|

Ptr. oamenii credinciosi doar. Cateva intrebari.

1.Cum este cu rugaciunea de cerere? Cine ar trebuie ascult mai mult? Cel pacatos sa cel mai putin pacatos? In realitate cine este?

2.Ce credeti despre pronia divina?

3.CE ESTE RAIUL? Cati din noi o sa fim in rai? Si cine poate sa faca ce a facut Isus?(Adica nu pacat).

4.Pe o scara la 1 la 10 cati din oamenii pe care ii vedeti sunt ipocriti? Dar fericiti? Dar amandoua?

5.Este important pentru Dumnezeu aceasta viata?

Scuze cu acest asalt sper sa nu va supar.

26 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

1. rugaciunea de cerere este atunci cand ii ceri lui Dumnezeu ceva prin rugaciune.

2. Pronia este o "creatie continua", e purtarea de grija al lui Dumnezeu pentru conservarea tuturor fapturilor. Dumnezeu nu numai creeaza si pastreaza cele create, dar le si conduce spre tinta destinatiei si a desavirsirii lor. El guverneaza toate cele create vazute si nevazute, cu toate puterea si intelepciunea. El povatuieste, rasplateste si pedepeseste, cu aceeasi bunatate si dorinta de indreptare, cu care parintii isi pedepsesc copiii. "Celor ce-L iubesc pe Dumnezeu, toate li se lucreaza spre bine". De multe ori, dintr-un necaz sau suparare, omul poate cistiga mult mai mult. De multe ori Dumnezeu ne pedepseste aici, in lumea aceasta, pentru a ne infatisa drepti inaintea Lui. Iar daca cei rai huzuresc aici, nu se cade a ne tulbura, sau indoi de dreptatea divina, caci El asteapta intoarcerea pacatosului, cum s-a intimplat cu cetatea Ninive.

Sa iti dau o pilda despre acest subiect:

"Într-o noapte, un om a visat ca strabatea o plaja împreuna cu Dumnezeu. La fiecare pas apareau pe cer imagini din viata lui. si, cu fiecare imagine, pe nisip apareau doua rânduri de urme: un rând lasat de pasii lui, altul lasat de pasii lui Dumnezeu. Omul privi pasii de pe nisip si ovserba ceva ciudat. Vazu ca; adeseori pe nisip aparea doar un singur rând de urme, iar celalalt disparea. si asta se petrecea tocmai în momentele cele mai grele ale vietii lui. Descoperirea aceasta l-a tulburat cumplit si, plângând, L-a întrebat pe Dumnezeu, Care-l însotea:
„– Doamne, mi-ai spus ca de vreme ce m-am hotarât sa; Te urmez, vei merge cu mine pâna la capat! Dar, uite, tocmai în clipele cele mai grele din viata mea vad un singur rând de urme, ceea ce înseamna ca Tu tocmai atunci m-ai parasit!" si Dumnezeu i-a raspuns:
„– Copilul meu drag! Eu te iubesc si nu te-am parasit nici chiar în momentele cele mai cumplite ale vietii tale. Acolo unde vezi un singur sir de urme, sa si cate-am ...2004 - 2555 + Vezi răspunsul întreg

| explică (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Ninive, acum stiu si eu de ce a fost pedepsit Iona.Adevarat indurarea lui Dumnezeu este mare. Pilda mi a placut. O sa ma mai gandesc la asta.Acum ca intelegi lucrurile....Eu pe cine sa aleg pe oameni sau pe Dumnezeu? Hmm sunt ca cetateanul turmentat. Oricum. Multumesc pentru raspuns.M-ai ajutat. Tie si celorlalti 2.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
25 răspunsuri:
| a răspuns:

Fiecare dintre noi ar trebui sa ne rugam lui Dumnezeu si rugaciunile noastre sa contina multumiri, cereri si laude.
Despre rai este paradisul pamantesc pe care Dumnezeu l-a promis ca va fi pe pamant, dupa ce va fi distrus acest sistem rau de lucruri.Psalmi37:9-11
Dumnezeu nu e nepasator cu privire la viata noastra si fericiti sunt cei ce aplica normele biblice in viata.Matei5:3-5

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru danay72):

Aaa pe pamant?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru TCosmin):

Dana -Dany am vazut profilul tau acum.Da tu nu esti ortodox/a esti martor al lui Iehova.Eu sunt ortodox. 2 lucruri doar daca nu te superi.Cati ani ai tu?
Vrei sa vorbim si pe messenger? Avem multe de discutat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru TCosmin):

Da,si e logic, daca te gandesti ca scopul initial a lui Dumnezeu, cand i-a creat pe Adam si Eva a fost sa traiasca vesnic pe pamant.Geneza1:28.Dumnezeu nu s-a schimbat si doreste ca cei drepti sa traiasca fericiti, dupa sfarsitul rautatii.Isaia65:20-25,Apocalipsa21:3,4

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O intrebare este inutila, daca vrei sa primesti doar raspunsurile pe care le vrei...
Esti copil, este normal sa crezi in Mos Craciun! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Zenit313):

E mai bine sa crezi in El, ca fara El, vreau sa spun ca lumea e deja suficient de egoista. Asta pornind de la ideea ca El nu exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru TCosmin):

Dar de ce in El si nu ceilati 2700 de prieteni imaginari?!
De ce si de cand este Dumnezeu mai special ca ceilalti prieteni imaginari?!

Nu este nici o diferenta pana cand nu avem dovezi...si nu sunt dovezi, nici nu o sa fie!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Zenit313):

1.M-am nascut cu acest Dumnezeu, si ne invata cat de cat bine, pe la Buda, Osiris Brahma...nu vreau sa trec.
2. Daca te referi la alba ca zapada, recunoste ca nu merge.
3. Poti sa zici cat vrei ca religiile sunt minciuni dar fara ele e mai bine?
4.TU esti evolutionist?
5.Tu existi pentru ca asa a vrut natura?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru TCosmin):

1.Suntem atei la nastere si nu tu ai acles acest Dumnezeu!
Nu cunosti crestinismul bine, si nici macar nu vrei sa te documentezi despre alte religii pentru a avea o parere proprie.
2.Merge,dar ce tu nu crezi ca Alba ca Zapada a creat universul?! Poti sa demonstrezi ca nu Alba ca Zapada a creat universul?!
Toti prietenii imaginari sunt la fel pana in momentul in care exista dovezi.
3.Da,este mai bine fara religii! Daca nu erau religiile noi acum colonizam alte planete! Nu avem nevoie de religie ca sa fim buni si morali!
Doar oamenii slabi si fricosi au nevoie de minciuni pentru ca sa fuga de realitate.
4.Da,sunt evolutionist pentru ca sunt dovezi si argumente care sa sustina aceasta teorie.
5.Intrebare stupida! Eu exist pentru ca exist...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Zenit313):

Ateu de la nastere nu ai cum sa fii, poate necrestin sau nereligios da, nu ai cum sa zici ca inca de la nastere tu nu crezi in Dumnezeu din moment ce nu ai capacitatea sa gandesti inca de la plima clipa de cand esti nascut. Dumnezeu e altceva, sa nu comparam pe Dumnezeu cu un prieten imaginar, nu am intentia de a te jigni, insa ca ateu nu poti fii capabil sa intelegi ceva din moment ce nu ai nici o legatura cu el, noua ca crestini ne demonstreaza existenta sa fiindca vrem sa ne dovedeasca si fiindca il simtim prin constiinta si sufletul nostru, e normal ca tie ti se pare o porcarie din moment ce nu ai aceeasi parere, insa asta nu inseamna ca daca tu ai o parere si alti au o alta parere neaparat a ta trebuie urmata ca tu crezi caparerea ta este cea adevarata. Referitor la religii da pot spune ca ai dreptate, poti porni in viata ca si crestin fara o religie din moment ce poti fii moral si urmezi invataturile crestine, nu este chiar o obligatie sa apartii unei religii ca sa fii crestin, poti fii crestin si fara dar sa ai un moral adecvat si sa cunosti, chiar sa si urmezi invataturile crestine. Aceste invataturi sunt unice in mod normal pentru toti dar fiecare religie le intelege altcumva si in tocmai ca unele pot gresi in aplicarea acestor invataturi. Esti evolutionist bravo tie, dar pe langa asta cred ca trebuie sa ai si bun simt, pana la urma evolutionismul nu poate obliga omul sa il urmeze asta daca vrea sa fie mai bun ca religiile pe care il acuza si la noi exista argumente destul de bune chiar si dovezi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa obligi pe cineva sa te urmeze, iti spui ce ai de spus fara sa iti ataci partea opusa ca sa poti castiga tu ca atunci se numeste joc murdar, deci dupa cum ziceam iti spui ce ai de spus si omul ramane sa decida daca te va urma sau nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru catalynx):

Crezi in Dumnezeu atunci cand cineva iti spune despre el sau il inventezi ca sa pacalesti lumea! happy
Ateu - Fara religie, necrestin, nemusulman, nehindus, ...etc.
"Dumnezeu e altceva" - adica?
"sa nu comparam pe Dumnezeu cu un prieten imaginar" -de ce?!
" nu am intentia de a te jigni, insa ca ateu nu poti fii capabil sa intelegi ceva din moment ce nu ai nici o legatura cu el" - Am fost crestin si am avut viziuni cu El si toata gasca lui.dar am crescut si am realitat ca Mos Craciun sau Bau-Bau nu exista happy.
Nu fug de realitate, o accept asa cum este! Crezi ca eu nu vreau sa cred in ce crezi tu? Dar nu pot...realitatea este diferita!

Omul este liber sa aleaga ce vrea...nu imi pasa ce crezi!
Dovezi creationiste?! Te rog mult de tot, eu vreau sa cred in ceea ce crezi tu! Dar nu exista dovezi creationiste..sa fim seriosi!
Dovezi trebuiesc demosntrate...voi nu aveti dovezi! laughing

Este ironic.tu ai credinta si vorbesti de dovezi?! Credinta este credinta..nu are nevoie de logica,dovezi,argumente,cercetare! Crezi pur si simplu,accepti povestea fara sa gandesti,fara sa faci nimic, doar CREZI!
Este ironic ca oamenii credinciosi sa vorbeasca de dovezi! laughing
O teorie are nevoie prima data de dovezi, apoi de concluzie!
Religia are deaja o concluzie si cauta cu disperare dovezi ca sa supravietuiasca, dar nu a gasit si nici nu o sa gaseasca nimic niciodata.

Eu nu vreau sa CRED, eu vreau sa STIU!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Zenit313):

Eu stiu, mai toti ateii zic ca au fost crestini, dar in realitate nu am de unde sa stiu daca asa e. Eu am dovezi contrarii ateismului, desigur dorinta mea este sa le prezint intr-un articol frumos, dar promit sa te anunt cand public articolul, alte dovezi ale noastre privind existenta lui Dumnezeu consta in spiritualitate si nu numai, uite eu as fii dispus sa avem o discutie privata, decenta, atata timp cat ea nu degenereaza. Daca vrei anunta-ma si se face,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru catalynx):

Cand si "unde" vrei tu...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Legat de prima intrebare pe care am inteles-o numai pe jumatate ori rugaciune din carte, ori rugaciune cu cuvintele tale.Ii multumesti lui Dumnezeu ca ti-a mai dat inca o zi pentru ca tu sa faci pocainta adevarata si sa ii multumesti ca este indelung rabdator si milostiv cu tine.Sa ii multumesti atat pentru cele bune cat si pentru ispite.Ca daca nu ai avea ispite nu te poti mantuii.Si sa ii mai multumesti si pentru cele care le sti si cele care nu le sti. Cam atat iti pot raspunde din lipsa de timp.numai bine happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1 In viata trebuie sa asculti de un crestin cat mai putin pacatos, rugaciunea de cerere nu este ceva prin care doar ceri sa-ti fie indeplinite anumite dorinte si atat, trebuie sa fie mult mai mult, trebuie sa te rogi si pentru binele altora, pentru a te intarii in credinta, pentru aparare, prin rugaciune, practic tu comunici cu Dumnezeu, intr-adevar poti sa-i ceri anumite lucruri dar sa fie cu un scop bun, adica daca ii cer ceva de genul Doamne pedepseste-l pe ala, sau Doamne fa-i rau lui ala, sau Doamne ajuta-ma sa fur, sa dau in cap si ingeneral daca ii ceri lui Dumnezeu sa te ajute sa faci anumite faradelegi, automat Dumnezeu nici nu te va lua in seama. Dumnezeu poate sa-ti indeplineasca anumite dorinte care crede al ca sunt de cuviinta atata timp cat dorintele tale nu fac rau nimanui.
Dumnezeu este ca un prieten al tau, trebuie sa fii alaturi de el si la bine, dar si la rau.

2 Cred ca Dumnezeu exista, el vegheaza asupra noastra, el nu face diferenta intre oameni caci toti suntem copii lui, el este rabdator cu noi, bun, intelept si ne iubeste enorm de mult, chiar si pe cei care il hulesc, il urasc, chiar si pe acesti oameni ii asteapta sa se intoarca la el.

3 Raiul este un loc unde oamenii care au ascultat de Dumnezeu pot trai vesnic, in siguranta alaturi de Dumnezeu, in rai nu exista chin, durere, in rai nu mai exista nici tristete, nici griji, acolo vei trai mereu in fericire, armonie, pace, acolo sunt peisaje cu mult mai frumoase decat pe pamant. Tot ce am descris aici este doar o particica din frumusetea raiului, raiul este atat de frumos incat este greu sa-i descri in cuvinte frumusetea lui.

4 Oamenii ipocriti nu are cum sa fie fericiti nu pot da un numar, dar pot zice ca nu sunt chiar asa putini.


5 Este foarte importanta aceasta viata pentru Dumnezeu, deoarece aceasta viata reprezinta vointa noastra, aici putem decide de parte cui vrem sa fim, de partea binelui sau de partea raului.

Nu e nici o problema, nu ai cu ce sa ne superi, imi face...2004 - 2033 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru catalynx):

Eu cred ca nu o ma simt asa confortabil in rai.Adica sfant nu pot sa fiu.Eu aveam (sau am?) o relatie cu Dumnezeu dar de cand oamenii care il hulesc pe D-zeu sunt asa fericiti? De cand trec pe langa copii care cersec? Lucrurile o cam iau razna.Constat ca El joaca zaruri cu noi. Chiar crezi ca D-zeu se ingrijeste de noi toti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru TCosmin):

Adevarata fericire nu consta in hula, cei care il hulesc pe Dumnezeu sunt niste oameni fara minte, iar eu nu cred ca sunt chiar atat de fericiti pe cat par, multi dintre ei pot parea in fata ta a fii fericiti, dar inauntrul sunt cu adevarati tristi. Sfinti nu putem fii toti, cei care au ajuns sfinti au avut o credinta enorm de puternica cu mult peste a noastra, majoritatea noastra acolo in rai suntem ingeri si sa stii ca si noi insemnam ceva pentru el acolo in rai chiar daca nu suntem sfinti. Referitori la acei hulitori, e clar ca ei nu au educatie, ei nu numai pe Dumnezeu il hulesc, ci si pe cei care il urmeaza fiindca sunt necredinciosi si needucati, in viata trebuie sa stai langa cei credinciosi si o sa vezi ca o sa ai multe de invatat de la ei. Dumnezeu nu joaca zaruri cu noi, uite candva la fel credeam si eu despre el, dar cu rabdare si cu dorinta de a intelege de fapt ce se intampla am reusit sa trec peste asta si Dumnezeu m-a facut sa inteleg ceea ce eu nu intelegeam si atunci eu nu mai aveam aceasta suparare pe el. In final da cred ca Dumnezeu se ingrijeste de noi, trebuie ca noi sa vrem sa-l cautam si sa fim alaturi de el, trebuie sa ne rugam la el in fiecare moment in care avem senzatia ca o sa ni se intample ceva rau si nu numai, in fiecare seara trebuie sa ne rugam sa ne apere Dumnezeu de ce este mai rau si pe noi si pe cei dragi ai nostri, uneori sincer ne mai facem rau si cu mana noastra si daca ni se mai intampla uneori sa mai patim ceva rau Dumnezeu ne apara de ceva ce ar fi putut fii mult mai rau, adica in unele cazuri in care patim ceva rau din vina noastra sau din vina altora, Dumnezeu incearca sa reduca raul prin care trecem ca noi sa nu suferim asa de mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ar trebui sa ne rugam Lui Dumnezeu nu doar cand avem un necaz si tot timpul si nu doar pentru noi ci si pentru aproapele nostru!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru GabiTanase):

Nu prea am eu incredere in rugaciune. Cum de tu crezi asa mult?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru TCosmin):

Trebuie sa crezi daca nu credem in nimic nu avem sperante! Stii k este o vorba ca sa poti trai prezentul trebuie sa ai sperante in viitor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru GabiTanase):

Da da cu Dumnezeu nu merge.Ce as vrea eu sa il rog, poate s-au rugat ei 100 preoti pentru asta si nimic. Imposibil.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru TCosmin):

Dumnezeu incearca pe fiecare si Rabdarea este o virtute mare! Trebuie sa credem... Dumnezeu e singura speranta in viata... Spune mi tu mie mai ai vreo speranta ca, crestin fiind?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru GabiTanase):

Rabdare...am sa incerc.Dar unele lucruri nu se vor rezolva, si trebuie sa ma impac cu asta. Speranta..in rai? Dar cel putin ar trebui sa il cinstesc pe Dumnezeu cat mai am timp. Apoi mai vedem daca pot sa fiu in rai sau nu. Multumesc pentru raspunsuri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru TCosmin):

Multumesc si eu pentru ca am vb cu tine... Timpul rezolva tot,, Doamne ajuta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează