| Mădă0611 a întrebat:

Referitor la completarea reciproca, stiinta - religie, mi-am amintit ceva si as dori sa vad ce intelegeti voi din urmatoarele vorbe ale lui Iisus amintite de Luca in evanghelia lui, "Căci, iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.", pentru ca eu inteleg ceva ce stiinta abia a descoperit, si sunt curioasa daca si de data asta credeti ca se completeaza.

"20. Şi fiind întrebat de farisei când va veni împărăţia lui Dumnezeu, le-a răspuns şi a zis: Împărăţia lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
21. Şi nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru." (cap 17)

14 răspunsuri:
| martzian a răspuns:

Ma bucur ca ai pus intrebarea. Iti voi raspunde cat pot de scurt si la obiect.

In primul rand, ajuta cunoasterea contextului. Daca ne uitam in versetul 20, fariseii intreaba cand va veni imparatia lui Dumnezeu. De ce? Ei il asteptau pe Mesia, care sa vina si sa ii izbaveasca de sub dominatia romana. Venirea lui trebuia sa fie una triumfala. Intrebarea era pusa la misto, pentru ca distinsii nu credeau ca Isus este Mesia. Sunt unii pe TPU care mai procedeaza la fel. Cum spuneam, ceea ce credeau fariseii era ca Mesia, un lider important, trebuia sa scuture jugul roman si sa ii elibereze, instaurand imparatia de o mie de ani.

Isus, insa, avea aiba un cu totul alt program. El avea sa ofere o mantuire mult mai importanta si care urmarea refacerea legaturii omului cu Dumnezeu, franta de pacat. Acea „imparatie" avea sa reflecte autoritatea lui Dumnezeu asupra inimilor oamenilor, prin credinta in Mantuitorul. Acea imparatie nu era una localizata geografic si nici vizibila pe pamant. Ea avea sa vina intr-un mod tacut, invizibil, fara pompa si splendoarea asociata unui rege. Este vorba de intoarcerea omului sub autoritatea divina.

Sper ca ajuta.

| Moisie a răspuns:

A spus asa pentru ca Isus este de parerea ca Dumnezeu este in fiecare din noi insine
- 1Corinteni 3.16.
Nu ştiţi, oare, că voi sunteţi templu al lui Dumnezeu şi că Duhul
lui Dumnezeu locuieşte în voi?

Pai ce imparatie mai mare ca asta vrei?

Raiul?
Ala nu este in cer ...pentru ca Adam si Eva u au fost aruncati din ceruri ci au fost izgoniti din raiul care se afla pe pamant...si tot acolo este si astazi, doar ca numai este in Mesopotania ci de ex. in Elvetia!

| iurii75 a răspuns:

Nu e referitor la "completare" (şi nu e cap. 13 ci 17 ) dar e referitor la versetele menţionate.
"ÎN TIMP ce Isus se află încă în nord (ori în Samaria, ori în Galileea), fariseii îl întreabă despre venirea Regatului. Ei cred că Regatul va veni cu mare fast şi publicitate, dar Isus le spune: „Împărăţia [Regatul, NW] lui Dumnezeu nu vine în aşa fel ca să atragă atenţia. Nu se va zice: «Uite-o aici» sau: «Uite-o acolo.» Căci iată, împărăţia lui Dumnezeu este în mijlocul vostru".
Cuvintele lui Isus, „în mijlocul vostru", au fost traduse uneori „înăuntrul vostru". De aceea, unii au tras concluzia că Isus a vrut să spună că Regatul lui Dumnezeu va domni în inimile slujitorilor lui Dumnezeu. Dar, evident, Regatul lui Dumnezeu nu este în inimile acestor farisei necredincioşi cărora le vorbeşte Isus. Totuşi, Regatul este în mijlocul lor, întrucât Regele desemnat al Regatului lui Dumnezeu, Isus Cristos, este chiar printre ei."

| Mădă0611 explică (pentru iurii75):

Da, 17, eroare la tiparire, se rezolva. laughing

| Anonim a răspuns (pentru iurii75):

Regatul lui Dumnezeu exista in inimile tuturor oamenilor, religiosi sau nu.
Exista si un salut "Divinitatea din mine saluta divinitatea din tine".


| Anonim a răspuns (pentru iurii75):

Un salut hindus:
"Onorez locul din tine in care intreg Universul salaslueste, onorez locul din tine care este Iubire, Integritate, Intelepciune si Pace. Cand esti in acel loc din tine si eu sunt in acel loc din mine, noi suntem Una."

Si asta se folosea cu mult timp inaintea aparitiei crestinismului.

| iurii75 a răspuns (pentru anonim_4396):

Multe vorbe se folosesc de "cu mult timp inaintea aparitiei crestinismului." Dar mă interesează mai mult ce spune Biblia.

| Anonim a răspuns (pentru iurii75):

"ce spune Biblia"
In special "traducerea" facuta special pentru voi.


| Mădă0611 explică (pentru iurii75):

Apropo, desigur ca nu e completare, dar mai nou se stie ca inima doar pulseaza sange si ca creierul face treaba care se presupunea c-o face ea, si, de asemenea se stie ca dumnezeu, cu tot cu imparatie, e doar in mintile unora, "in inima lor": http://www.descopera.ro/cultura/4588035-dumnezeu-a-fost-inventat (daca si tu ai problema cu site-ul, e de naJpa, ca doar cei care citesc doar rubrica "news" au, si citesc doar acolo ca e mai putin de citit).

| Anonim a răspuns (pentru Mădă0611):

Http://www.paulapeterson.com/Earthcode.html

Stiinta are de recuperat. Abia acum se fac primii pasi.

| Mădă0611 explică (pentru anonim_4396):

:)) da, ca engleza e o limba universala sau multiversala, si horoscopul e adevarat, si chiar zana maseluta, si inima e responsabila de sentimentele noastre. Oamenii, si chiar alte animale, se simt bine cand fac bine datorita sau din cauza neuronilor oglinda, probabil de aici s-a ajuns la concluzia ca exista ceva superior materiei si ca bunatatea e calea spre cunoasterea acelui ceva. Cat timp asta nu incearca sa opreasca adevarata cunoastere, din partea mea e ok, cat traiesc, vreau pace, apoi fie ce-o fi, natura o sa invinga: http://9gag.com/gag/anYdb6B

| iurii75 a răspuns (pentru anonim_4396):

Normal că -mi plac lucrurile de calitate.

| Anonim a răspuns (pentru iurii75):

Oricum admir umilinta si perseveranta martorilor lui Jehova.
Eu nu cred ca as reusi.
O zi buna.

| iurii75 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu cred că Dumnezeu ne cere ceva ce este peste puterile noastre, în plus Filipeni 4:13 Pentru toate lucrurile am tărie datorită celui care îmi dă putere.
Succes.