| epicquestion a întrebat:

Presupun ca toata lumea a auzit de Parintele Arsenie Boca...intrebarea mea este:Este gresit sa ma rog Lui in log sa ma rog lui Dumnezeu sau are ceva daca ma atat la Dumnezeu cat si la El pentru ca aceasta sa ii poata transmite lui Dumnezeu rugamintea mea?

17 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Exod 20:4, 5 arata clar ca Dumnezeu vrea să ne închinăm numai lui.

| Doub a răspuns:

De ce să te rogi lui, când îl ai pe Dumnezeu?

| epicquestion explică (pentru Doub):

Ca rugamitile mele sa poata ajunge mai usor la Dumnezeu

Răspuns utilizator avertizat
| fllu07 a răspuns:

Http://www.gandul.info/......i-14623018

citeste doar introducerea :)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du'te si pupa'i moastele asa o sa fi mai aproape de el.
Presupun ca ai o icoana cu el pana acum. Fa'i un altar se va simti mult mai bine, se va simti iubit.
Eventual ofera si bani cand mergi in pelerinaj sa aiba de buzunar ca in Rai este scump sa traiesti, acolo se duc numai credinciosii B.O.R

| epicquestion explică (pentru anonim_4396):

Tu esti genul care vezi numa parte rea a anumitor lucruri....intradevar faptul ca vedem diverse lucruri la tv...gen persoane considerate sfinte care se scalda in bani sau lucruri in gen, sunt lucruri ce nu par a fi tocmai in corelatia cu invatatura lui Dumnezeu, de aici si o vorba:Fa ce zice popa nu ce face el! dar asta nu e valabila pentru toti si nu suntem noi cei ce ar trebui sa judece asemenea lucruri ..doar Dumnezeu poate face acest lucru

| anonim_4396 a răspuns (pentru epicquestion):

Si ma rog, care este partea buna a lucrurilor? ca venerati sfinti si va inchinati la asemanari precum icoane si alte chestii facute de mana omului?
Sunt multe invataturi precum Coranul(Islam), Torah(Mozaism), Pali Tipitaka(Budism), Dao de jing(Daoism), Vedele(Hinduism), ce te face sa crezi ca BIBLIA este invatatura lui Dumnezeu? Popa ar fi trebuit sa fie un model pentru toata societatea, un adevarat om de incredere, nu un mancator de bani care utilizeaza religia ca mijloc pentru atingerea scopurilor lui, si o spun din propria experienta cu preotul care are masini, vile, care calatoreste peste tot, Israel, Atena, Spania, Italia etc(sotia lui este profesoara de religie si de acolo stiu ca ne'a spus). Fiul preotului din satul bunicii mele se vrea preot cand in curtea liceului vorbea numai ''''''', injura si era violent cu alti colegi de'ai lui si eu sa ma incred in astfel de persoana si sa ii pup mana, care a umblat cine stie pe unde? Vai de mine.
Sau sa ma incred in lacrimile lui Boca? :)).ce sa zic, nu aveau ce sa scoata pe piata acum.
Urmareste asta :
https://www.youtube.com/watch?v=bOdbq8-PUtA
Eu nu cred in profeti, fii ai lui Dumnezeu, sfinti, preoti, religie si tot ce tine de astea, probabil o fi acolo ceva dar eu nu am de unde sa stiu si nici tu, dar continui cu aceasta chestie numita credinta.

| Chimied a răspuns:

Nu, nu e gresit : „Când voi muri, să veniţi la mormântul meu. Cu cât mai des cu atât mai bine. Şi toate câte le aveţi pe suflet, tot ce vi se va întâmpla, să veniţi ca şi cum aş fi viu şi, îngenunchind la mormântul meu, să spuneţi asupra lui toată amărăciunea voastră. Să-mi spuneţi toate! Vă voi auzi, şi atunci va fugi toată amărăciunea voastră. Şi să vorbiţi cu mine ca şi cum aş fi viu, şi să faceţi acelaşi lucru ca şi acum. Fiindcă voi fi împreună cu voi mereu." [Sf. Serafim de Sarov (1759-1833) către ucenicii săi]

| Lucică1998 a răspuns:

Părerea mea e ca e foarte greșit sa te rogi altcuiva si asta din mai multe motive. Cel mai simplu ar fi ca pur si simplu iei slava lui Dumnezeu si i-o atribui unui om, indiferent cat de sfânt a fost el. Dar daca vrei sa intri in detalii, cred ca Biblia spune foarte clar ca nu avem voie sa ne închinăm (rugăciunea e o forma de închinare) altcuiva, in afara de Dumnezeu, de multe ortodocși se justifica zicând ca pe Dumnezeu il adora si pe sfinți ii știu eu ce, dar oricum un cuvânt care ți-l da in lista de sinonime a cuvântului adorare, deci de fapt nu e nici o diferența intre închinarea la idoli si închinarea la sfinți, pentru ca închinarea la idoli înseamnă sa atribui altcuiva puterea si slava lui Dumnezeu, iar înclinându-te unui sfânt faci asta. Un alt Argument foarte popular e ca oamenii aia au fost sfinți si acum sunt in rai, iar in cazul unora nu contest acest lucru (zic "unora" pentru ca pe unul ca Stefan cel Mare care era un însetat de sânge sigur nu a fost sfânt sau Constantin cel Mare care a fost ceva de genu ba hai ca mor, sa ma botez si eu poate poate ajung si eu in rai), dar e un verset undeva in Biblie, nu știu exact locul, unde zice sa nu ne închinăm la mai multe lucruri, iar printre ele se găsesc si ființele din locurile cerești, sau ceva asemanator, dar oricum cu același înțeles, dar oricum acel verset era in contextul închinați la idoli. Nu ma înțelegeți greșit nu contest sfințenia onora dintre sfinți, sau faptul ca au ajuns in rai, dar totuși, cred ca oameni aia numai sa primească închinarea menită lui Dumnezeu nu și-ar fi dorit asa ca de ce sa facem asta. Ca sa răspund strict la întrebarea ta răgățeni lui Dumnezeu, ca oricum numai el poate sa răspundă rugăciunilor tale.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Lucică1998):

Sunt multe exemple de inchinare in Biblie care nu sunt idolatrie. Cand Iacov s-a inchinat lui Isaav de 7 ori pana la pamant, era idolatru? Cand Ingerul Gavriil s-a inchinat Fecioarei Maria, era idolatru? Cand Avraam s-a inchinat Heteilor, era idolatru? Cand Iosif s-a inchinat tatalui sau Iacov (Israel), era tot idolatru? etc etc
Trebuie sa intelegi ca exista mai multe tipuri de inchinare si de cinstire, asa cum sunt atestate ele de Biblie, daca te intereseaza textul Scripturii, si daca esti de buna credinta.
Una e inchinarea si cinstirea acordata lui Dumnezeu, si alta sfintilor, dreptilor lui Dumnezeu sau rudelor.
Idolii sunt "dumnezeii neamurilor", asa cum spune Psalmul 95, adica divinitatile false, inexistente, de tipul vitelului de aur sau Baal, Alah, Budha, Astarte, Artemis etc
Inchinarea la acestia este interzisa si este evident idolatrie.
Dar mijlocirea sfintilor este chiar o porunca a lui Dumnezeu:

"...robul Meu Iov sa se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voi fi ingaduitor, ca sa nu Ma port cu voi dupa nebunia voastra, intrucat n-ati vorbit despre Mine asa de drept cum a vorbit robul Meu Iov." - Iov 42, 8

Rugaciunile sfintilor sunt tamaie in faţa lui Dumnezeu:

Apocalipsa 5:8 Si cand a luat cartea, cele patru fiinte si cei douazeci si patru de batrani au cazut inaintea Mielului, avand fiecare alauta si cupe de aur pline cu tamaie care sunt rugaciunile sfintilor.

| AdiTorrent7 a răspuns (pentru anonim_4396):

Desigur. Iar rugaciunea nu insemna in mod exclusiv 'adorare'. Inseamna foarte bine si dilog si impreuna rugare cu sfintii inaintea lui Dumnezeu.

| ada92 a răspuns:

Isus insusi a indreptat atentia doar spre Dumnezeu si i-a adus inchinare doar lui. De exemplu, cand a fost indemnat sa infaptuiasca un act de inchinare inaintea Diavolului, Isus a spus: „DOMNULUI Dumnezeului tau sasa te inchini si numai Lui sa-I slujesti" (Matei 4:10). Mai tarziu, Isus si-a instruit discipolii spunand: „«Tata» sa nu numiti pe nimeni pe pamant, pentru ca unul singur este Tatal vostru: Acela care este in ceruri". — Matei 23:9. Faptul de a-i aduce inchinare oricarei alte persoane sau vreunui lucru ar fi o forma de idolatrie, care este condamnata atat in Scripturile ebraice, cat si in cele grecesti. — Exodul 20:4, 5; Galateni 5:19, 20. Isus este unicul mijloc prin care ne putem apropia de Dumnezeu (Ioan 14:6). Sper ca te-am ajutat

| eXtremeAdy a răspuns:

Mda Arsenie Boca de fapt ne este prezentat intr-un mod exagerat ca pe un Dumnezeu de presa, dar nu e asa, a fost intr-adevar un om cu o credinta avansata, in tocmai presa nu l-a promovat pe Dumnezeu atat de direct cat l-a promovat pe Arsenie Boca, nu cred ca e bine sa te rogi strict lui, te poti ruga si lui Dumnezeu si vorba aia, relatia ta cu Dumnezeu trebuie sa fie mai stransa si rugaciunile in tocmai ca intaresc mai mult relatia cu Dumnezeu

| Mașka98 a răspuns:

In Matei 6:9 Isus ne-a invatat sa ne rugam : "Voi aşa să vă rugaţi: «Tatăl nostru, [care] eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău »". Isus nu si-a invatat niciodata discipolii sa se roage la altcineva in afara de Dunezeu.
In plus, intr-una din Cele zece porunci, Dumnezeu a zis: „Eu, Domnul, Dumnezeul tău, Eu sunt un Dumnezeu gelos" (Ieşirea 20:5, Biblia sinodală, 2001). Deci, Dumnezeu pretinde ca închinarea noastră — inclusiv rugăciunea — să-i fie adusă în exclusivitate lui. De fapt, Dumnezeu se simte jignit daca ne rugam altcuiva.

| Danii_Danii_1998_Phmh a răspuns:

Poti sa te rogi la amandoi, te rogi la parintele Arsenie Boca, el duce rugaciunea ta la Dumnezeu.

Întrebări similare