| ovidiuproca a întrebat:

Raspund si totodata va indem sa raspundeti rational la aceste cuvinte.

Intrebarea pe care am mai pus-o cu o zi in urma era:

Cum este firesc sa spui: am gresit sau am pacatuit?

Raspuns:
Ideea de a gresi sau a pacatui sunt atat de diferite incat una face parte din tabara binelui si cealalta din tabara raului.

A spune ca (ai gresit) are sensul de (sansa)
ideea de (pacat) este o condamnare

12 răspunsuri:
| CristiSeeker a răspuns:

Din cate stiu, o greseala este o eroare, o abatere, lipsita de vointa si neintentionata. Acum, explica-mi tu ce este acela "pacat", te rog, si poate ii gasim o solutie problemei tale.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Daca vorbesti cu un om despre o problema spui am gresit, cand vorbesti cu Dumnezeu spui am pacatuit

| ovidiuproca explică (pentru PαtнwαуTσBℓιѕѕ):

Sa presumunem ca ai facut un rau de necontestat, si vine Dumnezeu sa sa iti ofere o sansa. cum ai vrea sa iti spuna: Ai gresit sau ai pacatuit?

| ovidiuproca explică (pentru CristiSeeker):

Asa cum am spus, pacatul este o condamnare, este ca o lovitura de bata peste cap. Este un cuvand dur care nu ofera nici o sansa omului, ba chiar mai mult il duce in stadiul de frica profunda, il indeparteaza de incercarea de a se corecta si de a dovedi binele. Frica provocata in urma acestor cuvinte este ce-a mai cruda descoperire a omului pana in aceste timpuri si pe care preoii, intermediarii Domnului, o incurajeaza atat de mult pentru a impune frica ca te duci in iad. In rugaciunea Tatal nostu se spune "si iarta-ne noua greselile" spusa de Fiul lui Dumnezeu

| CristiSeeker a răspuns (pentru ovidiuproca):

Deci pacatul ar putea fi consider, astfel, o suferinta extrema, lucru complet lipsit de legatura de greseala. Aceste doua notiuni sunt concepte destul de diferite, singura legatura putand sa fie faptul ca atunci cand consideri ca ai gresit cu ceva, desi neintentionat, esti indurerat.
Astefel, daca consideram un zeu ipotetic ca fiind real, o greseala ce incalca vointa acestuia ar trebui considerata automat "pacat", intentionata sau nu, fapta este un "pacat". Cam fara solutii intrebarea ta, la prima vedere.

| ovidiuproca explică (pentru CristiSeeker):

Orice intrebare are si raspuns asa cum orice problema are si o solutie de rezolvare. intentionat sau nu, cuvantul cel mai potrivit este greseala. Se cade la intelegerea noastra sa nu folosim nici macar( ai gresit), pentru ca singurul care poate judeca este Dumnezeu., iar el va fi suficient de intelegator sa iti dea o alta sansa mustrandu-te doar cu cuvintele "ai gresit". Pacatul este complet diferita de greseala, asa cum am argumentat mai devreme. Intr-adevar ambele extreme te pune pe ganduri si mustrare, dar una te poate intarata sa progresezi si sa inveti din greseli iar cealalta te poate supara atat de mult incat nu poti invata spre binele tau. Te injoseste si mai mult de atat iti provoaca si o frica cum ca poate va veni Dumnezeu cu nu stiu ce fulger spre tine pentru a te judeca la sange. ramane la latitudinea fiecaruia sa inteleaca cat poate. Multumesc pentru intentia de a raspunde.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns (pentru ovidiuproca):

Ai pacatuit.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns (pentru ovidiuproca):

Ai pacatuit.

| ovidiuproca explică (pentru PαtнwαуTσBℓιѕѕ):

Daca nu ai gresit niciodata adunci iti dau voie sa arunci cu pietre in mine.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns (pentru ovidiuproca):

Adica? normal ca am gresit, ce e cu raspunsul asta ce vrei sa zici?

| LegionarulRoman a răspuns:

Ai gresit la matematica, ai gresit cand ai construit casa, dar ai pacatuit cand ai injurat, ai desfranat, ai avut ganduri necurate. Sper ca ai inteles.

| kiv1990 a răspuns:

Nu asa e firea omului