa putin de judecata Domnului? la judecata cand vti fi in fata lui Dumnezeu si va va intreba dc ai facut cutare si cutare lucru ce scuza veti mai baga? Daca nu crezi in Iisus Hristos adio rai si fericirea vesnica. Dumnezeu ne vrea pe toti la fericirea vesnica.nu conteaza ce pacate ai, trebuie doar sal accepti pe Iisus ca mantuitor personal si atat e simplu. E trist ca multi dau cu piciorul la acest darstraight face va rog fara injuraturi si obscenitati m-am adresat politicos.Si cei care nucred dc nu vreti sa va schimbati viata?

33 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă nu crezi în Iisus Hristos adio rai și fericirea veșnică.
Ai perfectă dreptate, în felul tău.
Dar dacă nu există nici un fel de: Iisus Hristos, de diavol /Satana de rai și de fericirea veșnică, ce te faci?

| a răspuns:

De fapt, nu există nici un fel de: Iisus Hristos, de diavol /Satana, de rai și de fericirea veșnică!
Există un Dumnezeu, al Universului! // O divinitate de ordin suprem, care este o divinitate de ordin suprem, al întregului Univers!

| a răspuns:

Dacă definim că este Univers suma a tot cea ce există, nu există nimic în afara Universului.
Sunt multe sisteme solare în Univers, și multe planete cu ființe superioare.
Dumnezeul Universului, nu este Dumnezeul lui Avram, Isaac, șamd ci Dumnezeul Universului și nu există nimic legat de religia creștină, ca adevăr absolut!
Conform Evangheliei după Ioan, Iisus era o divinitate anterioară Genezei, care s-a întrupat ca fiu a unei oarecare Maria, ea nefiind mă-sa, că el era cu sute și sute / cu mii de ani mai mare, decât ea.
O divinitate a întregului Univers, nu cred că s-ar fi jucat de maniera asta, timp de peste 30 de ani neglijându-ți atât de mult timp obligațiile și responsabilitățile de divinitate a întregului Univers.
Ar fi o explicație logică, că Divinitatea Logos, a dat la o parte, un cetățean oarecare, Jesua, pe care l-a trimis în altă țară și că s-a substituit lui pentru câteva luni.
Deci ori nu există nici un Iisus / Logos, ori Iisus nu are nici o treabă cu cel prezentat de religia creștină, cea ce face ca religia Creștină, să fie o înșiruire de aiureli.
Religia Creștină, fiind o înșiruire de aiureli, îndemnul tău este chiar nejustificat.
Existând un un Dumnezeu, al Universului se pune în continuare problema păcătuirii și a ne păcătuirii, dar trebuie clarificați corect termenii!

| a răspuns:

Am scris unui băiat Cristi 202 un text de tipul:

_________________( Păcatul Non Creației. ) _______________

Sunt și alte tipuri de păcate, despre care preotul, nu îți va vorbii . Mă refer la păcatul non creației, care în spate are alte serii întregi de forme de păcătuire.
Nu este nici momentul și nici locul să abordez probleme serioase privind păcatul non creației.
Păcatul Non Creației, dacă ar fi cunoscut de foarte mulți, ar cam , lăsa muritori de foame, 90% din prelații, de pe planeta asta, care predică religii (incomplete), unde nici nu se vorbește explicit, despre păcatul non creației.

Și religia trebuie înțeleasă ca ceva, care trebuie perfecționat și îmbunătățit mereu.

Toți oamenii independent de religia în care cred, au fost hărăziți de Creator cu harul creației.

Evident că nu de idiot ce, este Creatorul i-a hărăzit, pe oameni cu harul Creației.

Ci pentru că oamenii trebuie să creeze , fiecare după puterile și capacitățile sale.

Extinzând raționamentul cu Creatorul ne idiot, putem pune problema obligației oamenilor de a crea și chiar despre păcatul non creației.
Pentru că fiecare om are datoria și obligația creației.

