|

Sall TPU puteti sa imi spuneti si mie de ce biserica catolica credea ca pamantul este plat in evul mediu... Funda raspunsului care este corect

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut. Nu doar biserica catolică a crezut acest lucru, ci majoritatea oamenilor din acesle vremuri.
Babilonienii, de exemplu, credeau că Universul este o cutie sau o cameră în care Pământul este podeaua. Preoţii vedici din India îşi imaginau că Pământul este plat şi că numai o parte a lui este locuită. Un trib primitiv din Asia a pictat Pământul ca pe o tavă enormă de ceai.
Cu timpul, unii nu au fost de acord cu această idee. De exemplu, încă de la începutul secolului al VI-lea î.e.n., filozoful grec Pitagora a emis teoria că, întrucât Luna şi Soarele sunt sferice, şi Pământul trebuie să fie o sferă. Mai târziu, Aristotel (secolul al IV-lea î.e.n.) a fost de aceeaşi părere, explicând că sfericitatea Pământului este dovedită de eclipsele de Lună. Umbra Pământului lăsată pe Lună este arcuită.
Totuşi, abia la începutul secolului XX-lea când oamenii au putut zbura în spaţiu sa adus dovezi clare că forma pământului este sferic iar această idee a devenim larg acceptată.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu era demonstrat stiintific si nici nu doreau acest lucru

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Atunci asa era.pana a venit vostradamus si a spus ca e ratund.l-o contrazis oleaca galileo vespucci, dar a ramas ratund pana la urma, cu o traiectorie in forma de eclipsa in juryul cladirii de calatori.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Toata biserica a sustinut treaba asta pana in 1912. O incercare, ca multe altele, de a tine poporul in frau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Mersi mult :*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează