| CostinD a întrebat:

Salut, iubesc o fata foarte mult, problema este ea imi este fina ca a fost botezata de mama. Este vreun pacat sa fim impreuna? sau e normal sa fim impreuna?

12 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Ar fi pacat sa nu fiti impreuna. Mai ales ca e fina happy si mie imi plac fetele fine.

| danay72 a răspuns:

Atat timp cat nu sunteti rude, nu.

| neutrino a răspuns:

Costine, iubeste si tu alta fata ca rade lumea de tine!

| CostinD explică (pentru neutrino):

Treaba e mai complicata ca ea era orfana si mama lucrand la o casa de copii a botezat-o, ca nu avea cine, ea are nasii ei acum, nu pe noi, nu e ca si cum mi-ar fi mie fina

| CostinD explică (pentru neutrino):

Si eu am cunoscut-o abia acum un an.

| SkyPilot a răspuns:

Nu este nici un pacat, nu sunteti rude de sange.

| CostinD explică (pentru SkyPilot):

Deci putem sa fim impreuna fara nici o problema.

| SkyPilot a răspuns (pentru CostinD):

Cei din familie ar putea sa ridice din sprancene, dar nu au de ce.

| AdiTorrent7 a răspuns:

Sunteti ca frate si sora. Iubeste-o atunci ca pe o sora.

| muffinXXL a răspuns:

Ce ghinion! Da, e păcat, și totuși nu e vina ta... Persoanele care s-au înrudit prin botez au anumite interdicții privitor la relațiile dintre ele. De exemplu, biserica interzice căsătoriile dintre persoanele de genul acesta, chiar dacă nu au legătură de sânge. Era și o modă printr-o parte a României, să fie mai multe perechi de nași odată. Păi bietu om cu cine se mai însoară dacă sa-nrudit cu juma' de sat?

| victorasM a răspuns:

Nu puteţi fi împreună. Sfântul Vasile cel Mare spune că botezând pe cineva te înrudeşti cu el pe parte duhovnicească, iar rudenia duhovnicească este mai mare decât cea trupească. Cum ar veni, îţi este soră.

| 7days2die a răspuns (pentru victorasM):

Botezand pe cineva te inrudesti cu el, deci tu care botezi nu inseamna ca toata familia se intrudeste cu botezatul. Pentru CostinD cum spune si sabin89 daca fata e fina te lasa de ea.