|

Religia afirmă că în spatele oricărei fiinţe se află câte un înger păzitor. Întrebarea mea se referă la ce făceau aceşti îngeri ai milioanelor de evrei când aceştia erau ucişi de nazişti? Ce fac îngerii păzitori când persoane nevinovate sunt ucise de criminali? Ce fac îngerii păzitori ai criminalilor când aceştia ucid?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

A fost si acolo un inger, dar nu in forma supranaturala, numele lui e Oskar Schindler si a salvat peste 1000 de evrei si mai era si de nationalitate german si prieten cu armata nazista.

87 răspunsuri:
| a răspuns:

UNDE scrie ca FIECARE fiinta are un inger pazitor?

| a răspuns (pentru danut):

Unde scrie ca animalele sunt din tarana? Si acum vine intrebarea.Din ce sunt facute animalele mai putin dezvoltate decat omul.

| a răspuns (pentru Octavian199):

".Din ce sunt facute animalele mai putin dezvoltate decat omul."
Pocaieste-te si Dumnezeu iti va raspunde.

| a răspuns (pentru danut):

Dumnezeul tau sau alt zeu fictiv nu exista, doar natura exista.

| a răspuns (pentru Octavian199):

De aIa dai asa raspunsuri, ca habar nu ai pe ce lume traiesti. rolling on the floor

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

"Ce fac îngerii păzitori ai criminalilor când aceştia ucid?" Ce au facut si cand Domnul Hristos a fost pe cruce.
Credinta in Dumnezeu n-are nicio valoare -nici in ochii oamenilor si nici ai lui Dumnezeu- atunci cand ne sculam cu burtile pline de la masa si nu ducem grija zilei de maine.
Nimeni nu va fi luat la cer pe un pat comod de flori.
De oamenii de care vorbesti a fost usor in comparatie cu groaza care va cadea peste toti locuitorii pamantului care vor fi in viata la cea de-a doua venire a Domnului Hristos.

| a răspuns:

Ce intrebari originale. Nici n-au mai fost puse de toata lumea laughing. Cand e vorba de religie, nu prea merg intrebarile astea.

| a răspuns:

E foarte simplu - viata asta este supraestimata. Viata aici nu inseamna mare lucru, 80 de ani sunt nimic comparativ cu eternitatea sufletului. Viata de aici NU e scopul final, deci sa o pierzi, cu voia Domnului, nu e o tragedie la nivelul ala. Mori aici, sufletul merge la El. Dumnezeu i-a vrut la el pe evreii aia, ingerii n-aveau niciun motiv sa se bage. Holocaustul poate e ceva ce a fost necesar sa se intample, asa a considerat El iar noi nu avem cum sa stim de ce, ne putem doar supune deciziei. Evreii aia au suferit aici, cateva luni, dar au o eternitate de desăvârșire la ceruri. Dintr-o eternitate, cat inseamna cateva luni?

Deci nu totul se rezuma la viata de aici. E nesemnificativă. Sarac/bogat sau sanatos/bolnav, nu conteaza, e ceva efemer.
Oamenii gandesc mic si egocentrist, nu sunt capabili sa înțeleagă planul lui Dzeu. Razboaiele si suferințele au fost anticipate in Biblie, scrie ca asa trebuie sa fie. De ce trebuie sa fie asa? Nu stiu si nici nu e problema mea sa ma interesez. Prefer sa descopar si inteleg lumea asta, in care traiesc si mi-e accesibilă, nu sa pierd vremea incercand sa descifrez absolutul divin, folosindu-ma de o minte umana, finită, creată tocmai de acea divinitate.

| a răspuns (pentru Plato):

Presupun că violul și schingiurea erau incluse în planul divin nu?

| a răspuns (pentru Plato):

Spune-mi dacă tu ești 100% convins că Raiul există și că este minunat, de ce îți petreci viața evitând moartea cu disperare? Ce dovezi există pentru Rai sau orice formă de viață de apoi? Cărțile antice, revelațiile, sentimentele personale și credința oarbă sunt lipsite de valoare, trebuie să existe niște dovezi clare ca să știm că o viață de apoi există, și deci că ceea ce trăim acum e nesemnificativ, după cum spui tu.
„eternitatea sufletului„
Conceptul de suflet s-a născut pe vremea cand oamenii nu înțelegeau cum funcționează emoțiile și gandirea. E de pe vremea când oamenii credeau că vulcanii și furtunile erau zei în acțiune, că stelele aveau minte și personalități, când credeau că gândirea are loc în inimă și când credeau că bolile sunt cauzate de demoni și vrăjitorie. Deci nu fi prea încrezător în ce spuneau oamenii la vremea respectivă. Conștiința este un produs al corpului. Nu poate exista în afara corpului. Absolut toate poveștile despre telepatie, telechinezie, remote viewing, proiecție astrală și alte abilități similare s-au dovedit a fi false. Experiențele în apropierea morții s-au dovedit deseori a fi fie inventate fie halucinații. Cam același lucru se aplică și în cazul celor care susțin că își aduc aminte chestii din viețile anterioare, sau că au văzut fantome. Asta e, avem o singură viață și trebuie să avem grijă unii de alții cât timp încă mai putem. Și să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre, în loc să le justificăm spunand că ne va ierta Dumnezeu, sau că așa vrea el.
„ Holocaustul poate e ceva ce a fost necesar sa se intample, asa a considerat El"
Faptul că cineva poate spune asta într-un mod serios în același timp mă înspăimântă și îmi rupe inima. Ești dovada vie a cât de periculoasă poate fi îndoctrinarea religioasă pentru orice persoană inteligentă și bună. Serios, tu nu ai niciun fel de empatie?
„Evreii aia au suferit aici, cateva luni, dar au o eternitate de desăvârșire la ceruri„
Din nou tu dovedești că nu îți cunoști credința, Biblia e foarte clară dacă nu crezi în Iisus, poți fi oricât de bun poți fii, vei arde în iad o eternitate. Dar creștinii, oricât de răi ar fi, tot pot merge în Rai. Biblia e foarte clară la capitolul și nu ne lasă absolut nicio alternativă Deuteronom 17:2-7 Isaia 64:3-6 Marcu 3:28-29 Apocalipsă 21:8 Marcu 16:16 Ioan 3:18 36 5:24 6:40 47 11:25-26 Fapte 10:43 Romani 4:5 10:4 Deci conform Bibliei, naziștii care erau creștini sunt în Rai. iar victimele Holocaustului în Iad. Aș spune că zeul tău e cel mai prost judecător existent.
„Dintr-o eternitate, cat inseamna cateva luni? "
„Razboaiele si suferințele au fost anticipate in Biblie, scrie ca asa trebuie sa fie"
Atunci te rog frumos să îmi dai un singur motiv pentru care ar trebui să mă abțin de la rău. Dacă războaiele trebuie să se întâmple, ce rost mai are să luptăm pentru pace? Dacă eu omor un creștin, el se va duce în Rai, sau se va duce în iad dacă nu era creștin. Iar eu mă pot pocăi și nu voi fi pedepsit, deci de ce este greșit să omori oameni din perspectiva creștină? Dacă bolile trebuie să se întâmple, de ce să mai inventăm medicamente? Dacă foametea trebuie și ea să existe, de ce să mai ajutăm copiii din Africa? Religia mereu a servit drept o scuză penibilă pentru absolut orice. Nu trebuie să te documentezi să știi nimic, pentru că toate răspunsurile le ai în scripturi, nu trebuie să ajuți pe nimeni, trebuie să te rogi că vor primi ajutor, în loc să îl dai tu lor, nu trebuie să ai niciun fel de responsabilitate pentru acțiunile tale, pentru că oricum zeul/zeii vor distruge lumea curand, poți să îți asumi că el/ea/ei/chestia respectivă te-a și iertat pentru tot ce ai făcut, poți să îți justifici orice interes personal spunând că te-a ales ființa supremă și poți să îți justifici atrocitățile spunând că Dumnezeu urăște tot ceea ce urăști și tu. Ăsta e singurul scop pe care credința în zei îl oferă, o scuză patetică și infantilă pentru orice.
Și încă o întrebare, și sunt chiar curios de răspunsul tău. Dacă viața asta este pur și simplu un test pentru a intra în Rai și este nesemnificativă, de ce ar trebui să facem orice altceva în afară de a citi și studia Biblia? De ce ar trebui să mai încercăm să terminăm o facultate sau să avem un loc de muncă? De ce să avansăm științific dacă Dumnezeu are toate răspunsurile? De ce ar trebui să mai încercăm să facem rost de mâncare sau să avansăm în medicină în loc să ne rugăm la Dumnezeu să ne dea mâncare și să ne facă bine? De ce ar trebui să mai avem prieteni, relații romantice, familii, animale de companie etc? De ce ar trebui să avem orice fel de hobby sau de distracție? De ce să nu fim ca „oamenii sfinți„ ai Indiei sau ca vechii călugări care nu fac nimic altceva decat să își studieze scripturile sacre?

| a răspuns (pentru anonim14653876):

Nu trebuie niciun fel de dovezi stiintifice, Dumnezeu si Raiul nu sunt o stiinta. Pe Dzeu il simti, cu sufletul, nu ai nevoie de ratiune in relatia cu El. Esti legat prin suflet de el.

Absolut tot ce facem: descoperiri in stiinta, progrese, constructii, relatii, toate le facem pentru ca Dumnezeu vrea si ne lasa sa le facem. Din nou, nu stiu scopul final al tuturor lucrurilor, nimeni nu-l stie si nu are cum sa stie. Exact cum afirma si Immanuel Kant, divinitatea nu a conceput omul sa fie capabil sa inteleaga tot.
Viata e un dar de la El, iar Dumnezeu ne incurajeaza sa luptam pentru ea, s-o pretuim, de aceea e si un mare pacat sa te sinucizi.
Hobby-urile, prietenii, familia, relatiile, sunt tot daruri de la El, pentru ca, asa nesemnificativa cum e viata asta, a vrut sa ne-o faca frumoasa, ne-a lasat natura, experientele, locurile minunate, trairile si sentimentele ce aduc fericire absoluta. Daca ar fi vrut doar sa stam ca si calugarii, ar fi fost Pamantul doar un platou, un desert. Dar nu e, e diversificat si minunat, cu multe optiuni si lucruri fascinante.
Tot Dumnezeu ne-a dat si medicamentele, daca nu voia El, nu le-am fi descoperit sau nu am fi avut ce descoperi.
Dumnezeu le-a dat mintea si inspiratia tuturor geniilor ce-au trait vreodata. El ne-a dat toate inventiile, prin oameni precum Einstein, Edison etc. Dumnezeu lucreaza prin oameni.

Ca sa afli mai multe despre suflet, ti-l recomand pe D.C. Dulcan, probabil cel mai inteligent roman in viata.

Dpmdv, gandirea ta e regretabil de trista. Si mie imi rupe inima sa vad un om ce se considera complet singur si neajutorat, care percepe lumea ca fiind un haos, ceva psihedelic, si nu observa acuratetea si precizia lucrarii divine.

| a răspuns (pentru Plato):

"Holocaustul poate e ceva ce a fost necesar sa se intample, asa a considerat El iar noi nu avem cum sa stim de ce, ne putem doar supune deciziei."

Pai daca asta poate fi planul spiridusului tau, de ce naiba n-ar fi si alte chestii tot planul magnific al astuia, gen sexul sportiv, cu care nu esti tu de acord. Pai ce faci, blasfemiezi criticand planurile spiridusului? Supune-te, asa cum indemni pe altii, nu mai comenta, ca se supara asta mic.
Sau de fapt habar n-ai si iti exprimi doar niste pareri personale, da-mi voie sa le numesc hilare, ca sa nu zic mai mult?!

"Nu stiu si nici nu e problema mea sa ma interesez. Prefer sa descopar si inteleg lumea asta, in care traiesc si mi-e accesibilă, nu sa pierd vremea incercand sa descifrez absolutul divin, folosindu-ma de o minte umana, finită, creată tocmai de acea divinitate."

Pe principiul "cap ai, minte ce-ti mai trebuie?".
Esti idealul de religios. Habar n-am despre ce e vorba, dar cred...

| a răspuns (pentru Plato):

„Nu trebuie niciun fel de dovezi stiintifice„
Absolut tot ce știm, am știut și vom știi vreodată se bazează pe dovezi. Fără dovezi clare nu poți știi absolut nimic. Nu e de mirare de ce religiile te pun să ai credință oarbă, pentru că ele mint și nu nu pot dovedi absolut nimic din ce spun. Dacă orice om din orice alt domeniu precum știință, politică, istorie etc. ar minți în asemenea hal în care o fac liderii religioși, ar intra la pușcărie pentru fraudă. Tora evreiască, evanghelile creștine, coranul islamic, kitab-i-aqdas a lui Baha'u'llah, vedele hinduse, avestanul lui Zarathustra, Adi Granth al sikhistilor, Bhagavad Gita a lui Mahabarata, cartea mormonilor şi cartea Urantia toate se dau drept cuvantul adevărat al lui Dumnezeu. Niciuna din ele nu este mai credibilă decât oricare alta şi nu au mai multe dovezi ca oricare alte, deşi toate pretind că au şi că ceilalţi sunt înșelați. Eu personal cred că toate sunt false, dar sunt curios de ce consideri că o singură carte e mai bună ca celelalte. Dumnezeu nu a fost niciodată dovedit. Iar dacă nu îmi dai absolut niciun motiv să te cred, nu am absolut niciun motiv să te cred și nu o voi face. Dacă faci o afirmație că ceva există, trebuie să arăți că acel ceva există. Spre exemplu, eu spun că există pești umblători cu membre. Nu am nevoie de credință și nici tu nu ai pentru că o pot dovedi.
https://www.youtube.com/watch?v=FLh4ODMBGJE
https://www.youtube.com/watch?v=gxtjCvRmqmU
https://www.youtube.com/watch?v=PN9Rc5DrOzw
https://www.youtube.com/watch?v=cj0iq-bWnsg
Eu nu cred că aceste creaturi există, eu știu că ele există. Dacă nu poți arăta că ceva există sau a existat, atunci nu știi, și nu poți avea nicio certitudine și nu ar trebui de nicio formă să pretinzi opusul. De aceea eu personal mă consider și apistevist, adică nu cred nimic doar pe credință oarbă, sceptic și liber-cugetător.
„Absolut tot ce facem: descoperiri in stiinta, progrese, constructii, relatii, toate le facem pentru ca Dumnezeu vrea si ne lasa sa le facem."
Exceptând că mai toate astea au avut loc și/sau au accelerat destul de târziu în istorie, după Iluminism și pe măsură ce lumea a devenit mult mai seculară, iar religia a pierdut din putere.
De ce ar trebui să îi atribui unei creaturi mitologice merite pentru relațiile mele sau orice altceva. El nu mi s-a prezentat niciodată în față și nu mi-a dat nicio dovadă că există, deci nu merită să primească niciun credit pentru asta.
„Tot Dumnezeu ne-a dat si medicamentele, daca nu voia El, nu le-am fi descoperit sau nu am fi avut ce descoperi.
Dumnezeu le-a dat mintea si inspiratia tuturor geniilor ce-au trait vreodata. El ne-a dat toate inventiile, prin oameni precum Einstein, Edison etc. Dumnezeu lucreaza prin oameni."
Pot să te întreb ceva? De ce zeul tău mereu își asumă toate laudele, dar niciodată nu își asumă vina. Dacă un copil se vindecă în ciuda unor șanse mici: miracol. Dacă sunt sute de milioane de copii bolnavi, înfometați, abuzați, mutilați, abandonați, forțați să muncească în condiții oribile etc. de obicei liber arbitru diavolul sau „God works in mysterious ways„ Sau varianta ta și mai sadică și idioată, că astea ar trebui să se întample. Ceva mai dezgustător nu se poate sincer.
Știai că Hipocrate însuși a scris în lucrarea sa Despre boala sacră că a blama zei demoni sau magie pentru explicația unei boli(epilepsia în cazul ăsta) nu va rezolva nimic. Louis Pasteur de asemenea a demonstrat că spre deosebire de ce spune Biblia și de ce credeau părinții bisericilor protestante, bolile sunt cauzate de agenți patogeni, nu de demoni. Sau de ce tratamentul biblic pentru lepră(Leviticul 14) nu a vindecat niciodată pe nimeni de lepră, dar tratamentul modern pentru lepră, adică rifampicina, dampsona și clofazimina luate pe o durată de 12 luni au salvat în jur de 15 milioane de vieți din 1993?
Cred că e o coincidență că le-a dat invențiile alea unor necredincioși, având în vedere că Edison a fost un fel de combinație între deist/panteist/ateu, iar Einstein a fost crescut evreu dar a fost ateu/agnostic/panteist, adică nu a crezut în Dumnezeu. Deci cumva creatura asta își ia meritele unor oameni pe care i-a trimis să fie torturați pe vecie. Interesant.
„Dumnezeu lucreaza prin oameni."
Aș prefera să spun că oamenii iau acțiune în momentele în care zeii stau degeaba în inexistența lor, dacă nu te superi.
„..."Strigati tare, fiindca este dumnezeu; se gandeste la ceva, sau are treaba, sau este in calatorie, sau poate ca doarme, si se va trezi.""
1Împărați 18:27
Apropo, în epistola lui Iacov spune clar ce trebuie să faci când ești bolnav. „14. Este vreunul printre voi bolnav? Sa cheme pe prezbiterii bisericii; si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului.15. Rugaciunea facuta cu credinta va mantui pe cel bolnav, si Domnul il va insanatosi; si, daca a facut pacate, ii vor fi iertate."
Deci de ce îl sfidezi pe stăpânul tău în mod direct și apelezi la știință de fiecare dată când ești bolnav?
https://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Turing
Îl știi pe tipul ăsta? El este unul dintre cei mai inteligenți oameni de știință care a existat vreodată. Dacă nu era el nu mai exista informatica și noi nu mai puteam scrie toate astea. El a fost de asemenea ateu/budist și a fost castrat pentru crima de a fi homosexual(știu că ești și extrem de homofob). Deci de ce îți sfidezi prietenul imaginar în asemenea hal încât să folosești invențiile unui necredincios sodomit în fiecare zi? Chiar vreau să răspunzi la întrebările astea.
„Dpmdv, gandirea ta e regretabil de trista. "
Același lucru cred și eu despre a ta. Dar eu am argumente. Aparent tu nu ai.
„ Si mie imi rupe inima sa vad un om ce se considera complet singur si neajutorat, care percepe lumea ca fiind un haos, ceva psihedelic, si nu observa acuratetea si precizia lucrarii divine."
Când a dat ultima oară realitatea doi bani pe sentimentele noastre?
Da o precizie uimitoare, numai că noi oamenii putem supraviețui doar pe o treime dintr-un singur corp ceresc într-o întindere inimaginabilă de spațiu într-un Univers 99, 999999999999999999% de nelocuit.
Mie mi se rupe inima că există oameni care cred că scopul nostru etern e să pupăm tălpile unui tiran o eternitate.

| a răspuns (pentru anonim14653876):

Am mai avut discutia cu "de ce folosesc stiinta". Ti-am spus, nu mai bea apa si nu mai respira, ca apa si aerul sunt create de Dumnezeu. Iar inventatorii tot de El, dar e alta discutie.
Dumnezeu ne-a dat tehnologia si medicina pentru a o folosi.
Nu are rost sa spun cat de prostesc e sa iei cuvintele din biblie cu sensul propriu, mot-a-mot. Sunt sugestii, simboluri, care se adapteaza situatiei si timpurilor.

Intelege ca Dumnezeu e peste stiinta, e creatorul lumii, nu poate fi explicat prin aceasta. Ce face el se numeste miracol, minune, asta inseamna ceva ilogic si ce nu poate fi explicat de stiinta. Asta e o minune. Daca stiinta ar explica, n-ar mai fi minune. Dumnezeu e sublim, e totul, e desavarsit, nu ai cum sa-L compari cu stiinta noastra si logica noastra. E mult, mult peste orice limita a mintii umane. Vad ca ignori incontinuu spusele lui Kant, ti-am spus deja ca mintea umana nu e facuta sa inteleaga tot.

Kant, Pascal, Descartes, Platon, Hugo, astia credeau in Dumnezeu. Deci nu poti sa-mi spui ca toate geniile erau atei. Ti-am dat niste exemple de genii cu credinta.

| a răspuns (pentru Plato):

Câtă știință ai studiat? Câte nume de oameni de știință cunoști?

| a răspuns (pentru Plato):

„Am mai avut discutia cu "de ce folosesc stiinta".
Da și ai demonstrat încă o dată că nu ai niciun fel de argumente și ești și ipocrit pe deasupra.
Bine, am înțeles că te folosești de știință, toți o facem, nu e nicio problemă dacă o faci, dar nu te numi creștin pentru că ești un păcătos, un ipocrit și un blasfemiator conform cărții tale sfinte.
„Ti-am spus, nu mai bea apa si nu mai respira, ca apa si aerul sunt create de Dumnezeu"
Din nou dovedește că Dumnezeu există! Dar știu că nu poți face asta, și nici nu vrei să înveți niște chimie de bază, așadar hai să vorbim despre apă atunci. Aproximativ 96, 5% din apa de pe Pămant se află în mări și oceane, este sărată și nu poate fi consumată de niciun fel. Să bei apă de mare este mai rău decat să nu bei apă deloc. Din procentul infim de apă dulce care mai rămâne, aproximativ 69% se află în calote glaciare, deci din nou de neconsumat. Iar procentul și mai mic care rămâne, adică apa din râuri și lacuri este de asemenea periculoasă pentru că apa din natură conține multe bacterii, metale, în unele cazuri arsenic și alte toxine periculoase, deci trebuie să fie tratată pentru a putea fii băută. În unele țări de lumea a treia, este mai sigur să bei bere decât să bei apă și așa a fost pentru o perioadă lungă din istorie. De asemenea, chiar dacă luăm puțina apă potabilă pe care o avem și o tratăm, apa rămâne în continuare periculoasă, pentru că dacă bei prea multă te poți intoxica și muri. Deci Dumnezeu vrea să ne omoare cu apa sau ce? Iar legat de aer, oxigenul este toxic pentru viață, inclusiv pentru noi, motiv pentru care corpurile noastre sunt nevoite să producă antioxidanți. Viața la origine s-a dezvoltat într-un mediu cu mult mai puțin oxigen. De fapt cand formele primitive de viață au început să producă oxigen ca produs rezidual, numit The Great Oxidation Event, acest lucru a dus la prima extincție în masă a organismelor anaerobe de la vremea respectivă. Deci chiar dacă zeul biblic ar exista(ceea ce este total imposibil) atunci am putea să îl considerăm cel mai prost designer din istorie.
„Dumnezeu ne-a dat tehnologia si medicina pentru a o folosi.„
Tu chiar nu te gândești că e puțin imoral să atribui meritele unor oameni sclipitori care și-au rupt ani din viață pentru a face o lume mai bună, unui dictator mitologic?
„Nu are rost sa spun cat de prostesc e sa iei cuvintele din biblie cu sensul propriu, mot-a-mot. Sunt sugestii, simboluri, care se adapteaza situatiei si timpurilor. "
Ce să mai zic de voi creștini, numai ce vreți voi să fie simbolic e simbolic, nu știți decât să alegeți ce vă place ca să o folosiți ca scuză. Nu e de mirare de ce aveți 40000 de confesiuni/biserici/culte/secte/doctrine/practici diferite. Și apropo, versetele alea care îți spuneau să chemi preoții să îți facă faith healing când ești bolnav în loc să te duci la doctor e pe bune, nu are ce simbol să fie, e o poruncă a lui Dumnezeu pe care tu o încalci. Ce creștin bun mai ești! Și din nou, o altă întrebare:Tora evreiască, evanghelile creștine, coranul islamic, kitab-i-aqdas a lui Baha'u'llah, vedele hinduse, avestanul lui Zarathustra, Adi Granth al sikhistilor, Bhagavad Gita a lui Mahabarata, cartea mormonilor şi cartea Urantia toate se dau drept cuvântul adevărat al lui Dumnezeu, deci cum să știu pe care o aleg?
„Intelege ca Dumnezeu e peste stiinta, e creatorul lumii, nu poate fi explicat prin aceasta. Ce face el se numeste miracol, minune, asta inseamna ceva ilogic si ce nu poate fi explicat de stiinta. Asta e o minune. Daca stiinta ar explica, n-ar mai fi minune."
Am înțeles ce vrei să spui, Dumnezeu e peste știință și deci există în afara realității, ceea ce bineînțeles înseamnă că NU POATE EXISTA ÎN REALITATE. Am înțeles ce ai vrut să spui acum!
„Vad ca ignori incontinuu spusele lui Kant, ti-am spus deja ca mintea umana nu e facuta sa inteleaga tot. "
Poate că nu putem să înțelegem tot, dar dacă e să ne luăm după religie atunci nu trebuie să înțelegem nimic, și e mai bine pentru liderii religioși dacă nu o faci.
„Kant, Pascal, Descartes, Platon, Hugo, astia credeau in Dumnezeu. Deci nu poti sa-mi spui ca toate geniile erau atei. Ti-am dat niste exemple de genii cu credinta.„
Eu nu am spus că toți oamenii geniali sunt atei, dar credința în religii sau zeități este în continuare irațională, indiferent de cine crede în ea. Uite, Einstein a crezut într-un Univers static. Acest lucru a fost complet irațional, în ciuda faptului că Einstein era un om genial. Sau Newton credea în ocultism și alchimie, și și-a petrecut o bună parte din viață studiindu-le. Din nou, ceva irațional, deși Newton era un om genial. Și încă ceva, Kant, Pascal, Descartes aveau toți păr lung, înseamnă că dacă ești bărbat cu părul lung vei fi automat un geniu? Sau Kant a murit virgin, înseamnă că și noi trebuie să murim virgini ca să fim genii? Și încă ceva, Platon a crezut în Demiurg, nu în Dumnezeu pentru că creștinismul nu exista la vremea respectivă, iar Hugo era deist. Deci care e varianta corectă de zeu?
În continuare atâta timp cât nu poți dovedi nimic, nu am niciun motiv să te cred și nu o voi face.

| a răspuns:

In spatele fiecarei fiinte botezate, ca pe Iisus, nu la paganii nebotezati. Fiecare va primi dupa faptele sale la judecata de apoi, deci dreptate se va face intr-un final. Oamenii care nu apartin niciunei religii, normal ca traiesc cu iluzia nedreptatii. Asta este societatea pe care noi am construit-o, ce vina are Dumnezeu ca noi suntem imorali? Ingerii daca nu sunt lasati de Dumnezeu sa intervina, nu intervin, la fel se aplica si in cazul diavolului. Cand criminalii ucid, ingerii pazitori ai acestora le noteaza pacatul. Citeste Biblia si vei afla multe, vei afla si ca Dumnezeu nu este rau, ci omul. Nu te lua dupa atei, cerceteaza singura si te vei convinge ca asa sta treaba! Daca nu crezi in existenta Sa, roaga-te sa iti dea semne / minuni, si o va face, doar rabdare trebuie sa ai.

| explică (pentru Celcestietot):

Minune ar fi fost să-mi cadă netul și să vină furtuna când am pus eu întrebarea asta, după mentalitatea unorawinking
Cred că imediat apare cineva la întâmplare și spune asta.

| a răspuns (pentru DianaAlsoKnownAsBăbăciunea):

Ma iei la misto cumva?

| a răspuns (pentru DianaAlsoKnownAsBăbăciunea):

,,Dimineață o să am vreo 100 notificări de la ei.''

Si ce daca o sa ai atatea, crezi ca noi sarim ca niste caini sa iti facem intrebarea populara?

| explică (pentru Celcestietot):

Peste vreo 5 minute apare un ateu super convins care vă pornește pe toți și vă oprește cu greu.
Ok, hai să nu generalizăm tongue

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru DianaAlsoKnownAsBăbăciunea):

Deci daca ne porneste, sa intelegem ca noi suntem prosti si cadem in capcana... In loc sa discutam despre ce ai intrebat, tu vrei doar sa faci intrebarea populara...

| explică (pentru RAY):

Și eu sunt de religie ortodoxă, dar nu sunt așa de „fanatică", o iau mai mult spre ateism. Dacă nu, nu puneam întrebarea asta! thinking

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru DianaAlsoKnownAsBăbăciunea):

Esti o marioneta a ateilor cumva?

| explică (pentru Celcestietot):

Emm, ăștea-s unii, nu înțeleg tongue
La ce-mi trebuie mie întrebarea populară? Că și așa nu-mi aduce foloase!

| a răspuns (pentru DianaAlsoKnownAsBăbăciunea):

Iti da Ray cu vorbe de duh si acum gata, crezi ce spune el despre stiinta, despre lepadarea de credinta. GJ

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Asta e tare, sa le spui asta salbatcilor din jungla

| a răspuns (pentru DianaAlsoKnownAsBăbăciunea):

Minune ar fi sa castigi la lotto, fara sa iei bilet.

| a răspuns (pentru Octavian199):

Va este frică să răspundeți, sunteți niște lași.

| a răspuns:

Ray, daca nu citesti si restul versetelor care duc la respectivul, mai bine nu mai scrie, ca nu ai dreptate.

| a răspuns:

Ray, deci crezi in Dumnezeu de vorbesti de El

| a răspuns:

Ca am ura sau nu, nu vei sti si nu ma vei judeca tu. Oricum tu nu sti despre ce se vorbeste in Biblie legat de ura deci...

| a răspuns:

Eu acum te intreb, ca sa fiu mai clar : Crezi in existenta lui Dumnezeu sau nu?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Natura ar fi Dumnezeu, dar nici natura nu e zeu.E ceva normal, ca pe fiecare planeta sau univers

| a răspuns:

Tu imi raspunzi primul la intrebare, nu eu. Eviti subiectul, pentru ca sti ca raspunsul este inevitabil.

| a răspuns:

Si apropo Ray, anonimul tau este minor, deci s-ar putea sa fi anchetat...

| a răspuns:

Ramai manipulata in continuare, nici ca nu iti mai raspund vreodata la ceva. De la un copil nascut in 2006 nici nu ai ce sa ceri...

| a răspuns:

Hai, ia-ne de prosti, ca nici ca nu te mai ajutam pe aceasta categorie.

| explică (pentru Celcestietot):

Cine a zis că mai pun întrebări legate de religie?

| explică (pentru Celcestietot):

Cine a zis că mai pun întrebări legate de religie? Și apropo, stimabile domn, dacă credeți că vă iau „de prost" (ceea ce nu încerc s-o fac dar mna, opinia personală a dvs e importantă...), mă puteți lua și dvs de „proastă".

| a răspuns (pentru DianaAlsoKnownAsBăbăciunea):

Mi-ai dat cu shutdown. Mă provoci la rap battle cumva?

| a răspuns (pentru DianaAlsoKnownAsBăbăciunea):

Pai vezi că nu înțelegi, că ești mică, dar în ale cunoașterii religiei, ce sa mai spun. Dar stai, nici macar nu era o întrebare în scop informativ, ci ofensator laughing. Dacă mai ai chef de mișto, ceea ce ai și recunoscut fie direct sau indirect, mai bine nu mai scrie.

| explică (pentru Celcestietot):

„rap battle"? Bună idee!

| a răspuns:

"Religia afirma" - Interesant. Sunt sute-mii de religii pe pamant, iar tu spui "Religia afirma" de parca e una singura.
In plus, unde ai gasit aceasta afirmatie? Intr-o sursa credibila, de exemplu Biblia.

| a răspuns:

Pai nu te-ai prins? NU exista asa ceva, e o inventie din spectrul religios, face parte din asa zis-a psihoza religioasa, am explicat ce si cum la alte intrebari puse de RAY, ce si cum. Unora le e mai bine mintindu-se ca exista aia si ailalta.

| explică:

Mda, gata, cred că mâine când vă citesc răspunsurile o să vă „certați" mai „rău" ca „turcii" pe aici.
tongue
tongue
tongue
Și oare care era rolul meu pe TPU? Cred că mai mult să deranjez...

| a răspuns (pentru DianaAlsoKnownAsBăbăciunea):

Nu, doar sa pui intrebari la misto.

| explică (pentru Celcestietot):

Și voi să dați răspunsuri mai la mișto decât întrebările!?

| a răspuns:

In Evanghelie se spune ca sunt ingeri care vegheaza asupra crestinilor, dar nu scrie ca fiecare crestin are un inger pazitor. Ingerii fac EXACT ceea ce trebuie sa faca, nu ce vrem noi

| a răspuns:

In psihologie exista sinele autentic si Ego-ul.
In Crestinism ingerul bun si ingerul rau.
Nu exista fizic, dar au aceleasi functii.
Pentru incepatori este ok si crestinismul, dar unii vor sa ramana la gradinita toata viata.

| a răspuns:

Eu stiu ca ingerii pazitori te protejeaza impotriva demonilor etc A atacurilor spirituale. Dar eu tot am cosmaruri cu demoni si monstri si ma trezesc tremurand de frica! crying((( Da mersi ingerule

| a răspuns (pentru grumpykittie):

Visele ca visele, dar important este, că nu te lasă să mori acolo și că te protejează și în realitate.

| a răspuns (pentru grumpykittie):

Velia, pune-L pe Dumnezeu la încercare: roagă-L seara ca să îți dea un somn odihnitor, și să nu mai fi chinuită de visuri urâte.
Dimineața când te vei trezi caută să-ți aduci aminte dacă ai mai visat urât.

| a răspuns (pentru anonimg):

Dumnezeu nu da nimic, ca e fictiv.

| a răspuns:

Noi, nu suntem judecatorii Lui Dumnezeu, El stie mai bine ce face si ce a facut si ce a fost, noi stim doar ce ne spune mass media, adica minciuni. Dumnezeu este infinit in intelepciune si stie mai bine. Dar uite ce spune Biblia despre ingeri.

Matei 18:10 Feriţi-vă, să nu defăimaţi nici măcar pe unul din aceşti micuţi; căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururea in faţa Tatălui Meu care este în ceruri.

Ingerii stau cu sabia scoasa, si vad in fata Tatalui ce se intampla. Dumnezeu se simte maniat cand vede un copil de Al Sau ca este atacat.

| a răspuns (pentru Irinel15123532):

"Noi, nu suntem judecatorii Lui Dumnezeu"

Nu mah, noi doar facem descrieri de personaje din povestea numita "Biblia".

"Dumnezeu se simte maniat..."

Din prostia personajului numit Dumnezeu, sau ma rog, a celor care l-au creat...pai cum sa te enervezi de ceva ce tu ai creat, in conditiile in care stiai, ca doar e atot-toate spiridusul, ce se va intampla daca faci ce ai facut?! Trebuie sa ai o doaga lipsa sa nu intelegi lipsa de logica a povestii...

| a răspuns:

Cred ca ingerii pazitori te feresc mai mult cand esti intr-un pericol neobservabil (parerea mea), Ingerii nu pot face totusi nimic fara voia lui Dumnezeu.