Pai bine mai Nimic123, natura s-a straduit milioane de ani sa te aduca si pe tine la lumina, sa vezi si tu soarele, luna si stelele, sa vezi ghioceii cum rasar primavera, sa vezi ca exista o lume, exista muzica, literatura, poezie si sporturi, iar tu sa dai cu piciorul la toate dintr-un moft...
Un om care traieste frumos, care stie sa traiasca frumos, NU ARE CUM sa se sature de viata, sa afirme ca nu-i mai trebuie...
Dar, păcatul murdareşte sensul pe care noi îl dăm vieţi, iubirii, existentei, pervertindu-le pe toate acestea.
Dacă cineva ajunge vreodată la un sentimentul de non-sens al existenţei, asta nu poate fi decât o falsă impresie, cauzată de modului în care păcatul poate "îmbacsi" modul de gandire, poate izola prin egoism şi orgoliu, sau te poate orbi astfel încat să nu poţi vedea nelimitatele surse de entuziasm oferite de semeni, interactiunile cu universul diversificat al vietii, al omenirii din care n-am ajuns sa cunoastem decat 2-3 persoane...
În general, astfel de manifestări de "nelinişte", de "dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a "lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...
Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens sau de dificultati este esenţial să cauţi sprijin moral. Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele tale.
Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu.
Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!
Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.
Şi trebuie să te mulţumeşti cu paşii mici dar siguri şi definitivi, ai aflării răspunsurilor, la întrebări esenţiale ale vieţii...
Nimeni nu poate decide in locul tau ce vrei sa faci cu viata ta. De aia suntem oameni si avem liber arbitru, sau cel putin vrem sa credem ca avem.
Nu mai spune ca 'ai crede in Dumnezeu" (acum si depinde in care), daca nu-ti place existenta, te plictisesti, etc.
Dumnezeu iti ofera o sansa de autosuprimare! Doar:autosacrificiul. Cauta un tembel care vrea sa mai traiasca si nu-i merge un organ, doneaza-l. Faci o fapta buna! Dar ca sa-l pacalesti (pe Dumnezeu -daca poti) gaseste o modalitate: provoaca un vagabond criminal (iresponsabil)pe strada sa 'te sinucida'.Dar inainte, ca sa te ierte Bunul Dumnezeu, lasa-ti ficatul, inima, restul, ce ai tu mai bun,(cu exceptia creierului, care este clar gresit), la Banca de Organe.Si lasa banii pentru cei care cred de-adevaratelea in Dumnezeu!(la martorii lui Iehova, la atei chiar!-astia pot fi convertiti asa!).
Salut
Citeşte, dacă vrei, aceste idei care sper să te ajute:
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102011136
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/102014124
Cele bune!
Daca spui ca, crezi, dar nu practici, =0. Dumnezeu ne-a creat din iubire, si prin actiunile noastre s-ar bucura daca am face ceea ce este placut pentru el, insa El nu ne obliga sa stam de partea lui si sa-l iubim. Satan este cel ce intuneca mintea oamenilor si vrea cu orce pret sa-i departeze de dumnezeul adevarat, si sa nu pretuiasca viata. De ce? Pentru ca el Satan este condamnat la moarte (Geneza 3:15 ), si dupa cu el este egoist, vrea ca oamenii cei mai multi si slabi sa mearga dupa el, la distrugere, si le serveste tot felul de prajiturele, ca sa-i indeparteze de Dumnezeu, de iubire, de viata. El se bucura foarte mult cand oamenii asculta de el si nu de cel caruia ii datoreaza viata. Gandeste-te cum te-ai simti tu daca sa presupunem ca ai avea un copilas pe care l-ai iubii, si un hot vine si ti-l fura, il instruieste dupa placerea lui, il atrage si dupa aia il distruge. presupunem ca tu l-ai iubi pe copilasul, caruia i-ai dat o parte din eul tau. Daca nu pretuiesti viata, nu-i pretuiesti nici pe cei ce ti-au dat-o umnezeu, tata si mama ta.
Cineva ce tehnic il intelege pe Dumnezeu - Al Pacino:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/......6725_n.jpg
E ciudat ca atunci cand cineva moare crestinii plang: el a ajuns teoretic in rai!
Totusi iti doresc (daca stii engleza) sa asculti doar aceste 6 minute spuse de Sfantul Sam Harris:
https://www.youtube.com/watch?v=T3JzcCviNDk
Nu ma impresioneaza acest "sfant" fiindca am alt sistem de valori si prioritati fata de el. Nu dau 2 bani pe cei din jurul meu la fel cum nu dau 2 bani pe mine si de asemenea nu cred in timp "pierdut" si timp "castigat".
Care era rostul intrebarii: sa iti raspund.
Daca tu crezi ca facand "pe sarpele" si sa intrebi pe atei ceva ce nu iti dau raspunsul ce il vrei, imi pare rau.
Sam Harris nu e sfant in nici un sens, e unul dintre cei mai populari filosofi/atei alaturi de Dennet, Dawkins. (dar poate stiai asta)
O sa repeti testul de la inceput de cate ori va fi nevoie.
Timpul este relativ.
Nu cred in reincarnare si chiar daca as crede as fi indiferent, stiu ca eu o sa incetez sa exist, iar daca as deveni oricine altcineva nu ma afecteaza fiindca nu o sa mai aiba nimic de-a face cu mine, eu practic is mort chiar daca nu stiu ce spirit merge in alt corp mizerabil.
Nu conteaza ce crezi.
Doar pacatul poate umbri placerea de a trai. Sufletul este copatibil cu vesnicia si de aceea doar pacatul poate murdari aceasta aspiratie continua a sufletului.
I
Da m-ai prins sunt un curvar. Serios acum pacatul? haha macar de as fi avut vreun pacat cu care sa ma lupt as mai fi spus, dar nu fac nici bine si nici rau sunt indiferent de aceste 2 notiuni.
Problema ta este de fapt ca duci lipsa de atentie din partea celorlalti, incearca sa iti gasesti o ocupatie, poate o pasiune pentru ceva, un hobby. Stai sa mai cresti cativa ani si iti vei schimba parerea despre Dumnezeu... respectiv viata si moarte
'Mniezo nu tine pe nimeni cu forta, sinucide-te cat vrei. Dar daca totusi vrei sa te sinucizi, mori pentru o cauza buna, gen sa detonezi Vaticanu sau sa detonezi Vaticanu, nu sa mori asa sec si anonim. Macar imi dai mie tot ce ai dupa ce mori da-mi pe privat un mesaj daca vrei si iti dau adresa mea unde daca poti trimite-mi niste banet sau chestii ca telefon, PC, tableta, bijuterii... chestii d-astea care se vand.