|

Salut!

As vrea sa tin maine post.Ma trezesc la ora 05:30 si ma intorc la ora 15:00 de la munca. Dupa ora 15 este posibil sa se intample un eveniment si sa fiu nevoit sa mananc(sper sa il ocolesc cumva big grin ).

As vrea sa va intreb daca se poate tine post in intervalul de timp cat sunt la munca(stiu ca e putin). E prima data cand o sa tin post, nu prea stiu cum e, am voie sa beau apa? Si sa ma ajutati cu un sfat daca ar fi in regula chiar si pana in ora 15:30 fiind prima data.

Multumesc anticipat! happy

12 Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca poti sa tii-i post (si sa bei si apa) si pana la orele 15:00 si tot e bine.
Dar cum a zis Mircea08 este cel mai important: sa traim in pace cu noi insine, cu oamenii si cu Dumnezeu. Postul ne ajuta sa renuntam la noi insine, si ne ajuta sa indepartam starea negativa, orice amarciune din suflet.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In loc de sfaturi o sa-ti dau niste citate din Biblie in care se face referire la post :
"Este oare acesta un post care Îmi place, o zi în care omul îşi smereşte sufletul său? Să-şi plece capul ca o trestie, să se culce pe sac şi în cenuşă, oare acesta se cheamă post, zi plăcută Domnului?
Nu ştiţi voi postul care Îmi place? - zice Domnul. Rupeţi lanţurile nedreptăţii, dezlegaţi legăturile jugului, daţi drumul celor asupriţi şi sfărâmaţi jugul lor.
Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăposteşte în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l şi nu te ascunde de cel de un neam cu tine.
Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi tămăduirea ta se va grăbi. Dreptatea ta va merge înaintea ta, iar în urma ta slava lui Dumnezeu.
Atunci vei striga şi Domnul te va auzi; la strigătul tău El va zice: Iată-mă! Dacă tu îndepărtezi din mijlocul tău asuprirea, ameninţarea cu mâna şi cuvântul de cârtire,
Dacă dai pâinea ta celui flămând şi tu saturi sufletul amărât, lumina ta va răsări în întuneric şi bezna ta va fi ca miezul zilei."
(Isaia – 58/5-10)
Iisus a postit, El nu a mancat nimic in perioada cat a postit.
" Timp de patruzeci de zile, fiind ispitit de diavolul. Şi în aceste zile nu a mâncat nimic; şi, sfârşindu-se ele, a flămânzit."
Sfânta Evanghelie după Luca – 4/2

Oricum, pentru a face post si rugaciune trebuie sa existe un motiv. Nu exista o perioada de timp in care trebuie sa postesti - fiecare posteste cat poate
Inafara de citate tot ce am scrie este parerea mea

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Apa este bine sa bei.
Postul este un exercitiu de vointa si are numai beneficii.
Sunt vegetarian, nu-mi place pestele si am intoleranta la lactoza.
Deci practic tin post de ani buni.Si sunt ateu.
Cand aud cate un credincios cum se chinuie sa tina o jumatate de zi post, chiar ma distreaza faptul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut. Daca doresti sa tii post negru, intr-adevar este bine sa nu te fortezi brusc, reduci mancarea treptat, adica maine mananci asa cum ai spus de la 15, si apoi mananci cate putin, nu sa te faci plin, si apoi urmatoarea zi tii post negru, din cate mi-a spus un prieten pastor, ai voie sa bei apa, si este chiar sanatos pentru organism, bineinteles sa nu abuzezi cu postul negru si cu prea multa apa, Dumnezeu ne-a creat sa traim in echilibru, poti tine pe viitor post normal, fara carne, lapte, branza, oua, etc. Dumnezeu onoreaza acest lucru, sfatul meu este sa intrebi preotul din localitatea in care esti, sunt sigur ca va sti mult mai bine cum sa te indrume, Domnul sa te binecuvanteze, citeste noul testament ca sa intaresti invatatura si sa te feresti de erezii si sa IL cunosti pe Dumnezeu. Si devino copilul Lui prin acdeptarea mortii Domnului Iisus Hristos ca mantuitor personal.
Domnul spune in cuvantul Sau ''Te iubesc atat de mult incat iti dau propria alegere, poti alege sa fii fiul meu, sa vii cu mine in cer, iti dau imparatia, sau poti alege sa Ma respingi, si sa imi refuzi dragostea'' Cand Adam si Eva au cazut in pacat, ei au distrus nu doar relatia lor cu Dumneze, ci si natura lor, omul vine in lumea asta cu o natura pacatoasa, daca ard cu scrum de tigara un hanorac, de ce detergent va fi nevoie ca sa fie iar ca inainte? Nu va merge cu detergent, de aceea si Dumnezeu, i-a iertat pe Adam si Eva, dar natura lor era compromisa, drept dovada este fiul lor Cain care l-a ucis pe Abel, nu i-a invatat nimeni sa ucida, noi nu avem nevoie sa invatam sa mintim, sa furam, sa injuram, stim sa facem raul, dar de multe ori ne este greu sa facem binele. Dar Hristos cand a murit pe cruce din dragoste pentru noi, a sfaramat lanturile pacatului si ne-a dat o fire noua, Domnul Iisus Hristos a zdrobit puterea pacatului la cruce, satan a pierdut tot la cruce, Hristos ne-a dat putere sa infrangem pacatul, si ne-a dat sansa sa mergem cu El in cer, ne-a impacat cu Tatal, dar este...2005 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Postul plăcut lui Dumnezeu este:"dezleagă lanțul rautatilor, adu in casa ta pe cel fara adăpost, îmbraca pe cel lipsit de imbracaminte, vizitează pe bolnavi hrănește pe cei flamanzi...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Si Iisus a postit 40 de zile.
Voi sectantii va credeti mai cu mot.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Panamax):

Isus a postit cu toată fiinta Sa.Dar daca noi postim doar si nu trăim celelalte învățături Ale Domnului Isus am postit degeaba.Isus spune la un moment dat u etnicilor ca :"Astfel de demoni nu pot fi scoși decat cu post si rugăciunie", insa înainte menționează ca trebuie sa ai credință.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Va este teama sa postiti sau nu sunteti in stare?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Panamax):

Am postit mult timp si inca cate trei zile, nu mâncam si ni beeam nici apa.Dar am ajuns la concluzia ca postul este bun însoțit de credință si fapte pe placul lui Dumnezeu. Daca te încadrezi postește, postul întărește credință.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Degeaba posteste ereticul. Nu vad cum nu ai baut dumneata apa 3 zile, dar oricum n-are importanta.
Evident ca postul are valoare doar in masura in care este insotit de credinta. Caci mai toare religiile lumii au postul la loc de cinste.

Postul insa nu intareste credinta, ci imblanzeste patimile, ca sa te poti ruga fara tulburare. Asa zic sf. parinti.

Ia explica-mi te rog, cum a postit Iisus cu toata fiinta Sa?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Sa nu bei apa trei zile e cam o metoda de sinucidere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru gratargratar):

Domnul Isus a postit 40 de zile, si a fost ispitit de Satan in multe feluri si nu a păcătuit. Postul nu se tine numai cu stomacul ci tot trupul trebuie tinut in frâu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează