|

Reforma protestanta prevedea printre altele inlaturarea intermediarului dintre om si Dumnezeu, adica o religie fara preoti si fara institutii. De ce? Pentru ca omul fiind failibil, supus greselilor omenesti firesti, implica si failibilitatea bisericii si a institutiei acesteia. Deci va intreb si pe voi.

Sunteti de acord cu desfiintarea institutiilor bisericesti si abolirea ierarhizarii din acestea?

20 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Iti bati gura degeaba.
Il baga ei pe Dumnezeu intr-o biserica si apoi incep sa se certe care biserica (religie) e cea mai buna. Limitati.

19 răspunsuri:
| a răspuns:

Pot să votez cu ambele mâini?

DA!
Mai puţini bani pe biserici, popi şi limuzine - mai mulţi bani pe şcoli şi spitale!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ehe, şi ştiţi voi că unii se curăţă de păcate, vindecă, doar dând bani lu' domnu' popă, văzându-şi în continuare de treabă, păcătuind.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu se poate.da poti darama locatiile.dar biserica nu o poti distruge.are temelir de piatra; acesta este chifa[petru].si pe aceasta piatra voi intemeia biserica mea.iar Iisus este piatra din capul unghiului care lepadata fiind de toti zidarii, a ajuns in locul cel mai important.deci nimic nu poate sa desfiinteze ce a zidit Domnul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Nimic nu poate sa desfiinteze ce a zidit Domnul. - oamenii au zidit/cladit aceste cladiri. De ce este imperios nevoia preotilor si a bisericii? De ce "lacasul" lui Dumnezeu necesita atatia bani?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu se poate.da poti darama locatiile.dar biserica nu o poti distruge.are temelie de piatra; acesta este chifa[petru].si pe aceasta piatra voi intemeia biserica mea.iar Iisus este piatra din capul unghiului care lepadata fiind de toti zidarii, a ajuns in locul cel mai important.deci nimic nu poate sa desfiinteze ce a zidit Domnul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Sunteti capabili sa inlocuiti bisericile si invataturile religioase?
Biserica este un loc in care toti oamenii se aduna intr-o credinta sublima si toti sunt ca fratii desi nu se cunosc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru florinmarius20):

Cei care au initiat aceasta reforma erau crestini, in primul rand, iar in ziua de azi biserica incepe sa se asemene cu corporatiile. Doar am intrebat daca ati fi de acord.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru M25M):

Nu v-am reprosat dvs. nimic.E dreptul fiecaruia la libera exprimare.N-ati jignit pe nimeni, nu ati facut nimic rau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biserica este constituita din oameni, oamenii sunt biserica, nu cladirea. Cladirile nu au nici o relevanta, dupa parerea mea nu ar trebui construite asemenea cladiri mari, fastuoase. Dumnezeu este in oameni nu este inchis intr-o cladire si uitat acolo pana duminica viitoare. Dar atata timp cat se construiesc multe alte cladiri grandioase, locasuri de cult de ce nu s-ar construi laughing. Pentru Dumnezeu nu conteaza daca te rogi in "biserica", acasa sau pe strada. Mergi la "biserica" pentru a asculta o predica, pentru a te documenta, pentru a asculta ce au de spus alti oameni despre pasaje din biblie. Discuti cu oamenii, schimbi impresii, incurajezi...etc. Cam asta ar fi scopul strangerii.Viata ta conteaza, comportamentul tau nu frecventarea unei "biserici", asta o faci pentru a te intari in credinta, pentru a discuta si cu altii, dar nu este cel mai important lucru. Dar fiecare intelege ce si cum vrea. happy Oricum nu sunt de acord cu cladirile grandioase numite "biserici". O cladire nu poate fi biserica lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează