| CinevaAnonimă a întrebat:

Pentru ce se da ca Canon citirea Paraclisului Maicii Domnului?
Adica stiu ca in caz de boala sau de intristarea sufletului, dar in cazul meu...nu stiu.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Citirea Paraclisului este o modalitate de cinstire a Maicii Domnului, la fel ca si cititul Acatistul BuneiVestiri sau al altor Acatiste.
Probabil ca ti s-a dat acest Canon, ca s-o cinstesti mai mult pe Maica Domnului. In Biserica Ortodoxa, Maicii Domnului i se acorda preacinstire, deoarece Sfanta Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu (Luca 1, 35), si Dumnezeu Insusi i-a facut marire (Luca 1, 49). Daca vei citi Acatistul BuneiVestiri, icosul al 12-lea spune:
"Bucura-te, Sfanta, care esti mai mare decat sfintii!"

5 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Matei 23 se refera la fariseii Legii Vechi si nu la preotia intemeiata de Noul Testament, dar de unde sa stie indoctrinata eretica @PorumbRodica. In secta ei nu se deschide niciodata o traducere corecta a bibliei... sad

| VelaJohnny a răspuns:

Stai ca nu m-am prins. Ai primit Canon de la preot si nu stii de ce ti l-a dat?

| CinevaAnonimă explică (pentru VelaJohnny):

Cam asa. Mi-a spus ca trebuie sa fim cat mai buni si sa citesc Paraclisul.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Daca ai studia biblia ai gasi adevarul. Potrivit cu: ( MATEI 23 ) popii pun poveri grele pe umerii oamenilor dar ei nu-i ating nici macar cu degetul. Nu au nici un efect, nici rugaciunile lor, nici canoane, pentru ca tot ceea ce fac e i fac impotriva vointei lui Dumnezeu, nu sunt interesati de ceea ce vrea Dumnezeu ci de ceea ce vor ei.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

In caz de boala sau de depresie nu te ajuta religia asta cu absolut nimic.
Sa zicem ca din cauza supararii mergi la biserica sa te rogi si dupa te vei simti mai bine, nu? Eu cred ca asta este ceva psihologic pentru ca tu ti-ai indus singura ideea ca dupa ce te rogi la biserica te vei simti cu siguranta mai bine si odata ce actiunea a fost indeplinita, subconstientul ti-a transmis acel sentiment pe care singura ti l-ai indus cand ti-ai pus in gand sa te rogi. Aceeasi chestie si cand te impartasesti.
Nici nu-ti imaginezi cat de puternica poate fi mintea umana.
In caz de boala mergi la spital, doar nu te tratezi in biserica, pentru ca nu te poti vindeca singura, asta ca sa-ti dau un exemplu de ce puteau face oamenii care urmau religiile antice. Aceasta idee a fost atribuita lui "isus" de evrei cand l-au inventat, printre multe alte trasaturi si puteri.

Întrebări similare