|

Salut! Am o dilema care s-ar putea să va pună pe gânduri... Sunt curios ce veți răspunde.Cu toții am auzit că Adam si Eva au fost primii oameni de pe Pământ, ca Dumnezeu a creat leii, elefanții, păsările și alte animale...Dacă totul așa ar fi, atunci care este faza cu dinozaurii? Dinozaurii sunt ceva care chiar a existat, fiind și dovezi ale existenței lor. Însă eu la ora de religie nu am auzit nimic despre dinozauri. Adică ei au trait acum 200 de milioane de ani.Si alta chestie, la ora de istorie profesoara ne-a dictat sa scriem 250 înainte de Hristos. (Era ceva cu o data). Mie mi se pare ceva ciudat ca oamenii știau cu cât timp înainte s-a întâmplat, sau se va întâmpla. Adică oamenii nu știau ca Hristos se va naste. Si nu cred că asta a fost o întâmplare scrisă undeva.Mi se pare mult mai ușor ca cineva a inventat toate astea, având în vedere ca oamenii erau mult mai naivi si creduli pe vremea aia.

Deci? Ce părere aveți? Credeți că a existat Hristos?

13 Raportează Evaluează
13 răspunsuri:
| a răspuns:

Biblia consemneaza ca cei de pe vremea lui Noe au facut lucruri rele obligandu-L pe Dumnezeu sa distruga acea lume prin potop. Se pare ca dinozaurii sunt creatia omului in joaca lui cu genetica din acea vreme. De aceia dinozaurii au fost distrusi, pentru ca nu sunt creatia lui Dumnezeu. Hristos ESTE.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

și eu sunt convinsă că Hristos a existat. După El își calculează omenirea erele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu exista dovezi cum ca a existat iisus e doar credinta oarba,fanatism,ignoranta totala,ca au existat profeti in vremea aia de acord, unu poate sa numit iisus, dar omul ala s-a nascut, a trait, a murit si atat, restul sunt povestile a 4 autori anonimi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nilsson dai un site creationst ca dovada serios

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Irinel15123532 uriasi sunt fii lui dumnezeu, unde naiba scrie ce varsta avea adam si cum la crescut dumnezeu, dumnezeu are un singur popor atat si iisus spunea am venit doar pentru oile lui israel

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Geneza 6:1-4 spune: "Când au început oamenii să se înmulţească pe faţa pământului, şi li s-au născut fete, fiii lui Dumnezeu au văzut că fetele oamenilor erau frumoase; şi din toate şi-au luat de neveste pe acelea pe care şi le-au ales. Atunci Domnul a zis: „Duhul Meu nu va rămânea pururea în om, căci şi omul nu este decât carne păcătoasă: totuşi zilele lui vor fi de o sută douăzeci de ani". Uriaşii erau pe pământ în vremurile acelea, şi chiar şi după ce s-au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor, şi le-au născut ele copii: aceştia erau vitejii cari au fost în vechime, oameni cu nume". Au existat numeroase păreri cu privire la cine erau fiii lui Dumnezeu şi de ce copiii pe care ei le-au avut cu fetele oamenilor au dat naştere unei generaţii de uriaşi (în textul original se foloseşte expresia Nefilim pentru a indica identitatea acestora).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

. Se pare ca dinozaurii sunt creatia omului in joaca lui cu genetica din acea vreme. De aceia dinozaurii au fost distrusi, pentru ca nu sunt creatia lui Dumnezeu. Hristos ESTE.

desi aia stau de genetica acum cateva mii de ani incredibil, iisus e creatia lui dumnezeu sau dumnezeu insati

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biblia consemnează următoarele:
"La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu.
El era la început cu Dumnezeu.
Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El." (Ioan.1:1-3)
Domnul a existat dintotdeauna cu Dumnezeu Tatăl. Toate lucrurile -fiintă și neființă- au fost făcute prin Domnul Isus Hristos.
Biblia fost scrisă pe parcursul a 4 mii de ani, de către mai mulți oameni. Dar toți acești oameni au fost inspirați de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu. Ea a fost scrisă pentru ca noi să cunoaștem dorința lui Dumnezeu și planul Său pentru mântuirea noastră.
Și aceasta mântuire (salvare din păcat, de la o viață de vrăjmășie cu Dumnezeu la o viață plină de bucurie cu El), de restabilire a relației pierdute, nu se putea face decât prin Domnul Hristos.
"Căci este cu neputinţă ca sângele taurilor şi al ţapilor să şteargă păcatele." (Evrei.10:4)
"Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine." (Ioan.14:6)
Întruparea Lui în lume a fost profetizată cu mult înainte. Chiar Adam și Eva trebuie să fi primit încredințarea împăcării lor cu Dumnezeu după ce au căzut în păcat, împăcare ce era posibilă numai prin jertfa Domnului Hristos. Și toate jertfele de animale din vechime era o metodă de educație a neamului omenesc către jertfa supremă. Cu toate acestea, prea puțin a fost înțeleasă de oameni.
Vechiul Testament ne vorbește despre întruparea Domnului Hristos:
"„Îl văd, dar nu acum, Îl privesc, dar nu de aproape. O stea răsare din Iacov, un toiag de cârmuire se ridică din Israel." (Numeri.24:17)
"Aşa vorbeşte Domnul: „Un ţipăt se aude la Rama, plângeri şi lacrimi amare: Rahela îşi plânge copiii; şi nu vrea să se mângâie pentru copiii ei, căci nu mai sunt!" (Ieremia.31:15)
["Atunci Irod, când a văzut că fusese înşelat de magi, s-a mâniat foarte tare şi a trimis să omoare pe toţi pruncii...2004 - 2233 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Majoritatea istoricilor accepta ca Iisus Hristos a existat cu adevarat.
In privinta dinozaurilor, acest termen a fost inventat abia in secolul 19, in trecut oamenii foloseau alti termeni pentru a-i descrie.
In Biblie este mentionata o creatura infricosatoare numita leviatan si corespunde destul de bine descrierii unui dinozaur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In plus dinozaurii nu sunt atat de vechi pe cat s-ar crede, s-au descoperit tesuturi bine conservate care nu ar fi putut rezista milioane de ani.

Citeste articolul din link:
https://creation.com/dinosaur-soft-tissue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da e adevarat Iisus Hristos a existat cu adevarat avand in vedere ca a lasat ceva in urma lui la fel si dinozaurii pentru ca oamenii le-au gasit ramasitele/oasele dupa multe sapaturi si cautari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

''Dacă totul așa ar fi, atunci care este faza cu dinozaurii? Dinozaurii sunt ceva care chiar a existat, fiind și dovezi ale existenței lor.'' In biblie sunt multe referiri la unele animale, si mai ales la ''uriasi'' niste oameni foarte mari.
Referitor la acele milioane de ani. Dumnezeu cand l-a creat pe Adam, l-a creat bebelus si a asteptat sa creasca? Nu. L-a creat deja la o anumita varsta, de 30 de ani presupun unii pastori. Dumnezeu a creat multe lucruri in geneza deja cu o anumita varsta, nu a mai asteptat sa evolueze singure, planete, galaxii, omul, animalele. Si nu sunt mentionate toate aceste aspecte, pentru ca biblia nu este o carte de geografie sau de biologie, este descoperirea Lui Dumnezeu oferita omului, scrisoarea de dragoste pentru noi, despre o jertfa din dragoste pentru restabilirea relatiei dintre om si Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, cred! Cat despre oamenii de stiinta Biblia spune ca sunt "pe nedrept numiti asa".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează