| Sorrynel a întrebat:

Salut, cum se sfinteste apa sau orice alte lucruri ( vreau acela "versuri", am vazut un film cu vampiri si un personaj a sfintit apa in 10-15 secunde).

Răspuns Câştigător
| AndreiGabi a răspuns:

Http://www.trilulilu.ro/Efeseni/67b34012a79861
Daca ai rabdare asculta si scrie...

8 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Esti tare frate... vrei versurile dar nici nu ne-ai zis numele filmului

| ButterflyWings a răspuns:

Nu degeaba unele seriale sunt incadrate la fantezie /sf,ar trebui sa faci diferenta. In ceea ce priveste apa sfintita, doar un preot poate face asta...iar legat de textele/versurile ce apar in filme, nu sunt cele reale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar preotul poate sa sfinteasca apa sau orice altceva, prin harul sau si cu puterea Duhului Sfant.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca sufli asupra apei in forma de cruce ai sfintit-o de ajuns. poti s-o bei poti sa faci cu ea ce vrei.

| Sorrynel explică:

... Asta stiam si eu, dar vreau acele "versuri", ca nu stiu cum sa le zic

| Sorrynel explică:

"Versurile", eu vreau "versurile"!

| Savannah a răspuns:

Presup ca ai azut supernatural
apa se sfinteste la biserica in lumea reala si doar acolo

| anonim_1317 a răspuns:

Aceasta se sfinteste numai de persoane special instruite si investite cu har care in acest caz sunt preotii. totusi este o randuiala folosita in cadrul Sf. Botez si a altor slujbe(ierurgii)care implica elementul apa. Preotul binecuvinteaza de trei ori apa afundand in chipul crucii mana in apa, si de fiecare data zice:
Tu, Insuti, dar, Iubitorule de oameni Imparate, vino si acum, prin pogorarea Sfantului Tau Duh, care sfinteste toate, si sfinteste apa aceasta.

Apoi continua:
Si-i da ei harul izbavirii si binecuvantarea Iordanului. Fa-o pe dansa izvor de nestricaciune, dar de sfintenie, dezlegare de pacate, vindecare de boli, diavolilor pieire, indepartare puterilor celor potrivnice, plina de putere ingereasca. Ca toti, cei ce se vor stropi si vor gusta dintr-insa, sa o aiba spre curatirea sufletelor si a trupurilor, spre vindecarea patimilor, spre sfintirea caselor si spre tot folosul de trebuinta. Caci Tu esti Dumnezeul nostru, Cel ce ai innoit prin apa si prin Duh firea noastra cea invechita de pacat. Tu esti Dumnezeul nostru, Care, pe vremea lui Noe, cu apa ai inecat pacatul. Tu esti Dumnezeul nostru, Care prin mare si prin Moise ai liberat neamul evreiesc din robia lui faraon. Tu esti Dumnezeul nostru, Care ai despicat piatra in pustiu si au curs ape si raurile s-au umplut de apa, si pe poporul Tau cel insetai l-ai adapat. Tu esti Dumnezeul nostru Care, cu apa si cu foc, prin Ilie, ai izbavit pe Israel din ratacirea lui Baal.

Preotul binecuvinteaza de trei ori apa crucis si de fiecare data, zice:
Insuti si acum, Stapane, sfinteste apa aceasta, cu Duhul Tau cel Sfant.

Apoi continua:
Da tuturor celor ce se vor atinge de dansa si se vor stropi si o vor gusta: sfintire, sanatate, curatire si binecuvantare. Si miluieste, Doamne, pe binecredinciosul popor roman de pretutindeni, pe carmuitorii tarii noastre, pe mai marii oraselor si ai satelor si pe iubitoarea de Hristos oaste. Adu-Ti aminte, Doamne, de Prea Fericitul Parintele nostru ( ), Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, (de (inalt-) Prea Sfintitul (Arhi-) Episcopul (si Mitropolitul) nostru (N)] si de cinstita preotime si intru Hristos diaconime si de tot clerul si de poporul ce sta inainte si de fratii nostri care, din binecuvantate pricini, nu sunt de fata si-i miluieste pe dansii si pe noi, dupa mare mila Ta, pentru ca, si de stihii si de oameni si de ingeri si de cele vazute si de cele nevazute, sa fie slavit numele Tau cel preasfant, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. acestea sunt rugaciunile dar sfatul meu ar fi sa nu incerci sa te joci cu harul. sunt niste rugaciuni f puternice.Am citit undeva o isorioară în care se povestea că nişte copii s-au jucat de-a preotul şi Altarul, dar cu toată seriozitatea şi credinţa lor sinceră. În momentul Sfintei Jertfe s-a coborât foc din cer şi a ars Altarul improvizat de ei.