| Geanin a întrebat:

Deci de la inceputul secolului 21 in Romania apra multi atei. Mai ales in mediul urban si in populatia tanara. Inainte nu s-a intamplat asta. Acum si eu sunt ateu dar ma voi muta la oras. Am 13 ani. Deci daca multi copii -adolescenti se vor muta la oras care sunt mai intelectuali fata de generatia trecutuli care si cei intelectuali nu ereu neaparat atei. Ce se va intampla? Pana in 2100 cati vor mai fi crestini in Romania? Deci se va schimba?

A da si inca o intrebare cum vom convinge pe crestinii de rand ca defap sunt fraieriti sai sa ii facem sa fie macar angostici? Cum?

Astept raspunsuri!

47 răspunsuri:
| Angel0 a răspuns:

Nu era nevoie sa specifici ca esti ateu.

| Purec a răspuns:

Pai si tu esti tot crestin. Cand o sa ai un copil, sa incerci sa le spui neamurilor ca nu il botezi...sa vezi cum se uita toti la tine ca la dracu si te stropeste si cu aghaisma

| RAY a răspuns:

La varsta ta e prea mult sa poti spune ca esti ateu, ateu devi dupa mult timp, si devi cand te-ai maturizat, cea ce nu cred ca la 13 ani ai tai tu te-ai maturizat, din pacate degeaba e ateismul la moda daca ateii aia la moda habar nu au cei ateismul si confunta ateismul cu anti teism

| Geanin explică (pentru RAY):

Am zis si eu asa. Dar macar ma pot declara angostic?

| RAY a răspuns (pentru Geanin):

Depinde de cea ce crezi

| Geanin explică (pentru RAY):

Pai nu cred in dumnezeu si in asta. Mie imi place biologia si istoria si simt cand aud de religi simt ca isi bate joc de saraca istorie cu mantuitorul. Si si mie imi bagau parinti biblia pe gat. Dar am vazut ca si la mine in familie toti sunt crestini agostici spre deosebire de mine care sunt ateu angostic. E o diferenta. Dar tie ti-au bagat parinti biblia pe gat?

| Lizzu a răspuns:

Buna
Problema este ca multi devin atei pentru ca este la moda. Observ ca e o noua moda asta.
In realitate inchinandu-se cand trec pe langa biserici,mergand la slujbe pentru ca asa e in familie etc.

Ei se prefac inca ca fiind credinciosi din cauza presiunii facute de familie si apropiati, din cauza prejudecatilor si din cauza evitarii discutiilor pe aceasta tema.

Ideal ar fi ca toti cei care se declar atei sa si fie atei in adevaratul sens,nu?
Acum ramane de vazut.
Cum ziceai si tu, macar agnostici sa fie. Niciodata nu se stie.

--Ma bucur ca acum sunt agnostica. Nu stiu daca voi fi vreodata atee.Dar nu cred ca e un lucru rau nici sa fii ateu.Din contra.
Aceasta stare iti confera cunoastere din plin, iar cand aud de cunoastere credinciosii se intreaba ce inseamna asta si de ce este atat de ridicata in slavi de atei.
Cunoasterea inseamna putere. Putere pe care ei nu o detin din cauza mintii inlantuite care nu poate scapa din lanturile religiei si indoctrinarii. Ei nu considera ceva rau aceasta stare a lor de "somnolenta" pot spune, dar e cea mai grava stare care poate exista, o iluzie.

Pana in 2100 mai e timp berechet. Eu vad pana atunci o populatie si o societate ca in filmele SF.
Sper numai sa am ocazia sa ma reintorc pe Pamant in perioada aia si sa constat ca ma pot teleporta oriunde doresc laughing

Pace!

| Yuruva a răspuns (pentru Lizzu):

Ce raspuns frumos! Numai daca ar exista mai multi oameni cu mentalitatea ta... happy

| Lizzu a răspuns (pentru Yuruva):

Mersi! happy ma bucur mult cand cineva apreciaza happy
L-am citit si pe al tau si ma bucur ca ai mintea limpede. Sa o mentii vesnic asa. E o comoara.

| RAY a răspuns (pentru Lizzu):

Eliza daca esti lipsita de credinta fata de dumnezeu esti atee, nu stiu de cate ori trebuie sa scriu ca ateismul nu-i afirmatia ca x nu exista si ca e dioar lipsa teismului, agnostic inseamna despre existenta lui nu despre credinta lui, esti lipsita de cunoastere divina asta o pot intelege

| Lizzu a răspuns (pentru RAY):

Eu nu sunt total lipsita de credinta. Eu tind sa cred ca exista orice,ceva superior,nu stiu care poate tine totul in frau,orice altceva in afara de dzeul crestin,o forta, o energie, ceva impersonal poate, nu stiu.

Cred ca exista ceva dincolo de moarte si ca avem suflet sau oricum s-ar numi.
Da, cum ai spus si tu agnostic inseamna necunoasterea fata de acel ceva divin. Dar are parerea ca ar exista ceva, orice acolo undeva.

Poate esti deista si aia cred in ceva superior o forta, energie care a creat universul apoi sa pensionat, acuma cu viata de apoi nu stiu daca deisti cred in asa ceva

Nu stiu,ray, sincera sa fiu nu cred ca exista vreun om care sa se incadreze perfect intr-o anume categorie si sa nu se abata de la ea vreodata...
Totul este miscator, in schimbare, chiar si omul, mai ales omul.

Urasc ca trebuie sa impartim oamenii pe categorii.

Eu sunt de acord cu diversitatea, cu mai multe categori ele exista ca fiecare sa se regaseasca in ele, inca ceva important eu unu nu cred cea ce imi convine si cea ce este real

Da,oamenii sunt diferiti...
Dar ce este real pana la urma?

Tot cea ce se poate dovedi prin metoda stiintifica, a avea mintea deschisa spre orice nu inseamna sa acceoti orice si sa te indoiesti de toate

Asa e... mintea asta deschisa e interpretabila insa. Depinde spre ce e deschisa.

Da liza asa e, tu ai stari de ameteala cand recoltezi sange

Cum? laughing ce legatura are?

Cand isi ea sange eliza ametesti

Da,un pic, o stare de confuzie. De ce?

Asa ca sa stiu daca ne casatorim o sa te apuca ameteala sau nu, ca si mie imi vine asa o stare de confunzie azi era sa cad peste doctorita in cabinet mi-a luat o seringa se sange

Vise,vise...hee hee laughing

Si visele devin realitate

| ErrorFound a răspuns:

Sper ca pana in 2100 vom scapa de aceasta plaga...macar Romania daca nu intreaga lume...
Dar de ce vrei sa-i convingi pe ei? Ei si-au primit educatia si daca nu scapa de prostia asta pana la 30 de ani dupa nu mai are rost. Mai bine invatatm tinerii ca religia e o prostie.

| Maxim96 a răspuns:

Nu vei putea, caci cu noi este Dumnezeu.
Nu mai visa atat, caci crestini vor fi pana la sfarsitul vaecului.

| Geanin explică (pentru Maxim96):

A da serios. Nu vreau sa ma cert. Dar serios crestinismu e o parte a islamismului. Deci a fost inventat cand Domnu Tau Iisus Hriosto s-a jucat dea mantuitorul si lumea l-a crezut find mai usor influentabila si tot asa s-a dus povdestea care a fost modificata pe timpul Evului Mediu. Sa ai o zi buna!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Geanin):

rolling on the floor

| Geanin explică (pentru anonim_4396):

De ce laughing?

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru Geanin):

De fapt crestinismul e o secta a iudaismului, in care isus subtil preia rolul de divinitate principal. isus nu a facut nimic deosebit in viata lui, laudele ar trebui aduse celor ce au urmat dupa el, si in special inparatului constantin. au reusit sa creeze o religie folosind ca strat religia iudaica. ca sa intelegi... incearca sa iti imaginezi cat de greu este ca astazi sa creezi o religie noua. e inposibil sa creezi o noua divinitate fara dovezi, mai ales ca in spate ai cateva miliarde de idiotic care deja cred in alt zeu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In 2100? baaaa da ce ma tu esti matusalem? sa-i facem? cine sa-i faceti? si pe cine? pe crestini? da ce ai ma de impartit cu ei? ca de cand demonstrasi cat esti de prostut eu nu auzii de tine? esti messia ateilor? ma baieti teligenti, destepti si rationali? face-ti plecaciuni reformatorului ateismului si leaderului vostru ma trogloditilor.asta da ateu.nu voi. parcilor.

| Geanin explică (pentru anonim_4396):

Era doar o intrebare ipotetica! Nu neaparat s-ar intmpla asta! Si nu am precis doar mi-am dat parera!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

NU se poate, religia e ca o boala, in forma cea mai avansata e nevidecabila.

| Mikhtarian a răspuns:

Tu nu sti sa scrii corect gramatical si vrei sa schimbi lumea.
Schimba-te pe tine prima data, nu te mai uita la altul in ograda.
Tipic romanesc, jigneste ce nu poti intelege, are 13 ani si el cica e ateu convins.
De iti pun trei intrebari despre religie, si despre cateva teorii iti pica balele.
Va distruge netul de mici.

| sabrina103 a răspuns:

In pare rau sa te dezamagesc insa adolescenti de azi sunt mult mai prost pregatiti decat cei din generatiile anterioare(vorbesc de medie, nu de exceptii). Ar trebui doar sa te uiti pe subiectele de examen de a 8-a si a 12-a de acum un deceniu. (sau mai simplu uitate la cum scrie un adolescent azi de nivel mediu si incearca sa-l compari cu unul de acum 10-20 de ani. Eu nu spun ca inteligenta a scazut insa cultura da.) Apoi cei religiosi in medie au mai multi copii decat atei. De regula practicanti indiferent de confesiune au cam 3 copii. Atei cam unul daca il faca si pe ala, si la varste inaintate. Desigur cei care sunt acum practicanti tineri sunt sau vor fi mai bine pregatiti sa atace in defensiva. Ateismul este un trend acum, poate inca 15-30 de ani. E suficient sa urmaresti ce se intampla in Franta (cu vechee traditie atee)unde cei de varsta a doua sunt atei convinsi, insa cei de douazeci sunt sceptici si respecta Biserica Catolica chiar daca nu sunt catolici(unde mai pui ca majoritatea cred in extraterestri si vrajii). Sau poti sa iei cazul Chinei, unde i-au fugarit pe crestini si tot s-au inmultit prin convertiri. Ca sa nu mai spun de Romania unde a avut loc Fenomenul Pitesti.Imi pare rau sa ti-o spun dar trebuie sa te mai informezi.

| Geanin explică (pentru sabrina103):

Ce e Fenomenul Pitesti? Chiar de acolo sunt! :3

| Geanin explică (pentru sabrina103):

Ce este fenomenu Pitesti? Chiar de acolo sunt! :3 papapam

| Mădă0611 a răspuns (pentru sabrina103):

Pana acum ceva timp nu se stia ca Pamantul e "rotund", stiau putini, acum stiu multi, la fel e cu bolile, nu se stia ca niste microorganisme sunt de vina, acum se stie si sunt multi cei care stiu, asa ca nu conteaza cati copii au religiosii, cei care vor sa isi foloseasca mintea, o s-o foloseasca, ce exista o sa iasa intotdeauna la suprafata. Ateismul nu e un trend, a existat mereu, a luat amploare de curand pentru ca abia de curand au oamenii acces la informatie, uite opusul: http://stirileprotv.ro/......estia.html
Oamenii o sa creada in zei atata timp cat acei zei o sa le satisfaca anumite nevoi, nevoi pe care sunt prea lenesi sa le inteleaga, crestinii au nevoie de confort psihic: un sens vietii, lipsa mortii (viata vesnica), iertarea pacatelor, astfel sa poata pacatui cat vor, explicatii simple pentru lucruri complicate (-de ce asa? - asa a vrut dumnezeu), acceptarea necazurilor vazute ca incercare sau pedeapsa din iubire, pedepsirea raufacatorilor...
Fenomenul Pitesti a facut exact inversul a ce se dorea :)), asa o sa faca orice actiune impotriva crestinilor, pentru ca ei impart lumea in dumnezeu-diavol, astfel persecutarea lor e de la diavol si dumnezeu asteapta ca ei sa nu cedeze, asta garantandu-le un loc in rai.

| sabrina103 a răspuns (pentru Geanin):

Http://www.youtube.com/watch?v=84-6ES4Zp6A defineste inceputul pe la 2:44, iar partea a doua ilustreza ce au vrut sa faca prin fenomenul.
-apoi http://ro.wikipedia.org/wiki/Experimentul_Pite%C8%99ti
de fapt insemna reeducarea oamenilor sau spalarea creilor de credinta si orice alta ideologie. Insa a esuat. Desi unii au innebunit, altii au murit, majoritatea si-au intarit credinta in Dumnezeu. Iti recomand tot documentarul sau alte surse.

| sabrina103 a răspuns (pentru Mădă0611):

Pai in Biblie apare ca pamantul e rotund Proverbe 8:30-31. Ca nu au stiut sa interpreteze e altceva. Iar pe contemporani textului nu i-a interesat. Bolile si tot ce are efect nefast sunt consecinte ale rebeliunii omului. Inclusiv natura sufera din cauza omului. Microorganismele au si efect de protectie asa ca ai grija ce abordezi. Are importanta cati copii au cei religiosi, pentru ca desi pot respinge convingerile parintilor nu vor accepta ca niste nesimtiti sa-si bata joc de parinti lor. S-ar putea chiar sa contracareze cu totul alta idee. Lucrurile astea s-au mai intamplat. DE ex China si Franta de azi. Sunt cazurile cele mai clasice. Desi sunt multi atei, sunt tot mai multi care cred in vraji si extraterestri. Asa ca ateismul o sa treaca peste o generatie. Evolutionismul are multe hibe. la un moment dat o sa apara ceva sau cineva care va demonta teoria. Sunt sigura ca nu se vor intoarce la creationism, iinsa va fi inlocuita cu ceva cu totul diferit de evolutionism.Va imbatati cu apa rece. Stiu ca atei au aparut relativ devreme pe scena istoriei. Da foarte inteligenta esti ai dat exemplu Cuba tara comunista deci atee. Puteai macar sa folosesti un exemplu de tara islamista. Se pare ca in Africa unde sunt mult mai saraci, unde "zei" nu prea le satisfac nevoile nici macar cele de baza oamenii sunt mult mai religiosi. Se pare ca si in tarile est si sud europene fata de vest e cam la fel. Si se pare ca Hristos a avut dreptate ca oamenii bogati nu prea vor intra in imparatie. Omul sarac sau cel disperat vede mai bine lucrurile, vede ca primeste din imposibil. Insa e de laudat si unul care are si mai "norocos" care vede ca lumea nu este numai materie. Iar sensul vietii e o necesitate a omului. Spune-i unui depresiv asta si s-ar putea ca un psiholog sa te acuze. Se stie ca oamenii religiosi traiesc mai mult si ca raspund mult mai bine la tratamentele anti depresie. Moartea fizica e prezenta, iar ea reprezinta doar un preludiu la moartea spirituala. Decat daca esti orb nu vezi tragedia mortii. Iertarea pacatelor nu inseamna liber la pacate, ci ca nu platesc pentru ele(decat suport consicentele in viata asta). Dumnezeu nu ne-a rascumparat si trupul(crestini)l, asa ca crestini inca pacatuiesc, insa pacatul nu este stapan pe ei. Despre pedeapsa nu prea cred ca Dumnezeu ii pedepseste pe copii lui ci doar ii educa inclusiv the hard way(insa scopul intotdeauna este spre bine lor). Despre ceilati cred ca le arata ca inca au o sansa. Raufacatori trebuie pedepsiti pentru ca alfel ajungem la anarhie. Chiar si paganii stiau asta. Cred ca habar n-ai de fenomenul Pitesti. Sunt unii care au murit, innebunit insa majoritatea si-au intarit credinta. Singuri atei pe care ii inteleg perfect sunt cei care au suferit mult(insa nu-i aprob) Gen evrei atei supravietuitori ai holocaustului etc. Darwin(insa nu stiu cat de ateu a fost pana la sfarsitul vietii) caruia i-au murit 3 copii. Poate Stalin care a mancat bataie pana la sange de la profesori lui preoti(de unde s-a si inspirat) Etc. Insa ii respect si pe cei care sunt deschisi sa cunoasca adevarul.

Ntz, ntz, ntz. "când El a tras bolta cerului peste faţa adâncului", "veselindu-mă în fiecare zi şi desfătându-mă fără încetare în faţa Lui; Dezmierdându-mă pe rotundul pământului Lui şi găsindu-mi plăcerea printre fiii oamenilor."/" jucand neincetat inaintea Lui, jucand pe rotocolul pamantului Sau" – oamenii credeau ca pamantul e plat, sta pe nimic (adanc, "fata adancului") si ca cerul este ca un castron pus pe ceva orizontal ("bolta cerului"), astfel prin "rotundul/rotocolul pamantului" cred ca a vrut sa spuna cer, acea bolta, adica rai, "in fata lui". Hindusii credeau ca Pamantul sta pe 4 elefanti, evreii ca sta pe stalpi "Iov 9:6 Zguduie pământul din temelia lui, de i se clatină stâlpii."

"Microorganismele au si efect de protectie asa ca ai grija ce abordezi." laughing bolile nu au treaba cu rebeliunea, sau o plimbare in parcul plin de capuse e rebeliune la tine. Sau rebeliunea intregii omeniri, adica medicamente date de doctorii teisti care au dus intr-un final la intarirea bacteriilor thinking

Ce spui e dovada de lipsa de logica. Vrajile se fac cu ajutorul diavolului, cica, asa ca cei care cred in asa ceva nu sunt atei, iar credinta in existenta extraterestrilor nu are treaba cu ateismul.

"Da foarte inteligenta esti ai dat exemplu Cuba tara comunista deci atee. Puteai macar sa folosesti un exemplu de tara islamista." – aici nu vorbeam de religii, ci de informatie, "in era informatiei, ignoranta e o alegere". Cubanezii nu sunt atei, si romanii au fost comunisti si nu erau atei.

"Se pare ca in Africa unde sunt mult mai saraci, unde "zei" nu prea le satisfac nevoile nici macar cele de baza oamenii sunt mult mai religiosi." – nu ai citit atenta nevoile, crestinismul e religia scavilor, a saracilor, de aceea prinde atat de bine in tarile sarace.

Crezi prost, dar observ ca esti crestina, si crezi ca doar tu stii una alta. "Sunt unii care au murit, innebunit insa majoritatea si-au intarit credinta." Si eu nu asta ziceam?

"Singuri atei pe care ii inteleg perfect sunt cei care au suferit mult" – aia nu sunt atei, un teist devine ateu (sau agnostic) cand isi foloseste mintea, asa cum a facut Darwin, restul sunt orice altceva, dar nu atei.

Nu rotocol inseamna rotund, nu cer. Stiu ca in Coran scrie ca pamantul este plat. Sunt si bacterii bune, sunt pe tot corpul nostru. Da capusele sunt consecinte ale pacatului cau caderii. Doctorii cercetatori nu sunt numai teisti, ci mai ales sceptici la nivel religios. Pai asta spun ca ateismul o sa cada pentru ca vrajile si credinta in extrateristri sunt in crestere. Daca iei in batjocora saraci s-ar putea sa nu fi inteles nimic.Modul cum te-ai raportat initial la fenomenul Pitesti arata tot neintelegere dincolo de ratiune. Sentimentele sunt mai puternice. Iar credinta si mai sus.Cred ca ai o numai o anumita parere de ateism. Exista si atei care nu cred in evolutionism.De darwin nu se stie daca a fost ateu, agnostic, teist spre sfarsitul vietii. Darwin a si spus ca e o teorie. Nietzsche l-a atacat pe Darwin. Sunt atei care cunosc mai multe ca mine (si nu ma deranjeaza)insa tu esti foarte foarte departe. Lucrurile nu au tot timpul logica si ratiune. Asta e din start o dizabilitate de inteligenta chiar rationala, nici nu le mai mentionez pe celelalte.

Da, rotocol inseamna rotund. Daca tu stai pe un teren de fotbal si eu pun un castron imens peste acel teren, asa ca o caciula, nu il vezi rotund? (e retorica intrebarea ca e a 2-a oara cand miros aer de superioritate)

Cand am amintit de doctori ziceam altceva. Fiind teisti, multi dintre ei crestini, dau medicamente pe banda rulanta si "mergi cu dumnezeu", astfel bacteriile si virusurile dezvolta rezistenta la anumite medicamente, cei care inteleg evolutia stiu asta, sunt (mai) rasponsabili, pacat ca sunt putini, si se vede, dar sunt destui crestini sa dea vina pe pacatele oamenilor, pe atei si pe diavol. oh go on

Tocmai ziceam ca ateismul nu are nimic de a face cu vraji, iar credinta in existenta extraterestrilor nu inseamna ateism, sau lipsa lui, ateii cred ca exista extraterestrii, testii cred in vraji.

N-am luat in batjocura nimic, am zis adevarul, fericirile sunt dovada ca ce am zis e adevarat, crestinismul e religia saracilor, a sclavilor.

Am zis pe scurt, dar se pare ca ajung sa scriu mai mult. Despre "fenomenul Pitesti" am zis doar ca a reusit opusul la ce se dorea, si acum e un exemplu si motiv in plus pentru crestini sa reziste "prigonirilor", pe care tot ei le incep.

Da mai, ateismul e starea naturala a omului, asa ca doar cei care au fost indoctrinati au nevoie de stiinta pentru a se elibera, cei din varful muntelui, cei care nu au auzit de dumnezeu, nu au nevoie de vreo explicatie stiintifica pentru a nu crede in supranatural, in basme. Si vezi ca povestea ca Darwin si-a negat teoria inainte de moarte, sau ca a zis nu stiu ce impotriva ei, e minciuna, fiica lui a dat pe nu stiu cine in judecata pentru asta.

Toate lucrurile au o logica din moment ce totul e actiune - reactiune.

Ai o parere prea buna de evolutionism. La fel fac si doctori din Occident care nu prea sunt teisti. Asta nici nu cred ca are legatura cu religia e doar un mod de a-si vinde medicamentele foarte scumpe. Iar cei care produc medicamentele nu stiu daca sunt atei insa in majoritate sunt cam nereligiosi. Credinta in extrateristri sau chiar in sanatate tot e credinta in ceva. Din cate am vazut atei reactioneaza foarte violent cand ajung prin tari islamice. (si o cam iau razna dupa o experienta violenta cu religia)Insa un ex. de azi musulmani(desi sunt si vinovati) de la Guantanamo vad ca rezista mai bine. Ateismul poate fi o stare naturala a omului asa cum este si cancerul sau alte boli. Nici nu am spus ca nu poate fi o stare naturala, insa uiti ca natura o ia cam razna uneori, iar in ultima vreme din ce in ce mai mult. Ce a spus fiisa nu are legatura cu ce a spus el. Nici nu am zis de marturia de pe moarte insa stiu ca spre sfarsitul vietii nu prea mai suporta poezia de la atata stiint, asta demonstreza ca la nivel emotional avea o dizabilitate pe care si-a dezvoltat-o nu prin studierea stiintei ci prin negarea umanului. Iar asa o sa deveniti si voi cei care vedeti doar cu ochii ratiunii. Iar actiunea cine a declansat-o? Actiunea are intotdeauna un subiect care o incepe.

| Essencest11 a răspuns:

O sa fie greu si este foarte greu mai ales cu cei varstnici... in rest
Sus cu ateismul
Jos cu crestnismul!

| UnunderstoodArtistHere a răspuns:

Ai 13 ani si e normal ca la varsta ta sa te revolti impotriva oricui si parca vad ca la 60 de ani ai sa fii un batranel care merge in fiecare duminica la biserica, slujbe si altele.In locul tau nu m-as avanta cu capul inainte ca s-ar pute sa te lovesti.Scuze daca te-am jignit cu ceva dar asta cred cu adevarat(de retinut:n-am zis ca nu-s de acord cu ideile pe care le ai)

| Yuruva a răspuns:

Buna vitoscarletta!
(iti raspund la intrebarea cu 2100 cum pot mai bine)
S-a estimat ca pana in 2041 populatia religioasa se va afla in minoritate (fata de cea atee) dar mai este timp sa dispara pana in 2100 dupa parerea mea.
Ai observat bunicile care se duc la biserica mereu? Ei bine...sunt batrane. O sa moara in urmatorii zece ani. In rest in ziua de azi avem adulti care sunt(majoritatea) prea ocupati cu munca si nu au timp de biserica si copilasi spalati pe creier de bunici sau parinti (am fost si eu unul- cea mai confuza perioada din viata mea), dar cei din urma mai pot fi oarecum salvati(daca se duc la scoala si invata stiinte, nu tampenii de prin evanghelii!)
Dar sa nu uitam ca ne aflam in Romania si avem multa coruptie. Sper sa nu ajungem ca Rusia (homofobi indoctrinati).
Unii crestini pot fi convinsi cu argumente logice(depinde cat de deschisi sunt la schimbare)...nu are rost sa-i insulti sau sa-i injuri (arata tu ca esti mai intelept decat ei).

Apropo, maxim96 este ori un troll, ori un imbecil si toate raspunsurile lui sunt, in esenta, identice. Daca citesti cateva, vei gasi un "pattern" comun.