Nu avem ingeri pazitori, fiecare alegem cum sa ne comportam.Nu Dumnezeu a creat asa o persoana, ca sa fie rea.E ca si cu o persoana educata de catre parinti, dar care decide sa devina hot.Nu parintii sunt de vina, ci este alegerea copilului.
"ala care arunca cu piatra a fost nascut special pentru a-l testa pe celelalt?"
Spre exemplu, in ceea ce priveste postarea aceasta, banuiesc ca nu e acum prima data cand "arunci cu piatra". Acest lucru vine prin inertia unor "forte" care te "poseda" si te controleaza, sau vine ca o consecinta a LIBERTATII TALE?
Dumnezeu ofera viata si sufletul nemuritor, tot El ofera si Libertatea, dar hai sa nu-i punem tot Lui in carca si faptele noastre care lasa de dorit...
Hai nu mai schimba subiectul. Vorbesc de religia in scoli aici.In desenul ala, unde e libertatea sa? Unu' e indrumat de bine si altu' de rau.Te atrage binele? Asa esti.Te atrage raul? Alegi raul ca asa esti, deci ce mai e cu libertatea de alegere? N-are nici un sens.A, da...stiu,este peste puterea noastra de intelegere.
Si cum il percep eu? Ca nici nu despre el era vorba, n-am spus cum il percep si nu are cum sa reiasa in mod indirect din ce am spus.
Tu uiți de liberul arbitru. Dumnezeu ne dă o viață, dar nu El ne pune să facem păcate...