anonim_4396
| Anonim întreabă:

Pentru ca bunica mea a avut multi copii, dupa moartea ei, au cazut de acord ca in fiecare an sa ii faca pomenile pe rand. Anul acesta fiind al 3, cel ce se ocupa de pomana a plasat-o cu 3 saptamani inainte de ziua in care a murit. Eu stiu ca pomana se face cu 1 săptămână înainte maxim 2. Daca se va tine intr-adevar cu 3 saptamani inainte de ziua mortii, va fi primita?

17 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

De cine sa fie primita frate? Realizezi ca e o convenție sociala pomana asta... Ca asa suntem noi romanii, trebuie sa mancam si sa bem cu orice ocazie

| Daniel323 a răspuns (pentru suntserios):

Pacat ca nu este voie cu muzica.

| suntserios a răspuns (pentru Daniel323):

Poate nu ai vazut inmormantari cu fanfara inca. Ca exista sa stii

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru suntserios):

De cei ce o papa!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, va fi primită.

| dannyel86 a răspuns:

Pomana va fi primita, indiferent cand o faci! (daca e data din toata inima).

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Pomenile pentru morți sunt inventate de preoți.Domnul Isus ne avertizează de acest lucru in Marcu 12/38-40: " In învățătură pe care le-o dădea Isus le zicea: 'Paziti-va de cărturari, cărora le place sa umble in haine lungi, si sa le facă lumea plecăciuni prin piețe.
Ei umbla după scaunele dintâi in sinagogi, si după locurile dintâi la ospete;
Casele văduvelor le mănâncă, si fac rugăciuni lungi de ochii lumii. O mai mare osândă va veni peste ei."
Dumnezeu se declara Tatăl orfanilor si ocrotitorul văduvelor. Deci Ii pasa ca sunt pusi la cheltuieli inutile.

| Daniel323 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Cunosc un caz in care o femeie ramasa singura la 38 de ani a facut imprumut 7000 lei ca sa faca pomana sotului decedat bolnav de cancer ca sa nu o rada lumea.
Deja bugetul familiei a fost epuizat in ultimii 3 ani pe tratamente internari etc.
Acum nu stiu cine este mai prost, cel care face pomana sau cei care rad de cei care nu au posibilitati sa o faca.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Daniel323):

Daca preotii ar asculta de Domnul Isus ar interzice aceste ritualuri si nu ar mai pune la cheltuieli inutile familiile care prin pierdere celor dragi oricum s-au cheltuit cu ei prin spitale si pe medicamente, si atunci nu ar mai avea motiv sa rada cei care abia așteaptă o pomana ca sa se înfrupte din ea.
Deci, toată vina e a preoților!

| suntserios a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Pai din ce ar mai trai popii?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru suntserios):

Nu sunt de acord cu preoția așa cum este înțeleasă de preoți si pastori.Isus spune ca pastorul plătit când vede venind lupul fuge si nu apăra turma.El lucrează doar pentru bani si nu ii pasa de oi.
Nu sunt de acord nici cu școlile si masteratele lor.Un pastor adevărat studiază Biblia si primește învățătură de la Duhul Sfânt.
Domnul Isus ne spune clar ca nu este nevoie sa ne îngrijoram de ce vom vorbi indiferent in ce împrejurări suntem pentru ca Duhul Sfânt ne va învăța in acel moment ce trebuie sa vorbim.
Din ce sa trăiască? Sa muncească cum a muncit Pavel si la Biserica sa meargă cum se duce orice enoriaș.Iar daca e ales ca predicator sa o considere ca o binecuvântare de la Dumnezeu si sa nu pretindă plata.

| Mircea08 a răspuns:

Nici una din pomeni nu va fi primita. A spus Iisus Hristos in Evanghelie sa facem pomeni? Aaaa.cei care nu sunt crestini si nu tin cont de invatatura crestina deoarece au ei o alta invatatura, ei pot face pomeni si orice altceva cred ei ca este normal sa faca

| LoveOrtodoxia a răspuns:

Da, va fi.

| Daniel323 a răspuns:

Pomenile pentru morti sunt complet inutile si nu au niciun suport biblic.
Au fost inventate de preoti ca sa mai stoarca niste bani.
Daca vrei sa faci o fapta buna si sa hranesti un flamand este altceva.Dar sa-ti inviti neamurile la ospat sfintit nu cred ca il ajuta cu ceva pe mort.

| Mihail3333 a răspuns:

Cu siguranță. Important este ca termenul sa nu fie depășit, dar dacă este mai înainte de termen cu atât mai bine. Sufletul ei așteaptă aceasta pomenire, dar important este ca pomenirea sa fie făcută dimpreună cu multa rugăciune pentru ea. Dumnezeu sa o așeze în corturile Sale. Odihna veșnică.

| suntserios a răspuns (pentru Mihail3333):

"Important este ca termenul sa nu fie depășit"

s-a facut vreun studiu pe tema asta? sau ce baza au afirmatiile tale?

Răspuns utilizator avertizat