| bogdanivasciuc54 a întrebat:

Pot creștinii să recurgă la contracepție?

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cica e păcat, ziceau unii pe aici. Ramana singura solutie sa faci sex doar 1 sau de 2 ori. Depinde cati copii vrei. Da vezi cum o faci, sa calculezi exact ziua cand e la ovulatie si sa nu aiba femeia org. asm, sa fie strict pentru conceptie.

| CookieDog a răspuns:

Umm... atât timp cât vorbim despre oameni, de ce nu?

| mentholinks a răspuns:

Nu, nu au voie fiindcă femeile creștine se mantuiesc prin nașterea de cât mai mulți copiii care vor deveni slujitori ai Domnului.

| mudokins78 a răspuns:

Defineste crestin si iti voi da cel mai bun raspuns la pacaleala religiilor!

| Nilsson a răspuns:

Dacă fac aceste lucruri nu se mai pot numi creștini.

| Mircea08 a răspuns:

"Deci zicea Iisus către iudeii care crezuseră în El: Dacă veţi rămâne în cuvântul Meu, sunteţi cu adevărat ucenici ai Mei; Si veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va face liberi."
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 8/32)
"Domnul este Duh, şi unde este Duhul Domnului, acolo este libertate."
(Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 3/17)
"Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi folosesc. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate zidesc."
(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 10/23)
"Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva."
(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 6/12)
"De ce, dar, de la voi înşivă nu judecaţi ce este drept?"
(Sfanta Evanghelie dupa Luca – 12/57)
"Toate să le încercaţi; ţineţi ce este bine;"
(Epistola întâia către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel – 5/21)
Crestinii au o invatatura pe care o respecta. Ceea ce nu este interzis de aceasta invatatura inseamna ca este permis. La acest lucru se refera versetele de mai sus

Răspuns utilizator avertizat
| Irinel15123532 a răspuns:

Ce fel de contraceptie? Daca este o contraceptie AVORTIVA, categoric NU. Contraceptia NON-AVORTIVA, este permisa. Prezervativul spre exemplu, este non-avortiv. Dar, pilula de a doua zi este interzisa, steriletul si toate aceste metode Avortive, sunt interzise pentru ca omoara ceea ce deja s-a format, celula care va da nastere copilului, acolo este deja viata. Lasa-ma sa iti prezint ceva.

https://www.youtube.com/watch?v=kCmPALLRx8I

https://www.youtube.com/watch?v=g6kMwJuRRKY&t=7s

| bogdanivasciuc54 explică (pentru Irinel15123532):

Dar metoda vasectomiei? Aceasta este o metoda de contraceptie definitiva care nu permite niciodata o sarcina? Este permisa?

| Irinel15123532 a răspuns (pentru bogdanivasciuc54):

Draga prietene, spre rusinea mea, nu ma pot pronunta, am cautat cate ceva pe internet, dar trebuie sa recunosc ca nu am mai auzit de asta pana acum, nu este in domeniul meu si nu vreau sa dau vreun sfat eronat. Cel mai bine ar fi sa intrebi medicul, si dupa ce ai intrebat medicul, intreaba un pastor sau un consilier crestin, daca este metoda avortiva sau nu. Chiar daca medicul iti va spune ca nu, intreaba un pastor, un preot, un consilier crestin, imi pare rau dar eu nu ma pot pronunta, nu cunosc mai nimic despre aceasta metoda. Si ai grija prietene, nu cunosc mai nimic despre asta, dar pe net se spun de cateva riscuri frecvente, documenteaza-te extem de bine inainte sa o faci.

| Intum a răspuns (pentru Irinel15123532):

Steriletul dacă nu mă înșel e plus ca o plasă ca să întoarcă sperma înapoi, deci cum e avortiv?

| Intum a răspuns (pentru Irinel15123532):

Vasectomia e versiunea masculină a metodei de-a lega trompele uterine, dacă nu mă înșel vasectomia blochează căile de circulație a spermeI. E ca și cum ai fI castrat, dar potent d.p.d.v. sexual.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Intum):

Voi prezenta un material.
Steriletul (spirala sau firul uterin - dispozitiv intrauterin DIU) are in primul rand efect abortiv?
Dupa testele folosite pentru stabilirea sarcinii timpurii, in ciuda folosirii spiralei, fecundatia se petrece de cateva ori pe an. Prin producerea intentionata a unei congestii de iritatie in tesutul conjunctiv uterin, fixarea fatului este impiedicata si acesta moare, de cele mai multe ori, dupa una sau doua saptamani.

Astfel, steriletul ucide pruncul, cel mai adesea inainte de menstruatia asteptata cand femeia care fusese insarcinata poate crede ca, de fapt, n-a fost.

Dintre EFECTELE SECUNDARE ale steriletului mentionam cateva:
-infectia mucoasei uterine, anexite, cervicite sau chiar pelviperitonite;
-perforatia uterina, sangerari, sarcina extrauterina (una din cele mai mari pericole pentru viata mamei);

Din cauza acestor efecte deosebit de periculoase, din anul 1987, steriletul a fost retras de pe piata in SUA (mai sunt cateva fabrici din Industria Farmacologica, Industria Avortului care exporta din SUA in Europa si Asia sterilete pentru detalii vedeti Brosura - Avortul si Contraceptia).

Cand se folosesc Depo-Provera, implanturi sau diferite mijloace de dupa relatiile sexuale, fecundarea, conceptia are de asemenea, loc si aceste mijloace in mod automat ucid pruncii.

Argumentele amintite mai sus arata, asadar, ca exista diferite mijloace incorect numite „anticonceptionale". Chiar daca sunt folosite, fecundarea poate avea loc, iar pruncii sunt omorati in primele zile ale vietii lor.

Prin intermediul acestor metode sunt ucisi aproximativ acelasi numar de copii ca si prin metodele chirurgicale.

S-a cautat ani de zile sa se ascunda efectul de avort timpuriu al pilulelor si al steriletului, stiindu-se foarte bine ca o divulgare prompta a acestui adevar ar fi determinat multe femei sa se abtina de la folosirea lor.

| cris54321 a răspuns:

Nu

| popM188 a răspuns:

Pot sa recurga, dar asta nu inseamna ca e si permis de biserica.