Motivul ''razboiului dintre cele 2 tabere''este simplu:imagineaza-ti doua forte opuse.dau exemplu Ying si Yang, de la chinezi.Se zice ca mereu ca cele doua incerca sa se distruga una pe alta, in acelasi timp in care au un pact ce domina dintotdeauna, deoarece nici una nu dispare..de ce? Pentru ca depind una de alta; daca una moare, moare se cealalalta.Pantru ca exista si putin rau in bine,si putin bine in rau.
Asa este si cu credinta si stiinta.Un om de stiinta sigur zice ca viata a fost creata prin nu stiu ce explozie de substante si meteoriti din spatiu, dar daca cineva drag e pe patul de moarte si nu mai e nicio speranta, nu crezi ca se roaga? Iar un om credincios, daca ii este dat sa explice cum se face ca laptele s-a transformat in branza, doar nu zice"Dumnezeu a vrut, Dumnezeu a facut"!
Sper ca ai inteles!
De acord ca fiecare e liber sa creada in ce vrea, dar religia pare sa sara peste aceasta regula.
Religia, si aici ma refer in special la ortodoxism, incalca aceasta regula atunci cand impune predarea unei singure credinte la ora de religie in scoli, devenind o indoctrinare.
Faptul ca se construieste o catedrala care nu-si are rostul, si aici nu doar necredinciosii/ateii au aceasta parere, ci si unii ortodocsi.
S-a incercat instaurarea religiei ortodoxe in constitutie ca religie de stat. Nu cred ca se vrea sa ajungem ca-n tarile musulmane.
Pe cand necredinciosii/ateii isi expun ideologia pe internet, uneori mai vehement.
Cred ca este clar cine se impune mai mult in acest "razboi".
Uita-te si tu cat rau a facut religia. Cruciade, terorism, razboaie, tortura, persecutie.
Nu ma deranjeaza religia si uni fanatici care ma innebunesc cu religia lor,daca spui cuiva ca esti ateu te face in en feluri
fanatici cu amenitari in iad
religia este un cancer care hipnotizeaza omul si nu il lasa sa gandeasca singura
nimeni nu se increde in stiinta nu poti compara religia cu stiinta,eu nu cred eu observ,vad,stiinta se ocupa cu realitatea nu cu fictiunea
nu,nu suntem liberi sa credem in ce vrem asta e o mare prostie cum ar fi sa cred ca oamenii negri sunt mai redusi mental ca cei slabi ca crima,volu,pedofilia,furatul,minciuna sunt bune,nu,nu credem ce vrem, trebuie sa credem in noi si sa gandim rational, un pedofil crede ca face bine daca violeaza copii dupa tine el crede bine dupa mine nu crede bine, sau uni fanatici care se sinucid in numele religiei, e o mare tampenie nici macar nu credem ce vrem find influentati la nivel mental de alti
Nu e asa. Toate astea se intampla din cauza unor credinciosi care in loc sa taca naibii, incep sa faca afirmatii gen "biblia exista pentru ca in biblie asa scrie". Mai sunt si acei crestini care barfesc oamenii, si apoi se duc in fiecare duminica la biserica, si gata!- sunt niste persoane bune.
Scuze daca nu ai inteles nimic din ce am zis, dar sper ca poza asta sa explice mai bine
http://upbeacon.com/wp-content/uploads/2012/04/124419797.jpg
Nu am absolut nimic cu oamenii care cred in Dumnezeu, crede-ma.E treaba lor, daca vor sa creada si sa il slujeasca nimeni nu ii opreste.Eu doar nu pot sa cred, si atat.
Pe cine am eu pata? Pe religie.Deci nu pe credinta,nu stiu daca ma intelegi,nu suport biserica,popii, episcopii, toti hotii astia.
Mai repet odata, am ce am cu popii si biserica, ii urasc.Sunt niste hoti ordinari.
Cu credinciosul, nu am nimic. Poti crede in ce vrei.
Nu ma deranjeaza crestinii atat cat "nu musca".
Adica daca ei tin in mod privat credintele lor (nu asta zicea Isus: sa ne rugam pe ascuns, sa nu ne aratam credintele) cum sunt in Romania comunitati foarte mici de lipoveni, evrei, hindusi, musulmani chiar, ce sunt pacifisti, cu ce ne deranjeaza?
Daca ei se baga in seama si scot (sau cel putin vor sa scoata) evolutia din educatie, probabil au sa scoata si Big-Bang-ul, discrimineaza minoritati (de toate felurile, inclusiv necredinciosii) si cer taxe de la bugetul de stat (deci si din banii rudelor mele, inclusiv), cred ca trebuie sa luam atitudine.
Daca s-ar face spitale sau scoli in loc incat sunt mai multe scoli decat biserici, cred ca ar fi altfel discutia.
Dar cand vorbim fapte, unele rusinoase conditiei umane, cred ca atitudinea multor atei e justificata!
Dupa parerea mea nu exista nici un razboi intre stiinta si religie doar ca nu sunt compatibile/desi sunt crestin ortodox totusi nu mai merg la biserica/pentru ca nu-i mai vad rostul.nici ateul si nici liber cugetatorul nu vede credinciosul sau religia ca pe o boala /am un coleg de servici care este Ateu si ma inteleg bine cu el iar cand mai discutam despre religie sa vad ce zice ) i-mi spune scurt, nu am treaba cu divinitatiile/zeii/nici cu biserica asa ca hai sa discutam despre altceva
)).
Totusi religiile au un trecut istoric cam patat cu sange/chiar si Papa Ioan Paul al-II-lea a recunoscut a recunoscut vina Bisericii catolice.
In 1992 Papa Ioan Paul II retrage condamnarea pronuntata in 1633 si cere scuze pentru ca Biserica la condamnat pe nedrept nu doar pe intemeietorul stiintei moderne, ci si una dintre mintile cele mai stralucite si revolutionare ale mileniului de caurand incheiat.Asta a declarat Papa. E clar ca Biserica de la Vatican incepe sa fie mai deschisa catre viitor, si si-a dat seama ca religiile sunt depasite de vremurile care au venit /chiar si liderul religios Dalai Lama a spus acest lucru. Exista o carte se pare intitulata''Noua fizica si cosmologie -dialoguri cu dalai lama cica 5 fizicieni si un istoric sta de vorba cu Dalai Lama despre ideile din fizica cuantica si filozofia budhista, cu siguranta vor sa vada interferentele dintre stiinta si religie, daca or fi existand/deci pana la urma cum spui tu fiecare dintre noi este liber sa creada in ceava anume/(doar ca zic eu) cei care vor crede in continuare in mituri s-ar putea sa bata psaul pe loc/pentru ca dupa cum se vede stiinta avanseaza, inveneteaza, descopera e.t.c. si atunci ori ti psaul cu stiinta(traim in secolul vitezei)ori te inchini la un pom asa cum faceau unii cu cateva luni in urma intr-un sat din Romania )) apropo de sec.vitezei ce este descoperit acum peste 10 ani s-ar putea sa fie depasit acest obiect de alt obiect inventat s-au descoperit/
de exemplu la operatii se folosea bisturiu intre timp se foloseste si laserul /intre timp s-a inventat si pielea sintetica/deci dupa cum vezi lucrurile merg inainte in stiinta,cat despre religie ce se poate zice ca popa din satul nu stiu care se duce si citeste din evangheli s-o fi plictisit lumea sa asculte aceeasi caseta nu stiu zic si eu/un profesor de religie mi-a spus odata ca copii dintr-un sat nu mai merg la biserica, si ma intreba de ce oare? de unde sa stiu eu/desi banuesc probabil vremurile sunt de vina, copii de azi cand se nasc, se nasc cu tv,calculatorul, telefon mobil, tablete, C.D. e.t.c. direct in casa, si atunci ma intreb la ce le mai trebuie biserica, ce le ofera biserica? asta o fi una dintre motive or mai fi ele si altele/oare se tem popi ca dau faliment pentru ca nu mai au clientela?))))))))
Nu spun ca sunt o fiinta credincioasa care merge mereu la biserica si se impartaseste de fiecare data, dar in schimb cred in Dumnezeu.
De ce? Pai ar trebui sa fii prost sa nu stii de existenta unei forte bune si rele.
Asa cum exita un Dumnezeu, exista si un diavol. Cei care cred in Dumnezeu nu au nevoie de biserica sau chestii de astea. Deoarece indiferent de situatie, El este alaturi de tine.
Aceasta e parerea mea.
Nu am vazut niciun ateu care sa privasca religia ca pe o boala, nici eu nu sunt cine stie ce fel de credincios,
dar adevaru ca biserica in acest moment nu este decat o afacere si nimic altceva!