Cati ani (reali) ai tinere? Sti ca in curand vei fi obligat sa aderi la o religie si nu sa le desfintezi, cum vrei tu?
Tu o sa ma obligi?
Glumesti, ce putere am eu? Noul stat care se va infinta in curand in lume si din care vom face si noi parte (ca natie).
Ora obligatorie nu vreau sa fie, dar nici sa dispara nu mi-as dori. E ok sa fie doar o ora optionala, ultima din orar, la care sa participam doar daca dorim, oricand dorim. Pentru ca majoritatea populatiei e crestina, ideal ar fi sa se predea invatatura lui Iisus, sa fie mai mult o ora despre moralitate si sa invete elevii despre comportamentul fata de aproape, insa sa nu discute DELOC despre biserica,preoti,obiecte sfinte sau mai stiu eu ce, sa nu discute despre importanta liturghiei, slujbei, colivei, crucii, icoanei etc. ci doar despre urmarea lui Iisus ca exemplu, fiindca pana la urma cu asta se ocupa crestinismul.
Abia atunci sunt pro religiei.
Altii au facut-o mai demult, din pacate Romania a ramas cu cateva zeci de ani in urma si in cazul asta, iar rezultatele se vad.
Ce parere ai despre o religie care promoveaza pacea, norme morale inalte, SE AUTOFINATEAZA, (nici macar un ban, o moneda micuta galbena, nu ia din bugetul statului) si isi indeamna enoriasii sa fie centateni model, sa isi plateasca taxele si impozitele.
cum ti se pare?
E o idee foarte buna,nu as avea nimic impotriva daca in biserici s -ar promova ce ai scris,iar biblia ar fi rectificata,(multe psaje din ea sterse) dar numai cu conditia de a se recunoaste ca e doar o poveste,ca nu se poate demonstra veridicitatea ei si ca Dz sau fiinta suprema nu e infinita,de fapt ca nimic nu e atotputernic,infinit etc ci e doar o 'chestie' de perspectiva,daca s ar face aceste lucruri eu as fi total de accord,dar stim amandoi ca asta nu o sa se intample vreodata,pentru ca religia nu si ar mai avea rostul, adica acela de a controla, manipula, spala pe creier, a induce frica si multe multe alte lucruri odioase
Ei bine, asta ii o forma de a introduce o idee gresita in mintea celuilalt. ma refer la expresia asta: "stim amandoi ca..."
uite, te anunt ca este o astfel de religie. trebuie doar sa trecei de prejudecati ca sa o vezi.
stii cum vine asta? trebuie sa cercetezi din punct de vedere neutru. nu sa bagi tot ce inseamna religie in aceiasi oala. si asa vei putea cunoaste...
mai mult, in ce priveste stergerea unor pasaje din biblie, asta nu o sa o vezi niciodata... pentru ca, cuvantul lui Dumnezeu nu trebuie diluat, indulcit, ca sa placa urechii ascultatorului.
doar in bisericile religiei false se spune: Dumnezeu e bun, iubitor, ne iarta, trece vu vederea. ok, este asa, dar are si partea cealalta cand se supara. te incurajez sa faci cercetari daca te intereseaza subiectul.
Pro.
Religia ar trebui sa fie ceva personal. Crezi in ceva anume, foarte bine, dar lasa-ne in pace.
E aiurea pentru ca materia se cheama religie si se studiaza confesiunea ta religioasa, nu istoria religiilor pentru ca ar ridica semne de intrebare, si nu se vrea lucrul asta.
AlexDorinel întreabă:
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: