anonim_4396
| Anonim întreabă:

Pentru voi, cei care spuneti ca omul este superior tuturor animalelor deoarece el are inteligenta iar ele nu, ce intelegeti prin "inteligenta"? Spre exemplu, daca niste animale folosesc diverse obiecte gen piatra, lemne, sticla si altele pentru a-si procura hrana mai usor sau pentru a se apara impotriva altor animale, acestea intra la categoria "inteligente" sau nu? Si tot legat de superioritatea omului, cand ziceti asa ceva, luati in considerare faptul ca din pdv fizic, aceasta specie este inferioara celorlalte?

18 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Animalele sunt inteligente, ca omul este mai inteligent asta e ceva diferit. Dar nu exista fiinta lipsita de inteligenta, toate au inteligenta in cantiati diferite.

| danut a răspuns:

Omul poate gandi LOGIC si isi poate expune aceste ganduri personale prin fapte si prin VIU GRAI. Acest lucru DEFINESTE superioritatea omului fata de TOATE celelalte fiinte de pe suprafata pamantului.

| CanutaOmsucit a răspuns (pentru danut):

de acord cu tine, poate gandii logic dar poate fi si invidios

| danut a răspuns:

Imi poti spune CINE A FACUT CUSCA? In asta consta superioritatea daca nu ai inteles. Pe oameni, i-a facut superiori fata de animale CREATORUL asa ca toti oamenii sunt superiori orcarui animal.
Nu contest faptul ca UNII oameni se COBOARA sub standardul unor animale DAR asta in mod VOIT.

| danut a răspuns:

Unde ai vazut tu crocodili in lacuri in afara de cele facute de om?
Mai glumetilor, voi pe ce planeta traiti?

| CanutaOmsucit a răspuns (pentru danut):

lacuri facute de om? in jungla amazoniana sunt o gramada

| dragos9234 a răspuns (pentru danut):

Tu cred ca esti de pe alta planeta glumetule. Sper ca ai glumit cand ai spus ""Unde ai vazut tu crocodili in lacuri in afara de cele facute de om?""du-te tu prin Africa si ai sa vezi pe acolo crocodili care nu treiesc in lacuri create de om.

| danut a răspuns (pentru CanutaOmsucit):

APA CURGATOARE...nu lacuri, chiar daca curge cu un metru pe ora tot ape curgatoare sunt.

| danut a răspuns (pentru dragos9234):

UNDE? Dovezi!

| danut a răspuns:

Crocodilii traiesc in ape curgatoare, puternic oxigenate cu un mare aflux de hrana (pesti) sau pe planeta ta traiesc si in ape statute? Nu am spus ca traiesc doar la gradina zoologica sau ai probleme de interpretare?

| Anonim explică (pentru danut):

Observ ca te-ai tot contrazis cu diversele persoane dar nu le-ai raspuns la intrebare. Sa punem altcumva problema... renunta la protectia casei, la lucrurile materiale si mergi o saptamana in jungla fara nimic (haine, papuci, mancare, cutit, mijloc de aprins focul, canistre pentru apa si altele), asa cum esti de la natura. Ce zici, mai esti superior animalelor?

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce as face ce spui tu? Cumva trebuie sa "ma cobor" la nivelul unui animal? La ce intrebare nu am raspuns? Inca nu ati inteles ca nu forta fizica este cel mai important lucru? Si gol cum spui tu, un om cu un nivel de cunostinte satisfacator poate supravietui intr-o padure. Stiu sa fac focul fara chibrit, sa-mi fac o unealta de pescuit, un adapost, sa fac rost de mancare, etc. De ce nu-i spuneti pe nume ideii voastre natange, ce ai face daca te-ai gasi fara nimic asupra ta in fata unei haite de lupi sau lei, etc., etc. probabil nu as putea face prea multe dar aceasta situatie este cu mult mai putin probabila decat cea de a ma impiedica la metrou si a cadea pe..Luna. In esenta, DA, omul este superior animalelor fiindca asa l-a facut Dumnezeu. Deci, doar cu voia lui, omul poate devenii inferior unui animal. Vezi tu, mesajul asta arata superioritatea omului fata de un animal, forta fizica este valabila DOAR in situatia cand un om NU DEPASESTE nivelul gandirii unui animal (are doar instincte). Faptul ca multi se comporta "ca animalele" nu inseamna decat ca acestia isi doresc acest lucru.

| danut a răspuns:

Ursul doar hiberneaza in barlog si in definitiv este vara si ursii sunt prin padure.

| EvangelineLovin a răspuns:

Sunt si animalele acelea inteligente reportate la conditia lor de animale. sunt si ele cum sunt si oamenii, unii mai inteligenti altii mai putin. omul e superior pentru ca el a fost creat primul, si are gandire logica si suflet si constiinta si alte sentimente.

| danut a răspuns (pentru EvangelineLovin):

Animalele au fost create primele iar omul la sfarsit.

| dragos9234 a răspuns (pentru EvangelineLovin):

Omul nu a fost creat de nimeni.
Dar de delfini ce zici? Si ei vorbesc intre ei.

| richarddawkins a răspuns:

Eu nu consider pe nici una inferioara, http://sondajd.blogspot.com/ pentru ateii, agnostici, deisti

| Coyotul a răspuns:

Pentru a raspunde la aceasta intrebare pe cale religioasa e usor.In Biblie, cartea Facere este scris clar ca omul trebuie sa fie conducator peste pamant si peste vietuitoarele lui.