Ca după puterile sale să pună cărămiduțele lui la edificiul abstract de cunoaștere, progres și prosperitate al omenirii.

Ai obligația / datoria creație, ai obligația ( încă nescrisă în cărțile religioase, ale religiilor incomplete ,) de a așeza cărămiduțele tale, după puterile tale individuale , la maiestosul edificiu abstract, dar necesar, cel de prosperitate și progres al Umanității.

Dacă careva ți-ar fi predicat din evanghelia creației , ( care nu apare ca evanghelie explicită în nici o religie incompletă ), ai fi înțeles, că ai obligația creației .

Deci ai datoria, să trăiești, să înveți permanent și pe parcursul vieții tale să pui și tu, după puterile tale, cărămiduțele tale, la edificiul abstract de progres și de prosperitate al Omenirii.

Că nu de cretin ce este, Creatorul , te-a hărăzit și pe tine, cu harul creației, așa cum a hărăzit, pe toți oamenii indiferent că sunt creștini, necreștini, sau atei cu harul creației, cu capacitatea de a crea .
Nu ai știut, că ai obligația / datoria creației, dar acum știi. !

Ăsta este rostu vieții tale, să creezi pentru a așeza și tu cărămiduțele tale, după puterile și după capacitatea ta , la impozantul edificiu de cunoaștere, creație, progres și prosperitate al Umanității.

Asta este calea cea adevărată, ăsta este drumul de urmat, în rest nu sunt decât vorbe.

Te-am ajutat, prin ceia că ți-am indicat drumul, pe care TU trebuie să mergi, ți-am indicat și motivația de a trăii.

Păcatul non creației este un păcat grav.

Caută să nu păcătuiești, prin non creație.

Sunt evident și multe alte păcate, despre care se mai vorbește în / prin diverse religii.

A păcătui înseamnă de fapt, a face rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar, asupra a ce are suflet .

Chestia drăguță este că și ne viul are suflet.

Dacă acceptăm că și ne viul are suflet, aspectele legate de ecologie și de valorificarea energiilor neconvenționale capătă niște valențe filozofico- religioase teribil de interesante, în acest context .

Și evident o altă justificare și ar necesita o altă abordare la nivelul acțiunilor și non acțiunilor umane .

Ideea este că trebuie să demonstrăm / să probăm iubire pentru tot ce are suflet.


Caută să nu păcătuiești în general.

Că păcatele nu au iertare .

Sunt și religii mincinoase, care vorbesc despre iertarea păcatelor.

( Nu există burete pentru șters / spălat păcatele/ radieră pentru șters păcatele, iar dacă vrei să cumperi „ indulgențe" ,, este ca și cum ai arunca banii la gunoi".)

Iar păcatele tale, vor atârna ca niște pietre de moară, în toate planurile existențiale, prin care va trece sufletul și spiritul tău.

Tot păcatele tale vor implica / vor genera o predestinare mizerabilă, în toate existențele tale ulterioare, cu trup material .


Păcatul non creației, este o formă particulară de păcătuire, specifică numai ființelor, care au fost hărăzite / dăruite / cadorisite de Creator cu capacitatea de a crea .

Nu am spus că trebuie să faci neapărat, statui ca Michelangelo, picturi ca Rafael sau ca Leonardo sau lucruri de astea, cu totul ieșite din comun.

Am spus numai de cărămiduțele tale, după puterile și capacitățile tale.

Dacă vei lucra într-un domeniu tehnic sau științific și vei face o descoperire epocală cu atât mai bine.

După ce vei face asta, vei putea spune spune astea sunt cărămiduțele, puse de mine , și vei avea o mulțumire a ceva bine făcut.

Dumnezeu vine de la latinescul Dominus Deus /
/ Șeful/ stăpânul zeilor.

Am voie să îi spun, despre o Divinitate de Ordin Suprem al Întregului Univers ?

Aceasta în condițiile în care am definit, ca fiind Univers suma a tot cea ce există.
În aceste condiții cea ce alții denumesc Universuri capătă denumirea de porțiuni , zone de Univers.

Sub aspect terminologic nu mai putem să mai vorbim de universuri papalele ci vorbim de zone de univers în care au loc fenomene similare .

Nu mai vorbim de expansiunea universului ci de modificări de poziție relativă a unor ansambluri de corpuri , în cadrul aceluiași univers etc . ////


Cred că a apus epoca filozofiilor religioase statice, declarate mincinos, că sunt de sorginte divinică , în favoarea filozofiilor religioase dinamice, permanent perfectibile, în funcție de gradul de cunoaștere al Umanității.

///// Ideea este să nu păcătuiești la modul general și să nu păcătuiești în particular cu Păcatul Non Creație, că în măreția sa Creatorul, în speță Divinitatea de Ordin Suprem A Universului, i-a hărăzit pe toți oamenii , independent de apartenența la o religie sau alta, sau non apartenenta la o religie sau alta,
( că și ateism-ele sunt tot ca niște religii dar cu panteon divinic vid și simultan cu panteon malefic vid )
cu cu harul creației.

Și nu a făcut-o de prost ce este!


/ Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm număr de pagini: 144 )

Poate misiunea ta, sau rolul tău pe acest Pământ , ar putea fi să pui și tu cărămiduțele tale la imensul edificiu imaterial, de prosperitate, progres și cunoaștere al Umanității !Ce a ce ți-am spus eu : să creezi, să nu păcătuiești și să dovedești iubire sunt corecte și în situația limită de panteon divinic vid & simultan de panteon malefic vid.

Deci chiar dacă nu există nici un fel de Dumnezeu, astea rămân valabile oricum.

Ți-am scris data trecută, de caracterul divinic al ființei umane, evident că dacă fiecare om fiind un epsilon Dumnezeu, nu există, nici o iertare a păcatelor !

| a răspuns:

Am explicat cuiva, dar nu mai rețin cui, cum Logosul este divinitate anterioară Genezei.
Acum suntem în anul 7518 de la facerea lumii în raport de calendarul creștin Ortodox.
Descoperiri științifice de necontestat au arătat că era viață pe planeta Pământ cu zeci și sute de mii de ani înainte de anul domini 7518, deci creștinismul trebuie revizuit în totalitate.
O minimală revizuire a Creștinismului ar implica renunțarea la peste jumătate din textele creștine.
Creștinismul inițial accepta ipoteza pluralismului planurilor existențiale dar în 553 era noastră, în urma insistențelor împăratului Iustinian a fost negată aceasta.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/36sinodul.htm
„„ Sinodul al V-lea Ecumenic a fost la anui 553, iarasi in Constantinopol pe timpul imparatului Iustinian cel Mare, unde s-au dat anatemei Origen., Didim cel Orb, Teodor de Mopsuestia, Teodot si ceilalti care au primit ereziile lui Origen.""
Acest idiot Iustinian, nefiind pe atunci și împărat peste India sunt și acum acolo, gândiri religioase care admit ideea pluralismului planurilor existențiale.
http://www.razbointrucuvant.ro/......origenist/
http://ro.orthodoxwiki.org/Sinodul_t%C3%A2lh%C4%83resc_de_la_Efes
http://www.arhiepiscopiatomisului.ctw.ro/....../index.php
ttp://www.resurse-ortodoxe.ro/carti-ortodoxe/pravila-bisericeasca/armenii/
http://www.istoria.md/......cronologie
http://en.wikipedia.org/wiki/Origen
http://en.wikipedia.org/wiki/Second_Council_of_Constantinople
http://en.wikipedia.org/wiki/Pope_Vigilius
http://en.wikipedia.org/wiki/Second_Council_of_Constantinople
etc
http://acvila30.wordpress.com/......-ecumenic/
http://www.crestinortodox.ro/......69406.html

| a răspuns:

Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm Numar de agini: 144), Cărți despre daoism (taoism ), islamism, mozaism, despre cultul bahai, despre creștinism, etc + ce găsești pe Internet despre religii și filozofii teiste și ateiste.
Nu am citit „Tratat de istoria religiilor", „De la Zalmoxis la Gengis Khan", „Sacrul si profanul", a apărut de același autor Mircea Eliade și cel puțin o carte despre yoga.etc. dar dacă le găsești poți să le citești și pe alea.
Au fost traduse în românește: Biblia Hazlia- care parodiază Biblia, dar râzi dacă o citești -, Originile Creștinismului, Eseuri Critice de George Ory, Editura Științifică și Enciclopedică 1981, despre miturile Greciei Antice, despre religia vechilor Egipteni, despre islam, Bhagavad Gita, Coranul, Tao Te Ching, (Dao De Jing, or Daodejing), etc.
Este bine să citești despre toate credințele și despre toate religiile, dar asta nu înseamnă să neglijezi lucrurile mult mai serioase : matematica, fizica, chimia, despre calculatoare, limba engleză etc.

| a răspuns:

A păcătui înseamnă de fapt, a face rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar, asupra a ce are suflet.

Chestia drăguță este că și ne viul are suflet.

Dacă acceptăm că și ne viul are suflet, aspectele legate de ecologie și de valorificarea energiilor neconvenționale capătă niște valențe filozofico- religioase teribil de interesante, în acest context.

Și evident o altă justificare și ar necesita o altă abordare la nivelul acțiunilor și non acțiunilor umane.

Ideea este că trebuie să demonstrăm / să probăm iubire pentru tot ce are suflet.


Caută să nu păcătuiești în general.

Că păcatele nu au iertare!

Este mult de scris, dar măcar reține că : „A păcătui înseamnă de fapt, a face rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar,", și caută să păcătuiești cât mai puțin.

| a răspuns:

Am ajuns la o concluzie ...ateii ma enerveaza fiindca sunt pisalogi si exagereaza
si crestinii ma enerveaza prin gandirea lor handicapata...

| a răspuns:

Dar tu ce scuză ai pentru gramatica asta?
Nu, nu îmi e frică de nişte basme.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Timpul nu imi permite sa merg la biserica si sa fac rugaciuni.
Creierul,inteligenta,gandirea nu imi permite sa cred in ceva ce nu am vazut si nu exista nici un fel de argument puternic care sa dovedeasca macar existenta a ceva,orice.

Nu imi permit sa imi pierd timpul respectand niste reguli impuse de credinta,am o viata foarte activa,timpul inseamna cultura,informatie,bani, distractie, etc.
De ce sa merg la biserica dumnica 2 ore la o slujba cand pot merge sa vizitez un muzeu sau pot merge la filarmonica 2 ore.
De ce sa imi irosesc viata crezand in ceva ce nu exista.
Daca exista si ne-am inselat noi, oricum am fost oameni mai buni si mai iubitori noi ateii decat voi credinciosii.

Nu inteleg care este problema voastra, ce aveti cu noi. Avem dreptul sa gandim liberi si nu trebuie sa fim judecati pentru ca nu gandim ca multimea.

| a răspuns:

Pa troll fanatic religios, te rog canta la alta biserica.
Am ajuns la concluzia ca toti credinciosii sunt masochisti, le place durerea si ca sa fie tratati ca un pres, de ce ar continua propaganda asta penibila care starneste circ si cearta.

| a răspuns:

Imi spui ca o sa ard in iad pentru vesnicie... si-mi spui ca esti politicos? Nu exista nici suflet, nici Rai sau Iad... Nu cred ca o sa convingi pe cineva cu postarea ta fara sens, ci aduci numai cearta, si asta fara sens!

| a răspuns:

Sufletul nu există. Și de ce aș ajunge eu în iad pentru că nu cred într-un dumnezeu orgolios care nu vrea să se arate dar vrea să credem în el, dar totuși fac fapte bune, și un creștin ce a omorât zeci de oameni ar ajunge în rai? Venise vorba la religie despre "cel mai mare păcat" și proful a ajuns la concluzia că e mai bine să omori alte sute de oameni decât să te sinucizi.

| a răspuns:

Sunt parinti care sunt ingrijorati de apucaturile odraslelor si o cam iau cu odrasla de capastru sa o aduca pe calea buna.Uite cum se procedeaza pentru cei mai inraiti :
. Povestea incepe de aici :sunt contactata pe privat de multi parinti care ma intreaba daca are Parintele din sat Har de la Domnul sa rezolve si cu draci mai batrini ca uite zice unul "fiica mea este muncita rau de un "dimone" ".Re are satul si Parintele leac pentru toti Pai mai oameni buni sa vedeti necazul ma suna bunicul plin de uimire ca in sat vin parinti cu tot felul de "indraciti " si abia mai face fata Parintele La cazuri mai grave, mai cheama si Episcopul locului. Povestea de unul ca dupa Sf Molifta au iesit din el o ciurda de dracusori, ca fulgii din perna si ii alergau ciinii prin sat si le gaureu cojocul cu coltii.Ba si cotoiul lu bunicu a prins ceva dracusori mai mici dupa puterile lui.O sa zici dar ce treaba au ciinii la Sf Molifta Re pai cind ies dracii din musteriu si o rup de fuga prin sat, slobozesc taranii ciinii sa ii prinda ca le maninca gainile din batatura
O sa zica cei vizati ca este veche treaba Eu le dau dreptate dar Sf Molifte se tin de peste 1000 de ani sa se duca la ortoped si sa se ratoiasca de ce ii pune mina in ghips ca acum 150 ani

| a răspuns:

Tu esti acel gen de crestin(ca marea majoritate), care crede in dumnezeu doar din prisma faptului ca va avea pastrat un "locusor" in rai. Absurd si foarte trist!

| a răspuns:

Asa e

| a răspuns:

Puștiule pentru un ateu tot ce zici tu e nul...e nulă orice religie, sectă cu toate indoctrinarea lor

| a răspuns:

În primul rând ești un fanatic care nu știe să scrie corect...
Acum să răspund la întrebările tale:
1.Nu-mi pasă de sufletu meu.
2.Da, vreau să ard în iar pentru veșnicie
3.Nu mi-e teamă de judecata domnului
4.Adio rai și fericirea veșnică (goală cântând la harpă pe un nor alături de un înger chipeș laughing )
5.N-am de gând să-mi schimb viața, mă mulțumesc cu ea așa cum e.
6. 666 rolling on the floor
7. Get a life!

| a răspuns:

Nu exista bai copile niciun suflet, doar constiinta. Si Dumnezeu e o faptura din cartile de adormit copii.

| a răspuns (pentru Infernia):

Ai si tu dreptate dar pe la Conversatii parintii tai spuneau ca ei nu erau credinciosi dar de cind te au pe tine "viata lor este un iad " iad =infern de aici si nickul tau suuuuper inteligent. daca cocosul lui bunicu ar avea mintea ta ar cadea de pe gard cind vrea sa cinte. Poate mai dau de tine la conversatii la facut teme ca pun batuta pe tine

| a răspuns (pentru Danutza27):

Ai o problema nu nickul meu?

| a răspuns (pentru Infernia):

Din partea mea poti sa scrii ce vrei, nu stiu de ce ma intrebi pe mine. Sper ca nu o sa ma intrebi ce nume sa pui la copil daca este fata/baiat.Dar daca ma anunti din timp, o sa te ajut cu draga inima

| a răspuns:

Da` ce te doare pe tine capu`?
lasa-i in pace sa nu creada.
omului i-ar putea fi mult mai usor sa creada in dumnezeu daca ar exista mai multe dovezi,daca s-ar arata dumnezeu oamenilor, sau un inger, ceva.asa le ceri sa creada in povesti.
daca eu ti-as cere tie sa crezi in zane, ca a scris petre ispirescu despre ele, tu m-ai crede? nu cred.
tu le ceri ateilor sa creada in dumnezeu doar pe baza bibliei (care pana la urma e o carte scrisa de OAMENI)...

| a răspuns:

Ăăăă. Stai să mă gândesc thinking NU, nu-mi pasă, nu mi-e teamă, nu o să fie nici o judecată, nici un Rai/Iad.
Dar tu, ce te-ai fi făcut dacă religia nu ți-ar fi promis fericirea veșnică? Din spusele tale bănuiesc că n-ai mai fi crezut, adică meh, ăștia nu-mi promit nimic?

Nu-ți mai face tu griji pentru noi și mai bine uită-te în ograda ta(sau Grădina Domnului).

Bine. PA!

| a răspuns:

E un pic cam agresiva abordarea. Crestinii sunt destul de calmi, calzi si iubitori.
Poate ai dreptate, insa nu cred ca vor fi multi atei receptivi.
sorry.

| a răspuns:

Nu stiu cine ti-a promis fericire, si toate astea. Dar stiu atat, nu trebuie sa cred in cineva pentru a fi fericita, sau pentru a avea pace in mintea mea. Vrei fericire vesnica? Pune-ti muzica simfonica, leaga-ti mainile de urechi, apoi danseaza vals.
Chiar credeti idioteniile astea? Fiecare cu ce il doare, daca vecinul crede in dumnezeu, si nu ma judeca, deoarece nu cred in el si nici in tovarasul sau, Satan, foarte bine, imi poate spune "Buna ziua". Dar nu cred ca acum trebuie sa arunci cu pietre in cei ce nu cred in basme...
O zi buna.

| a răspuns:

1-Nu există Rai/Iad/unicorni în dungi căcănii.
2-nu,nu îmi e frică de niciun Dumnezeu de-al tău.
3-Mi se rupe și de rai,și de fericirea veșnică,că oricum, moartă fiind, nu simt nimic.
4-de ce să îmi schimb viața crezând într-un om de 2000 de ani, când pot să nu cred în nimic și să îmi meargă totul bine?straight face

| a răspuns:

Uite nu prea le am eu cu religia, dar ma uitam si eu inainte destul de mult la " codul lui oreste" si am auzit odata cum ca in alte religii Iisus Hristos este doar un apostol nici de cum Fiul lui Dumnezeu nascut dintr-o mama fecioara. Eeee cam de pe atunci eu am inceput sa am unele indoieli, nu stiam daca sa cred sau sa nu cred in fine... M-am linistit cand am ajuns sa cred doar in Dumnezeu si atat. Deci despre un om care crede doar in Dumnezeu dar in celelalte povesti nu ce ai putea spune? vreau doar sa aflu parerea ta pentru ca ai pus mare accent pe credinta in Iisus Hristos.

| a răspuns:

Intr-adevar,cam agresiv.Nu spun ca nu cred oh go on,dar nu sunt genul de persoana care sa tune si fulgere in cei ce nu cred,sau cred pana in panzele albe in tot ce spune Biblia, etc...
De exemplu, eu cred pana la un punct oh go on.Cred anumite lucruri, dar nu sunt de acord cu multe altele happy(ex.casatoria intre homosexuali) happy. Parerea mea e ca e religia e ceva personal,ateii nu au "coarne" laughing) si nici nu sunt mai prejos de cei mai credinciosi dintre noi happy, sunt oameni normali, cu o opinie proprie happy.

| a răspuns (pentru ellesy):

Ma refeream la interzicerea casatoriei happy