| Moisie a întrebat:

Plecand de la faptul ca Isus s-a nascut din Treimea din care facea chiar el insusi parte, si tinand cont ca el niciodata nu pomeneste de vreun alt Dumnezeu decat de Tatal sau ceresc, sa intelegem ca el se refera la el insusi? dar
cand era inca in ceruri, adica inainte de a cobori pe pamant sa o lasa gravida pe viitoarea sa mama, sarcina din care trebuia sa se nasca tot el insusi?
Gandidu-va la aceasta, vi se mai pare ca este intamplatoare coincidenta ca Diavolul a aparut pe firmament odata cu Noul Testament, adica cand s-a nascut Isus?
Si astfel iata... biserica voastra crestina se inchina la Diavol numindu-l Dumnezeu?
Ia asculati voi cine este Dumnezeul religiei crestine, chiar din gura Papei de la Roma:

http://www.youtube.com/watch?v=0IgdzyMNfjw

4 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Toate, dar absout toate problemele şi neînţelegerile legate de unitatea Sf. Treimi (trei ipostasuri care au aceeaşi FIRE sau NATURĂ divină) vin doar din neînţelegerea Jertfei şi a ASUMĂRII "ROLULUI" pe care Fiul lui Dumnezeu l-a avut în lume!

Acest "ROL" asumat de bună voie SCHIMBĂ toate raportările Fiului către Tatăl, este asumarea unei "inferiorităţi" (care ţinea de firea umană asumată temporar ŞI NU DE CEA DIVINĂ! )

Dumnezeu Fiul este de aceeasi NATURA cu Tatăl...

În "ROLUL" ASUMAT DE BUNĂVOIE prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt "rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.

| Moisie explică (pentru milan9):

Pui gresit problema, este Isus fiul sau nu este fiu?, daca este fiul insemna ca nu este o alta ipostaza ci este o alta persoana, apartinand aceleiasi uniuni.
Judecand asa cum judeci tu inseamna ca vfiecare spermatozoid este o ipostaza a tatalui, pina in clipa cand se naste un copil care este deja o alta persoana! Un spermatoyoid nu isi asuma niciun rol, iar dupa ce acel spermatozoid s-a intrupat intr-un om, inseamna ca este om si nu Dumnezeu, iar cand acel om este arestat, inbterogat, acuzat, judecat, condamnat si apoi executat, nu se poate spune ca s-a sacrificat decat intr-un singur caz si anume daca esti analfabet structural si nu ai proprietatea cuvintelor pe care le spui!

| milan9 a răspuns:

Si eu care credeam ca tu ai terminat cu stupiditatea asta cu "Luceafarul"... Dar nu, tu trebuie in continuare sa fii negru la mate si negru in cerul gurii... thinking


"Luceafăr" NU inseamna "diavol"! "Luceafăr" inseamna "luminator". "LUCEAFARUL" ESTE O STEA.
De ce nu-ti intra in cap lucrul acesta? Pune mana pe un dictionar pentru a te convinge...

Ingerul care a căzut din cer fusese numit "Lucifer" tocmai pentru ca înainte de cădere avea la Dumnezeu o mare demnitate, o demnitatea pe care însă a pierdut-o, pierzând astfel si comparaţia cu acea stea numita "Luceafăr"...

| Moisie explică (pentru milan9):

Fatul ca Lucifer nu inseamna Diavol, nu trebuie sa-l clarifici cu mine ci cu prorocul Isaia si cu Dumnezeu care i-l numeste asa pe cel care i s-a impotrivit lui in scena povestita de prorocul Isaia in cap 14:12.
Asa ca daca nu-ti convine ce scrie in Biblie si ce se predica la Vatican reclama Dumnezeului din ceruri care a inspirat Biblia!

Da, intr-adevar acel inger numit si Satan, avea o mare demnitatesi cadere in fata lui Dumnezeu pentru ca era fiul sau, si la fel de adevarat este ca dupa ce a fost azvarlit de Dumnezeu pe pamant si apoi in Iad, asa cum confirma si prorocirea lui Isaia si Apocalipsa, din cel mai drag inger a devenit Diavol, adica Luciferul numit si Satan pe care voi crestinii i-l slaviti in biserica voastra asa cum clar se vede in acest filmulet scurt facut la predica de Pasti de la Vatican
http://www.youtube.com/watch?v=0IgdzyMNfjw