| alex4geo93 a întrebat:

Religia ortodoxa nebiblica?

47 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.

Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica este una singura: Biserica Ortodoxa.

| milan9 a răspuns:

O singura cresdinta a pastrat NESCHIMBATE invataturile primite de apostoli acum 2000 de ani!

Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că BISERICA SA ESTE UNA SINGURĂ.

- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...

Care din cele 40000 de denominatiuni si secte intemeiate de simpli oameni "merita" sa inlocuiasca Biserica? (una singura intemeiata de Fiul lui Dumnezeu si confirmata cu profetii pana la "sfarsitul vremilor");

| Moisie a răspuns:

In primul rand ortodoxia NU este o religia adevarata pentru ca nu ii leaga pe oameni de Dumnezeu astfel ca sa nu mai aibe nevoie de preot.
Ea este o facatura politica inventata de niste criminali care si-au propus sa prosteasca oamenii si sa-i manipuleze cu scopul de a-i beli, care se foloseste de o Biblie FURAZ'TA de la o alta religiei si marsavita in asa fel incat sa slujeasca intereselor ei diabolice!

| alex4geo93 explică (pentru Moisie):

Da bineinteles.o imbraca in asa fel cum a spus HRISTOS ca sa fie cat mai lumesc si permisiv..totul e traditie lumeasca.ei nu predica niciodata despre pocainta tocmai pentru a nu se pocai lumea...cunosc preoti care mi-au marturisit acest lucru..nu au voie sa predice orice in biserica..preoti care cunosc biblia dar nu o spun lumii..ci o imbraca doar sub o forma ca toti suntem buni si toti ajungem in rai! pai noi neoprotestantii faceam puscarie in anii comunismului pentru hristos, ne adunam la rugaciune pe ascuns, in schimb ortodoxia era mana in mana cu securitatea anilor comunismului, predicau ce spunea statul, tot timpul a fost o afacere satanica demonica.o inselaciune pentru ratacirea oamenilor.la fel catolicismul toate reformele...pt mine exista doar biblia ca doctrina sa zicem asa, atat dar ma duc la biserica baptistahappy

| Moisie a răspuns (pentru alex4geo93):

Cine a spus? Hristos?
Da cine este acel Hristos? Pun aceasta intrebare din cauza ca dulgherul Isus din Nazareth nu a fost UNS niciodata in functia de rege ca sa poata fi numit Hristos!
Daca ma insel cumva te rog da-mi un link catre acel verset din Biblie in care vedem cum si cand a fost UNS Isus ca rege, si ce fapte a savarsit el ca Rege ca sa fie acceptat ca fiind acel Messia profetit de proroci?
Evident ca preotii nu au voie sa predice liber Biblia pentru ca din Biblie rezulta clar ca acel Christos este Lucifer, iar Tatal ceresc il denumeste Diavol, si oare cati enoriasi ar veni in biserica ca sa se roage la Diavol?
Este rau ca te duci la biserica, fie ea oricare, pentru ca bisericile crestine sunt temple ale Minciunii in care Diavolul este slavit ca Dumnezeu (vezi 2 Corinteni 2:4) cat despre "doctrina " Bibliei ea este Diabolica din cauza ca NU vine de la Dumnezeu ci este un text inspirat de Dumnezeu RABINILOR, text care a fost FURAT de crestini si interpretat in mod mincinos astfel incat sa corespunda cerintelor Diavolului care este "dumnezeul" religiei crestine, lucru dovedit ca ADEVAR, de catre realitate!

| alex4geo93 explică (pentru Moisie):

Ce prostii vorbesti ma? esti musulman sau? nu inteleg nimic. cele mai ilogice cuvinte care le-am auzit in viata mea, esti pe langa rau de tot..nu ma mai chinui sa iti scriu uitate si tu la ceva practic ca eu innebunesc cu atatia atei sincer! http://www.youtube.com/watch?v=1Be1IEtCwQg da vorbesti prostii mari de tot:))

| KhludCiprian a răspuns:

Alex: religia ortodoxa (!?), probabil ca zici religia crestina. Sau (intrebarea la care am sa iti raspund):
"sunt ortodocsii nebiblici?"

Raspunsul clasic e da si imi bazez raspunsul pe ce stim din exegeza:
- ortodocsii zic ca Isus n-ar avea frati. Majoritatea exegetica considera ca ar avea!
- ortodocsii sunt de multe "soiuri" si au foarte multe pozitii legate intre altele de evolutie si ecumenism
- ortodocsii au mai multe biblii: etiopiana, siriaca ( http://www.peshitta.org/ ) ce nu contin aceleasi carti
- ortodocsii au traditii non-biblice si majoritatea exegetilor consider la fel
- ortodocsii au diferite seturi de sfinti, unii traind o viata clar nesfanta (Stefan Cel Mare)
- foarte multi critica rolul preotilor ca ar fi biblic. Mai ales cand protestantii au aparut, toate ramurile ce s-au focalizat pe Biblie (poate prea mult) au eliminat intre primele icoanele si preotii

Bineinteles, oamenii au scos tot felul de interpretari din Biblie, deci probabil ca in mintea ta ai o "interpretare biblica" ce face ca totul sa "se pupe", dar bunul simt imi spune ca daca protestantii ce au cautat sa se bazeze doar pe Biblie au ajuns atat de departe de pozitia ortodoxa, ca e foarte probabil (99.99%+!?) ca BO nu e biblica (bineinteles, sunt multe BO, deci trebuie sa spui care).

| alex4geo93 explică (pentru KhludCiprian):

Ce interpretari sa scoti cand bilbia este foarte clara extrem de clara,de unde pana unde au scos astia botezul de mici,inchinarea la idoli,spovedania? rolul bisericii populare este de a denigra cuv domnului,de a rataci tot mai mult si tot mai mult, pune accent pe datina oamenilor, cata tristeti vor avea oamenii acestia care multi il cauta gresit pe Dumnezeu prin traditie si obicei, daca religia ortodoxa era bazata complet pe biblie acum toata Romania era mantuita! dar tocmai de aia are viclesug subtil pentru a putea rataci oamenii de la adevar, asa cum esti si tu..ai crescut intr-o familie de ortodocsi? "veti fi ca niste oi in gura lupilor" asa sunt eu acum cand vorbesc despre hristos lumii care ma inconjoara...macar suntem si noi de acord cu ceva ca ortodoxia este asasinata de acesti preoti si conducatori lumesti!

| KhludCiprian a răspuns (pentru alex4geo93):

"asa cum esti si tu..ai crescut intr-o familie de ortodocsi? "
Am fost cam 15 ani din viata ortodox, si alti 15 protestant. Acum sunt ateu.

Totusi, fara a "denigra cuvantul domnului" nu stiu doar o interpretare a Bibliei, ai citit exegeza? Stii un exeget modern ce considera ca perspectiva in Ev dupa Ioan e foarte similara istoric cu Ev dupa Marcu?

Apoi, presupunand ca nu e biblica, asta imi da sansa sa ii felicit: cel putin ei pot accepta evolutia si sa cenzureze parti din Biblie folosind o teologie mai moderna. Biblia nu se mai schimba, dar traditia, scuze, teologia, se schimba desi miraculos ramane neschimbata de 2000 de ani!

Protestantii accepta in numere mai mici evolutia si mi se pare putin sarit de pe fix o astfel de pozitie azi!

Nu am citit? exegeza are putere ca si evanghelia? poate schimba oamenii? de ce mii si mii de oamenii se transforma doar prin citirea unei carti? pentru ca este cuvantul lui dumnezeu de aceea... evolutie? stiinta a putut explica in vreun fel a putut dovedi ca exista vise si ganduri? a putut proiecta ei prin magnetism si alte chestii o astfel de dovada? de unde sa te cred eu ca e adevarat ca tu visezi si gandesti? a putut stiinta sa proiecteze asa ceva? asta este o dovada ca nu a fost niciun evolutionism ci o creare supra dotata de catre Dumnezeu noi avem spirit suflet si trup spiritul va merge la Dumenzeu, sufletul in vesnicie, trupul in tarana! protestantii care accepta asa ceva sunt doar oamenii indoctrinati, nu te mai uita la lumea asta la teologii. uitate doar in biblie...caci lumea asta este condusa de diavol"tatal minciunii" el inseala si amageste imbraca totul sa fie frumos dar nu e asa. daca vrei sa afli pe deplin adevarul citeste biblia nu are rost sa cauti unealta diavolului pentru amagire..gen exegeza documentare ateiste, tot timpul acestea vor fi arme impotriva lui dumnezeu, are rolul de a introarce lumea spre ateism nu spre Hristos! asta este puterea celui rau..de a insela, ispiti intra in biserici el vine cu biliba cum a venit la Iisus "oare a zis dumnezeu","oare nu a zis dumnzeu in carte profetuli isaia?" ai citit pasajul in care satan il ispiteste pe Iisus cu biblia? si la care Iisus ii raspunde "de asemenea spune sa nu te inchini decat lui Dumnezeu"citeste citeste si citeste trebuie sa fii extrem de impietrit sa te impotrivesti adevarului

Ca maimuta de ex nu gandeste laughing nu are vise.s-a transfomat dintr-o data omul in ceva supra dotat? dar iti pun o intrebare...in momentul in care cineva drag iti moare tu nu mai ai nicio speranta ca il vei revedea? cum treci peste astfel de momente? "nu va intristati precum cei care sunt fara nadejde", noi alesii sai stim ca ne vom revedea odata acolo sus, avem o speranta...tu esti cel fara speranta in astfel de situatii dupa cum spune Timotei in epistola sa

Sa vorbim clar: de ce zici ca o maimuta nu gandeste? Poti sa imi dai o sursa? Sau ca n-are vise?

Cimpanzeii inteleg intre altele faptul de a rade, apartenenta la grup, moartea, in a folosi unele unelte. De asta imi pare cel putin simplista perspectiva ta.

Banuiesc ca esti cum eram poate eu acum 12 ani cand iti era expusa doar literatura creationista in fata, dar vreau sa iti zic cateva noutati: cimpanzeii (si bonobo) nu au doar 98.7% din codul genetic in comun, dar au aceeasi lungime a gestatiei, aceeasi structura a creierului, cam aceeasi retrovirusi, intre multe altele. Suntem mai apropiati de cimpanzei decat cimpanzeii sunt de gorile.

Legat de Timotei, imi citezi "din mila" aceste versete? Poate imi citezi si versetele despre sclavie, doar un capitol mai incolo! Stai linistit, sunt fericit asa.

Ce crezi, este dotat un teolog dupa tine (exeget sau nu) ce accepta o contradictie din Biblie (de exemplu ca iepurele e rumegator sau liliacul e pasare)?

Exegeza nu are nimic cu ateismul, desi sunt multi atei ce studiaza Biblia, sunt si musulmani ce o fac, dar si crestini. Craig Evans sau Daniel Wallace sunt exemple clare ce o fac.

Cum exista exegeti ce au centura neagra in Biblie, majoritatea (ai auzit si de filosofi crestini ca William Lane Craig - si el accepta evolutia) crestinilor educati ce au universitate accepta evolutia! Marea majoritate! "Human Genome Project", proiectul ce a aratat ca oamenii sunt atat de asemanatori cu cimpanzeii in special dar si cu celelalte animale, a fost coordonat de un crestin. Manualul de biologie e de asemenea scris de un crestin. Unii dintre marii proponenti ai evolutiei secolului XX au fost de asemenea (sau inca sunt) crestini.

Chiar nu conteaza daca oamenii de stiinta nu ti-ar putea explica un lucru ca ar fi creat din nimic, presupunem ca n-ar putea, asta nu are nici o legatura nici cu evolutia, si nici n-ar falsifica stiinta. De asemeni, daca evolutia ar fi falsa, si chiar stiinta ar fi falsa, exegeza (ce arata intre altele greselile si ploaia de contradictii in Biblie) tot ar ramen in picioare.

Motivul pentru care multi oameni ce accepta evolutia azi sau fac exegeza sunt atei e mult mai probabil ca sunt crestini ca tine ce zic exegetilor: "evolutia e unealta diavolului" si ei intelegand mai bine Biblia ca tine nu vad nici un conflict intre biologie si interpretarea Bibliei. Respectiv de partea cealalalta sunt oameni de stiinta biologi ce studiaza evolutia si aud crestini ce zic: nu poti sa accepti evolutia si sa fii crestin! Si ei de atunci nu mai sunt crestini.

Ma indoiesc ca esti fericit. daca dumnezeul meu nu exista nu ai nimic de pierdut.dar daca dumnezeul meu exista ce te faci? ...sa zic ca eu nu pierd nimic dupa ce mor.dar tu pierzi totul? cum ti s-ar parea la judecata sa iti spune Hristos in fata numele tau nu este scris in cartea mea a vietii? nu ar fi trist? nu ar sluji de marturie pentru dreptatea Sa ce vorbim noi pe acest site? ca El ti-a vorbit prin alti slujitori cum as fi eu? si tu ce ai face? nu te cunosc.dar nu ar fi pacat si trist sa ma cunosti atunci si sa imi spui de ce oare nu ti-am ascultat sfatul? daca tu cunosti biblia cred ca eu nu mai pot face nimic pentru tine..decat sa ma rog.

Sunt oameni caruia nu le este dat pur si simplu sa creada..hristos spune lucrul asta clar..nu sunt alesi, nu au intelepicune, nu inteleg, nu sunt sensibili la pacat, nu au chemare..cum sa iti mai zic altfel? lumea e lume nu o pot intoarce eu la hristos, pentru ca lumea are in adn acea dorinta de palpabil de extraordinar, eu am fost ales de ex din lume si nu mai gandesc in modu asta..stiu caci credinta este o incredere neclintita in lucrurile care nu se vad, o puternica incredintare. Gandeste si tu un pic logic daca hristos nu a existat de ce suntem in anul 2014 dupa hristos si nu dupa buda sau mohamed? daca hristos nu era fiul lui dumnezeu de ce exista atatea biserici si religii crestine? daca Hristos nu este fiul lui dumnezeu atunci de ce lumea isi bate joc doar de cei ce se incred in hristos si nu isi bate joc de mohamed buda etc.ce au cu noi? de ce se injura de hristos? de ce lumii nu ii place invataturile lui Hristos? de c e lumea care traieste in pacat este vazuta mai bine decat cei alesi? de ce copii lui hristos sufera si cei lumesti se bucura? daca hristos nu ar fi fiul lui dumnezeu care a murit pe cruce de ce au facut puscarie doar cei care propovaduiesc in adevar despre hristos, daca nu e adevarat de ce lumea se transforma citind doar 1200 de pagini? daca nu ar avea putere ar putea aceasta carte sa trasforme vieti? daca ar fi totul un mit de ce lumea il iubeste pe hristos? si cei musulmani nu vorbesc cu dragoste despre mohamed sau budisti despre buda sau etc. sunt o gramada de lucruri, hristos a venit smerit in lume. " dar omul firesc nu primeste lucrurile duhului lui dumnezeu caci pentru el sunt o nebunie"- asta a spus apostolul pavel despre oamenii ca tine!

"nu ar fi trist?"
Nu. Mai ales ca imi place cu cata convingere tu crezi ca ai sa ajungi neaparat "intre oi" si nu "intre capre".

"tu ce ai face?"
As fi onest indiferent de perspectiva mea (non-)teologica. Caut sa fiu bun si nu astept rasplata si sa judec cum ar trebui pe dumnezeu si eu as fi judecatorul.

Din cate vezi, ti-am raspuns pe 2 topic-uri ca cel putin sunt in acord cu intelegerea universului si a lumii: http://www.tpu.ro/go-to-answer/12832048/

Daca oamenii sinceri:
- ar citi Biblia si ar ajunge la contradictii
- ar vedea un Iehova brutal (atat in Vechiul cat si in Noul Testament)
- daca ar vedea ca miracolele sunt doar atat, miraculoase
- daca toti zic ca il au pe Dumnezeu, dar cand ii intrebi "arata-mi-l" toti iti dau o definitie foarte nefalsificabila a lui Dumnezeu
- daca acel Dumnezeu chiar nefalsificabil (ca e invizibil) are atribute contradictorii
- daca nici un crestin nu-si asuma ipoteza nula
- daca Isus este definibil istoric la fel ca si eseenii, nefiind neaparat cineva particular, si in nici un caz "Dumnezeu intrupat"
- daca sunt zeci sau sute de miscari crestine ce sunt convinse ca ele detin adevarul
... tu ce ai face?

Ai mai fi crestin?

Acum m-am rugat la FSM si am zis ca pe 4 iunie sa nu asculte rugaciunile crestinilor la Iehova, mai putin cele ce cer ceva in limita posibilului, dar nimic senzational. Si cred ca cei mai multi crestini au sa primeasca ascultare la rugaciunile ce oricum s-ar intampla, nu de alta, dar FSM nu e mincinos! Ramen!

Am sa ma rog pentru tine sa devii pirat, dar stiu ca impietrirea inimii tale are sa te opreasca!

"Gandeste si tu un pic logic daca hristos nu a existat de ce suntem in anul 2014 dupa hristos si nu dupa buda sau mohamed?"
Nu esti prea inteligent!

Serios ti-o zic:
- nu am afirmat ca nu cred ca Isus n-a existat. Din contra, cauta pe TPU la utilizatorul meu si ai sa vezi ca accept existenta istorica a lui Isus. De exemplu aici: http://www.tpu.ro/go-to-answer/12834899/ chiar azi!
- desi a existat, si chiar daca as presupune (prin reducere la absurd) ca el a fost "fiul lui Dumnezeu", sau orice legat de "Dumnezeu" de unde stim ca Isus trebuie slujit? Sau Dumnezeu!?
- istoric Isus nu s-a nascut in anul 0. De ce? Nu exista anul 0. Din anul 1 i.e.n. s-a trecut in anul 1 e.n. Fara anul zero. Mai mult, datele din Matei si Luca (ce prezinta povestile nasterii "domnului" Isus) referentiaza doua evenimente, unul ce s-a terminat in anul 4 i.e.n. iar celalalt in anul 6 e.n. deci nici un teolog in tema cu versetele si datarile istorice nu accepta nasterea lui Isus in anul 1 i.e.n. in decembrie, ci cei mai multi il dateaza in jurul 4 i.e.n.

De ce 1200 pagini schimba vieti? La fel cum si paginile Qu'ran-ului schimba vieti, la fel cum si Bahadva-gita schimba vieti, la fel ca si scrierile lui Origen sau ale lui Augustin schimba vieti. Te prinzi oare cum o fac?

La final, desi vad ca imi pui numere de genul 2014, mi-ar place sa imi pui si alte numere si date "istorice":
- 6000 ani de la facerea lumii
- toate limbile lumii erau in Babilon
- mii de copii omorati de Irod ca sa fie sigur ca il ucide pe Isus
- zombie pe strazile Ierusalimului
- 2 cate 2 animale pe arca. Doi cate doi paraziti impartiti in oamenii de pe arca
- monumente egiptene construite din sclavia evree fara nici o dovada arheologica
- iepurele rumegator, magarita care vorbeste, liliac pasare
- Solomon, un om ales de Iehova (cel putin la inceput) cu 1000 de sotii si concubine

| Trolli a răspuns (pentru alex4geo93):

"noi alesii sai stim" - esti atat de sigur ca vei fi printre alesi? De ce crezi asta? sa inteleg ca ai o parere foarte buna despre tine...
Si cum te-ai simti sa vezi ca ala dinaintea ta este trimis in iad, iar tu treci in rai? Ti-ar fi mila de el, ti-ar parerea rau, l-ai compatimi? Sau nu ti-ar mai pasa de nimic, pentru ca tu ti-ai atins scopul, acela de a fi printre alesii lui Dumnezeu?
Mi se pare Raiul ca un club exclusivist...

| alex4geo93 explică (pentru Trolli):

Sunt ales stiu asta..si imi pare rau de oricine respinge chemarea la mantuire..nu am o parere buna despre bine..ba chiar am o parere proasta despre mine. daca sunt socotit sfant si ales, sunt doar prin voia lui Hristos big grin

Draga Alex:
-ti-am cerut surse la afirmatia ta (ca maimuta nu gandeste, sau ca nu viseaza, mai ales ca stim azi contrariul), nici un raspuns
- m-ai amenintat cu Iadul (cu pariul lui Pascal) si te-am intrebat: ce apreciaza Dumenzeu mai mult onestitatea sau credinta?
- ti-am spus ca nu imi reprezinti pozitia (de exemplu ca zic ca Isus nu exista) dar nici nu accepti desi din partea mea e perfect normal sa accept ca Isus a existat, tu nu accepti toate greselile (sau cel putin cateva) ce ti le-am evidentiat
- ti-am zis ca pozitia ta istorica nu are fundatie

Si imi dai un film al unui necunoscut care devine teist? Al unei pagini ioghine? Esti ioghin, sau nu te simti confortabil ca un fost baptist sa vorbeasca ca si ateu pe aici?

In afara de a repeta link-uri de literatura crestina creationista, ai citit ceva din afara, si nu ca ai fost fortat sa inveti la scoala? Care iti e logica?

| Trolli a răspuns (pentru alex4geo93):

Sfant? esti cam arogant! Sa nu-mi spui ca vrei sa fii si canonizat.

| alex4geo93 explică (pentru Trolli):

"cei mantuiti in Hristos vor fi socotiti sfinti in ziua judecatii" citeste citeste citeste happy

Omulle am duhul sfant nu intelegi caci am roadele duhului sfant nu ma poti intoarce la necredinta am fost odata slab ca tine si rob al firii pamntesti acum sunt nou in Isus am "pacea,dragostea,bucuria, rabdarea, infranarea poftelor, credinciosia etc//ce mai vrei altceva ma incredintez in Domnul iubesc pe Dumnezeu mai multe ca orice...ce alta dovada crezi ca imi trebuie sa cred in existenta lui? tie iti trebuie da, cauta-l si lasate gasit. ai trecut printr-o incercare o deziluzie ceva? ai dat vina pe Dumnezeu in acea situatie? ce te-a facut sa te indepartezi total de el? iti spun sincer nu ma poate schimba nimeni odata ce am primit sfantul duh si am fost botezat cu duhul sfant si am marturisit in apa botezului in fata lumii am fost mantuit si astept cu nerabdare ziua cand Domnul o sa ne ia acasa! pana atunci imi doresc doar sa traiesc comform lui Hristos si sa imi duc viata de credinta pana la final! prin ce deziluzie ai trecut de ii negi pana chiar si existenta lui Dumnezeu? niciodata nu am negat ca exista desi eram lumesc. ateii sunt insa cei fara logica nu noi cei pocaiti care am primit sfantul duh! logica ateilor este? logica mea este bilbia si starea mea de spirit care se potriveste total cu scriptura

Alex, si eu am fost "marturisit in apa botezului", totusi problema ce o ai dpmdv e exact ca pozitiile tale n-au un fundament, cel putin unul ce poate fi bazat pe istorie, pe "exact ce zice Biblia" si de genul.

Vad ca imi tot spui despre versete, dar vezi ca versetele astea te duc (cel putin cateodata) in punct mort:
- tu zici ca Biblia sustine de exemplu pe Isus (si in fapt chiar cred ca o face, la un nivel, fara a ma vedea infrant in nici un fel), dar in fapt este inepta in a prezenta o poveste coerenta a nasterii lui, a datei lui de nastere, etc.
- tu zici ca daca am avut o deziluzie si cumva ca din cauza ei "dau vina pe Dumnezeu" ar sugera ca poate ar fi ceva doar emotional. Din contra, in cel mai rau caz un astfel de eveniment poate m-ar fi facut sa rationez. Daca sa zicem ca sotul abuzeaza sotia, doar verbal, poate sotia nu vrea sa plece, dar daca sotul o bate si fizic, poate ea atunci chiar pleaca. Similar, poate un argument de abuz (nu e cazul, dar e ca sa imi explic pozitia) din partea lui Iehova ar trebui dupa mine sa zica ca daca ai Isus si abuzul (permis de dumnzeul lui Isus, sau Isus insusi), nu prea poti avea cel putin astea: "pacea, dragostea, bucuria, rabdarea" din lista prezentata de tine

La final, iubesti "pe Dumnezeu mai multe ca orice", esti sigur?
Daca ai avea intre a salva viata a trei copii - care ei ar fi sa zicem doar abuzati sexual - ce-s atacati de un talhar si "sa nu ucizi" ai alege "sa nu ucizi"? Oare niciodata nu ti-a alunecat ochiul la o fata? Oare daca parintii tai ar zice: cumpara-mi bautura, ai respecta porunca de a iti cinsti parintii? Oare daca parintii abuzeaza o fata minora, daca Biblia zice ca e proprietatea tatalui (in special) nu ai interveni ca ii respecti proprietatea?

"niciodata nu am negat ca exista desi eram lumesc. ateii sunt insa cei fara logica nu noi cei pocaiti care am primit sfantul duh! logica ateilor este? "
Subliniez, am "primit sfantul duh" dupa cum zici. Doar ca dupa X timp, credinta in acea "personalitate divina" nu prea era justificabila. Daca sunt ateu, sigur Dumnezeu m-a facut asa, si asta nu ca "il judec pe Dumnezeu". Am fost in mediu crestin, am avut probleme reale crestine, si am devenit ateu. Nu am fost dizonest, nu am cautat "scuze" pentru comportamentul meu, nu am "vrut doar sa pacatuiesc", nu am gasit contradictiile ca Satan mi le-a spus, e doar ca am fost onest cu mine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Luteranii, calvinii, baptistii, evanghelistii, mormonii, adventistii etc au impresia ca ei au descoperit apa calda sau sensul exact al versetelor din Biblie.
Dar nu isi dau seama ca sunt de fapt oi ratacite care au inteles detalii si au pierdut din vedere esentialul.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

"Dar nu isi dau seama ca sunt de fapt oi ratacite care au inteles detalii si au pierdut din vedere esentialul."
Si care este "esentialul"?

| alex4geo93 explică (pentru anonim_4396):

Auzi nu compara cu mormoniilaughing)care nu au nicio legatura cu hristos,ce esential? adica sa traim in pofta lumii? iti spun eu dupa ce primesti duhul sfant nu mai iti place pofta lumiiwinking, "caci cele vechi s-au dus","acum suntem inoiti prin isus hristos",hai sa lasam astea tu nu intelegi caci eu vreau sa subliniez sa lasam traditia si sa ne ghidam exclusiv dupa Cuvant? big grin sau de ce crezi ca ortodocsii sunt multi atei, preacruvari, mincionosi,hoti,? de ce nu-i vezi vb de hristos? si ii vezi vb de femei si bani? despre traditia cu mos craciun de nasterea domnului? de ouua rosii de invierea domnului? nu mai pot le da duhul sfant peste,asa mult duh sfant au in ei!, pai poate ma intrebi dar ce voi sunteti perfecti voi sunteti cei mai buni voi aveti tot, si am un raspuns si la asta- nu toti cei ce vin in Bucuresti sunt bucuresteni! deci nu toti cei ce fac parte dintr-un anturaj de pocaiti sunt pocaitiwinking, pocainta este o stare care culmea o are ca taina si biserica ortodoxa? dar nu o propovaduiesc absolut deloc, tocmai pentru a nu isi pierde din oile ratacite care sunt foarte credincioase : dupa ce ies din biserica aprind tigara si injura de hristos si sfinti, si seara ca sa fie o zi cat mai faina merg si in club poate prindem ceva prospaturi, laughing voi aveti esentialul? pai DAAA se vede prin traierea crestinlor nostri ortodocsi!winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti ciudat cand vorbesti cu tine insuti si iti mai si raspunzi doar ca sa te vezi postat.esti ciudat rau di tat. poate te vindeci.ca de religie esti hat departe nici nu pot sa-ti raspund la ineptii, ca nu ai cum pricepe.,

| alex4geo93 explică (pentru anonim_4396):

Am subliniat adevarul intr-un mod ironic,daca lumea ar respecta tot ceea ce scrie in biblie,toata lumea s-ar considera neoprotestant,eu sincer nu vreau sa fac publicitate la nicio religie, ce vreau sa zic este sa respectam doar ce scrie in biblie, fara traditie, sa nu uitam ce spune biblia despre adaugitul si scosul din cuvant, ce rasplata au aceia! ...religia e omeneasca,dar biblia e dumnezeiasca,dar vezi tu neoprotestantii nu au doctrine diferite de biblie,se bazeaza doar pe ce scrie in biblie,pentru ca de aceea si protestam, denaturarea cuvantului care este biblia. Dumnezeu lucra in Romania:alin blaine marele iluzionist, bodo de la proconsul, dida dragan, etc.de ex oamenii acestia nu au putut in atl mod sa treaca la pocainta decat prin citirea bibliei. ORTODOCSI NU CITESC BIBLIA 90%, cine o citeste nu o intelege in totalitate.este foarte grav

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fotosinteza.

| ElenaRomann a răspuns:

Tot ceea ce avem acum in biserica este vechi de 2000 de ani. La fel procedau si invata şi primii episcopi ai bisericii. Istoria confirmă toate acestea lucruri absolut toate.

| ElenaRomann a răspuns:

Câte biserici a lasat fiul lui Dumnezeu atunci când a venit pe pamant? De ce sectantii au părăsit biserica de ce au făcut de capul lor vreo câteva mii de secte?

Apostolii au transmis harul episcopilor si preotilor. Sectantii care s au inmultit in mii de secte au parasit insa invatatura dreapta.

| alex4geo93 explică (pentru ElenaRomann):

Numai prin faptul ca ne spui sectanti implinesti vorbele lui Hristos care a spus ca veti fi batjocoriti din priciina numeleui meu si veti fi vorbiti de rau,sau si mai clar"se vor spune lucruri neadevarate despre voi","lumea nu va va iubi,cum nici pe mine nu m-a iubit",daca te consideri un crestin,ia aminte,caci suntem frati tai in domnul si hristos spune caci doar cei cu inima curata vor vedea pe domnul,vor mosteni imparatia cerurilor!,presupun ca esti de religie ortodoxa, INVATATURA DREAPTA? care invatatura dreapta, cand voi faceti botezuri si apoi va desfatati in firea si poftele lumesti imediata dupa ce iesiti din biserica? ma refer la tambalaul de dupa botez, daca era o invatatura dreapta si lumea era dreapta, dar vezi tu fiindca este o invatatura in doar 20% sa zicem biblica; lumea este ratacita robi ai firii pamantesti.happy

| ElenaRomann a răspuns:

Unde mai au astăzi baptiştii tai preoţia sacramentală lăsată de dumnezeu sau unde se mai vorbeste in bapismul inventat tarziu în secolul 20 de unicitatea credinţei lăsată de Dumnezeu? Nici unde.

| KhludCiprian a răspuns (pentru ElenaRomann):

Unde se mai respecta Biserica Ortodoxa care pastreaza cele 10 porunci fizic ca tablele legii? In ce alta BO s-a mai pastrat adevarata descriere a naturii lui Isus ca fiind monofizita? Unde e Biblia ce azi e cea mai apropiata de bibliile din secolul IV precum Codex Sinaiaticus?

Bineinteles, doar in Biserica Ortodoxa Etiopiana si Chivotul Legii este in Axum!

Ca o nota istorica, baptistii (si in special anabaptistii, precursorii lor) au 4 secole implinite, deci e cel putin o neintelegere din partea ta ca ei au instituit baptismul in secolul XX.

Legat de unicitatea credintei in Dumnezeu, ai uitat pe musulmani? Dar pe evrei? Sau catolici poate! Toti au acea unicitate (daca vorbim de un zeu monoteist), si sa nu mai zicem de hindusi ce-s clar mai vechi decat crestinatatea, oricum ai intoarce datele istorice!

Unicitatea? bineinteles ca se vorbeste...asta este de fapt regula de baza la baptisti si penticostali: citeste IOAN cap 17 ne vorbeste despre unicitatea in TATAL, FIUL, DUHUL SFANT SI NOI CEI ALESI RASCUMPARATI, si de asemenea despre dorinta lui Hristos ca si altii sa fie una in noi si sa nu fie pierduti..asta incearca un crestin adevarat sa faca dupa spunea hristos"mergeti in toata lumea si faceti uceni in numele tatalui,al fiului si a sfantului duh",sa auda vestea salvarii lui hristos."toate au fost facute din el,prin el si pentru el", neavad pe hristos, nu ai nici duhul sfant si deci nu esti mantuit, dar avandu-l pe hristos ai duhul sfant si deci esti mantuit! comparatie intre firea pamanteasca cu poftle ei lumesti si firea duhovniceasca cu roadele duhului, sau cel sfant ROMANI 8:1-"acum dar nu este nici o osandire pentru ceice sunt in hristos isus care nu traiesc dupa indemnurile firii pamantesti ci dupa indemnurile duhului" big grin

Legat de porunci." sa nu iti faci chip cioplit,sa nu inchini niciunei infatisari din cer"? nu e porunca? unde este respectul fata de biblie in ortodoxie? Musulmani? ei sunt CEI MAI ERETICI,sunt din cale afara de eretici,nici macar nu au textele biblice! este grav. evrei? Hrisos spune caci vor fi rataciti pana la vremea sfarsitului, ei l-au rastignit pe hristos, ei inca il mai asteapta pe Mesia, asa cum l-au asteptat si pe ILIE, care a venit prin Ioan Botezatorul si chiar si pe el l-au omorat. evrei sunt rataciti de Dumnezeu pentru a implini scripturile citeste profetiile bilblice! catolicii? la fel ca si ortodocsi ei se bazeaza mult pe inchinarea la fecioara maria! extrem de grav ratacire maxima. ce unicitate? ratacitate poate! oh go on. Avem 2 categorii de atei.atei care zic clar nu exista (asa ca tine) si atei care zic ca da exista (dar ca si creator)-astia sunt religiosii.dar adevarati crestini sunt aceia care il au pe Hristos ca tata si astfel accepta jertfa lui hristos.cei care nu accepta jerta se vor jertfi ei singuri ca sa zic asa..doar ca pentru totdeauna!

| ElenaRomann a răspuns:

Dumnezeu vorbeste despre unicitatea religiei adevărate. Voi sectantii ati ajuns sa numarati cateva mii de feluri diferite.
Dumnezeu a lasat o singură biserică voi ati facut mici defecte si va contraziceti intre voi?

Care voi? noi nu avem doctrine draga..noi avem doar scriptura.cei ce au doctrine sunt ortodocsi catolicii protestantii... noi suntem neo protestanti..adica nu adaugam nimic si nici nu scoatem din cuvant absolut nimic..ne ghidam doar 100% din biblie! asta nu inteelgi tu big grin

| angus35 a răspuns (pentru alex4geo93):

Esti penticostal?

| alex4geo93 explică (pentru angus35):

Baptist.dar nu conteaza. conteaza sa fii in esenta crestin bazat pe scripturi :d

| danut a răspuns (pentru ElenaRomann):

"Dumnezeu a lasat o singură biserică voi ati facut mici defecte si va contraziceti intre voi? "
Apocalips 1, 11. care zicea: "Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintâi si Cel de pe urmã. Ce vezi, scrie într-o carte, si trimite-o celor sapte Biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia si Laodicea."
UNDE ai citit tu de una cand Dumnezeu zice de SAPTE (7) si nu o data ci dealungul intregii istori a omeniri pana la venirea LUI?
Apocxalipsa 2, 20. Taina celor sapte stele, pe care le-ai vãzut în mâna dreaptã a Mea si a celor sapte sfesnice de aur: cele sapte stele sunt îngerii celor sapte Biserici; si cele sapte sfesnice, sunt sapte Biserici.
Apocalipsa 2, 29. Cine are urechi, sã asculte ce zice BISERICILOR Duhul.
Apocalipsa 3, 22. Cine are urechi, sã asculte ce zice BISERICILOR Duhul.

Vezi tu undeva o forma a singularului Biserica sau avem numai pluraluri (BISERICILOR) ale acestui cuvant?

| ElenaRomann a răspuns:

Biblia prezintă nenumarate versete referitoare la preoţia sacramentală. Voi aţi venit şi ati desfiintat-o.
V-ati opus intotdeauna invataturii lasate de apostoli. Ati inlocuit viata bisericii din primele doua secole cu traditiile sectante ale lui Luther si Calvin, doi mari eretici.

Preotia sacramentala? vechiul testament ne vorbeste despre asta in evrei capitolul 10 ne vorbeste despre ISUS HRISTOS ca marele preot nu mai avem nevoie de preoti pentru ca El este marele preot in el avem speranta si mantuirea. CE APOSTOLI? ortodocsi fac un coktail de vechiul testament cu noul imbinat si iese o nimica toata o confuzie totala nu vezi ca ortodoxi inca tin practica vechiului testametn? citeste exodul...dar asta s-a terminat nu mai este s-a dus! acum aveam noul legamant prin sangele mielului ..deci avem preot pe Iisus hristos.dar vad ca voi inca aveti practicile mozaice in biserica.Eretici? Luther si Calvin? Luther acum este in rai si poate se roaga lui Iisus sa te ierte de ce zici laughing..Calvin nu a facut altceva decat sa spuna caci crede in predestinare..si DA..citeste cand Iisus a predicat in pilde pentru ca nu toti sa inteleaga cuvantul..biblia ne vb de cei alesi mai inainte de a fi intemeiata lumea..este o predestinare, "multi chemati, putini alesi" nu putem nega asta dar eu de ex nu stiu daca tu esti aleasa sau nu deci in alte cuvinte trebuie sa propovaduiesc pe hristos sunt alti oameni care oricat ai incerca sa ii duci spre adevar ei vor ramane tari in minciuna lor fiindca nu este sa fie nu este ales este predestinat pentru iad. avem exemple de la inceput de predestinare ex poporul israel, avraam, isac, iacov, iosif,moise, iosusa, rut, samuel, saul, david, solomon, samson, etc. maria iosif, pavel, petru cei 12 ucenici- totul este predestinare..asa a fost idee eretica a lui Calvin? nu cred! insusi dumnezeu zice "am facut vase de lut si vase de ocara"," multi chemati dar putini sunt alesi". dumnezeu sa nu uitam este atotsiutor stie de mai inainte pe cine a ales si cine nu... daca spui ca este nedrept eu nu as spune asa..as spune ca cel ce nu il primeste este nedrept fiindca a auzit chemarea si a respins-o de fiecare data! asta e idea lui Calvin.bazata pe scriptura!

| alex4geo93 explică:

PFFF o multime s-ar putea spune despre acest subiect, dar hai sa luam pe rand. 1BOTEZUL-argumente cum ca ar trebui sa ne botezam de mici? hm 0 versete biblice.2.Inchinarea la icoane, sfinti, fecioara maria, ingeri? 0 versete hmmm.3. SPOVEDANIA? ne iarta noua popa pacatele? hmmm 0 versete biblice.4.apa sfanta de boboteaza? sfinteste popa cu apa sfanta? hmmm 0 versete biblice.5.Iertarea domnului prin faptele nostre bune? hmm chiar aasa fara sa il avem pe hristos in inima noastra si duhul sau? hmmmm 0 versete.6.Traditia ortodoxa-moaste,sfintu gheorghe,sf paraschiva,sf arsenie boca etc? ce legatura oare biblica gasim? din contra TRADITIA ortodoxa spune inchinate la icoane,sfinti,ingeri,maria! biblia spune FOARTE CLAR nu te inchina la icoane,sfinti,ingeri,fecioara maria, subliniez TRADITIA-am ajuns sa facem botezuri in biserica si dupa sa chemam manelisti sa bem alcool, sa ne distram la masa, sa injuram dupa ce iesim din biserica? unde este hristos in toata aceasta lucrare? NU este pentru ca este o lucrare lumeasca; oare nu ne dam seama ca ortodoxia, spune asta pentru ca traim in Romania, puteam spune si de catolicism sau alte reforme care nu au nicio legatura cu biblia.nu ne dam seama ca totul este afacere si totul este inselatorie? totul este lucrarea diavolului? pentru a fi cat mai multi inselati? avem o singura solutie...cititind biblia, iar domnul iisus hristos spune clar si concis in marcu 7:6, 7:"fatarnicilor bine a prorocit isaia despre voi,dupa cum este scris-acest norod ma cinsteste cu buzele dar cu inima lui este DEPARTE de mine,degeaba ma cinstesc ei dand invataturi care nu sunt decat niste porunci omenesti,voi lasati porunca lui Dumnezeu si tineti datina asezata de oameni precum: spalarea ulceaorelor si a paharelor si faceti multe alte lucruri de acestea; el le-a mai zis-ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu ca sa tineti datina voastra"...Ce sa ascultam traditia ortodoxa? sau biblia? nu poti avea duhul sfant si sa fii mantuit cand tu te inchini la icoane,sfinti, ingeri, maria, te spovedesti la popa, nu te botezi constient de faptele tale..am versete clare pentru ceea ce afirm! versetele sunt chiar dure in unele situatii.voi lasa mai jos exemple!

| alex4geo93 explică:

Nu vreau sa spun ca un om care este ortodox nu poate fi mantuit! da poate mantuit dar tu in momentul in care esti mantuit ai descoperit adevarul si lasi la o parte traditia si obiceiurile.si pofta lumii..sunt ortodocsi pocaiti? sunt dar foarte putini si aceia care sunt cu siguranta nu merg la moaste, nu se inchina la icoane, la sfinti, la maria, nu se spovedesc la preot!

Întrebări similare