|

Salut, am o întrebare mai exact.De ce în Biblie nu este menționat nicaieri (nimic) despre Asia? Ma refer la zone cum ar fi China, Japonia, India, etc și toata acțiunea din Biblie se concentreaza asupra Orientului Mijlociu (Israel în special) și într-o mica masura Europa? Nu ar fi fost normal sa se faca vreo mențiune despre aceasta parte a lumii? De asemena nu a existat nici o încercare de crestinizare a acestui loc, cel puțin nu a fost menționat în Biblie.

11 Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

In afara de indemnul de a merge sa raspandim Cuvantul nu exista nimic spus cu privire la acele zone DEOARECE din punct de vedere Biblic nu au IMPORTANTA istorica asupra evenimentelor ESCATOLOGICE.
Asia, Australia si restul nu au importanta dpdv Biblic deoare ce nu contribuie cu nimic in cadrul istoric al Crestinismului si nici al istoriei omenirii pana la Revenirea lui Hristos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nici despre America sau Australia nu gasesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai rabdare
"Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul."
(Sfânta Evanghelie după Matei – 24/14)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iisus spunea că nu cei sănătoși au nevoie de doctor, și pe baza acestui principiu mesajele profetice s-au axat preponderent pe popoarele căzute în idolatrie și imoralitate din Orientul Mijlociu.
Ce rost avea că Iisus să se nască în Japonia, un popor mult mai civilizat și cu principii aproape identice cu cele creștine când în Imperiul Roman distracția oamenilor de rând era să se uite cum se omoară oamenii între ei în arene?
Pe lângă acest aspect, tradiția spune că apostolul Toma a plecat în misiunea de evanghelizare în India.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! Biblia este o carte în care găsim experiențe ale oamenilor, cum să-l urmăm pe Dumnezeu, istoria Israelului etc.Nu știu exact,dar pe atunci,dacă nu mă înșel, nu existau țările precum India, Japonia, China etc.Și chiar dacă ar fi existat, gândește-te.Să zicem că scrii o poveste. Povestea se bazează pe o călătorie.Ce sens ar fi avut să vorbești despre lucruri care n-au legătură despre poveste? Așa e și cu Biblia.Acolo,ea ne arată cum să-l urmăm corect pe Dumnezeu.Pentru ce să ne zică despre alte țări? În plus,dacă nu mă înșel,pe vremea când Biblia era scrisă,china și alte țări nu se cunoșteau cu israeliți. Dacă Dumnezeu scria ceva de aceștia,oamenii (de mai demult )erau duși în eroare.

Care loc? Dacă te referi la Israel, atunci au fost încercări, și în noul testament și în cel vechi. Dacă te referi la Europa, atunci ea a început să fie creștinizată abia după ce a fost scrisă Biblia. Apostolii răspândeau evanghelia pe unde puteau, dar doar fiindcă nu zice în Biblie de asta (zice în anumite părți ), asta nu înseamnă că nu a fost încercată.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Qwack):

Un "chior" nu poate calauzi alt chior. Spun chior pentru ca sti ceva din Biblie dar nu suficient.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Qwack):

Tariile precum China, India Japonia existau cu mii de ani inainte Lui Isus. OK acum nu chiar in forma de azi dar pe acolo. In schimb orientul mijlociu sta la baza culturii civilizatiei Europene. Grecii practic stau la trecerea dintre Europa si Orientul mijlociu. Romanii de asemenea imprumutand elemente estice. Ulterior celtii&germanii au ocupat roma preluand cultura adusa din orientul mijlociu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AA1CK3D):

Cum am spus, nu eram sigur. Mersi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Faptele Apostolilor 19:21 '' Pavel şi-a pus în gând să se ducă la Ierusalim, trecând prin Macedonia şi Ahaia. El îşi zicea: „După ce voi merge acolo, trebuie să văd şi Roma!" I-a trimis în Macedonia pe Timotei şi pe Erastus, doi dintre ajutoarele lui, iar el a mai rămas un timp în Asia.''

Versetul 26 ''El i-a strâns la un loc, împreună cu alţi lucrători de aceeaşi meserie, şi le-a zis: „Bărbaţi, ştiţi că prosperitatea noastră vine din meseria aceasta şi vedeţi şi auziţi că nu numai în Efes, ci aproape în toată Asia, acest Pavel a convins şi a dus în rătăcire o mare mulţime de oameni, spunând că zeii făcuţi de mâini nu sunt de fapt zei!''

Se mentioneaza si Asia, ceea ce multa lume uita, este ca Biblia nu este o carte de geografie, nici de istorie. Este revelatia Lui Dumnezeu oferita oamenilor, scrisoarea de dragoste a Lui Dumnezeu pentru om, ea contine principiile Lui Dumnezeu, nu este o carte de geografie. O zi frumoasa in continuare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca te referi la Vechiul Testament.
Evreii se credeau buricul pamantului si erau destul de ignoranti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ba scrie.

Facerea 1:1:"1. La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul."

Facerea 7:21:"Şi a murit tot trupul ce se mişca pe pământ: păsările, animalele, fiarele, toate vietăţile ce mişunau pe pământ şi toţi oamenii."

Facerea 11:8:". Şi i-a împrăştiat Domnul de acolo în tot pământul şi au încetat de a mai zidi cetatea şi turnul."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează