| har a întrebat:

Sal TPU,ma intrebam,oare exista pacate care Dumnezeu nu le poate ierta? Am auzit cum ca ar fi cele cu voie, dar nu intele de exemplu daca cineva sa zicem ca e in salbaticie si omoara un animal sa il manance stie ca e un pacat deci ar fi un pacat cu voie sau cum?

Răspuns Câştigător
| CryChristiAN a răspuns:

Da se iarta... dar ar trebui sa nu mai gresesti.
Toti gresim, e practic imposibil sa nu existe om FARA NICIO GRESEALA in toata viata lui.

19 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Cine ti-a zis ca daca omori un animal e pacat? Animalul este facut pentru slujirea omului si nu invers! Deci sa omori orice animal in fata Lui nu este pacat! Dar totusi omorand un animal neajutorat, doar asa din motiv distractiv dai dovada ca esti o persoana rea, sadica...iar daca esti rau, oricand poti face rau si oamenilor si asta este pacat in fata Lui.
Concluzie: Nu e bine sa omori animale doar daca nu exista alta solutie sau asa trebuie sa fie!

| har explică (pentru lpavel):

Stiu am dat un exemplu cum ar fi ca nu prea inteleg daca sa zicem ca repet un pacat cu voia mea, si mi-ar parea rau se va ierta sau nu se mai iarta niciodata?

| lpavel a răspuns (pentru har):

Pacatele se iarta numai la spovada si numai daca iti pare rau de ele!
Am vazut ce au scris astia pe aici laughing)))))))))
Stai linistit! Ori de cate ori savarsesti un pacat cu voia ta (deci sti ca pacatuesti si totusi o faci) se poate ierta printr-o spovada buna! Iar acele pacate care le faci dar nu ai stiut ca e pacat ori le-ai facut accidental acelea nu sunt pacate! Omul face un pacat numai atunci cand o face cu stiinta si vointa deplina! Tine minte acest lucru! Dar asta nu inseamna ca nu-L mai iarta D-zeu. D-zeu iarta pe toti aceia care se caiesc de pacatele lor si fac o spovada buna! O seara frumoasa!

| har explică (pentru lpavel):

Multumesc foarte mult pentru raspuns, si eu am vazut ce sa mai scris si de asta eram speriat ma gandeam ca oricine poate comite astfel de pacate, si de asta ma speriasem, ca de exemplu cand ne suparam pe cineva o facem pentru ca vrem, sau cand se ia cineva de tine si ajungeti la bataie il lovesti pentru ca vrei...intrun final am vazut si eu unii oameni care incercau sa se lase de un anumit pacat grav si il tot repetau iar preotul ii spovedeau logic cu anumite conditii cum ar fi sa incerce sa se abtina mai mult etc, e bine de stiut ca acele pacate de neiertat nu sunt adevarate happy

| ManStrong a răspuns (pentru lpavel):

Cine te invata astfel de lucruri?
Isus i ti spune clar; Daca te duci la altar si ti aduci aminte ca fratele taiu are ceva impotriva ta, du te intii si impacate cu el apoi vino si ti adu darulAltfel, stii tu continuarea.
Spovedania se face la cel impotriva caruia ai gresit.
Altfel toti preotii din lume sa se adune la un loc si nu te vor ierta.

| lpavel a răspuns (pentru ManStrong):

Corectez: Daca te-ai certat cu fratele tau, du-te si impacate... deci c-am asa suna! dar la urma urmei nu conteaza, esenta e aceias. Ce vrea sa zica in fraza asta?
-Ca inainte sa adunci jertfa pe altar ( in cazul nostru inainte sa ajungi la spovada ) Trebuie sa te caiesti! Asta inseamna! Pentru tine ce zice acest cuvant? Se pare ca nu sti... Iti explic: - sa incerci sa-ti amintesti de toate pacatele tale, sa le iei la rand, pe care le poti indrepta indreapta-le iar pe care nu poti, sa-ti para rau de ele. Toate astea se fac inainte cu o zi de spovada (mai ales daca nu te-ai spovedit demult). De ce? Ca sa faci o pocainta buna!
Iar spovada se face NUMAI la preoti! La cel care ai gresit iti ceri doar iertare! Numai preotii cu ajutorul Lui D-zeu iti pot ierta pacatele!
Citez cuvintele lui Isus: Carora le veti ierta pacatele vor fi iertate si in Ceruri carora le veti tinevor fi tinute si in Ceruri...
Deci cine ma invata aceste lucruri? Sigur nu de la cei ca tine invat!
Vad ca sti si tu ceva dar omiti cateva amanunte...

| ManStrong a răspuns (pentru lpavel):

Deci celui ce ii esti dator c o mie de lei si nu vrei sa i dai, ii ceri iertare doar, dca ate iarta te iarta, iar daca nu te ducu la preot.
I mi dai si mie un text unde Isus te trimite la preot sai marturisesti pacatele?
Eu nu omit nimic.Du-te si impacate cu fartele inseamna, sa i platesti cu ce esti dator.Vezi ca scrie acolo; Altfel nu vei iuesi de acolo pina nu vei plati ultimul banut.
Lasa tu preotii si invata ce inseamna iertarea.

| har explică (pentru lpavel):

Dar,nu inteleg ceva,de exemplu sa zicem ca un copil se joaca dea razboiul, sti tu cu pusti ii abte etc, sau cineva isi imagineaza ca e in rabzoi si se lupta acolo, asta inseamna ca pacatuiesti cu gandul? Pentru ca sincer ma cam deruteaza adica nu face rau nimanui, si nici nu ii gandeste de rau pentru ca probabil nu exista acei "oameni" si totusi sunt nedumerit :I

| Zenit313 a răspuns:

Pacatul este iertat doar daca iti pare rau si nu il mai comiti sau il marturisesti prin spovedanie happy

Nu exista pacat în fata lui Dumnezeu care sa nu fie iertat.

| har explică (pentru Zenit313):

Atunci sunt mai linistit, imi era teama sa nu fi gresit cu ceva foarte rau, dar daca cineva e ispitit si face acelasi pacat din nou si ii pare rau si isi cere iertare, iar apoi incearcsa mnu mai faca, ne iarta? Pentru ca stiu pe cineva cu aceasta problema

| LegionarulRoman a răspuns:

Toate sunt iertabile, insa exista pacate de moarte ca hulirea Sfantului Duh, A sfintei Treimi, erezia etc. Aceastea se iarta numai cu o cainta serioasa si o viata curata de acum in colo.

| CryChristiAN a răspuns:

Pai, de-obicei daca odata ce ti s-a iertat 1 pacat si il repeti cu sau voia ta, ai savarsit din nou nelegiuire, DAR daca-ti pare rau de fapta aceasta, Dumnezeu, prin bunatatea si mila infinita, se acopera sau se iarta.
Uite ce spune Scriptura in Psalmul 2 parca : '' Ferice de omul a carui faradelege a fost iertata si pacatul a fost acoperit''.
Dar, Apostolul Pavel spunea: '' pentru ca nu exista pacat, oricat de mare ar fi el, pe care Dumnezeu sa nu-L ierte''. Atentie, pacatul daca a fost iertat, sub NICIO FORMA NU TREBUIE sa-l repeti. De ce? Pai am zis si mai sus ca, daca il reiei si tot reiei, vei savarsi pacat apoi impotriva Duhului Sfant. Dar, daca l-ai sarvasit din nou, fara voia ta, ci din nestiinta, atunci da, presupun ca ti se va ierta, cu conditia sa nu-l mai reiei niciodata.
Ma rog, opinia meahappy.

| har explică (pentru CryChristiAN):

Acum nu mai inteleg, daca as fi facut un pacat prin voia mea si imi pare rau se mai iarta sau e de neiertat?

| CryChristiAN a răspuns (pentru har):

Doamne ce-am scris. Scuze... chiar nu stiu ce se intampla cu mine azi.
Se iarta happy. CUm am zis si mai sus:'' nu exista un pacat, oricat d emare ar fi el, pe care Dumnezeu sa nu-l ierte''.:d

| har explică (pentru CryChristiAN):

Dar daca niste prieteni de ai mei au facut un pacat de moarte si apoi au facut-o cu voia si le pare rau se poate ierta? Imi pare rau ca intreb atatea dar sunt curios pentru ca nu vreau sa fie ceva rau sad

| har explică (pentru CryChristiAN):

Atunci e bine, mie mie teama de aceste pacata repetate, pentru ca nu stiu ce se poate intampla, multumesc

| ManStrong a răspuns:

Da exiata pacate pe care nici Isus si nici Dumnezeu nu le poate ierta. Cele facute impotriva aproapelui si nu te ducu tu personal sa ti ceri iertare.

| har explică (pentru ManStrong):

Aica pacate de neiertat sunt cele care nu iti ceri iertare?

| ManStrong a răspuns:

Pacatul facut impotriva aproapelui numai aproapele il poate ierta.
Ii este lasat si omului o portita sa vada daca omul se poate cobori la nivelul acela ed as i cere iertare.
Dar e greu pentru om mai bine metge la preot sa faca el decit sa dea el fata cu cel caruia i-a gresit. Dar asta nu are valoare.