| William a întrebat:

Sal, as vrea sa stiu in ce consta spovedania. Stiu ca ne marturisim pacatele dar cum? Adica mergem si zicem: am mintit, am furat etc? Sau cum? Funda cui ma lamureste. Celor care imi zic sa vb cu duhovnicul le dau vot stupid si nefolositor.

Răspuns Câştigător
| Allrc24 a răspuns:

Da ajungi acolo iti astepti randul ca de obicei este coada preotul sta in pragul usii de la altar pe un scaun mergi acolo ingenunchiezi in fata lui ia el te va acoperi cu haina aia preoteasca neagra pe cap.iar apoi te intreaba cum te cheama si incepi sa iti amrturisesti pacatele.la sfarsit pune mana pe capul tau spune o scurta rugaciune si gata.te vei simt ieliberat de pacate.Mergi la Spovedanie, cu toata incredera ca Dumnezeu te va ierta, cu parere de rau pentru pacatele facute si promisiunea de a nu pacatui.ai incredere, Domnul te va ierta.Domnul ne iubeste pe noi nespus de mult, nici nu iti imaginezi asta.("Te iubesc cu o iubire vesnica").La Spovedanie ai grija sa nu "uiti" pacate intentionat, sa nu spui tot.pacatele tale se vor dubla si iti provoci mai mult rau.bine acum nu iti vei aminti fiecare pacat de la cel mai mare la cel mai mic,Domnul stie inimile oamenilor, conteaza intentia, dar pe cele care le stii trebuie sa le spui la preot. Daca nu lasa Dumnezeu taina spovedaniei nici un om nu se mai putea mantui.un lucru pe care nu il inteleg lumea este ca nu preotul este cel care iti iarta pacatele.La Spovedanie se afla in chip tainic si nevazut Insusi Dumnezeu care te asteapta cu rabdare si dragoste sa ii marturisesti pacatele sa ti le poata ierta.Credinta in Domnul Iisus Hristos este cea care ne scapa de patimi si pacate.credinta ca El a murit pe cruce in chinuri groaznice ca noi pacatosi de and sa putem fi mantuiti,si acceptarea lui ca Domn si Mantuitor personal." Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnica în Iisus Hristos, Domnul nostru". "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică"
nu te rusina de preot,fii sigu ca nu esti singurul care vine cu pacate, dar tine cont ca Spovedania este o Taina. ceea ce spui acolo, acolo ramane nu o mai va afla nimeni.doar tu preotul si Dumnezeu.atat.preotii nu au voie sa divulge pacatele oamenilor.deci mergi cu toata increderea. fara rusine.rusinea e unleata diavolului care incearca sa te opreasca de la spovedanie.respecta canonul dat de preot(adica ce sfaturi iti va da sa le urmezi).

27 răspunsuri:
| Rapunzell a răspuns:

Daca nu vrei sa vorbesti cu duhovnicul, macar citeste cartile marilor duhovnici ai nostri. Nu de alta, dar daca cauti Adevarul, nimeni n-o sa te lamureasca mai bine decat ei.

| Wehrmacht a răspuns:

Ne ducem si spunem de prosti unui preot ce am facut daca am f**ut am furat, batut drogat...E o tampenie.Nu a spus nimeni ca DZ e in biserica aia.E construita de oameni, preotul e ales tot de un om deci nu prea mi se pare nimic sfant aici.Ii spui lu' ala ce ai facut sa rada de tine?

| SaveTheNature a răspuns:

Spovada -este un sacramentr prin care omul
Marturiseste, Se caieste si se hotaraste Sa nu mai pacatuiasca
Deci mergi la preot, il saluti cum crezi tu de cuviinta si ii spui:
Nu m-am spovedit de (cat timp nu te-ai mai spovedit) si am facut urmatoarele pacate:
am mintit
am furat
nu am ascultat de parintii mei
am jignit persoane
m-am mandrit etc.
Apoi ii spui: Imi pare rau de pacatele mele(si chiar sa iti para rau)
Si voi incerca sa nu mai pacatuiesc.Amin

| William explică (pentru SaveTheNature):

Si ce fac daca nu imi pare rau de toate pacatele?

| Raluca7761 a răspuns (pentru William):

Daca nu iti pare rau, nu-ti mai pierde timpul mergand la spovedit!

| Rikudou a răspuns (pentru Raluca7761):

Aici trebuie sa fiu de acord.

| SaveTheNature a răspuns (pentru William):

Daca nu iti pare rau de pacatele tale? Imagineazati ca Tatal tau de acasa, a aflat ca tu fumezi, sau ca ai spart un magazin(nu stiu ce anume nu-i place lui sa faci).I n fine afla ca tu ai facut ceva "nasol".Si el te intreaba Iti pare rau ca ai facut asta? Tu vei spune Nu imi pare rau! Te va ierta? Nu pentru ca stie ca vei face din nou.Normal este sa iti para rau-altfel spovada nu va fi bunabig grin

| William explică (pentru SaveTheNature):

Imi pare rau pentru unele pacate dar pentru unele nu im pare rau si deja a trecut ceva vreme si nu am mai facut pacatul acela.

Răspuns utilizator avertizat
| SaveTheNature a răspuns:

Si dupa parerea mea spovada este si atunci cand iti pare rau de pacatele pe care le-ai facut, sa recunosti lui Dumnezeu ca ai gresit, si sa te hotarasiti sa nu mai pacatuiesti din nou(pe cat posibil). Sper ca ti-am fost de ajutor. Duhovnicul este orice preot doresti tu.Nu e nevoie sa ai un duhovnic personal.Eu i-as spune preot-suna mai frumoshappy

| negru30 a răspuns:

Asa ar trebui - dar vezi ce popa nimeresti

| mihaibrasov a răspuns:

Zici tot ce ai facut, iar obiectele furate le pastrezi, pentru ca oricum ai fost iertat dupa spovedanie...

| trăncănici a răspuns:

Nu ar fi mai bine să te spovedeşti la un psiholog? Nu fac mişto de tine,dar sincer,cele mai bune sfaturi, numai el ţi le poate da! Doar el te va îndruma către un preot, dacă e cazul să te şi spovedeşti!

| William explică (pentru trăncănici):

Eu nu caut sfaturi si indrumare, vreau sa imi fie iertate pacatele. Nu imi pasa ce zic psihologii.

| Rikudou a răspuns (pentru William):

Pai pacatele nu iti pot fi iertate daca nu-ti pare rau.Da-mi mesaj privat cu problemele tale si o sa te ajut sa treci peste.

| Rikudou a răspuns:

Pai mai.tu cum vrei sa te spovedesti lui Dumnezeu daca nu printr-un reprezentant al acestuia? Daca esti incepator intr-ale spovedaniei duhovnicul o sa-ti puna mai multe intrebari.Nu trebuie sa fii rusinat pentru ca ramane intre voi doi.Crede-ma,stiu cum e. Dinainte sa-mi dai vot nefolositor gandeste-te la ce-am scris.Succes

| William explică (pentru Rikudou):

De ce sa iti dau vot nefolositor si stupid? Nu mi-ai zis sa vb cu duhovnicul. Inca ceva, poate imi explici de unde stiu care este duhovnicul meu, ca nu am inteles pana acum.

Pai duhovnicul tau este cel care face parte din biserica de care apartii.de obicei este o biserica din apropierea locuintei tale.intreaba-i pe parinti de ce biserica apartii

| sinx a răspuns (pentru Rikudou):

Pe mine m-a intrebat cand aveam doar 9 ani daca ''fac laba'' Ti se pare normal ca un preot sa intrebe un copil asta? NU GLUMESC

| Rikudou a răspuns (pentru sinx):

LOL chiar asa nene? pe mine m-a intrebat indirect daca am vazut pe internet vreo fata dezbracata

| William explică (pentru Rikudou):

Trebuie sa te intrebe? Nu spui tu ce pacate ai?

Pai de obicei spui tu dar daca vede ca esti incepator intr-ale spovedaniei incepe sa-ti puna intrebari. Daca nu incepe sa-ti puna roaga-l tu sa te ajute.

| Dinuuu a răspuns:

Auzi cica preotul nu spune la nimeni laughing))) Stiu atatia popi care rad de consatenii lor pe seama a ceea ce au facut.Are un prieten de al meu un unchi popa si incepe sa vorbeasca de toti satenii si sa rada de ce i-au zis. Apropo ai grija de popa nimeresti unii s-ar putea sa scoata maciuca cand esti in genunchi.

| Sayoko a răspuns:

Da...poti sa spui tu ce ai facut... da`de obicei iti pune preotul niste intrebari