Dumnezeu transforma raul in bine. Am citit doua carti scrise de Doris VanStone,, Dorie, fata pe care nu o iubea nimeni '' si,, Nici un loc unde sa plangi.''Ea povesteste despre copilaria ei, marcata de o cruzime incredibila si respingerea totala. Ea citeste Biblia si se agata de promisiunile lui Dumnezeu, accepta dragostea Lui, si este vindecata. Aceste experiente din copilarie ii folosesc acum pentru a ajuta pe altii ca sa treaca peste ranile adanci din sufletul lor, ei primind vindecarea. Dumnezeu transforma raul in bine.
Dar in ce am scirs eu, raul in ce bine poate fi transformat?
Am vazut intrebari de genul asta: de ce mor copii la nastere? dc nu ii ajuta DZ?
Si raspunsuri ca asta: poate DZ stie ca acel copil va fi rau sau nu stiu ce ...si la omorat.De aici deduc ca voi crestinii aveti fiecare ideiile lui de care sunteti prinsi. Daca e asa, dc nu a murit Hitler la nastere? De ce ia mai dat DZ viata? Sa faca atat rau?
Ei au cerut pedeapsa asupra lor si asupra copiilor lor, atunci cand L-au rastignit pe Domnul Isus.Nu trebuie sa glumim cu cele sfinte.De multe ori ma ingrozesc cand citesc de multe ori aici hule la adresa divinitatii. Ei nu stiu cu cine se pun, si ca vor plati consecintele.,, Matei 27:24-25; „Când a văzut Pilat că n-ajunge la nimic, ci că se face mai multă zarvă, a luat apă, şi-a spălat mâinile înaintea norodului şi a zis: „Eu sunt nevinovat de sângele neprihănitului acestuia. Treaba voastră!" Şi tot norodul a răspuns: „Sângele Lui să fie asupra noastră şi asupra copiilor noştri."
Eu nu il injur pe Iisus pe Dumnezeu sau pe oricine dar nici ca prea cred in ei.Si chiar daca exista, nu imi prea pasa, ajung in iad sau in rai mie indiferent.Nu imi prea pasa ce va fi atunci imi pasa de ce este acum.Nu vreau sa stau mereu cu frica sa nu fac aia sa nu faca ai-lalta ca este pacat.
Pentru ca prin Holocaust, evreii au fost pedepsiti pentru rastignirea Mantuitorului. Tot din pricina asta platesc si acum
Poate ca toate astea s-au intamplat pentru ca asa a trebuit sa se intample. Nu poti sa stii ce motive a avut Dumnezeu ca sa permita lucrurile astea. Mintea omeneasca nu poate pricepe cat de mare estea puterea lui Dumnezeu. Dar de lucruri bune de ce nu zici nimic? Cum ca Iisus s-a jertfit pentru noi, dandu-si viata la Golgota?
Intrebarea ta contine notiuni gresite! Sa mori nu este un lucru rau! Dumnezeu ne ajuta mereu numai ca fiecare avem alta notiune fata de ajutor. Exemplu: Un parinte caruia ii moare fiul la varste fragede ar vrea ca ajutor salvarea fiului nestiind ca de fapt daca acesta ar mai fi trait ar fi ajuns un ucigas. Incercarile peste care trebuie sa trecem inseamna viata in sine (sau cel putin viata asta). Asta e scopul! Viata e un test! Trebuie sa l trecem... Asta e esenta.
Despre inchisoare si sistemul legislativ/executiv este inutil sa discutam.
Pe plan spirituak totusi... in unele cazuri ii faci bine, in altele ii faci rau dar in toate cazurile iti faci tie un rau. Tu nu vezi nici un grad din toata perspectiva daca imi raspunzi cu asemenea argumente materialiste si profane.
Unele fapte sunt ca urmare a unor pacate, caci nimic nu ramane nepedepsit, Dumnezeu randuieste totul mereu, mai devreme sau mai tarziu.
un exemplu: o femeie moare la nastere. doctor ii spune inainte ca exista riscul sa moara, dar ea vrea neaparat sa nasca copilul. Ei bine, ea se jertfeste pentru Dumnezeu si astfel se mantuieste si ajunge direct in Rai. Chiar daca toata lumea o plange si spune ca nu merita un sfarsit ca asta, femeia a plecat intr-un loc mai bun. Poate ca, daca ar fi mai trait, sigur ar fi facut avort, iar sufletul sau ar fi mers cu siguranta in iad. Aparent parea ceva rau, dar de fapt, nu ar fi fost deloc asa.
Dar la aia de care am spus eu, le-a spus cineva ca vor fi ucisi? Si daca ai fi citit mai bine ce am scris eu, nu e vorba de o persoana moarta sau de un avort e vorba despre un nenorocit care a ucis fara masura.
Iar eu am zis ca noi, oamenii nu avem de unde sa stim ce este in sufletul celor din jur, doar Dumnezeu stie, El le randuieste pe toate cu rost. Chiar daca se vede ceva, de fapt, este cu totul altceva. Aparentele inseala
Teoria pe care tu o lansezi stii ca e o acuzatie grava impotriva bisericii nu? Aceleasi intrebari mi le-am pus si eu dar o sa afli raspunsul doar atunci cand o sa ajungi in cer.Caile Domnului sunt necunoscute.Totul este facut intr-un anumit scop. Sper ca o sa te ajute sa intelegi.
Pe unii credinta (sau norocul, de multe ori mai bine spus) ii ajuta, pe altii nu.
Cunosc atat oameni care au murit cu credinta "in brate" cat si oameni care au trait si au scapat din niste situatii horror fara pic de credinta intr-o divinitate, intr-un creator omni-potent, etc.
Cu trecerea timpului, cu inaintarea ta in viata si in varsta, vei observa ca "Dumnezeu" nu prea e cine crezi tu acum ca este... dar las asta la latitudinea ta.
Personal, nu consider ca subiectul merita prea multa atentie (si iti spun asta in masura in care eu am ajuns la aceeasi concluzie, pentru mine, prin experiente personale, directe, deloc putine...). Cu timpul respectiv poti face mult mai multe lucruri bune atat pentru tine (dezvoltare personala, etc.) cat si pentru altii, ajutandu-i, etc.
Iti doresc o seara cat mai senina si... sa n-ai "norocul" sa ai nevoie de ajutor "divin" si sa n-ai de unde sa-l iei!
Sasi explic cei religia tu care pui intrebarii vei ajunge in iad dar sf pavel ca a omorat din poporul lui dumnezeu sta bine mersi in rai / cunoasterea e interzisa in religia la fel ca si stinta / omul cand cunoaste cunoasterea se desparte de religie posibil ca dupa cateva secole sa evoluam spre cunoastere / daca ar exista acel zeu nu vedea ca nemti gaza evrei am vazut un film cu evrei ma panicat da pe dumnezeu nu la panicat / daca ai avea 3 copii si unu din ei ar da foc la aia 2 tu ai sta si ai spune pai are liberu arbitru ce sa-i fac nepasarea e la fel de mare ca si fapta vinovatului
DUMNEZEU e atot puternic dar el vrea sa ne lase pe noi sa vedem de ce suntem capabili noi snguri trebuie sa ne facem dreptate si sa nu-i cerem o=prea multe ca prea multa lume o face noi trebuie sa ne purtam singuri de grija nu sai spuna lui DUMNEZEU tot ce vrem sa facem si sa avem nu ceremi bogatii de la el cu cit mai mult ii vom cere cu atit mai mult ne va lua
Mariusene165 întreabă: