anonim_4396
| Anonim întreabă:

Presupunand ca totul se va pierde peste noapte. Toata memoria, tehnologia, stiinta, cuvintele, scrierile... totul, iar umanitatea trebuie sa o ia de la inceput. Tot ce stim acum despre stiinta, mai devreme sau mai tarziu se va redescoperi exact asa cum este acum deoarece "legile" nu se schimba. Care sunt sansele ca povestile religioase sa se recupereze 100% cum sunt acum? Care sunt sansele ca exact aceeiasi zei sa fie "redescoperiti" si sa nu se creeze altii si alte povesti?

13 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Intotdeauna si in orice situatie, oamenii vor avea nevoie de "cineva" pe care sa dea vina pentru esecurile lor.
N-are nicio importanta ca acel cineva se numeste Dumnezeu, Zana Maseluta sau Bin Laden.
Nu putem decat sa speram ca, desi toate datele alea s-ar putea pierde, mostenirea genetica ar avea un cuvant de spus si ca oamenii, chiar asa nestiutori de niciunele cum ar deveni, ar fi destul de inteligenti incat sa nu-si mai puna singuri bete-n roate inventand pedepse divine pentru orice.

| Inferno a răspuns:

Nule, sansele sunt nule. E imposibil sa ma iexiste crestinismul, pentru ca nu ar mai fi niciun Iisus care sa-l raspandeasca, nu ar mai exista acei profeti care au venit cu idei si au dat nastere la o gramada de religii. Alti oameni, alte idei.

| rocco09 a răspuns (pentru Inferno):

Dumnezeu crestinismului nu vine de la Iisus ci de mult timp inainte! Nu fi asa sigur!

| Inferno a răspuns (pentru rocco09):

Iisus pune bazele, daca nu exista Iisus crestinismul nu ar fi existat astazi, asta ti-o garantez.

NOname
| NOname a răspuns:

Oamenii ar lua-o de la zero și ar ajunge să-și creeze alți zei (se pare că stă în natura umană).

Răspuns utilizator avertizat
| NOname a răspuns (pentru wdexwjmwd):

Tot ce e posibil. Nu m-ar mira.

| Dumnezău a răspuns (pentru wdexwjmwd):

Da-mi mana libera si fac eu o noua Inchizitie.Doar ca de data asta anti-teistii sa intre in case peste orice forma de teist, sa-l jupoaie si sa-l puna la macerat vreo doua zile.Promit rezultate mai bune decat spaniolii, dar, cum am zis, vreau sa am putere absoluta.

| Anonim explică (pentru Dumnezău):

Wow mi-e frica deja laughing

| 4b a răspuns:

''totul se va pierde peste noapte''...un vis frate, maret, da' visbig grin

| M25M a răspuns:

Pai daca totul se va pierde(daca te referi si la monumente, biserici, temple) peste noapte atunci si povestile religioase, cu tot cu zeitati, vor fi pierdute.
Insa nu imi fac griji vor fi altii inventati apoi oamenii se vor omori intre ei ca sa vada care zeu este mai bun.

Răspuns utilizator avertizat
| faraharamaica a răspuns:

Intrebarea ta nu este rationala. In primul rind, chiar daca ar trebui sa reinventam totul nu fi asa sigur ca legile nu vor fi la fel. Orice trib cretin are reguli de baza pentru a putea mentine ordine in interiorul sau. Care crezi tu ca ar fi acestea? Pai, sa nu ucizi un altul, altfel tribul piere. Apoi, sa nu iei de la altul ceea ce nu-ti apartine- asta pentru ca altfel s-ar omori intre ei si ajungem la acelasi rezultat ca mai inainte. Gindeste singur mai departe si ai sa ajungi la concluzia ca legile firi sin aceleasi deci rezultatul este acelasi. Pina la urma mintea umana va percepe ca exista ceva care a creat omul si chiar daca nu vor folosi cuvintul Dumnezeu si vor rosti un alt nume, tot la Cel Prea Inalt se vor inchina.

Întrebări similare