anonim_4396
| Anonim întreabă:

Românii vor putea vedea la TVR concerte de muzică religioasă şi slujbe de la Catedrala patriarhală.

"Cele două instituţii îşi propun promovarea constantă a valorilor româneşti autentice, spirituale şi culturale, mai ales în mediul rural şi în diaspora română, care în ultimii ani a cunoscut o creştere considerabilă. Conform protocolului, Patriarhia Română şi Televiziunea Română vor colabora pentru realizarea şi promovarea unor proiecte şi programe cu caracter religios-spiritual, social şi cultural-educaţional, inclusiv a unor campanii umanitare pentru promovarea solidarităţii şi ajutorarea oamenilor săraci", informează Patriarhia Română. Vesti bune?

Răspuns Câştigător
| oprescudorin11 a răspuns:

Cred ca da.Eu urmaresc si acum Trinitas, initial pentru ca sunt pasionat de muzica in cele mai mici amanunte.Religia o stiam, oarecum, asa credeam. Muzica Bizantina mi se pare un izvor nesecat de frumusete. Nu am avut acces la ea. Un cretin, pe nume Cristian Mandeal, elev al lui Celibidache, declara cu nesimtire ca muzica bizantina ar fi inferioara celei apusene. Nu e asa, ascult cu placere si missa in c-moll a lui Bach ca si mult mai frumoasa dar mai scurt 'Paraclisul Maicii Domnului". Ca si prima la intampare am zis (Missa i si minor a lui Bach)si adoua lucrare (Paraclisul al doilea al Maicii Domnului), le ascult cu aceeasi placere. Si cred ca acel cretin de mandeal, nu a invatat ca polifonia vestica se trage tot de la est.De la Bizantini, eu ramanand uluit de bogatia si frumusetea muzicii noastre Bizantine.

11 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Fugi de-aici! Patriarhia, doar sa dea indicatii in legatura cu ajutorarea saracilor, ca popii nu se implica in asa ceva. Doar nu din ajutorare se umplu rezervoarele tancurilor alora cu care se plimba.
Cat despre teverica-abonament, macar asa sa mai aiba audienta; sa stea babele, duminica, sa se chiorasca la slujba ca sa nu-si mai miste hoiturile pana la biserica.
Chestia e ca BOR nu mai stie ce sa inventeze ca sa nu-si mai piarda enoriasii.

| Inferno a răspuns:

Foarte frumos.

| Încrucişătorul a răspuns:

"Cele două instituţii îşi propun promovarea constantă a valorilor româneşti autentice, spirituale şi culturale, mai ales în mediul rural şi în diaspora română, care în ultimii ani a cunoscut o creştere considerabilă."


M-ar interesa dacologia, nu cantece in ecouri.

| usuk a răspuns:

"inclusiv a unor campanii umanitare pentru promovarea solidarităţii şi ajutorarea oamenilor săraci"

debug>0 errors detected

"[...]Patriarhia Română şi Televiziunea Română[...]inclusiv a unor campanii umanitare pentru promovarea solidarităţii şi ajutorarea oamenilor săraci"

debug>1 error detected>running cleaner[please wait]

"[...]Televiziunea Română[...]inclusiv a unor campanii umanitare pentru promovarea solidarităţii şi ajutorarea oamenilor săraci"

debug>threat cleaned>the system is running fine now[you're welcome]

| ErrorFound a răspuns:

Nu baga spiritualitatea in seama cu religia.

| Anonim explică (pentru ErrorFound):

Ce semnifica pentru tine spiritualitatea?

| ErrorFound a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu prea stiu cum as putea sa-ti descriu parerea mea. big grin
Incerc totusi prin a baga in discutie chakrele, constiinta superioara si alte lucruri sa spunem "supranaturale" sau anormale, de care omul de rand nu e constient.

| Kalla a răspuns:

Patriarhia isi scrie singura pe frunte "propagantisti".
Uite asa isi gasesc ateii subiecte ca sa ne ia peste picior.

anonim_4396
| Anonim explică:

Care este folosul acestor emisiuni?

| Mikhtarian a răspuns:

Cand zice ceva prea adevarat, va doare.
Gen ardnaxur, te astept si pe tine noname.
Pupius.

| RuxandraBianca a răspuns:

Imi place cand te exprimi corect. big grin
mi-e mai usor sa inteleg ce vrei sa spui prin intrebarea ta.