| RedBull9988 a întrebat:

Sa luam urmatorul scenariu:

Avem o persoana, barbat, hai sa il numim X. X face numai fapte bune, ajuta copii orfani, doneaza bani copiilor cu probleme de sanatate etc.

Dar, X este soldat si datorita conflictelor, X omoara un terorist ISIS pe campul de lupta.

Bun. Acum avem 2 posibilitati, tinand cont ca toti suntem egali in fata lui Dumnezeu, si ca una dintre cele zece porunci este "sa nu ucizi", conform crestinismului, X ajunge in:

a) Rai

b) Iad

Argumentati alegerea facuta.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Nu e iertat asa simplu" deci poate fi iertat pana la urma. Ma intreb de ce va mai bateti capul voi religiosii sa fiti buni avand in vedere ca dzeu asta iarta mai tot

27 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu ajunge nicaieri pentru ca el traieste. Din povestirea ta nu rezulta ca soldatul a murit si el!winking
Daca totusi moare, teroristul ISIS este asimilat diavolului si soldatul a facut o fapta buna.

| Ciobanu_Stefan_1986_7K3c a răspuns (pentru Salontanul):

Nu e chiar o fapta buna....Nu avem nici o dezlegare de la Dumnezeu sa ucidem. Gandeste-te ca acel terorist poate s-ar fi pocait

| Salontanul a răspuns (pentru Ciobanu_Stefan_1986_7K3c):

Se pare ca, in slaba ta pregatire, ti-a casunat pe mine. Nu stiu de ce dar nu trebuie sa ma gandesc mult. Cum iti spune si numele, ai o slaba pregatire intelectuala.

| doctorandus a răspuns:

Tehnic vorbind, Biblia distinge intre termenii "kill" si "murder". Biblia nu interzice killing, ci doar murder.

| RedBull9988 explică (pentru doctorandus):

Ori ca omori un om sau savarsesti o crima, cam tot acelasi lucru e, deoarece ai omorat creatia lui Dumnezeu si daca as fi in locul lui nu te-as ierta pentru asta.Dar stai, ca si Dumnezeu a facut un genocid in Vechiul Testament, a omorat cu miile oameni, ce parere ai despre asta?

| J0B0MAT a răspuns:

A) Rai : a facut mai multe fapte bune decat rele si merge sa se spovedeasca inainte sa moara si i se iarta din pacate.

| anonim_4396 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Dar daca vorbim despre un pedofil? Face mereu fapte bune dar o data face ce face un pedofil. Si ala e iertat?

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Probabil,daca se spovedeste.

| anonim_4396 a răspuns (pentru J0B0MAT):

"tare" ce sa zic. Nenoroceste un copil, face cateva fapte bune si se spovedeste si e iertat. Misto mai functioneaza religia asta

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu.laughing))

| RedBull9988 explică (pentru J0B0MAT):

1.Sa zicem ca tu esti teroristul, si esti omorat. Ti se pare corect, ca el sa ajunga in rai, iar tu poate o sa ajungi in iad?

2. Uite cum crestinismul iti ofera sansa sa faci faci lucruri extrem de grave, cum ar fi omorul, si sa intri in rai. Imi place logica voastra...Dar cum ramane cu incalcarea uneia dintre cele mai importante zece porunci? Sau cu egalitatea in fata lui Dumnezeu.

3. Nu toti care sunt soldati, fac si fapte bune, ce se intampla cu acestia? Ajung toti in iad?

| J0B0MAT a răspuns (pentru RedBull9988):

1.Corect, incorect... nu e dupa cum vreau eu. (nu cred in iad sau in rai btw )
2.toti încălcam multe porunci.nu exista egalitate aici, nu stiu daca dincolo va fi
3.Depinde daca se spovedesc. Asta daca ne luam dupa crestinism.

| Ciobanu_Stefan_1986_7K3c a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e iertat asa simplu....Are un Canon greu de urmat (pana la urma este pedofilie ), insa putini pedofili aleg sa se pocaiasca pentru ca majoritatea sunt atei (ca tine)

| Adrian1983 a răspuns (pentru anonim_4396):

laughing)))))))))) Foarte foarte foarte foarte foarte forte tare, raspunsul. O sa ti-l preiau laughing)

| anonim_4396 a răspuns (pentru Adrian1983):

Ce pot sa zic, religia e pentru aia care stiu cum sa o foloseasca pentru binele lor laughing

| Adrian1983 a răspuns (pentru Ciobanu_Stefan_1986_7K3c):

Cunosti multi pedofili de esti convins ca majoritatea sunt atei? Zi-mi si mie unde scrie, ce statistica ai vazut? Ca scandalurile de pedofilie, alea mari, au plecat de la Vatican si din randul bisericii catolice, care desigur, e crestina. Sau aia nu se pun? Ca nu-s crestini de care trebuie?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ciobanu_Stefan_1986_7K3c):

"Nu e iertat asa simplu" deci poate fi iertat pana la urma. Ma intreb de ce va mai bateti capul voi religiosii sa fiti buni avand in vedere ca dzeu asta iarta mai tot

| AliGab a răspuns:

Logica umana ar spune asa:
A) daca se pocaieste pentru incalcarea poruncii,
B) daca nu are pic de remuscare pentru ca a ucis (desi ma indoiesc sa fie acest caz odata ce il prezinti ca o persoana buna/sufletista)
Varinta corecta este:
C) Doar Dumnezeu stie pentru ca El ne stie toate gandurile si faptele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

C) X ajunge doar hrana pentru viermi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte multi sfinti din calendarul ortodox au fost soldati.Crestinii pot fi soldati,dar aici intervine si motivul pentru care omoara. Daca e pentru bani,stil mercenar sau pentru interesele altora automat ca nu ajunge in Rai, dar daca o face sa isi apere mama, copiii, sotia, fratii atunci eu nu vad nicio problema.Nici macar Iisus nu le-a interzis soldatilor romani sa nu mai fie soldati, le-a zis doar sa nu faca nedreptate si sa se multumeasca doar cu solda.

| iurii75 a răspuns (pentru anonim_4396):

Istoria confirmă că în primele secole nici un soldat după ce a devenit creștin n-a rămas în acel serviciu, și nici un creștin nu a devenit soldat. Mai mult, creștinii nu se implică in politică, nu fac revoluții în străduința de a aduce la putere alt guvern pentru a îmbunătăți într-un fel viața, ci respectă porunca de a nu face parte din lume și sunt conștienți că Dumnezeu va înlătura răutatea, nu omul.

| anonim_4396 a răspuns (pentru iurii75):

Daca o femeie e violata in strada sau un copil batut trebuie sa nu ma implic si nici sa agresez agresorul pentru ca Dumnezeu va rezolva totul? Nu cred. Dumnezeu intervine atunci cand omul nu mai poate face nimic. Poate gresesc, dar asta simt.Aici nu e vorba de implicat in viata politica, dar daca suntem atacati e de datoria noastra sa ne aparam copii, mamele, surorile si intreg poporul.

| iurii75 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu era vorba de un viol sau agresarea unui copil. Ce am afirmat e că un creștin nu poate fi înrolat în armata unei țări fără să încalce principiile biblice.

| 熊Panda熊 a răspuns:

Mda, soldatul acela poate ucide un terorist, dar teroristul poate ucide intr-un atentat 100 de civili, care n-au absolut nici o vina. In acest caz, soldatul isi indeplineste o datorie (aceea de a apara pe cineva), deci eu as zice rai (si la slujbe sunt pomeniti soldatii ce au murit ). Plus ca Sf. Ioan Botezatorul ii sfatuieste pe soldati sa-si faca treaba cinstit, sa nu primeasca mita. Nici lui Dumnezeu nu-i place felul asta al oamenilor, dar trebuie sa avem rabdare, il va schimba.

| RedBull9988 explică (pentru 熊Panda熊):

"Mda, soldatul acela poate ucide un terorist, dar teroristul poate ucide intr-un atentat 100 de civili, care n-au absolut nici o vina"

Si de ce nu gaseste Dumnezeu alta modalitate, prin care sa nu moara nimeni, de exemplu sa se arate Dumnezeu teroristului care crede in Allah, si acesta sa nu mai omoare oameni care nu cred in Allah?

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru RedBull9988):

Aici e o problema filozofica, la care numai Dumnezeu stie de ce sta astfel situatia. Poate ca vroia sa ii aduca in vesnicie mai repede pe acei oameni (cazul mucenicilor, ce s-au sfintit prin sange), poate in viitor teroristul se va pocai de pacate (sansele sunt mici, dar e posibil). Citisem undeva ca a rabda necazurile pe pamant, care sunt doar ingaduite de Dumnezeu, nu El e cauza necazurilor, ci omul si Diavolul, ca sa vada cata credinta avem, inseamna a avea o slava si o bucurie mult mai mare daca nu aici pe pamant, sigur in Cer.
Si in plus, avem liber arbitru. Daca toata ziua ni s-ar arata Dumnezeu am deveni niste sclavi fara libertate, obligati din frica sa nu facem raul.

Am explicat cam pueril, dar astea sunt niste lucruri ce trebuie foarte bine analizate.

| lidiacengher a răspuns:

Conform biblie, nici în rai nici în iad.

| SchizofrenicPsihedelic19 a răspuns:

Eu nu o sa-ti raspund religios pentru ca nu pot si nu vreau sa particip la contradictii stupide o sa-ti raspund uman. Cele doua persoane o sa ajunga intr-o groapa atat.Crezi ca adevarul in aceasta lume barbara sta intr-un mar mestecat? Sunt propriul meu sef aici si pretutindeni, sub cerul liber nu recunosc alti lideri.

Întrebări similare