Isus este Calea, Adevarul si Viata.Nu o confesiune sau o religie iti ofera mantuirea.Cel care face voia lui Dumnezeu va fi mantuit.
Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.
35 Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M-aţi primit;
Isa 58.7; Ezec 18.7; Iac 1.27; Evr 13.2;
36 am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine."
37 Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând şi Ţi-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ţi sete şi Ţi-am dat de ai băut?
38 Când Te-am văzut noi străin şi Te-am primit? Sau gol şi Te-am îmbrăcat?
39 Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă şi am venit pe la Tine?"
40 Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut."
Argumente ema, argumente. A spune ca că "Isus este Calea, Adevarul si Viata"...este ceea ce se poate spune despre orice zeitate.
Mai bagă o fisă.
Eu zic ca ar trebui sa ma fac profet, doar uite ca am prevazut viitorul, cu acel crestin care iti va da versete din biblie.
Daca s-ar intoarce cineva dupa ce moare si ti-ar spune ca exista Dumnezeu, tu tot nu ai crede. Oare suferi de,, sindromul necredintei''?
Woodenpints91 ar crede daca el muri si ar vb cu dumnezeu crede-ma ca ar crede asta daca nu e beat sau sub influenta unui medicament si nu ar crede, dar daca ar vedea cu ochii lui si eu la fel am crede voi ne credeti diavoli? ca nu vrem da noi vrem dar fara dovezi de ce sa credem de ce nu-i spuneti la dumnezeu sa se arate si nous si credem e chiar asa greu? atat nu poate zeu vostru?
Ai fost moarta?
Ti-am spus acum cateva zile ca te ignor ca si cand nu esti REAL; dar ca sa te linistesti,, crede si nu cerceta!''
Dacă s-ar întoarce cineva după ce moare,nu,nu as crede,pentru că nu am nici o certitudine că omul acela nu minte. Dacă m-aş întoarce eu după ce mor,şi aş vedea cu "ochii" mei asta,da,aş crede. Dacă ar fi să se întâmple asta, aş afirma existenţa divinitatii, însă eu tot nu mă rog nimănui. Chiar dacă ar fi să existe. Prefer libertatea.
Tocmai asa ti-am spus ca la tine se manifesta,, sindromul necredintei''; in momentul cand tu vezi deja cu ochii tai este certitudine nu mai este credinta lucrul care tu nu-l întelegi.Credinta este sa crezi in ceea ce nu vezi; Dumnezeu intr-un singur domeniu nu-si poate exercita suveranitatea, acesta fiind vointa omului.El face tot ce poate pentru ca tu sa faci o alegere buna, însa respecta alegerea oricare ar fi ea.
Să cred în ceea ce nu văd?
Eu pot lua viaţa unui om doar pocnind din degete, şi pot învia un mort doar printr-o simplă atingere. Mă crezi sau nu?
Omul care vrei sa-l omori il vad mortul care vrei sa-l învii îl văd,tu nu întelegi că eu cred in Dumnezeu,nu-l văd.dar credinta mea este in El pentru ca nu se vede, este Duh, dar este viu si adevarat.
Tot nu ai înţeles ce am vrut eu să spun.
Dacă ţi-aş zice că am un prieten imaginar pe care doar eu îl pot vedea şi auzi, şi care vorbeşte mereu cu mine...mă crezi pe cuvânt? Sau mă consideri un sandilău?
Te cred asta este credinta ta in acel prieten imaginar,dar te întreb,acel prieten imaginar este viu si adevărat? Dumnezeul meu, eu cred, este viu si adevărat.Acum tu poti să crezi in ce vrei dacă crezi ca acel prieten imaginar te ajută cu ceva? Este si asta o credinta!
Am dat doar un exemplu. Nu am prieten imaginar. Însă Cum poţi crede în ceva ce nu este dovedit?
Eu am certitudinea ca Dumnezeu exista.Nimeni si nimic nu ma poate convinge contrariul.El este viu in inima mea.Am o relatie personala cu El.Mi-a schimbat viata radical.Sunt în continua schimbare. Am dragoste pentru cei din jur, sunt mult mai miloasa, mai intelegatoare, mult mai rabdatoare, am bucurie continua în inima, am nadejde, am dorinta de a face bine oricui si sunt mai receptiva la nevoile celor din jurul meu. Telul unui crestin real este să se asemene tot mai mult Domnului Isus. Spre asta tind si reusesc doar cu ajutorul Lui. Fara Dumnezeu nu pot nimic.
Şi dacă nimeni şi nimic nu te poate convinge contrariul.tu de ce tot insişti să-i convingi pe alţii?
Nu m-am schimbat si nu o sa o fac vreodata! http://www.youtube.com/watch?v=QR-JB_Le9Hk
Te-am întrabeat de ce încerci să-i convingi tu pe alţii să fie adepţi ai religiei tale. Nu îmi pasă dacă te schimbi sau nu...
Pentru ca imi pasa de sufletul lor.De-aia!
Te-ai gândit că ceilalţi sunt la fel de convnşi ca tine de referinţele religioase, şi au certitudinea că există/nu există dumnezeu?
Atunci cand ai certitudinea ca intr-adevar exista viata dupa moarte, nu mai poti sa stai nepasator vazand cum atatia oameni se indreapta spre iad.Incerci sa ii salvezi ca din foc. Pocainta este porunca lui Dumnezeu pentru fiecare om.Fiecare dintre noi incearca sa se apropie cat mai mult de Dumnezeu.El ne spune ca putem sa mancam orice,nu ce intra in gura spurca pe om,ci ce iese din gura caci iese din inima. Daca cuvintele care ies din gura ta sunt bune si curate,si inima ta este buna. Sa te pocaiesti inseamna sa te caiesti de pacatul facut sa iti ceri iertare, si sa te lasi de el.
Poti sa fii pocait la ortodocsi, si poti sa mergi intr-o adunare si sa nu fii pocait.Domnul Isus nu are doctrina nici unei religii sau denominatiuni nu instiga impotriva vreunei grupari religioase nu cere adeziuni.Singura sursa infailibila de adevar a fost este si ramane Cuvantul lui Dumnezeu.Doctrina adevarata este invatatura si exemplul Domnului Isus Hristos. Daca vii inaintea Lui cu o inima plina de cainta,sincera si curata si daca crezi din toata inima, Isus te spala in sangele Lui, si iti iarta toate pacatele.
Atunci când ai certitudinea că nu există viaţă după moarte, nu mai poţi să te abţii să nu le explici celor care cred în poveşti.
Cred pentru ca toti eroii credintei L-au crezut pe Dumnezeu pe Cuvant si au umblat,, prin credinta''. Unul dintre ei a fost Noe care nu era chiar atat de diferit de tine si de mine.Multi invatati sunt de parere ca, inainte de Potop, nu ploase niciodata pe pamant.Desi traia in mijlocul desertului, Noe a decis sa construiaca timp de 110 ani o corabie uriasa, numai fiindca Dumnezeu ii spusese ca va veni un potop.Asta da credinta in Dumnezeu in privinta lucrurilor care nu se vad! Ce a insemnat pentru Noe sa traiasca prin credinta?,,A fost batjocorit de oamenii din cetate:Hei,nebunuleNoe,tot mai lucrezi la barca ta?''-,,A suferit de singuratate, fiind singurul om drept vreme de mai bine de un secol.''In tot acest timp, Noe nu a putut vedea rezultatul muncii lui.Sunt sigura ca, la fel ca noi, si el avea probleme cu propriile-i sentimente.Multi dintre noi ne-am obisnuit sa traim prin sentimente, sa ne lasam condusi de impulsuri si emotii.Societatea noastra pragmatica ne-a invatat sa credem numai in ce putem vedea.Ce diferiti suntem noi doi! Tu traiesti prin sentimente si prin ceea ce putem vedea.Eu traiesc prin credinta incredintata ca Dumnezeu stapaneste si ceea ce nu putem vedea. Dupa mine rezultatul trairii pri sentimente-o inima zbuciumata, rezultatul trairii prin credinta-o inima linistita.Eu vreau sa traiesc ca Noe, sa-Lcred pe Dumnezeu pe Cuvant, chiar daca pentru tine pare lipsit de sens.
Noe,cel cu arca?
Da,Noe,Dumnezeu l-a ales,dintre toti eroii Bibliei, ca exemplu de om care a ascultat de El si a trait prin credinta. Dumnezeu a laudat credinta lui Noe si l-a numit,, mostenitor al neprihanirii''
Iti trebuie mai multa credinta ca sa crezi ca totul este creat din nimic, decat sa crezi ca este un Creator atotputernic care a creat toate lucrurile.Cat despre marturiile unor oameni care au fost in moarte clinica, ei au vazut raiul si iadul si vreau sa iti spun ca toti ateii au devenit crestini.
Nici una!
Religia „adevărată" trebuie făcută, în deceniile și în secolele următoare.
Un crestin autentic nu presupune nimic, credinta este atitudinea fata de Dumnezeu si pocainta atitudinea fata de pacat, il crede pe Dumnezeu pe Cuvant.
''Pe pământ sunt mii de religii. Dintre toate, doar una este cea care dreaptă.''
Fratioare, faci o mare greseala, nu exista vreo religie care sa detina adevarul.
Frăţioare,încearcă să mai citeşti odată întrebarea. Sau nu ştii ce înseamnă a presupune?
Eu sunt ortodoxa. Dar nu spun ca religia mea e dreapta si alta nu. Cred ca nu conteaza "numai" credinta, fiindca fara fapte e moarta. Conteaza ce e in sufletul omuluii, cum iti traiesti viata. Si nu sunt mii de religii, sunt doar cateva. Restul sunt culte. Oricum in religia ortodoxa voi ramane iar la sfarsitul vietii vom vedea ce se va intampla. Abia astept sa ajung in cer sa aflu raspunsurile la toate intrebarile si va las un mesaj pe privat.
Biblia spune ca singurul Dumnezeu adevarat este cel crestin, ce argumente mai vrei? o sa vina imediat un crestin sa iti dea si versete, ca sa iti arate exact, unde a zis Dumnezeu ca el este Dumnezeu.
De unde stim ca biblia e cuvantul lui Dumnezeu? pai biblia ne spune asta.
De ce crezi biblia? pentru ca biblia este infalibila.
De unde stiu ca e infalibila? pai cuvantul lui Dumnezeu este adevarat.
Vezi, biblia se demonstreaza singura nu mai ai nevoie de altceva.
Este bine ce faci. Cel ce Il cauta pe Dumnezeu Il va gasi. Trebuie doar sa crezi ca din mii de religii si din zeci de mii de zei Dumnezeu este singurul adevarat si Dreapta Credinta este credinta in El.
Tu ai citit măcar întrebarea?
Nu stiu, eu pana nu vad contractul pe masa scris clar nu ma iau dupa niciun "phony baloney"
E ca un puzzel care n-are rezolvare.Lipseste elementul cheie : DOVADA! Ultima piesa! Multi au cautat-o, nimeni n-a gasit-o! E pe undeva, sigur, asteapta sa fie descoperita si atunci, totul se rezuma la o singura credinta.
Poate fi de natura divina sau de natura stiintifica.Eu tind spre a doua.
Viata dupa moarte? Prostii. Universul ne-a dat la fiecare din noi sansa sa traim O SINGURA viata si sa ne bucuram de minunatiile lui.Iar dupa moarte? Nimic, fiecare dintre noi ne ducem pentru totdeauna, fara rai sau iad.Cred in stiinta, nu in religie.
Okay,uite,si eu cred in stiinta, dar si in religie.Cum iti explici acel "Nimic"... UNDE ne ducem pentru totdeauna? Nu spun ca raspunsul tau este gresit din punctul meu de vedere, dar vreau sa inteleg si eu ce intelegi si tu prin "nimic". (nu o lua ca ceva personal...este simpla curiozitate: stiinta a dovedit ca fiecare om are sntimentele sale, iar eu cred ca curioziatea este un sentiment)
Nu prea pot sa explic nici eu acel"nimic", dar e ca si inainte sa te nasti.Pana nu ai primit viata de la mama ta, ai fost rupt total de lume.Crede-ma ca e greu si pentru mine sa-ti explic. Sper ca ai inteles.
Buna intrebare. Aceasta intrebare fara raspuns este una dintre cauzele pentru care am devenit ateu.
Poate ca exista un anumit Zeu sau poate ca nu. Nu avem dovezi ca ar exista... Ca sa spui care e religia dreapta trebuie mai intai sa crezi in ceva. Eu nu pot spune ca o anumita religie ar fi dreapta.
Era bine cand erai in lista cu suspendati. poate ajungi iar.sa presupunem ca ti-a trecut durerea aia in paula, pe care o cantai.sa presupunem.dar a plecat la cap.asta-i rau, cred.
Te regăseai în melodie aşa-i?
Nu gagiule. daca ma regaseam iti spuneam.dar cat e ternetu, in floare, nici in paula nu ma doare.si apoi nu eu ma repet la nesfarsit ca un prost, cu aceleasi intrebari vesnic.santeti nisye plafonati care nu pot merge mai departe tocmai fiindca sunt inchisi la minte.aceleasi si aceleasi intrebari banale.nimic evolutiv, nimic nou.dovada ca singurul neuron las care faceti cu schimbul, merge doar in linie dreapta, si tiuie intermitent.niste purtatori ilegali de creier.
Dai aceleaşi şi aceleaşi răspunsuri banale. Ca tine mulţi...
Aproape fiecare dintre "miile" de religii au ramuri si sub ramuri, unele mai spre credinta decat altele, si invers. A cauta sa dovedim ceva, cu o inversunare incredibila, mi se pare cel putin aberant.
Nu religia in sine trebuie sa fie dreapta (suna cam aiurea), cat credinta ca exista cineva (undeva, cumva) mai presus de puterea de cunoastere a omului.
Fiecare poate sa gaseasca raspunsuri la intrebari existentiale, in felul lui. Iar atunci cand apar blamarile, criticile despre credinta sau non-credinta, sau mai rau, impuneri cu forta a unei dogme, este de rau augur. Cei ce cred, sa creada. Cei ce nu cred, sa nu creada. Multa vorba despre nimic.
Sa presupunem ca vreau sa beau o bere cu tine, iar tu o dai sucita. Sa vezi atunci dezastru. Sa bem o bere... Care ar fi aceea, si de ce?
Timişoreana. De plăcere, sau de sete. Sau în scopul de a ne îmbăta ca ultimii drojdieri.
Pai nu conteza sa crezi in religii... Daca tot ceea ce faci, faci pentru Dumnezeu care e Singurul Domn si crezi in El e indeajuns, poti fii fericita si in viata acesta si in vesnicie.
Exista rai si iad de aceea sa fim atenti pentru cine traim, ce fapte facem...
Pai nimeni nu stie cu adevarat care este religia adevarata in afara de Dumnezeu, dar indiferent de ce religie esti poti sa crezi cu adevarat in El si at te vei mantui.
As vrea sa te intreb ceva : De ce doar la ortodocsi se aprinde lumanarea instantaneu la Ierusalim?
Aş vrea să-ţi răspund: de ce doar ortodocşii cred asta?
Pfff Ce intrebare... Daca ai fi de alta religie nu ai crede logic. Si ortodocsi cred asta deoarece au vazut asta
alfons2390 întreabă:
alfons2390 întreabă: