|

,,Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia. ''

Aceasta asa zisa,,invatatura'' din păcate chiar s-a adeverit in secolele ce au urmat, deoarece au murit milioane de oameni(dintre care f.multi oameni de stiinta) căzuti de,,sabia''iudeo-crestinismului!

Cedeti ca prin afirmatii de genul,,cine nu este cu mine, este impotriva mea''se poate obtine pacea si iubirea?

Se poate obtine iubirea cu indemnul la ură?

10 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

AlanTigerofAtlantic
Bă da' ce intorsaturi si teorii, că vezi tu nu-i asa, că vezi tu ca-i asa, etc.etc.Intelesuri,interpretari,teorii dogmatice, toate o intorc,, ca la Buzau'', dar nici una nu e LOGICĂ!
Asta e religia? sa crezi chiar daca nu este logic?

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Prin acea invatatura, vorba a spus s-a referit ca multi crestini vor fi prigoniti si ucisi, vor fi nedreptatiti iar prin invatatura cu impotriva mea, s-a referit ca cine nu este cu El, cine nu crede in El crede in satan sau este ateu si este impotriva lui nu adica ca El face 2 tabere si mai ales ca nu crede in El si Il uraste pe El.
Nu interpreta gresit, nici eu nu ti-am raspuns foarte bine insa ce te poate lamuri sunt Catehismul ortodox si mai ales cartile duhovnicesti, cauta mai bine si intelege mai bine si NU interpreta aiurea.

Iisus nu a indemnat la ura, ti se pare ca in viata Lui a indemnat la ura?

Hristos este Calea, Adevarul si Viata.Mai mult decat jertfa pe care a facut-o, mai mult decat sa fie scuipat si batjocorit si ucis in ultimul hal ce putea sa faca El ca om care a trait pe pamant dar Fiul lui Dumnezeu?
NU INTERPRETA cum vrei tu!
Numai bine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cica versetul a expirat, ce nu le covine lor e expirat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RAY):

Ori e,,expirat'' ori e,,o taina'',dogmatismul religios intotdeauna gaseste o,,scuza'',din pacate nimic LOGIC,deoarece trebuie sa crezi, nu sa fii logic, asa indeamna popii, pastorii, predicatorii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Versetul mentionat de tine se gaseste la Matei 10:34; iar contextul se refera la relatia credinciosului cu ceilalti oameni. Este imposibil ca acela care s-a hotarat sa-L urmeze pe Hristos sa nu aiba de suferit in relatiile cu ceilalti oameni -si chiar cu cei din casa lui-, chiar daca mai inainte se "intelegea de minune" cu ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru a înţelege sensul anumitor cuvinte trebuie luat în considerare întregul context. A dorit Isus prin aceste cuvinte să-şi incite discipolii la comiterea atrocităţilor? Dacă le separăm de restul spuselor lui putem să tragem şi această concluzie. Dar va fi ea obiectivă? De fapt, prin scoaterea din context a unor cuvinte şi cele mai nobile afirmaţii pot fi interpretate greşit. Dacă Isus ar fi incitat la ură atunci Evangheliile ar trebui să conţină suficiente dovezi în acest sens, nu-i aşa? Remarcă, te rog următoarele cuvinte ale lui Isus:

(Matei 5:5-11) Fericiţi sunt cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul! Fericiţi sunt cei flămânzi şi însetaţi după dreptate, căci ei vor fi săturaţi! Fericiţi sunt cei îndurători, căci lor li se va arăta îndurare! Fericiţi sunt cei cu inima curată, căci ei îl vor vedea pe Dumnezeu! Fericiţi sunt cei împăciuitori, căci ei vor fi numiţi «fii ai lui Dumnezeu»! Fericiţi sunt cei persecutaţi pentru dreptate, căci al lor este regatul cerurilor! Fericiţi sunteţi voi când oamenii vă batjocoresc şi vă persecută şi, minţind, spun tot felul de lucruri rele împotriva voastră din cauza mea!

(Matei 5:21-22) Aţi auzit că li s-a zis celor din vechime: «Să nu ucizi. Cine ucide va da socoteală înaintea tribunalului». Dar eu vă spun că cine ţine mânie pe fratele său va da socoteală înaintea tribunalului, cine îi spune fratelui său vorbe grele va da socoteală înaintea Curţii Supreme, iar cine îi spune: «Nebun nenorocit!» va fi supus Gheenei de foc.

(Matei 5:39, 40) Dar eu vă spun: Nu vă împotriviţi celui ce este rău, ci, dacă cineva îţi dă o palmă peste obrazul drept, întoarce-i-l şi pe celălalt. Şi, dacă cineva vrea să te ducă la judecată şi să-ţi ia cămaşa, lasă-i şi mantia.

(Matei 5:44-45) Dar eu vă spun: Continuaţi să-i iubiţi pe duşmanii voştri şi să vă rugaţi pentru cei care vă persecută ca să...2005 - 2264 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Ceea ce ai insiruit tu, demonstreaza ca este o contradictie!
Deci nu se poate spune ca : iubeste-ti dusmanul, iar in alta parte sa indici ca aduci sabia NU PACEA, sa nu ucizi cu indemnul de a ucide un om deoarece a adunat o mana de lemne (numeri 15:32-36) etc.etc.,indiferent acestea daca sunt scrise in VT,sau in NT. deoarece ni se indica, că in ambele este descris Dumnezeu, si daca vom crede ca Dumnezeu nu este schimbator, atunci e o,, problemă''

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai intales ca cucul in gura, ma.se vede ca le ai cu relijia si cu intalesul semnificatoiei cuvantului rispictiv.sabia cea cu doua taisuri, sabia cuvantului lui Dumnezeu a catui putere merge pana la despartirea sufletului de trup in cazul nostru, sabia care conduce si tine universul acesta creat, cuvantul prin care toate s-au facut.sabia cu care vine unul din calaretii apocalipsei, si care taie mai abitir decat una de fier.mai vezi si cuvantul samanta, piatra, imparatie.si devii destept nu bata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hristos nu a indemnat nicaieri ura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

,,Cine nu este cu mine este impotriva mea'' ti se pare a fi o declaratie de IUBIRE?
Daca eu afirm ca tu esti impotriva mea,deoarece nu ai aceleasi conceptii spirituale,ti se pare ca eu te,,iubesc''?
Separarea, indicarea clara a idei ca tu esti mai bun decat mine sau invers, a dus la muuulte crime si orori, savarsite in urma acestui,, concept''!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează