| Inferno a întrebat:

Sa presupunem ca Gigel este crestin si respecta cu sfintenie crestinismul. Se roaga lui Dumnezeu neincetat, merge la biserica, e practic un crestin exemplar.

Gigel este prieten cu Vasile,care il simpatizeaza foarte mult pe Gigel.
Insa Vasile e un om rau, injura, fura, isi introduce penisul in vaginul femeilor fara sa fie casatorit cu acestea ( ma scuzati,dar TPU nu ma lasa sa folosesc verbul "a prea*urvi", asa ca sunt obligat sa descriu actiunea efectuata de Vasile prin intermediul unei propozitii),etc. Gigel nu stie adevaratul caracter al lui Vasile.

Acum logica lui Dumnezeu e urmatoarea:

"Ia hai sa ii dau eu ceva necazuri nevinovatului Gigel,ca Vasile,vazandu-l suferind, si tinand mult la el, sa se indrepte de dragul sau."

Fara suparare, dar este asta dreptate divina? Sa pedepsesti un nevionvat pentru a indrepta un vinovat?

26 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Pe langa faptul ai devenit foarte hazliu in ultima vreme ai inceput sa devi si foarte "copilaros" in gandire, speram sa nu dai in "mintea" acestora prin expresile si propozitile folosite. Iar acum spre intelegerea domniei tale ceea ce ai spus are o mare problema, NU EXISTA PE LUME vreun crestin exemplar, asa ca tot esfodul pe care ai "construit" aceasta poveste idioata, cade, se duce dea rostogolul. Dar sa luam de bun ce ai scris, ce este asa de rau ca pentru a avea DOI oameni castigati pentru Dumnezeu, unul dintre ei mai sufera cateva incercari? O fi rau, eu spun ca e ideal iar eu sunt in stare sa cred ca multi dintre crestinii de aici ar suferi pentru ca tu sa nu mai gandesti asa idoteni.

| Inferno explică (pentru danut):

Daca nu exista un crestin mai bun decat altul atunci lupta pentru mantuire e un nonsens.

| danut a răspuns (pentru Inferno):

Nu in "bunatate" sta crestinismul, dar te las pe tine sa "explici" cum e treaba cu mantuirea ca am o vaga banuiala, privind ce si cum cu mantuirea.

| Inferno explică (pentru danut):

Daca nu exista un crestin superior altuia atunci lupta pentru mantuire e un nonsens.

| danut a răspuns (pentru Inferno):

Crestinul nu trebuie sa lupte pentru mantuire, aceasta este un DAR de la Dumnezeu, ea nu pote fi castigata, ea este primita, crestinul trebuie sa lupte pentru desavarsirea caracterului sau care este SINGURUL lucru care il ia cu sine in noua lume pe care S-A dus sa o pregateasca Isus. Hristos asa cum a promis.

| Holiday a răspuns:

Stai intai sa caute despre ce vorbesti ca majoritatea crestinilor habar n-au. Si tu esti rau, trebuia sa le dai numele reale...laughing
Apoi, mai ai de asteptat pana judeca problema, pana se intereseaza la altii mai "invatati", pentru ca apoi sa te trezesti cu doua versete care n-au nici o legatura cu subiectul, dar cica explica foarte clar ce si cum...laughing

| Doub a răspuns:

"Gigel este prieten cu Vasilie".

"Gigel nu stie adevaratul caracter al lui
Vasile."

Inferno, te cam contrazici.

| KillMePlease a răspuns:

,,eu sunt aici ca sa citesc raspunsurile''. laughing
Faine-s, da' nimic n-am priceput.

| LePotato a răspuns (pentru KillMePlease):

A primit niste raspunsuri...happy

| KillMePlease a răspuns (pentru LePotato):

A primit, a primit.
Toate-n cinstea bietului Gigel, un credincios devotat. laughing

happy

,,happy''?
De ce este asa zambaret domnul MadPotato pamanteanul? Sa fi primit el o sticla de Pepsi? raised eyebrows

Pepsi am mereu langa minebig grin, tu bei apa eu beau Pepsilaughing

Cu ce te ajuta-n viata faptul ca eu beau apa iar tu Pepsi? laughing
Stai sa ma dau si eu mare, uite ce poza de profil am. smug rolling on the floor

Nu ma ajuta cu nimic, nu ma dadeam mare daca cumva asta insiunezilaughingera o glumahappy anyway, hai sa numai facem off-topic ca se supara nenea Inferno pe noi.

Eu n-am facut nimic.
,, Eu am venit numa' sa citesc raspunsurile'' laughing

| LePotato a răspuns:

Ce raspunsuri ai primit fratelaughing

| martzian a răspuns:

Ai o parere destul de proasta despre prietenie.

| Th3AbSinTh3 a răspuns:

rolling on the floor)) Crezi ca necazurile vin de la Dumnezeu?
Imi amintesti de unu care a spus la tv ca Becali i-a transmit dorinta de a intretine relatii sexuale cu mortii mamei respectivului

| fllu07 a răspuns:

Nu evident.
nu este dreptate. Dar asa explica Biserica ortodoxa pe Dumnezeu.
nu si biblia. In biblie spune clar ca Dumnezeu nu incearca, si nu da probleme oamenilor.
Daca el ar cauza raul, Diavolul ce ocupatie ar mai avea?
dar din nefericire perotii le spun oamenilor: "asa a vrut Dumnezeu" sau "a mai avut nevoie de un ingeras" FALS.
dumnezeu nu gasete placere in durerea si suferinta oamenilor. (Iacov 1:13, Iov 34:10)

| milan9 a răspuns (pentru fllu07):

Pentru un ORTODOX este un pacat ca spuna in cazul neborocirilor "asa a vrut Dumnezeu"... Un ortodox stie ca Dumnezeu nu vrea NICIODATA asa ceva...

| fllu07 a răspuns (pentru milan9):

O vai, cati preoti spun asta.
cati preoti le spun parintilor: "Dumnezeu. a mai avut nevoie de un inger" sau, "la chemat la el"
fii realist frate. de ce toti ortodocsii cu care discut, spun ne-o dat dumnezeu, ce ne da el tot trebuie sa supartam? de ce? pentru ca asa ii mint popii.

| LePotato a răspuns (pentru milan9):

"Dumnezeu nu vrea NICIODATA asa ceva..." nu vrea asa ceva, dar lasa sa se intample "asa ceva"..ciudat fel de a ne arata ca ne iubestethinking

| Robert2526 a răspuns:

Stii cum se spune, "scopul scuza mijloacele"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Azi am citit intrebarea si "logica" ta.
Inferno,tu uneori ma lasi "ca la dentist":
-de ce pui in gura lui D-zeu logica ta? Era normal sa dai un citat din Biblie care sa te sustina:
-ce te determina sa afirmi ca Vasile,se va indrepta si in situatia data (tinand cont de felul cum il prezinti tu)?;
-vorbind despre divinitate, constat ca uneori esti "pro", alteori esti "contra", ca logica. De ce?
NB:Nu am citit nimic din raspunsurile altora, deci daca repet ceva scuze.

Răspuns utilizator avertizat