| Inferno a întrebat:

Presupunand existenta divinitatii crestine.
La simpla intrebare : "Cine l-a creat pe Dumnezeu?" crestinii ne spun ca Dumnezeu exista de la inceput si aici exista doua moduri de vizualizare diferite. Fie spui ca Dumnezeu este infinit in timp si din acest motiv nu exista un inceput al sau. (daca timpul nu are si el un inceput)
Si mai este o varianta in care Dumnezeu nu se supune timpului deloc, astfel nu putem vorbi despre trecut si viitor in cadrul divinitatii si doar despre prezent fiind imposibila crearea a ceva ce exista doar in prezent.

Care varianta este cea mai buna?

23 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

El este din vesnicie in vesnicie.El este necreat.El exista.Cu mintea noastra nu putem sa pricepem maretia lui Dumnezeu.

| dragos9234 a răspuns (pentru EmaS):

"Cu mintea noastra nu putem sa pricepem maretia lui Dumnezeu.""
Nici nu stii cata dreptate poti avea daca dumnezeu este asa cum il caracterizeaza biblia.
Cum poti tu crede ca pe cineva/ceva asa de puternic (putere fara limite adica) il poti imbuna sau respecta macar prin faptul ca tii postrui sau te rogi sau mai stiu eu ce.
Dumnezeul omnipotent nici nu ar prezenta vreun interes fata de oameni la ce maretie are.

| EmaS a răspuns (pentru dragos9234):

Dorinta lui Dumnezeu de la inceput a fost ca sa-si impartaseasca dragostea Sa.In mod etern, a existat dragoste Intre Tatal, Fiul Si Duhul Sfant. Dorinta lui Dumnezeu a fost sa aiba copii - o familie cu fii şi fiice creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, care in mod intim sa poata relata cu Dumnezeu intr-un mod care sa-L satisfaca pe El.Copii care sa fie ca El, care sa-L iubeasca din inima pentru ca au vrut asta, aceasta este ceea ce Dumnezeu-Tatal vrea. Acesta a fost scopul lui Dumnezeu in creatie- sa aiba o familie catre care El sa- si poata exprima dragostea Sa si sa primeasca dragoste.(Efeseni 1:3-5)

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Da-mi un exemplu de ceva aparut din nimic?

| EmaS a răspuns (pentru RAY):

Totul a aparut din nimic! Nu aceasta este teoria evolutionista?!
laughing

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

La fei si teoria creationsta nu vad ce e de ras, un creator aparut din nimic creaza totul din nimic, conduce poporul timp de 40 de ani pe o suprafata de 100 km asa zeul ai

| EmaS a răspuns (pentru RAY):

Este cel mai minunat si mai puternic! Il iubesc!

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Imi imaginez ce mult la iubit poporul lui cand lea dus timp de 40 de ani in tara robiei sa fie sclavi

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Te-ai gandit vreodata daca te nasteai in arabia si era mulsulmana cum era viata ta religioasa ca apoi sa arzi in iad?, ti se pare corect sa arzi in iad ca nu ai auzit de zeul tau?

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

10. Pielea de găină
Cutis Anserina


Oamenilor li se face pielea de găină, adică li se umflă mușchii de la baza firelor de păr, atunci când le este frig, sunt speriați, furioși sau înfiorați de ceva. Multor altor vietăți li se întâmplă același lucru exact din aceleași motive. Putem vedea cum li se ridică părul pe spate câinilor sau pisicilor atunci când se simt amenințați de ceva. În situații de frig, ridicarea părului face ca aerul dintre firele de păr și piele să rămână prins acolo, creând astfel un plus de izolare și căldură. Ca răspuns la frică pielea de găină face animalul să pară mai mare – în speranța că va reuși să sperie inamicul. Oamenii nu mai au însă beneficii de pe urma acestui efect, dar el a rămas pur și simplu din trecutul nostru când nu purtam haine și trebuia să ne intimidăm dușmanii. Selecția naturală a eliminat părul des și gros, dar a lăsat în urmă mecanismul pentru controlarea acestuia.
9. Organul lui Jacobson
Organul vomeronazal

Este o parte fascinantă a anatomiei animale care ne spune o mulțime de lucruri despre istoria noastră sexuală. Acesta este localizat în nas și este specializat în detectarea feromonilor (substanțe secretate de corp care declanșează dorința sexuală, atenționează animalele cu privire la potențiale pericole și ajută la găsirea hranei). Oamenii se nasc cu organul lui Jacobson, dar abilitățile sale scad în dezvoltarea timpurie până la un punct în care devine inutil. În trecutul îndepărtat oamenii se foloseau de acest organ pentru a localiza partenerii de împerechere atunci când comunicarea era încă imposibilă. Astăzi există alte metode pe care nu le mai enumăr aici deoarece le știți voi prea bine.


8. Resturi de ADN
L-gulonolactona oxidaza

Oamenii dețin în codul lor genetic structuri care cândva erau folosite pentru a produce o enzimă pentru procesarea vitaminei C. Această enzimă, numită l-gulonolactona oxidaza nu mai poate fi însă fabricată de organismele umane deoarece gena care aparține enzimei nu functionează. Într-un anumit punct al istoriei, o mutație a dezactivat această genă, lăsând în urmă rămășițele sale ca resturi de ADN. Aceste rămășițe de ADN indică un strămoș comun cu alte specii de pe pământ.
Pierderea unei enzime care este importantă pentru producerea vitaminei C a avut loc frecvent pe scara evoluției și a afectat majoritatea peștilor, multe păsări, unii lilieci, porcușorii de Guineea și majoritatea primatelor, incluzând oamenii. Mutațiile nu sunt încă letale, deoarece vitamina C se regăsește din abundență în sursele alimentare (se poate spune că multe dintre aceste specii se hrănesc, sau se hrăneau, în principal cu fructe).


7. Mușchii urechii externe
Mușchii auriculari

Muşchii urechii externe intervin în mişcările pavilionului urechii, la om fiind regresaţi. Ei sunt folosiți de animale pentru mișcarea (inclusiv rotirea) urechilor independent de capul lor, în scopul de a-și concentra auzul pe anumite sunete. Noi oamenii încă mai avem acești mușchi pe care i-am fost folosit cândva tocmai în acest scop – dar aceștia sunt în prezent atât de slab dezvoltați încât pot da abia o oscilație insesizabilă urechilor noastre.6. Mușchiul plantar

Mușchiul plantar este folosit de animale pentru prinderea și manipularea obiectelor cu picioarele – lucru foarte bine observabil la maimuțe care sunt capabile să-și folosească picioarele aproape la fel de bine ca și mâinile. Avem și noi acest mușchi dar este atât de subdezvoltat încât adesea este scos de medici când au nevoie de țesut pentru reconstrucția altor părți ale corpului. Mușchiul a devenit atât de inutil pentru corpul uman încât 9% din oameni se nasc fără el.


5. Măselele de minte

Primii oameni consumau o mulțime de plante - și trebuiau să mănânce destul de repede pentru a consuma o cantitate suficientă zilnic încât să le fie asigurați toți nutrienții necesari. Din acest motiv avem un set suplimentar de molari care fac gura mai "productivă" la mestecat. Acest lucru a fost esențial doarece corpul nu avea capacitatea de a digera suficientă celuloză. Pe măsură ce dieta s-a schimbat, arcadele noastre s-au micșorat iar a treia pereche demolari a devenit inutilă. În prezent circa 20% dintre oameni nu au avut niciodată măsele de minte.4. A treia pleoapă
Plica semilunaris

O particularitate a ochiului pisicii este că este protejat, pe lângă pleoapele inferioară și superioară, de o a treia pleoapă, membranoasă, care se închide dinspre colțul interior al ochiului către exterior. Cea de-a treia pleoapa este de fapt restul membranei "pentru clipire", membrana care s-a pastrat însă la o serie de animale precum găinile, reptilele sau rechinii. La oameni a devenit foarte mică, dar unele populații prezintă porțiuni mai vizibile decât altele.


3. Punctul lui Darwin

Acesta se găsește la majoritatea mamiferelor, iar noi oamenii nu facem excepție.Cel mai probabil a folosit la ghidarea sunetelor spre ureche, dar la oameni nu mai îndeplinește nicio funcție în prezent. Doar 10, 4% din populația umană mai prezintă acest semn vizibil, dar este posibil ca un număr mult mai mare de oameni să poarte gena care îl produce. Punctul (indicat în imagine) este un mic nodul gros aflat la joncțiunea dintre secțiunea superioară și cea mijlocie a urechii.


2. Coccisul

Este o reminiscență a cozii pe care am avut-o cândva. Deoarece nu am mai fost nevoiți să ne cățărăm prin copaci, am pierdut coada care ne ajuta la menținerea echilibrului. În prezent ajută la susținerea mușchilor pelvisului, putând astfel să stăm mai comod pe scaun.


1. Apendicele

Apendicele nu are nici o utilitate cunoscută pentru omul modern și adesea este îndepărtat când se infectează. Oamenii de știință sunt de acord că în trecut a ajutat la procesarea celulozei aflată în dieta bogată în frunze pe care o aveam. De-a lungul evoluției, pe măsură ce dieta noastră s-a schimbat și am început să mâncăm alimente mult mai ușor de digerat, apendicele a devenit inutil.

Ceea ce este deosebit de interesant este că selecția naturală (în timp ce a îndepărtat toate funcționalitățile acestuia) alege indivizii cu apendice mai mari deoarece sunt șanse mai mari ca acestea să nu se infecteze. Așadar, spre deosebire de degetul mic de la picior, care - fiind și el inutil în prezent - este foarte posibil să dispară, apendicele probabil va sta cu noi multă vreme de acum înainte – fără a face nimic.

| dragos9234 a răspuns (pentru EmaS):

De unde stii?
Daca este interpretata gresit biblia?

| EmaS a răspuns (pentru dragos9234):

Duhul Sfant te invata, te calauzeste in tot adevarul.

| dragos9234 a răspuns (pentru EmaS):

Dar cum poti sti ca intr-adevar esti calauzit de duhul sfant si nu ti-se pare.

| EmaS a răspuns (pentru dragos9234):

Sunt mai multe etape. Duhul Sfant nu locuieste intr-un vas murdar.Trebuie sa te curatesti de pacate sa primesti iertarea Domnului Isus sa te lasi de pacate si sa primesti umplerea cu Duhul Sfant sa te nasti din nou din Dumnezeu.http://biblia.resursecrestine.ro/ioan/3

| dragos9234 a răspuns (pentru EmaS):

Dar de ce nu ni-se arata dumnezeu pentru a fi convinsi ca el exista?
Nu crezi ca un dumnezeu iubitor ne-ar arata ca el exista in loc sa ne puna sa credem in ceea ce citim intr-o carte?

| EmaS a răspuns (pentru dragos9234):

Cartea aceea este scrisoarea lui de dragoste pentru noi.El doreste ca noi sa Il cautam si sa Il recunoastem ca Tata! http://www.youtube.com/watch?v=n_sGLoqhha8

| dragos9234 a răspuns (pentru EmaS):

SA presupunem ca ai dreptate, dar de unde stiu eu ca asa este?

| EmaS a răspuns (pentru dragos9234):

Vei putea sa experimentezi si tu nasterea din nou.Sunt milioane de oameni care au fost transformati din oameni firesti in copii de Dumnezeu.http://www.viatavesnica.ro/cauta-marturii/vieti-transformate/dupa-titlu

| 4b a răspuns:

laughing nu raspund la intrebari capcana...

| hunterpainting a răspuns:

Presupunand existenta divinitatii crestina amandoua sunt in acelasi timp la fel de adevarate.

| RAY a răspuns:

Nici una de ce? pai incepul care a fost a avut nevoie de alt inceput nu exista inceput si doar o desfasurare a evenimentelor, daca ar exita un creator cum a aparut din nimic faza cu timpul nu rezolva nimic din contra apare intrebarea timpul cine la creat? de unde stiu crestini ca exista timp? de unde stim ca o aparut tocmai zeul evreu?

astea sunt argumente ipocrite care incerca sa ascunda intrebarea cum a aparut dumnezeu nu ma intereseaza de timp, infinitate etc si aparitia lui

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu stiu e o intrebare capcana? Insa presupun ca varianta 2 e mai abila.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Hai sa-ti zic ceva: stii cum daca te-apuci sa tai in doua ceva cat de mic nu se termina niciodata, doar se divide, dar ramane mereu ceva? E la fel si in sens invers... sper ca ai inteles happy