| Wehrmacht a întrebat:

Prin clasa a...I-a,a II-a sau a III-a, nu mai stiu sigur care...ne-a aratat profa de religie un desen.Era un copil care trecea un mini-pod si unu' care arunca cu o piatra in acel copil.Ala care mergea linistit avea langa el un inger alb care-l indruma inainte, celalalt avand un inger negru care-l indruma pe copil sa arunce cu piatra in celalalt.
Acum...sa ne concentram pe micu' agresor.A fost creat tot de Dumnezeu,da? Daca cel care il lasa sa dea in el ar riposta multi al spune ca se coboara la nivelul celuilalt si a fost atras in rau de Diavol,da? In cazul acesta, ala care arunca cu piatra a fost nascut special pentru a-l testa pe celelalt? Deci e ceva de genu' "Fereste-ma Doamne de ce ai creat si nu-mi testa credinta ca il trimiti pe altul in iad"? Ca na...il testeaza facand rau,deci daca nu regreta ca a lucrat Dumnezeu prin el ajunge in iad,da?
Daca nu e asa, cum se explica comportamentul lui?

8 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Nu avem ingeri pazitori, fiecare alegem cum sa ne comportam.Nu Dumnezeu a creat asa o persoana, ca sa fie rea.E ca si cu o persoana educata de catre parinti, dar care decide sa devina hot.Nu parintii sunt de vina, ci este alegerea copilului.

| milan9 a răspuns:

"ala care arunca cu piatra a fost nascut special pentru a-l testa pe celelalt?"

Spre exemplu, in ceea ce priveste postarea aceasta, banuiesc ca nu e acum prima data cand "arunci cu piatra". Acest lucru vine prin inertia unor "forte" care te "poseda" si te controleaza, sau vine ca o consecinta a LIBERTATII TALE?
Dumnezeu ofera viata si sufletul nemuritor, tot El ofera si Libertatea, dar hai sa nu-i punem tot Lui in carca si faptele noastre care lasa de dorit... thinking

| Wehrmacht explică (pentru milan9):

Hai nu mai schimba subiectul. Vorbesc de religia in scoli aici.In desenul ala, unde e libertatea sa? Unu' e indrumat de bine si altu' de rau.Te atrage binele? Asa esti.Te atrage raul? Alegi raul ca asa esti, deci ce mai e cu libertatea de alegere? N-are nici un sens.A, da...stiu,este peste puterea noastra de intelegere.

| milan9 a răspuns (pentru Wehrmacht):

"unde e libertatea sa?" Binele si raul pot cel mult sa "inspire", cea care alege este intotdeauna "Libertatea".
Nimeni nu isi poate disculpa greselile propriei libertati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai de ce nu-i intrebi pe rand, pe ei? pe copii?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista iadul perceput cum il percepi tu.

| Wehrmacht explică (pentru anonim_4396):

Si cum il percep eu? Ca nici nu despre el era vorba, n-am spus cum il percep si nu are cum sa reiasa in mod indirect din ce am spus.

| poisonedheart a răspuns:

Tu uiți de liberul arbitru. Dumnezeu ne dă o viață, dar nu El ne pune să facem păcate...

Întrebări similare