|

Puteți sa îmi dați exemple de minuni (din punct de vedere religios) care nu au nicio explicație științifică?

55 răspunsuri:
| a răspuns:

Din moment ce dumnezeu a predestinat totul nici macar el numai poate interveni in creatia lui, daca ar interveni ar insemna ca e imperfect, dumnezeu este perfectiune, desi biblic vorbind asa ceva nu se poate

| a răspuns:

Vorbirea in alte limbi, prorocia, viziunile, vindecările = in vt scrie, daca cineva face minuni, are viziuni, vorbeste in limbi, proroceste noi invataturi sa fie omorat cu pietre

| a răspuns:

Miracole medicale sunt de la Dumnezeu laughing

| a răspuns:

Nu, nu pot, nu am intalnit cazuri de minuni demonstrate.

| a răspuns:

Posedarile, Levitatia, Teleportarea, Rapirea, Vindecarea etc

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Posedarile sunt de fapt cazuri de schizofrenie cu delir mistic, care ce raspund la tratamentul cu antipsihotice; levitatia teleportarea si rapirea nu sunt documentate; nu ti se pare ciudat ca nu exista dovezi pentru nici macar un caz?

| a răspuns (pentru minrest):

Cum nu!
Sunt chiar aici pe TPU posedați cu grămada, teleportați, duși cu pluta, pe ulei, răpiți în Duhul, dovezi vii și i-re-futabile. Nu răspund la nici un tratament!

| a răspuns:

Omul!
Nu exista nici o explicatie stiintifica, cat de cat credibila cu privire la aceasta minune care se numeste "om", fiinta de o complexitate pe care mintea omului de stiinta nu o poate intelege

| a răspuns:

Vorbirea in alte limbi, prorocia, viziunile, vindecările.La Biserica Penticostala din localitatea mea exista astfel de minuni.Vin creștini si din alte zone ale tarii pentru a întreba pe Dumnezeu in problemele pe care le au.

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Vorbirea in alte limbi, pe care am practicat-o si am auzit-o de nenumarate ori, este bolboroseala fara sens, cum poti sa o consideri minune? Proorociile sunt niste simple minciuni, care se dovedesc ca atare intodeauna, cateodata chiar a doua zi, dar nu are nimeni curaj sa zica nimic. Viziunile sunt si ele mincinoase, niciodata nu se implinesc. Nu ma mir ca au loc astfel de fenomene la Biserica Penticostala din localitatea ta; cu asta se ocupa penticostalii.

| a răspuns (pentru minrest):

Stai puțin, este posibil ce a zis și Ana. Chiar sunt documentate astfel de cazuri, nu stau să ți le explic, caută și tu pe internet.

| a răspuns (pentru minrest):

Oameni astia cauta mereu noi credinte care au acelasi baza credinta oarba atat

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Cunosc din experienta, foarte bine, fenomenele de care vorbeste Ana, nu exista nimic supranatural in ele, sunt doar niste metode de manipulare prin care penticostalii sun subjugati de gruparea lor. Nu exista nici o minune documentata, nici macar o singura minune demonstrata.

| a răspuns (pentru minrest):

Cine crede in Isus trebuie sa creadă tot ce a zis.In Marcu 26/16, 17,18 Isus zice:"Cine va crede si se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit. Iată semnele care vor insoti pe cei ce vor crede: in Numele meu vor scoate draci; vor vorbi in limbi noi; vor lua in mana șerpi; daca vor bea ceva de moarte nu-i va vătăma; își vor pune mâinile peste bolnavi, si bolnavii se vor însănătoși."
Nu credeți in ce spune Biblia dar cei mai multi cred in premoniții.Acestea de unde vin de la Dumnezeu sau de la Satan?

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Eu nu cred in premonitii, nu ma intereseaza ce cred cei mai multi. Chiar daca scrie in Marcu, asta nu inseamna ca IMITAND MECANIC ce scrie in Marcu, dovedesti ca esti credincios; la voi la Penticostali se prooroceste, dar proorociile nu se implinesc, vorbiti in limbi noi, dar acestea nu inseamna nimic, si tot asa. Te-a interesat vreodata, din cele 5400 de manuscrise in care ne-a parvenit Evanghelia lui Marcu, in CATE exista pasajul de la sfarsit, si in CARE, provenind de CAND?

| a răspuns (pentru RAY):

Asta e paradoxul, cauta credinta oarba si vor sa o demonstreze cu argumente rationale. Sa incerce! Nu pot sa cred ca Dumnezeu ne-a dat intelect, iar apoi ne-a cerut sa nu il folosim.

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

E o mare minune că Dumnezeu face minuni numai la voie la biserică și le ocolește pe altele. Cum vă stă el la dispoziție imediat cum începeți să tremurați. Mare minune.

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

In Numele meu vor scoate draci;
Asta chiar e o minune ce nu poate explicată științific.
Deci exorcizezi, îi spui să iasă, dracul, e scos, și el iese.
Dar ce face dracul după ce ai ieșit?
Aici e marea întrebare. Știința nu a putut răspunde încă la asta.
Dar care este diferența între premoniție și proorocie!
Dacă se întâmplă la voi la biserică e proorocie. Dacă se întâmplă alături, e premoniție și e de la Satana? Sau o fi și vreo proorocie tot de la Satana? Mare minune, întradevăr.
vor bea ceva de moarte nu-i va vătăma;
Ai încercat dră Ana să bei ceva de moarte? Mai bine nu încerca!
Ar fi păcat de tine. Cu cine m-aș ciondăni eu pe TPU, dacă nu ai fi tu. Ești o ființă minunată, o minune, ce mai!

| a răspuns (pentru minrest):

Nu este obligator să folosești tot ce ai, chiar dacă ți s-a dat.
Trăim prin credință și știință. Rațiunea e un moft.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Dar de ce sa nu bea ceva de moarte? Sa faca o demonstratie publica, cu cativa medici de fata, care sa certifice ca substanta pe care o bea e o otrava letala. Propun aconit. Iar cum bea paharul, sa ia in mana o cobra, certificata de herpetologi. Face foarte bine, Il asculta pe Dumnezeu, iar lumea va deveni penticostala in masa. Chiar ma mir ca nici un pastor penticostal nu a facut asta, pana acum. Ca doar nu e ceva greu. Probabil nu i-a venit ideea.

| a răspuns (pentru minrest):

Cu cobra nu e bine. Protecția animalelor. O mușcă, cobra se otrăvește și moare, și atunci ce am făcut! Specie protejată!

| a răspuns (pentru minrest):

Dar cazurile destul de numeroase de altfel în lume când oamenii au fost în coma sau in moarte cerebrala și fii d conectați la aparate,medicii nu le mai dădeau absolut nicio șansă de supraviețuire dar și-au revenit surprinzător,in urma rugăciunilor celor apropiați, sunt multe cazuri, chiar cunosc un caz cu un vecin identic, acum e bine mersi și are și job, după ce i-am văzut tencuiala in cap și a stat în coma la aparate săptămâni întregi.Astea se numesc miracole medicale, sunt dovedite in acte și vezi cu ochii tai cum își revin oamenii și fiind miracole medicale sunt de la Dumnezeu, miracolele nu se produc din întâmplare.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Nu sunt penticostala! Am fost de câteva ori la Biserica Penticostala si am auzit vorbind in limbi fara sa bolborosească.Am văzut prorocind, persoana care proorocea sta in picioare si vorbea, dar in realitate părea ca e țeapăna. După ce a terminat de vorbit și-a revenit.Eu cred in darurile Duhului Sfânt dar daca sunt rare persoanele binecuvântate cu ele e pentru putina lor credință.

| a răspuns (pentru minrest):

Uite ce am zis eu într-un comentariu mai demult, se aplică și aici (chiar te rog să citești) :

Uite cea mai buna dovada a existentei lui Dumnezeu, pe care si stinta o aproba :

Descoperirea recentă a celor de la Administrația Aeronautică și Spațială Națională (NASA) aduce la lumină spusele din Biblie, confirmând că aceste povestiri biblice sunt de fapt adevărate.

Oamenii de știință inspectau poziția mai multor obiecte spațiale, inclusiv a soarelui, a lunii și a planetelor în 100 și 1000 de ani – acest lucru este făcut regulat pentru a preveni ciocnirea sateliților noștri cu orbitele planetelor, când au constatat un lucru neobișnuit, potrivit descrieri.ro.

În timpul unor calcule făcute pe calculator, un semnal de alarmă a pus totul pe pauza, însemnând că ceva era greșit, fie cu datele introduse fie cu rezultatele. După intervenția departamentului de service, oamenii de știință au concluzionat că undeva în spațiu, o zi lipsea în timpul trecut!

Nimeni nu a putut rezolva problema până când un creștin a explicat că, în școala de duminică li s-a spus despre Soarele care a stat nemișcat. Desigur, nimeni nu a crezut, dar când omul a luat Biblia, a deschis cartea lui Iosua și o declarație destul de absurdă a început să capete sens.
Au citit pasajul când Dumnezeu I-a zis lui Iosua:

"Nu te teme de ei, i-am dat în mână ta; nu va mai fi un om dintre ei care să stea înaintea ta" (Iosua 10:8)
Iosua era îngrijorat pentru că el fusese înconjurat de inamic, și dacă ar fi căzut întunericul, el ar fi fost învins. Aș că Iosua a rugat pe Domnul să țină soarele nemișcat!
Așa e – " Și soarele s-a oprit și luna a stat până ce poporul și-a răzbunat pe vrăjmășii lor. Nu este acest lucru scris în cartea lui Ja'-Sher? Așa că soarele a stat în mijlocul cerului si să grăbit să nu apună cam o zi întreagă " (Iosua 10:13)

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că aceasta a fost ziua care lipsește. Ei au examinat calculele de pe calculator și au constatat că lipseau de fapt, 23 de ore și 20 de minute, care nu alcătuiesc chiar o zi întreagă ca și în cartea lui Iosua.

După ce au recitit Biblia, au văzut că scria" aproximativ o zi". Deși Biblia avea dreptate, mai lipseau totuși 40 de minute, care nu puteau pur și simplu să dispară, deoarece ar putea creea probleme pentru următorii 1000 de ani.

Creștinul și-a amintit apoi ceva despre faptul că soarele a mers înapoi. Nimeni nu l-a rezut din nou dar au deschis Biblia și și-au dovedit că greșesc.

Ezechia a fost vizitat pe patul de moarte de Isaia proorocul, care i-a spus că nu e încă timpul. Ezechia a cerut un semn, iar Isaia a întrebat dacă soarele ar merge mai în față cu 10 grade sau mai în spate cu 10 grade? Ezechia a răspuns: " Este un lucru ușor ca umbra să coboare 10 grade; dar mai greu este să se întoarcă 10 grade."

"Și profetul Isaia a strigat către Domnul, și El a adus umbra zece grade înapoi, prin care aceasta a căzut în cadranul lui Ahaz."

10 grade sunt egale cu exact 40 de minute!
Cele 23 de ore și 20 de minute de la Iosua și 10 grade(40 de minute) de la cei 2 regi au fost evidența pentru ziua lipsă!

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Sunt documentate acestea Ana, dacă ei nu cred, nu ai ce să le faci, noi am încercat. Lasă că îi mănâncă chinul veșnic pe batjocoritori, important este acum noi să fim bine, măcar am încercat. Nici dacă îl văd pe Iisus pe norii cerului nu cred, deci... Îți dai și tu seama.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Daca pamantul s-ar opri din rotatie, si-ar pierde brusc atmosfera. Imi pare rau pentru tine, ca nu intelegi asta. Pentru anecdota asta, nu poti da link la nici o sursa stiintifica; este un simplu mit cu care va incurajati unul pe altul voi, obscurantistii.

| a răspuns (pentru minrest):

Nu poți de demonstra că este un mit in primul rând, acum altceva. Ce spui despre scheletele de uriași sau despre fantome sau despre OZN-uri, spune despre fiecare in parte. Asta cu NASA presupunem că este subiect încheiat.

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Prin bolboroseala inteleg ca spun niste silabe fara sens. Si daca parea ca e teapana, ce? Teatru! Important este daca ce a proorocit s-a dovedit adevarat; cand eram penticostal am ascultat mii de proorocii, care toate s-au dovedit false.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Sarcina demonstratiei este la tine. Ce se afirma fara dovezi, se respinge fara dovezi. Cu alte cuvinte, s-a demonstrat ca nu este adevarat prin insusi faptul ca nu ai adus nici o dovada ca ar fi adevarat. Nu exista dovezi ca s-ar fi gasit schelete de uriasi, sunt falsuri extrem de grosolane. Ce fantome si OZN-uri visezi?

| a răspuns (pentru minrest):

Sunt si proroci falși.In Biserica Penticostala din localitate, eram si eu prezenta, venise unul din alta localitate si zisese ca a avut o viziune.Pe când sa expună viziunea a fost oprit de o femeie care e prorocita spunandu-i ca nu de la Dumnezeu avusese viziunea.Omul a amuțit si a zis ca el cu același duh a prorocit si a avut viziuni.Dar nu a fost lăsat sa vorbească. Iată ca sunt creștini care pot deosebi duhurile.

| a răspuns (pentru minrest):

Omule, eu am zis sa comentezi despre fantome și OZN-uri, ce nu înțelegi, vreau părerea ta despre așa ceva. Sper că ai înțeles acum, că observ, că trebuie să vorbesc ca un copil de 7 ani, că altfel nu înțelegi. Cred că de aceea spui tu că nu este adevărat ce este în Biblie, pentru că tu nu înțelegi nici metaforele.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Ca sa comentez, trebuie sa am despre ce. Nu sunt cazuri documentate de fantome. Nu sunt cazuri documentate de OZN-uri.

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Cazul relatat de tine arata ca nu oricine este lasat sa prooroceasca, caci se prooroceste cu cine sa te insori, ce scoala sa faci, unde sa lucrezi, si nu se lasa puterea asta oricui; proorocesc numai cei pe care ii pune pastorul. Intodeauna proorociile s-au dovedit mincinoase.

| a răspuns (pentru minrest):

Ești o cauză pierdută, sunt documentate, dar tu nu le-ai citit :/. Ești imposibil, du-te și citește.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Am analizat deja, stai linistit, prezinta cazurile aici si vei vedea ca nu exista nici o dovada in favoarea lor.

| a răspuns (pentru minrest):

Nu prezint, că nu rezolv nimic cu tine, doar îmi pierd timpul. Apropo, vorbesc serios, uită-te pe canalul History și vezi ce spun în acele documentare, dacă pe mine nu mă crezi, dacă pe alții îi crezi nebuni.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu prezinti, ca nu ai ce; pe History sunt materiale senzationaliste nedemonstrate. Ce sa fac pe History, eu citesc lucrari stiintifice, care prezinta sursele si sunt probate in dezbaterea stiintifica.

| a răspuns (pentru minrest):

Și de unde ști tu că sunt adevărate, dacă tu te îndoiești și de... De fapt te îndoiești de orice! Să îmi răspunzi la ce te-am întrebat cu extr și OZN, după mai vorbim.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Ti-am raspuns, nu exista cazuri documentate suficient de OZN-ri si fantome. Evident ca ma indoiesc de orice, asta este cea mai elementara cerinta a stiintei, cred numai daca probele si rationamentele ma conving. Crezi ca iti spune tie cineva adevarul, fara probe, asa ca iti vrea binele si ii place de tine? Formatia mea stiintifica este Istoria, nu am voie sa o cred pe nimeni. Pai daca esti credul, sigur ca crezi in fantome, rapiri, OZN-uri, mai stiu si eu ce. Invata metoda stiintifica, fa facultatea intr-o stiinta, care iti place tie.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Lucrarile stiintifice cauta sa demonstreze. Fac niste rationamente, pe care trebuie sa le refaci, sa le judeci; trimit la surse publice, pe care oricine le poate verifica; altfel de surse nu sunt valabile. Mi-ar fi greu sa ma duc sa vad un document original la Paris, DAR unui adversar stiintific al autorului ii e usor sa mearga, sau sa trimita pe cineva, si sa faca publica o neconcordanta care ar invalida complct lucrarea. Se face trimitere la toate lucrarile consultate, capitol si pagina. Asa ca nu ai nevoie sa crezi pe cuvant pe nimeni. O lucrare poate sa nu ma convinga, ci sa ma convinga teoria concurenta, important e ca am inteles dezbaterea si am rezolvat problema.

| a răspuns (pentru minrest):

Am avut eu personal experiențe paranormale și am și martori, eu nu mai am nevoie de dovezi. Faci ce vrei, m-am saturat să mă lupt cu munții.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Bravo tie, mie nu mi-ai demonstrat; s-ar fi produs si dovezi pana acum, daca astfel de lucruri s-ar intampla; ai interpretat gresit ce ti s-a intamplat, datorita educatiei precare; mult succes!

| a răspuns (pentru minrest):

Esti nesimtit. Am vazut ceea ce vei vedea tu vesnic in Iad, ca in rai nu ajungi cu atitudinea asta. Fie ca sederea ta in Iad sa fie placuta laughing.

| a răspuns (pentru minrest):

"Formatia mea stiintifica este Istoria, nu am voie sa o cred pe nimeni."
Bravo, sunt 100 % de acord cu tine dar am doua intrebari pentru tine si ceea ce ai studiat :
1) Este Biblia o carte mai veche de 1000 de ani?
2) Este (a fost) Holocaustul un eveniment istoric real?

| a răspuns (pentru danut):

1. Da. 2. Da. Nu exista nici un dubiu rezonabil asupra acestor doua chestiuni.

| a răspuns (pentru minrest):

Putem spune fara tagada ca textul Biblic de acum 1000 de ani corespunde cu cel de acum.
Reproduc un verset din Biblie (Textus Receptus, versiunea britanica)
MATTHEW 27:25 Then answered all the people, and said, His blood be on us, and on our children.
Versiunea Cornilescu Matei 27, 25. Si tot norodul a rãspuns: "Sângele Lui sã fie asupra noastrã si asupra copiilor nostri."
Asest verset este un BLESTEM ASUMAT de poporul Evreu la RASTIGNIREA lui Dumnezeu (Isus Hristos) acum cca 2000 de ani, HOLOCAUSTUL este IMPLINIREA acestui ad literam al acestui BLESTEM.
Aceasta este dovada INCONTESTABILA, irefutabila a existentei lui Dumnezeu. Dovada stiintifica dpdv al istoriei.

| a răspuns (pentru danut):

Nu este o demonstratie istorica. Nici nu stiti, fara suparare, cum se demonstreza ceva in istorie. Pe mine nici nu m-ar deranja o demonstratie a existetei lui Dumnezeu. Ia sa vedem cum au stat lucrurile. Crestinismul apare ca unul din partidele religioase evreesti, Saduchei, Esenieni, Farisei, Zeloti si partidul lui Ioan Botezatorul, preluat de Isus. Partidul asta, in focul disputei cu celelalte partide, devine din ce in ce mai opus celorlalti evrei, evreilor care nu faceau parte din el, NU ZIC ca devine antisemit, caci as comite un anacronism, dar devine antievreu, de unde demonizarea evreilor, masacre si persecutii, si mai ales portretizarea evreului ca ''celalalt'', asa ca, cum s-a gasit o miscare politica care sa puna accentul pe inegalitate si dusmanie intre oameni, omorarea evreilor era practic mutare automata. Daca am explicatie naturala, mai caut explicatii supranaturale? OK, acum sa vedem ce spuneti dumneavoastra despre Dumnezeu, El se ia dupa niste evrei care se blesteama, si atunci ii omoara pe evrei in masa, desi in Biblie scrie clar in multa locuri, ca fiecare om plateste pentru ce face el. Las la o parte ca Isi da cu stangul in dreptul, caci fara evrei crestinismul nu mai are sens, iar Isus nu mai poate fi mesia (vorbesc, evident, de existenta unui grup de evrei, ca marturie); important e ca Il portretizati pe Dumnezeu ca pe un criminal psihopat, posibil ca Lui sa nu ii placa acest portret. Frumoasa incercare, oricum, buna seara.

| a răspuns (pentru minrest):

Logica ta ar fi cumva reala daca Isus Hristos nu ar fi Dumnezeu, lucru evident gresit, ceea ce ti-am spus eu sunt fapte incontestabile dpdv al evenimentelor DAR a pune in seama aprecierii poprului evreu (care si acum in incapatanarea lor zic ca il asteapta pe mesia) Mesianitatea lui Hristos er fi o greseala si dpdv istoric (marturia inteleptilor pagani care IL CAUTAU pe Hristos la masterea acestuia). Totusi isstoria poprului evreu arata dupa 2000 de ani ca au avut de tras dupa autoblestemul lor. Cum explici asa ceva in istoria de 2000 de ani? Dumnezeu nu este psihopat (dupa conceptia ta) ci a lasat (nu a facut) ca ceea ce si-au dorit oamneii sa aiba, aici este vorba despre LIBERUL ALBITRU. Nu uita ca exista si un Diavol care abia asteapta sa duca la extinctie omenirea. P.S. Evreii erau poporul ALES, nu unii de pe strada.

| a răspuns (pentru danut):

Liberul arbitru este personal, nu poti sa il pui pe un om sa aleaga pentru altul, in numele liberului arbitru. Eu nu am spus ca trebuie sa stabileasca evreii cine este mesia. Eu spun ca, pentru a putea pretinde ca e ceva, trebuie sa existe undeva un grup de evrei vii, de religie mozaica, ca sa aiba cum sa fie mesia Isus. SA ZICEM ca toti evreii se converteau in secolul II; si acum, cand totul este verificat, crestinii ar spune: ''A existat un popor antic, care avea o religie monoteista, oamenii astia aveau notiunea de mesia, iar divinitatea noastra, Isus, era acest mesia, dupa cum fusese prezis'', numai ca toate astea ar fi fara sens. Acuma sa ne uitam putin la metoda dumneavoastra: incepeti sa imi faceti o demonstratie istorica, iar apoi afirmati ca nu are sens decat daca Isus e Dumnezeu; pai nu e demonstratie istorica atunci. Dumnezeu nu este deloc psihopat dupa conceptia mea, mie mi se pare foarte nobil si drept; psihopat ar fi fost daca ar fi facut ce Ii puneti in carca.

| a răspuns (pentru minrest):

Sa ajungem cumva la un sfarsit, Dumnezeu ESTE Isus Hristos iar ACESTA este Dumnezeu. Nu am spus ca Dumnezeu a facut Holocaiustul ci ca Dumnezeu a ingaduit ca evreii sa primeasca ce au CERUT, holocaustul a fost CERUT.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Si daca ti-as spune asta, ai crede, la fel cum daca ti-as spune ca Dumnezeu e ceva greu de inteles, ai crede?

| a răspuns:

Poate cea mai mare si importanta minune pe care a facut-o Dumnezeu este aceea ca a dat oamenilor puterea iertarii pacatelor, putere care apartinea numai lui Dumnezeu.
Pacatul este un rau imens pe care numai o putere dumnezeiasca il poate sterge.
Mantuitorul Iisus Hristos a iertat pacatele prin umanitatea Sa: slabanogului din Capernaum intai i-a iertat pacatele, apoi l-a vindecat. Iisus vindeca si sufletul si trupul. Apoi, Hristos a daruit Sfintilor Apostoli puterea iertarii pacatelor oamenilor, dupa invierea Sa, fapt consemnat in Evanghelia dupa Ioan, cap 20, 21-23:
"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi.
22 Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt;
23 Cărora veţi Ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute."
Sfintii Apostoli au transmis mai departe, aceasta putere dumnezeiasca a iertarii pacatelor, celor pe care i-au hirotonit: episcopilor si preotilor.
Episcopii si preotii ortodocsi sunt singurii oameni care au puterea de a ierta pacatele oamenilor, in numele lui Dumnezeu.

| a răspuns:

Nu există. Toate minunile sunt din voia lui Dumnezeu.