| Inferno a întrebat:

S-ar parea ca Dumnezeu si-a scutit credinciosii de responsabilitatea pe care inteligenta o da fiecaruia. Oare in asta sa conste fericirea religiosului?
Ideea mi-a venit citind peste 1000 de intrebari postate de crestini pe acest site in decurs de trei ani.

16 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

E discutabil și interpretabil.Credința, de cele mai multe ori se manifestă sub forma unor culte, adică doctrine de când ne naștem. Unele sunt așa numitele secte, real organizații religioase ce nici măcar nu își au originea în sitorie(Martorii lui Iehova de exemplu), iar alte culte care ne asupresc cerându-ne bani(ortodocșii).
Cel mai fericit credincios este acela care nu se ghidează după nici una din cultele religioase ce există, stă deoparte, respectă cele 10 porunci, și are o conduită generală ce îi ridică vibrația enegetică spre una superioară(fapte bune, conduită exemplară, fara acte antisociale sub orice formă ar fi ele, etc).nu religia ne salvează ci chiar noi suntem cei ce ne salvăm, prin modul nostru de a gândii, de a fii și de a întracționa cu cei din jurul nostru.Succes

| sabin89 a răspuns (pentru DeyCj):

"de a gândii, de a fii" - Pai tu pui doi "i" la aceste cuvinte? In alta ordine de idei spui ca trebuie sa respecti cele 10 porunci. Cum, vrei sa spui ca trebuie sa respectam Sabatul? Vrei sa spui ca trebuie sa il iubim pe Domnul (pe care nu l-a vazut nimeni) cu toata inima si cu tot sufletul?

| DeyCj a răspuns (pentru sabin89):

Domnul Dumnezeu nu se referă la o persoană.Te-ai gândit la asta?
Stai liniștit ca nu și adeptul cultelor religioase de orice fel ar fi ele.

| DeyCj a răspuns (pentru sabin89):

Sabatul este ziua domnului.Nu cea impusă de Constantin și Elena și anume Sun Day(ziua sorelui) adică Duminica.Analizează mai cu atenție și o sa ajungi la părerea mea happy

| sublime89 a răspuns:

Ciudat cum cel care ne-a creat inteligenti cica, dupa chipul si asemanarea lui, ne-a si scutit de la prea multa gandire, in acelasi timphee hee

| Kalla a răspuns:

Cine spune ca suntem noi cei prosti si voi (atei, anti crestini) cei inteligenti?
Ah da, am uitat.Pentru voi doar monoteistii (evreii, crestinii si musulmanii) sunt niste paria, prosti si inculti.Asta spuneti voi.Rade bine cine rade la urma, Iad.

| Inferno explică (pentru Kalla):

E o intrebare capcana? Gresesc daca raspund "Tu"?

| Kalla a răspuns (pentru Inferno):

Unde e maturitatea si respecul de care voi ateii va laudati asa de tare?

| Inferno explică (pentru Kalla):

Eu nu sunt ateu, asa ca nu ma laud cu respectul.

| Kalla a răspuns (pentru Inferno):

Cei şapte ani de acasă măcar.

| Theo94 a răspuns:

"Sa ne ridicam la cer, n-avem nevoie de pilot
Privim biserica ca pe-o organizatie de tip mafiot
Aici, pe Pamant, batem, pasu pe loc
Caci ne e frica de pedepse, ne e frica de foc
Doctrine vechi de mii de ani ne tin in intuneric
Asteptam promisul viitor feric langa teleferic
Nu-l asteptam pe Mesia, asteptam sa vina pizza,
Asteptam LCD-u paravion de la Ibitza
Asteptam cuminti si ne scarpinam in fund,
De cand umbla in camasa lui Armani, Fi-tu pe Pamant
Locotenentii tai, bai, Doamne, vand icoane
Prostii te iubesc, dar iubirea nu tine de foame
Fanatismul religios e transformat in bani
Prin razboi putem aduce pacea de 1000 de ani
Ne gandim sa radem tot, americani si beduini
Sa ramanem mai putini in mortii lor de vecini
Va controlam, va alimentam psihozele, inca
Televizor, fast-food, fast-food si munca
Avem nevoie de spatiu, planul e sa n-avem frati
Ajunge un locuitor la mia de kilometri patrati
Toate teoriile duc in acelasi punct
Eu conduc din umbra, cu riscu de a uita cine sunt
Cu explozibil in spate, atentatoriï stau la rand
Asteptand un semn, asteptand un cuvant."
"Cheloo feat Texta - Contra cronometru"

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Nu prea e o idee ce ti-a venit tie, e cam o concluzie. deci e ca si cum as spune "ba, mi-a venit o idee, esti prosti!"
poate ca in asta consta fericirea celor orbiti, dar ei nu isi dau seama. intr-un final, cine a pierdut?

| feysofit a răspuns:

Ca si raspuns:

Fericirea religiosului este iadul, insa fericirea credinciosului in Domnul si Mantuitorul Isus Hristos este in viata vesnica.

Si acum of topic, legat de restul raspunsuriilor a fi crestin (ortodox sau alta denominatiune) reprezinta sa crezi si sa urmezi invatatuiriile sale. Cand vom mai fi intrebati daca suntem crestini, sa stim din ce categorie facem parte.

| KhludCiprian a răspuns (pentru feysofit):

Bineinteles ca toti crestinii "cred" si ceialalti ce o fac diferit sunt "legalisti" sau "religiosi" sau "ritualistici". Apoi se intreaba unii pe altii: te rogi de 3 ori pe zi? citesti Biblia? si tot felul de actiuni ce definesc ca fapte mantuirea ce sunt exact referinte de religiozitate.

In fapt nu stiu cum de le separi asa usor, dat fiind ca orice "religios" va spune aceluia ce "crede dar nu se vede": credinta fara fapte e moarta.

Si tu crezi ca exista "doar crestini credinciosi", atunci toti crestinii urmatori erau crestini:
- ce ce cred ca Papa e imaginea lui Isus
- cei ce cred ca icoanele fac minuni, mai ales daca-s pe stil bizantin
- cei ce cred ca Biblia e cuvantul inalterabil, fara greseli al lui Dumnezeu, si a crede ca cei ce cred in Papa sau icoane sunt eretici ("anatema")
- cei ce au tinut sclavi si i-au batut dar au avut grija sa nu ii bata mai tare decat sa isi revina dupa o zi-doua (cum cuvantul inspirat ne zice)
- cei ce au discriminat intre altele (dar ei cred): femei, homosexuali, evrei (ca in al doilea razboi mondial), si nu numai, dar au fost credinciosi
- cei ce desi cred ca ei sunt crestini, "judeca" (ei zic ca nu judeca ci da "Dumnezeu judeca"), de exemplu ca ceilalti crestini: nu se inchina la icoane, nu citesc Biblia, nu se roaga suficient, ca nu cred ca Isus e Dumnezeu (in cazul martorilor), ca nu cinstesc organizatia (in cadrul non-martorilorwinking )

| feysofit a răspuns (pentru KhludCiprian):

Am scris clar mai sus, Ciprian, cine crede - si completez - ca Domnul Isus Hristos este fiul Dumnezeu, Dumnezeu adavarat din Dumnezeu adevarat, Calea Adevarul si Viata, Cuvantul intrupat, Lumina lumii si Il urmeaza si ii urmeaza invataturiile in alta ordine de idei il primeste in viata lui ca Domn si ca Mantuitor personal si se angajeaza intr-o viata curata si placuta Domnului acela este crestin.
Nu te increde in prim plan in oameni in privinta celor duhovnicesti ci mai degraba increde-te ca Dumnezeul cel Viu iti va asculta strigatul si ca daca speri ca exista ceva dincolo de teorii, doctrine si religii atunci El iti va raspunde.

| KhludCiprian a răspuns (pentru feysofit):

Tocmai ca ati spus doua afirmatii contradictorii:
"si Il urmeaza si ii urmeaza invataturiile " - prima e religie
"speri ca exista ceva dincolo de teorii, doctrine si religii" - doua pozitie e fara origine
Subliniez, fiecare (crestin sau musulman, sau protestant - mai ciudat - de genul mormoni sau martori) crede ca urmeaza cu adevarat ceea ce a zis Isus si mai mult, fiecare are alta "viata curata" doar ca aproape toti au problemele ce ti le-am zis: discrimineaza cei ce nu cred la fel; sau au alte preferinte sexuale; sau "alta autoritate", de genul unii protestanti cred ca "a vorbi in limbi" e "dovada" ca exista Duhul Sfant, si multe altele!