anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut! Am o intrebare, daca am facut un pacat destul de rau (pacatul e ca am jurat stramb in fata lui Dumnezeu), cum pot face ca sa fiu iertat? Ca deja m-am rugat la El pentru iertare cu parere de rau despre ce am facut, etc... Dar intrebarea mea este, in afara de acest lucru, ce alt ceva as putea ca sa fac ca sa ma ierte? Ma tot mustreaza constiinta ca nu m-a iertat si ma simt foarte prost pentru ce am facut...
Dau funda celui mai bun raspuns care m-a ajutat! Fara raspunsuri foarte drastice sau troll va rog.

8 răspunsuri:
| Covid20 a răspuns:

In primul rand, tin sa precizez ca dacă păcatul este grav, asta nu-l face pe Domnul Iisus mai puțin capabil să ne ierte. El a biruit moartea și păcatul. Dar ca să fim iertați și să primim mântuirea, trebuie ne pocăim. Nu doar de un singur păcat, ci de toate. Cu alte cuvinte, să ne predăm viața Lui. Bineinteles ca noi nu vom putem niciodată să fim cu adevărat sfinți cât suntrm pe acest pământ, dar important e să-L lăsăm pe El să lucreze în viața noastră.
Odată ce ai această siguranță, nu ai de ce să mai ai mustrări de conștiința.
Și chiar daca, să zicem, tot te vei simți prost pentru un anume păcat, mai trebuie să ținem cont și de faptul că sentimentele sunt de multe ori înșelătoare.
Trebuie să ne bazăm pe ceea ce știm mai mult decât pe ceea ce simțim.

| Covid20 a răspuns:

A, apropo. Iti recomand o aplicatie care se numeste "Got questions" sau "Ai intrebari". Acolo explica foarte clar diverse subiecte, inclusiv siguranta mantuirii.

| bettybetty a răspuns:

Păcat este orice neascultare de Dumnezeu. Și dacă juri strâmb față de El sau față de oricine altcineva, e grav. Dacă iti ceri iertare cu sinceritate, Dumnezeu te iartă.
1 Ioan 1:9
[9]Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curăţească de orice nelegiuire.

Asta e tot ce trebuie să faci. Faptul că încă te simti mustrat, nu e pentru ca El nu te-a iertat, ci pentru ca TU nu te poti ierta.
Duhul Sfânt te mustră ca sa te indrepti, să-ți ceri iertare și să cresti spiritul. Diavolul iti amintește raul făcut, ca să te simti "prost"... și continuă într-o stare persistentă de rușine și tristețe față de sine, ajungand la ura față de propria persoană ai chiar depresie, astfel daramandu-te.

Asa ca linisteste-te. Dacă ți-ai cerut sincer scuze, Dumnezeu te-a iertat. Acum e timpul să te ierti și tu.

| Fabi88888888888 a răspuns (pentru bettybetty):

Mulțumesc pentru sfat, m-a ajutat mult, apreciez!

| pacatosulClaudiu a răspuns:

Ai mai pus o data intrebarea asta si ti-am raspuns ca biblia o considera un pacat pe nicio baza reala. Nu poate dovedi sub nicio forma ca este un pacat nociv pentru vietile noastre. Stiinta a venit cu studii si demonstratii ca este absolut benefic si chiar recomandat. Crezi ca omul de acum peste 1500 de ani care a scris acest lucru in Biblie avea studii avansate in anatomie?
De ce refuzi adevarul? De ce vrei sa fii paranoia traind o viata instabila bazata pe temeri, frustrari si nesiguranta in faptele tale cand ai putea invata sa ai o mentalitate bazata pe logica si informare corecta care te va face sa treci usor peste aceste lucruri constientizandu-le importanta si efectele?
Nu te stresa sa te pedepsesti si sa te invinovatesti incontinuu de unul singur pentru o chestie normala care nu te afecteaza cu nimic, ci din contra, are beneficiile sale pe care ti le-am explicat in cealalta intrebare.

| Fabi88888888888 a răspuns (pentru pacatosulClaudiu):

Bun, am mai pus intrebarea asta pentru ca voiam sa imi raspunda si alt cineva la ea nu doar tu. Nu prea ma intereseaza daca chestia aia e benefica sau nu. Pe mine in momentul de fata am nevoie de niste raspunsuri ca sa stiu ce sa fac ca sa ma ierte Dumnezeu ca am jurat stramb in fata Lui. Da-mi si tu niste raspunsuri la intrebarea pe care am pus-o ca nu ma ajuti cu nimic daca imi zici ca, chestia aia e benefica si ca nu e pacat. Intrebarea nu este despre aia daca e pacat sau nu. Intrebarea este cum pot face ca Dumnezeu sa ma ierte daca am jurat stramb in fata Lui. Nu vreau sa fiu rau cu tine, dar daca vrei sa ma ajuti, raspunde-mi la intrebarea pe care ti-am pus-o adica,, Cum sa fac sa ma ierte Dumnezeu daca am jurat stramb in fata Lui'' pentru ca un raspuns la intrebarea asta m-ar ajuta pe mine destul de mult. Si daca te intrebai de ce nu ti-am dat funda la cealalta intrebare e pentru ca ce mi-ai zis tu la aia si la asta, nu sunt ce am intrebat eu.

| pacatosulClaudiu a răspuns (pentru Fabi88888888888):

Eu practic prin aceste raspunsuri vreau sa-ti sugerez ca nu merita sa iti ceri iertare pentru ceva ce nu e de fapt un pacat. O persoana de acum mai bine 1500 de ani care nu stia bine anatomia a presupus ca e pacat nestiindu-i beneficiile si lipsa de dezavantaje.

Daca vrei sa ti-o spun dpdv religios, este de ajuns sa te duci ori la spovedanie unde preotul iti va spune ce este de facut, ori sa te rogi zilnic sa te ierte pentru faptele tale. Daca acea divinitate exista, te va ierta pentru ca iti va vedea regretul si faptul ca esti dispus sa-ti indrepti greseala. Daca te rogi zilnic, iti ceri scuze si nu mai practici labuta, esti ca si iertat deja.

| Fabi88888888888 a răspuns (pentru pacatosulClaudiu):

Multumesc, m-a ajutat destul de mult raspunsul tau acum, apreciez si multumesc pentru ca m-ai ajutat!