|

Prin ce vine mantuirea omului? Prin Sfintele Taine, prin credinta, sau prin faptele sale?

11 Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

Prin aplicarea lucrurilor analizate în Biblie și identificarea alături de religia adevărată. Iacov2:26

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prin toate acestea trei: credinta, harul (primit prin sfintele Taine) si faptele bune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prin tot ce ai enumerat mai sus. Toate la un loc, nu separat. Plus cugetarea asupra mortii, asa cum zicea parintele Cleopa. Daca ai moartea in fata (la figurat) mantuirea e a ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mantuirea vine prin acceptarea lui Isus Hristos ca mantuitor, sa fii constient ca El a murit pentru pacatele tale, si sa vrei sa-L urmezi.
De acolo vor porni si toate celelalte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ioan 17:3Aceasta înseamnă viaţa veşnică: să asimileze cunoştinţă despre tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi despre cel pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos.
Deci întâi persoana capătă cunoştinţă, apoi cultivă credinţă şi o demonstrează prin fapte. Iacov 2:26...şi credinţa fără fapte este moartă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In afara Bisericii nu este mantuire! Asa spunea Sfantul Ciprian al Cartaginei. In Biserica Dumnezeului celui Viu, care este "stalp si temelie a adevarului", asa cum spunea si Sfantul Apostol Pavel in I Timotei 3:15.
In afara Bisericii lui Hristos, care este Biserica Ortodoxa, nu este mantuire, ci sunt doar schisme si erezii. Asa a spus recent Patriarhul Bugariei.
In Biserica Ortodoxa te impartasesti prin Sfintele Taine cu Harul Dumnezeiesc, adica cu energiile necreate ale Dumnezeirii, fiindca "in har sunteti mantuiti, prin credinta, si aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu", spune Sfantul Apostol Pavel in Efeseni 2:8.
Credinta nu poate fi oricum, ci sanatoasa si neschimbata, ortodoxa, transmisa in Biserica si pastrata in Biserica. Faptele bune pe care trebuie sa le faci, le afli din Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, Sinoadele Ecumenice si invataturile Sfintilor Parinti.
Faptele bune sunt numai cele in acord cu credinta si traditia crestin ortodoxa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Gândirea ortodoxă spune astfel: Mântuirea nu este răsplata faptelor, dar nu se ia fără fapte. Sfintele Taine obligatoriu. Putem discuta pe privat dacă vrei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hai să îți scriu câteva texte din Biblie ca să tragi singur concluzia:
Faptele apostolilor 4:12  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor (Isus Hristos), în care trebuie să fim mântuiţi."

Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

Faptele apostolilor 16:29-31  Atunci temnicerul a cerut o lumină, a sărit înăuntru, şi, tremurând de frică, s-a aruncat la picioarele lui Pavel şi ale lui Sila, i-a scos afară, şi le-a zis: "Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?" Pavel şi Sila i-au răspuns: "Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta."


Și ar mai fi...happy
Dacă omul vrea mântuirea, trebuie să creadă în Isus și să facă tot ceea ce spune Scriptura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu cred ca prin toate trei. Dar biserica spune:"Mantuirea oamenilor se realizeaza numai prin incorporarea si cresterea lor in Hristos, ca madulare ale Trupului Sau, Biserica". Funda?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ellen White scrie in cartea,, Adevarul despre ingeri" 100% AÎ 25.2 (Adevărul despre îngeri)
Planul pentru mântuirea noastră nu a fost un gând venit după aceea, un plan întocmit după căderea lui Adam. El a fost o descoperire a "tainei care a fost ţinută ascunsă timp de veacuri". Romani 16, 25. A constituit dezvăluirea principiilor care din veacurile veşnice au fost temelia scaunului de domnie al lui Dumnezeu... Dumnezeu nu a rânduit ca păcatul să existe, ci El i-a prevăzut existenţa şi a luat măsuri pentru a face faţă acestui pericol teribil. — The Desire of Ages, 22.
In cartea,, Credinta si faptele ea scrie,,"Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu." (Efeseni 2, 8. ) Iată adevărul care, dacă nu închideţi ochii în faţa luminii, vă va descoperi acest subiect şi vă va face să-l înţelegeţi. Viaţa veşnică este un dar infinit. Acest fapt o aşază dincolo de posibilităţile noastre de a o câştiga, deoarece este nemărginită. Este absolut necesar să fie un dar. Deoarece este un dar, ea trebuie să fie primită prin credinţă, mulţumirea şi lauda fiindu-I aduse lui Dumnezeu. O credinţă puternică nu va conduce pe nimeni la fanatism sau la atitudinea robului leneş. Puterea amăgitoare a lui Satana îi determină pe oameni să privească la ei înşişi, în loc să privească la Domnul Isus. Dacă slava Domnului va ajunge să fie răsplata noastră, neprihănirea lui Hristos trebuie să meargă înaintea noastră. Dacă împlinim voia lui Dumnezeu, vom putea primi în dar mari binecuvântări de la El, însă nu datorită vreunui merit al nostru, pentru că meritul nu are nici o valoare. Când îndepliniţi lucrarea lui Hristos, îl onoraţi pe Dumnezeu şi ajungeţi mai mult decât biruitori prin Acela care ne-a iubit şi şi-a dat viaţa pentru noi, ca să avem viaţa şi mântuirea în Isus Hristos.
61% CF 73.2 (Credinţa şi faptele)...2008 - 2223 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează