Cred că Biblia este mesajul lui Dumnezeu pentru oameni (2 Timotei 3:16).
De ce este mai puţin respectată? Posibil din cauza lipsei de umilinţă. Azi e la modă ca nimeni să nu-ţi spună ce să faci. De aceea, mulţi resping orice autoritate pentru a-şi trăi viaţa aşa cum vor ei.
Persoanele umile în schimb, nu se simt deranjate de existenţa lui Dumnezeu, de faptul că el merită ascultarea noastră şi că prin intermediul Bibliei el ne arată cum să ne trăim viaţa.
Pe pamant (inclusiv in tara noastra) sunt foarte multi oameni care respecta cele enumerate de tine si inca multe altele. No problem.
"crearea si incurajarea partidelor" - E foarte vag termenul asta de "partide". Poate fi vorba si de o partida de sah si multe altele. La ce fel de partide de referi?
Si care-i problema? nu putem fi toti sfinti, nu-i asa?
plus, de unde stii tu ca un membru de partid alcoolic, pervers, fumator, dependent de droguri si divortat nu poate ajunge in Rai?
Intr-adevar adevarata forma de inchinare se straduieste sa respecte Biblia, pentru a fi aprobati. Legat de bautatrile alcoolice, Dumnezeu nu interzice consumul moderat de alcool, ci betia.Psalmi104:15,1Timotei5:23
Exista u singur verset care ofera un raspuns concret:
"Daca vrea cineva sa faca voia Lui, va ajunge sa cunoasca daca invatatura este de la Dumnezeu sau daca Eu vorbesc de la Mine." (Ioan.7:17)
Un lucru este sigur: daca oamenii vor sa faca voia lui Dumnezeu, vor ajunge sa cunoasca invatatura... Dar ei nu vor; si motive sunt atat de multe...
In privinta mantuirii sunt cel mai egoist: mai intai vreau ca eu sa fiu mantuit, si apoi sa ii pot conduce la Domnul Isus si pe altii. Oricum, altfel nici nu as putea.
In ce priveste celescrise de tine, sunt de acord cu toate; si pe toate le pun in practica.
Eu cred ca da.Dar nu trebuie sa asculti ce zic altii care spun despre bouturile alcolice...Fiecare sa faca ce intelege el personal din biblie.
"Pentru crestini." Nu vad rostul acestei intrebari daca vrei numai raspunsurile pe care vrei sa le auzi.
" Daca Biblia este dovada ca Dumnezeu exista, atunci benzile desenate cu Superman sunt dovada ca Superman este real?! "
Supeman e autorul, unul singur
Dumnezeu e revelat in Biblie:
Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvantul Tau este adevarul. (Ioan.17:17)
Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6)
Superman e autorul, unul singur
Superman e relevat in Benzile Desenate, el este autorul!
Sfinteste-i prin adevarul Tau:Cuvantul Tau este adevarul.
(Superman.17:17)
Superman i-a zis : " Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.(Superman.14:6)
NU conteaza ce scrie in Biblie atata timp cat nu este absolut nici o dovada la ceea ce sustine!
Atunci, poti sa inlocuiesti personajele imaginare, cu alte personaje imaginare si ai exact aceeasi poveste!
,taina negativismului
Dovezile sunt, dar sub aceasta cortina (negativism) in zadar.
Tu nu crezi in Superman, pentru ca esti negativ!
Dovezile nu sunt, tu crezi ca sunt, dar NU sunt...te rog sune macar o dovada si in secuna doi imi schimb radical parerea!
"NU conteaza ce scrie in Biblie atata timp cat nu este absolut nici o dovada la ceea ce sustine!"=afirmatia ta
Zici ca ai studiat si nu ai gasit nici o dovada la ceea ce se sustine, oferane un exempu in care tu ti-ai formulat o astfel de idee sau doar negi din necunostiinta?
Tu nu ai inteles ideea mea pentru ca eram ironic, te-am imitat...
Poti sa schimbi personajele din povestea ta cu zane..si ai exact acelasi rezultat!
Nimeni, niciodata nu a gasit si nici nu o sa gaseasca nici vreo dovada care sa afirme existenta prietenilor imaginari...
Gata doar atat, la atat se rezuma studiul tau?
Zici ca ai studiat si nu ai gasit nici o dovada la ceea ce se sustine, oferane un exempu in care tu ti-ai formulat o astfel de idee sau doar negi din necunostiinta?
Pai.da! Chiar nu s-a gasit vreodata dovezi si nici o sa fie...
Daca avem o dovada, minuscula, nu conteaza cat de mica, macar o probabilitate....in secunda doi imi schimb radical parerea,eu nu fug de realitate ca tine!
Nu imi vorbii tu mie de studii...tu ai CREDINTA! Trebuie sa CREZI! Nu ai nevoie de absolut nimic,doar credinta, indiferent cat de penibila, copilareasca, imorala este povstea!
Eu nu vreau sa CRED, eu vreau sa STIU!
CREDINTA! Trebuie sa CREZI! Nu ai nevoie de absolut nimic, doar credinta, indiferent cat de penibila, copilareasca, imorala este povstea!
Ce e Credinta?
Credinta = Sa sustii ceva fara a avea nici o doavada, sa fugi de realitate pentru ca esti mult prea slab si fricos sa vezi realitatea, sa faci tot posibilul sa ascunzi adevarul...
Sau intuitia care se bazeaza pe niste "credinte", este parte din natura umana!
Ce e adevarul, lasand la o parte celelalte domenii ale vietii?
Adevarul,este concluzia care reiese din argumente, logica, simturi si dovezi!
Biblia este adevarata si scris cu Duhul cel sfant
in trecut lumea era mult mai credincioasa si respecta ce este scris in Biblie
acum lumea, adica noi, cu toate tehnologiile astea noi, am uitat de religie de crdinta
, mai mult ne preocupa ce se intimpla in jurul nostru decat de Credinta
Da, Biblia este adevarata, si trebuie revenit la invataturile ei, respect fiindca noua oamenilor ne face o deosebita placere de a ne conplace cu pacatul ceea ce Biblia prin invataturile sale condamna modul nostru de traire.
Da, consider ca tot ceea ce scrie in Biblie este adevarat pentru ca ea a fost scrisa cu ajutorul lui Dumnezeu. Divortul este o practica lumeasca peatru ca a fost infiintat de oameni, prin aceasta cei care fac acest act nesocotesc ceea ce a spus Dumnezeu.
Si daca este interzis alcoolul, Iisus de ce avea vin pe masa la Cina cea de taina?
Stii de ce? Pt ca nu e Domnul in persoanele care fac astea. Nu sunt mantuiti. chiar dintre cei "crestini" :p
Biblia este reala dar de-a lungul timpului se tot schimba, o re-scriu si niciodata numai e la fel.cea originala exista pe undeva...alcoolul este interzis si consumarea substantelor, tutunului..cat despre sex, eu fiind musulmanca am citit din Quran iar acolo zice ca e interzis sexul pe calea orala, anala decat cel normal si este interzis sa faca sex fata cu fata sau baiat cu baiat. divortul nu e interzis
Maryam, Biblia nu se schimba ci noi ii atribuim intelesuri gresite mergand sub asa zisa "psihologie" care ii atribuie inteles denaturat si are e ratacit sub propria sa teorie, un rol in aceasta "pierdere" este si datorita interventii in vocabularul fiecarii limbi vorbite, asupra diferitelor cuvinte; odata modificat intelesul cuvintelor rezulta un alt inteles, nu numai in acest domeniu.
Da ai si u dreptate pentru ca biblia cea originala nu este in lb romana si traducerea ei a fost facuta gresita in cea mai mare parte...
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: