| Crijanovschi_Ion_1997 a întrebat:

Salut la toti! Unde pot sa gasesc(sau sa cumpar) cartea de Catehism(Invatatura de credinta ortodoxa),editia din anul 1992, editura institutului biblic și de misiune ortodoxă a patriarhiei române? Pot sa o cumpar de la voi.

7 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Imi pare rău dar trebuie să fim sinceri...
Mute secte invită la studii biblice, DAR, studiile biblice" oferite de diferite grupări nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric. Şi iată că "plăcute" au putut ajunge să fie mii şi mii de variante de interpretare a Bibliei.

Dificultatea înţelegerii textului sacru este data de predominanţa foarte mare a LIMBAJULUI METAFORIC, simbolic, a folosirii VALORILOR POLISEMANTICE ale cuvintelor!

Ştii ce este aceea literatură, ştii cât de uşor poate fi interpretat un text într-un fel sau altul! La fel este şi cu Scriptura. De aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…

| milan9 a răspuns:

O carte sau un "studiu" oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de VICIERE a modului de a privi lucrurile, şi, o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie.

Există la fel de multe moduri de interpretare a Sfintei Scripturi tot atât cât este de mare numărul sectelor care oferă "studii biblice". Şi toate creează iluzia că Scriptura ar susţine cumva gruparea lor.
Şi iată că de aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Daca ai spus : Salut la toti!, ma numar si eu printre ei, si ti-as recomanda mai degraba cartea :CE NE INVATA in REALITATE BIBLIA si poti s-o primesti de aici www.jw.org. O sa-ti fie mult mai eficienta.

| NAdrian a răspuns:

Daca cauti pe asta?
Lasa un mesaj si ti-l trimit

| Crijanovschi_Ion_1997 explică (pentru NAdrian):

Dar cum poti sa mi-o trimiti?

| Elena_Maria_Dragan_1992 a răspuns:

Cauta la colectionari, sau intreba prin biserici.

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru Elena_Maria_Dragan_1992):

Sau intreaba-l pe dumnezeu, el stie totul, after all, nu e asa?